Vespa Sprint S – Uitgebreide & eerlijke review

Last updated by Kaz on

vespa sprint s review

Heb je oren naar de aanschaf van een Vespa scooter? Grote kans dat je oog dan valt op de Vespa Sprint S, ook wel Vespa S50 genoemd.

Deze scooter staat goed aangeschreven, is van een prima kwaliteit en lijkt lange tijd mee te gaan.

Zijn dit redenen om voor de Vespa Sprint S te kiezen? Nee, wij zijn niet overtuigd. Je leest het allemaal in deze Vespa Spint S review!

Vespa Sprint S in het kort

De Vespa Sprint S zou, volgens Vespa zelf, innovatief en sportief moeten zijn. Dit zijn echter zaken waar wij onze vraagtekens bij zetten. Wat ons vooral bij deze scooter opgevallen is, is het forse prijskaartje.

Het prijskaartje wordt totaal niet gerechtvaardigd, indien je naar de scooter zelf kijken. Het is geen mooie scooter om te zien én het is ook geen duurzame scooter. We hadden liever een elektrische variant van deze scooter gezien.

👍 Voordelen van de Vespa Sprint S

  • In verscheidene kleuren te verkrijgen
  • Ook als 25 km/h uitvoering te verkrijgen
  • Gekende Vespa kwaliteit
  • Relatief zuinig

👎 Nadelen van de Vespa Sprint S

  • Geen bijzonder design
  • Veel te prijzig
  • Geen elektrische scooter

Verschillende uitvoeringen van de Vespa Sprint S

In de afgelopen jaren is Vespa met talloze scooters op de markt gekomen. Wat daarbij ook opvalt, is dat Vespa veelal met meerdere uitvoeringen van een scooter op de proppen komt.

Dat is ook bij de Sprint S het geval. Deze scooter kent simpelweg meerdere uitvoeringen:

  • Snorfiets of bromfiets. Je hebt bij het bestellen van de Vespa Sprint S de keuze uit een snor- en bromfiets. Als je voor de snorfiets kiest, gaat ‘ie maximaal 25 km/h. De bromfiets gaat maximaal 45 km/h en is van een gele kentekenplaat voorzien. Voor de bromfiets uitvoering betaal je wel €200 meer.
  • Kleuren. Je hebt ook de keuze uit meerdere kleuren. Op het moment van schrijven van deze Sprint S review kun je onder meer voor mat grijs, mat zwart en mat blauw kiezen.

Het feit dat je tussen een snor- en bromfiets kunt kiezen, is een groot voordeel. Daarbij moeten we wel opmerken dat in 2023 de wet veranderd is. Het is vanaf dat moment ook verplicht om op een snorfiets een helm te dragen.

Wat wij minder interessant vinden, zijn de verschillende kleuren. Het is ideaal dat je uit meerdere kleuren kunt kiezen, maar het gaat alleen maar om matte kleuren.

We willen niet al te hard zijn, maar de matte kleuren zijn toch al een paar jaar uit de mode. Liever hadden we andere kleuren gezien.

De belangrijkste specificaties van de Vespa Sprint S

Heb je mogelijke interesse in de Vespa Sprint S? Verdiep je dan heel goed in de scooter. Zo op het eerste oog lijkt dit een interessante scooter te zijn, maar dat is het allerminst.

Je moet bij deze scooter namelijk met een paar zwaarwegende nadelen rekening houden. Die nadelen hebben onder meer op onderstaande specificaties betrekking.

Euro 5 4-takt benzine motor

De Sprint S is door Vespa van een Euro 5 4-takt benzine motor voorzien. De motor zelf is op zich prima te noemen, maar we hadden liever een elektrische aandrijving gezien. Waarom? Simpel: dat is veel meer van deze tijd.

De benzine motor zelf doet zijn werk gelukkig wel prima. Zo valt het verbruik van 1 liter op 50 kilometer in positieve zin op. De nodige scooters die van zo’n zelfde motor voorzien zijn, zijn toch minder zuinig te noemen.

Overigens heeft Vespa deze motor wel van unieke features voorzien. Zo beschikt ‘ie over een barometrische sensor.

Deze sensor houdt voortdurend de rijomstandigheden in de gaten en past de motor hierop aan. Je geniet hierdoor van de beste rijeigenschappen, prestaties en verbruik.

Wat wij wel goed vinden, is de tank zelf. Vespa heeft namelijk voor een tank met een inhoud van 7 liter gekozen. In combinatie met het potentiële verbruik van 50 km per liter komt dit neer op een actieradius van 350 kilometer. Dat is méér dan goed te noemen!

Grote wielen

Opvallend genoeg beschikt de Vespa Sprint S over 12 inch wielen. Dit is een maatje groter dan bij veel andere scooters het geval is. Veel andere scooters zijn namelijk van 10 inch wielen voorzien.

Deze wielen brengen zowel voor- als nadelen met zich mee. Eén van de voordelen is dat je van veel rijcomfort verzekerd bent. Doordat de wielen net iets groter zijn, zijn ze beter in staat om de oneffenheden in het wegdek op te vangen.

Eén van de nadelen is echter dat de scooter hierdoor minder geschikt is voor in drukke gebieden. Doordat de wielen net iets groter zijn, is het iets lastiger om de Vespa Sprint S te manoeuvreren.

Dit heeft overigens niet alleen met de wielen te maken, maar ook met het gewicht.

De Vespa Sprint S heeft een eigen gewicht van 115 kilogram. Dat is – wat ons betreft – veel te veel van het goede. Waarom? Omdat het hierdoor pittig kan zijn om deze scooter onder controle te houden.

Ook kan het pittig zijn om de scooter op de standaard te zetten. Daar moet je echt even goed voor ‘duwen’.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen van de Vespa Sprint S

Is de Vespa Sprint S een aanrader? Nee, wij zijn vooralsnog geen liefhebber van deze scooter. Dat heeft vooral met de nadelen te maken. Tegelijkertijd moeten we ook opmerken dat deze scooter slechts een paar voordelen biedt.

Verscheidene uitvoeringen

Eén van de voornaamste voordelen hebben we hierboven al besproken: de Vespa Sprint S wordt in meerdere uitvoeringen aangeboden.

Je hebt de keuze uit een 25 km/h- en 45 km/h uitvoering. Ook heb je dus de keuze uit meerdere kleuren. Zodoende ben je in staat om de Vespa S 50 altijd naar wens te configureren.

Gekende Vespa kwaliteit

Kies je voor de Vespa Sprint S? Dan ga je voor een scooter van een prima kwaliteit. Zoals we van het merk Vespa gewend zijn, zijn alle scooters van de beste onderdelen voorzien.

Ook is de afwerking van een hoog niveau, waardoor je van een lange levensduur verzekerd bent.

Relatief zuinig

Zoals eerder in deze Vespa Sprint S review al besproken, is dit ook nog een relatief zuinige scooter. Een verbruik van 1 op 50 is simpelweg prima te noemen.

Toch hadden wij deze scooter liever als een elektrische variant gezien.

👎 Nadere blik op de belangrijkste nadelen van de Vespa Sprint S

Wij zijn geen grote liefhebber van de Vespa Sprint S. Dit komt puur door onderstaande nadelen.

Geen bijzonder design

Aan de Sprint S is niet direct terug te zien dat dit een scooter van Vespa is. Daar waar veel andere Vespa scooters bijzonder fraai zijn, is dat bij de Sprint S allerminst het geval. Wij vinden dit een ietwat ouderwetse en saaie scooter om te zien.

De kleurstellingen doen de scooter ook geen goed. Doordat de scooter alleen maar in matte kleuren aangeboden wordt, oogt ‘ie in elke kleurstelling oubollig.

Veel te prijzig

Wij kunnen ook stellen dat de Vespa Sprint S veel te prijzig is. Ga je voor de snorfiets uitvoering? Dan betaal je hier pakweg €3499 voor.

Deze prijs geldt overigens alleen als je van een aanbieding kunt profiteren. De adviesprijs van deze scooter is namelijk €4199.

Kies je voor de bromfiets uitvoering? Dan moet je hier nog eens €200 bij optellen. Wij vinden het simpelweg veel te veel geld voor deze scooter.

Goed om te weten: kleed je de Vespa Sprint S naar wens aan? Dan moet je met een nóg forsere investering rekening houden. Alles behalve interessant, wat ons betreft.

Geen elektrische scooter

Wij vinden het ook een groot nadeel dat dit geen elektrische scooter is. Een goede e-scooter is simpelweg veel meer van deze tijd dan een benzine scooter. Desondanks heeft Vespa voor een scooter gekozen die ‘gewoon’ op benzine rijdt.

Is dit hierdoor een duurzame scooter? Nee, allerminst. Het is goed mogelijk dat je over een paar jaar niet meer met deze scooter de steden in mag. Dan zit je toch met de gebakken peren, aangezien je wel een klein fortuin aan deze scooter uit moet geven.

Groot & zwaar

Tot slot moeten we stellen dat de Vespa Sprint S vrij groot is. Dat vinden wij op zich geen groot probleem, maar het bijbehorende gewicht is wat ons betreft wel een probleem.

Een benzine scooter die 115 kilogram weegt, is veel te veel van het goede. We hadden dus liever een lichtere e-scooter gezien!

Voor wie is de Vespa Sprint S geschikt?

vespa s sprint kopen

Deze benzine scooter is vooral geschikt voor mensen die langere afstanden af moet leggen. Met alle dank aan de zuinigheid en de grote brandstoftank.

Ben je op zoek naar een duurzame scooter? Of ben je op zoek naar een scooter die uitstekend geschikt is voor in de drukkere gebieden? Dan heb je niet al te veel aan de Vespa Sprint S.

Overigens is de zithoogte van deze scooter wel voor veel mensen geschikt: je zit namelijk op een hoogte van 79 centimeter.

Wat zeggen andere mensen over de Vespa Sprint S?

Uit deze review is gebleken dat wij geen groot fan zijn van de Vespa Sprint S. Opvallend genoeg spreken kopers wel vol lof over deze scooter.

Zij roemen de rijeigenschappen en de algehele kwaliteit. Ook geven meerdere kopers aan dat dit een échte Vespa scooter is. Juist daar zetten wij onze vraagtekens bij.

Onze conclusie over de Vespa Sprint S

De Vespa Sprint S is alles behalve onze favoriete scooter. Hij is niet duurzaam, hij is eigenlijk te groot en te zwaar en hij is ook nog eens ontzettend duur.

Wij raden je daarom graag aan om voor een andere scooter te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de moderne elektrische scooters. Of kies voor een benzine scooter die veel malen goedkoper is.Meer scooter reviews:


Categorieën: Outdoor