Senzo Rivalux: Uitgebreide & eerlijke review

Last updated by Kaz on

senzo rivalux review

De Vespa LX is één van de mooiste scooters. Tegelijkertijd is het ook een scooter die vrij prijzig is.

Gelukkig is Senzo met een alternatief op de markt gekomen: de Senzo Rivalux.

Deze scooter wordt veelal als de goedkopere versie van de Vespa LX gezien. Maar, kan deze scooter van Senzo tippen aan de Vespa LX? Je leest het in deze uitgebreide en eerlijke Senzo Rivalux review!

Senzo Rivalux in het kort

Het eerste dat bij de Senzo Rivalux opvalt, is de prijsstelling. Dit is één van de goedkopere scooters die wij tegengekomen zijn. Het is tegelijkertijd ook één van de scooters die grotendeels aan onze eisen heeft voldaan.

De Senzo Rivalux rijdt prettig, beschikt over veel fijne extra’s en is in veel varianten te verkrijgen. Het feit dat je uit zoveel kleurstellingen kunt kiezen, vinden wij sowieso al een groot voordeel.

Mocht je een benzine scooter willen hebben, is de Senzo Rivalux één van de beste opties!

👍 Voordelen van de Senzo Rivalux:

 • Fijne rijeigenschappen
 • Stijlvol design
 • Veel handige extra’s, zoals een USB poort
 • Veilige scooter
 • Opvallend betaalbaar

👎 Nadelen van de Senzo Rivalux:

 • Geen elektrische scooter
 • Niet super zuinig
 • Vrij zware scooter


Verschillende uitvoeringen van de Senzo Rivalux

Spreekt de Senzo Rivalux je aan? Dan is het goed om te weten dat je uit verschillende uitvoeringen kunt kiezen:

 • 2 motorvarianten: de Senzo Rivalux wordt aangeboden als een snorfiets en als een bromfiets. Je zou daarom voor jezelf moeten bepalen hoe hard je maximaal met de scooter wilt rijden.
 • Verschillende kleuren: je kunt de Senzo Rivalux in meer dan 10 verschillende kleur(stelling)en aanschaffen. Wat hierbij opvalt, is dat deze scooter nooit uit maar één kleur bestaat. De zwarte variant is bijvoorbeeld van een bruin zadel voorzien. Een gave kleurencombinatie die je eigenlijk direct aan de Vespa scooters doet denken.

In het recente verleden is Senzo ook nog met speciale modellen op de markt gekomen. Deze modellen dragen de naam ‘Special’ en zijn om meerdere redenen uniek te noemen.

Zo zijn deze speciale modellen van een windscherm en rekje achterop voorzien. Door dit rekje achterop zijn deze modellen nóg beter geschikt voor 2 personen.

Goed om te weten: de ‘Special’ uitvoeringen worden ook in unieke kleuren aangeboden. Zo kun je kiezen voor een champagnekleur, Nardo Grijs en Matbrons.

Hoogtepunt van het aanbod is toch wel de Kameleon versie; een scooter met een unieke kleur. Hier ga je géén tweede variant van vinden!

De belangrijkste specificaties van de Senzo Rivalux uitgelicht

Zoals eerder in deze review al gesteld, is de Senzo Rivalux gebaseerd op de Vespa LX. Dat is een prachtige en geweldige scooter, maar spijtig genoeg ook een (erg) dure scooter.

De Vespa LX is simpelweg niet voor iedereen te betalen. Dat is bij Senzo Rivalux gelukkig een ander verhaal. Deze scooter is ook nog prima samengesteld, mede dankzij de specificaties.

Euro 5 motor

De Rivalux is een benzine scooter. Dat is belangrijk om te weten, aangezien veel moderne scooters elektrisch zijn uitgevoerd.

Gelukkig heeft het merk Senzo wel voor een relatief nieuwe Euro 5 motor gekozen. Dit is op zich een prima keuze, maar wij zijn niet helemaal overtuigd van deze motor.

Ten eerste hadden wij liever gezien dat de Senzo Rivalux een e-scooter zou zijn. Een elektrische scooter hoort simpelweg bij de huidige maatschappij. Ten tweede hebben we opgemerkt dat dit geen al te zuinige benzine scooter is.

Bij een normaal gebruik verbruikt deze scooter 1 liter op 35 kilometer. Dat is een groot verschil met andere scooters met een Euro 5 motor; veel van die scooters verbruiken slechts 1 liter op 50 kilometer.

Dat is dus een aanzienlijk verschil in het nadeel van de Senzo Rivalux.

Overigens heeft de Senzo Rivalux een tankinhoud van 6 liter. Dat is prima te noemen; je kunt hierdoor op één volle tank zo’n 200 kilometer afleggen. Door de net iets grotere tankinhoud wordt de mindere zuinigheid deels ‘gecompenseerd’.

10 inch wielen

Veel scooters in het huidige aanbod zijn van 10 inch wielen voorzien. Daar is bij de Senzo Rivalux ook sprake van. Dit is eigenlijk een prima wielmaat te noemen.

De wielen zorgen voor de gewenste stabiliteit en de gewenste rijeigenschappen. Op dit vlak heeft Senzo dus zeker de juiste keuze gemaakt.

Hoge maximale belasting

Het maximaal belastbaar gewicht van de Senzo Rivalux is maar liefst 200 kilogram. Dit maakt deze benzine scooter voor in principe iedereen geschikt. Ook als je een iets hoger BMI hebt, kun je veilig gebruik maken van deze benzine scooter.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen van de Senzo Rivalux

Heb je het idee dat de Senzo Rivalux op jouw wensen aansluit? Zoals we eerder in deze review al stelden, is dit voor veel mensen een prima scooter. Dit komt door bovengenoemde specificaties, maar ook door andere voordelen.

Fijne rijeigenschappen

Als je voor de Senzo Rivalux kiest, kies je voor een stijlvolle scooter. Dit komt vooral doordat deze scooter gebaseerd is op de prachtige Vespa LX. Niet alleen het design is prima, maar ook de rijeigenschappen.

De fijne rijeigenschappen zijn aan meerdere factoren te danken. Onder meer de 10 inch wielen, de vering en de stabiliteit dragen hieraan bij.

Deze stabiliteit gaat overigens hand in hand met het forse gewicht. Door het forse gewicht ligt deze scooter simpelweg als een blok op de weg.

Stijlvol design

De Senzo Rivalux is een lust voor het oog. Dit is nu eenmaal iets waar we niet omheen kunnen draaien. Deel je deze mening met ons? Of gaat je voorkeur toch uit naar een andere scooter?

Overigens vinden wij de ‘Special’ uitvoeringen nóg mooier dan de normale uitvoeringen. Mocht je voor een echt bijzondere scooter met stijlvol design willen gaan, raden wij je één van de ‘Special’ uitvoeringen aan!

Veel handige extra’s

Bij de Senzo Rivalux vallen de vele handige extra’s op:

 • USB poort. Dankzij de USB poort kun je tijdens het rijden je smartphone opladen.
 • Anti inbraaksysteem. Het merk Senzo heeft ook voor een slim anti inbraaksysteem gekozen. Door dit systeem kan deze robuuste scooter niet zomaar gestolen worden.
 • Handschoenenkastje. Daar waar je voeten staan, vind je ook nog een handschoenenkastje. Handig als je veilig je waardevolle spullen tijdens het rijden op wil bergen.
 • Uitklapbare voetsteunen. De Senzo Rivalux is voor 2 personen geschikt. Dit is aan de forsheid van de scooter te danken, maar ook aan de uitklapbare voetsteunen. Hiermee maak je het voor je passagier een stuk comfortabeler.

Veilige scooter

Ook op het gebied van veiligheid scoort de Senzo Rivalux hoge punten. Dit is onder meer aan de LED verlichting te danken. Tevens zijn de duidelijke knipperlichten een fijne bijkomstigheid.

Wil je de Senzo Rivalux op straat parkeren? Ook dat doe je veilig, mede door het anti inbraaksysteem. Het feit dat de scooter over 2 standaarden beschikt, maakt het parkeren van deze scooter nóg veiliger!

Opvallend betaalbaar

Wij vinden de Senzo Rivalux opvallend betaalbaar. Als je voor de normale uitvoering kiest, betaal je slechts €1349. Kies je voor één van de ‘Special’ uitvoeringen? Dan betaal je €1749.

👎 Nadere blik op de belangrijkste nadelen van de Senzo Rivalux

De Senzo Rivalux is geen perfecte scooter. Daar willen en kunnen we geen doekjes om winden. Je hebt bij deze benzine scooter simpelweg met een paar belangrijke minpunten te maken.

Niet al te zuinig

De Senzo Rivalux is geen zuinige scooter. Dit komt ten eerste doordat het een elektrische scooter betreft. In deze tijd zouden wij zelf de voorkeur aan een e-scooter geven.

Hoe zit dat bij jou? Zou je wel graag nog steeds een benzine scooter willen hebben? Dan moet je bij de Rivalux rekening houden met het forse brandstofverbruik.

Een brandstofverbruik van 1 liter op 35 km is simpelweg niet zuinig te noemen. Veel vergelijkbare benzine scooters zijn vele malen zuiniger.

Zware scooter

Het is ook goed om te weten dat de Rivalux 88 kilogram weegt. Dit is behoorlijk zwaar, waardoor ‘ie wel als een blok op de weg ligt.

Keerzijde is echter dat je hier minder makkelijk mee kunt manoeuvreren. Ook kan het zwaar zijn om deze scooter op zijn standaard te zetten.

Voor wie is de Senzo Rivalux geschikt?

De Senzo Rivalux is voor veel mensen geschikt. Dit heeft, wat ons betreft, meerdere redenen:

 • Geschikte scooter voor 2 personen. De Senzo Rivalux is een scooter waar je prima met 2 personen op kunt zitten. De scooter is ruim genoeg en heeft een hoog maximaal belastbaar gewicht.
 • Hoog maximaal belastbaar gewicht. Het maximaal belastbare gewicht van deze scooter is maar liefst 200 kilogram. Dit maakt deze scooter ook voor de zwaardere mensen uiterst geschikt.
 • Erg betaalbaar. We kunnen ook niks anders dan stellen dat de Senzo Rivalux erg betaalbaar is. Ook als je geen al te ruim budget hebt, is dit een zeer geschikte scooter.

Wat zeggen andere mensen over de Senzo Rivalux?

De Senzo Rivalux is een geliefde scooter. Dit blijkt alleen al uit de hoeveelheid beoordelingen die bij Voordeelscooters.nl achtergelaten zijn.

Het gaat om méér dan 200 beoordelingen, waarvan de gemiddelde score bijna maximaal is.

De meeste kopers zijn simpelweg erg tevreden met deze scooter. Zij roemen de prijs-kwaliteitsverhouding, de rijeigenschappen en het stijlvolle design.

Onze conclusie over de Senzo Rivalux

De Senzo Rivalux is een geweldige benzine scooter. Hij ziet er stijlvol uit, is in talloze uitvoeringen te verkrijgen en biedt prima rijeigenschappen. Deze scooter is jammer genoeg niet al te zuinig en is ook niet super duurzaam te noemen.

Geef je zelf de voorkeur aan een benzine scooter? Kies dan voor de Senzo Rivalux. Twijfel je nog tussen een benzine- of elektrische scooter? Geef aan de voorkeur aan een elektrische variant!Meer scooter reviews:


Categorieën: Outdoor