Dit zijn de beste Omegle alternatieven

beste omegle alternatieven

Omegle was een populaire chatwebsite waar je anoniem met vreemden kon chatten. Helaas is Omegle ermee gestopt. Betekent dit dat je niet langer met vreemden in contact kan komen?

Natuurlijk wel, er zijn namelijk een aantal interessante Omegle alternatieven. Deze ontdek je hieronder.

Anoniem met vreemden chatten

Het internet heeft een stukje privacy van ons weggenomen. Maar niet op het voormalige Omegle: hier kon je anoniem chatten met mensen van over de hele wereld. Je hoefde je naam of profielfoto niet prijs te geven.

Omegle was 15 jaar lang een populaire gratis chatwebsite. Maar het is niet meer: de website ging op 8 november 2023 definitief uit de lucht. Slaat de verveling toe? We hebben de beste Omegle alternatieven, die soms zelfs beter zijn.

Chatroulette

Het meest bekende Omegle alternatief is Chatroulette. Dit platform brengt willekeurige personen bij elkaar, net zoals je van Omegle gewend was.

Chatroulette werd in 2009 opgericht en is hiermee bijna net zo oud als Omegle. Dagelijks verschijnen ongeveer 500.000 bezoekers op de website. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om met een leuke vreemde in contact te komen.

Vanwege de anonimiteit vertoont een deel van de gebruikers beelden die niet geschikt zijn voor minderjarigen. Gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn.

Goed om te weten: het is gebruikelijk om je webcam aan te zetten. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de andere persoon de chat verlaat. Het is echter geen verplichting want er zijn ook mensen die gewoon willen chatten, dus zonder camera.

De communicatie is overwegend in het Engels. Download de gratis app in de Google Play Store of de Apple App Store en begin vandaag nog met chatten.

LiveMe: live videostreaming

Wil je anderen live bekijken of jezelf streamen? Dan is LiveMe iets voor jou. Ga live waar je ook bent en chat met mensen van over de hele wereld. Misschien maak je wel nieuwe vrienden en kom je op plaatsen waar je nog nooit bent geweest.

LiveMe is als app voor je Android- of Apple smartphone beschikbaar. Ook via de website bekijk je livevideo’s. Wil je er ook nog een leuk zakcentje aan overhouden? Verzamel fans en verdien hier geld aan.

Shagle: voor al je apparaten

Wil je de ene keer via je pc met vreemden chatten, en de andere keer op je smartphone? Shagle (instachatrooms) is beschikbaar voor al je apparaten.

Je chat anoniem met mensen uit allerlei landen. Of dit nu in Nederland, ergens in Europa of in Azië of Afrika is: je bent en blijft anoniem. Je houdt je naam en andere persoonlijke informatie geheim.

In plaats daarvan maak je een alias aan. Dit is een geanonimiseerd account waarmee je toegang tot het platform krijgt. Het is gratis en je kunt direct starten met chatten of daten.

Geef vooraf aan of je man, vrouw, een koppel of LHBTO bent. Ook op dit platform is het gebruikelijk om je camera aan te zetten. Wil je dit niet, klik dan op ‘alleen chatten’.

Chatous: praat over onderwerpen die jij belangrijk vindt

Door de jaren heen zijn er veel Omegle alternatieven bijgekomen. Een hiervan is Chatous. Deze app (voor Android en iPhone) geeft je toegang tot chats met mensen van over de hele wereld. Praat over onderwerpen die jou bezighouden of die jij belangrijk vindt.

Chatous brengt verbindingen tussen mensen uit verschillende landen tot stand. Ontmoet je een nieuwe chatvriend, of misschien wel de ware liefde? Bij Chatous is het allemaal mogelijk.

Je hebt keuze uit tekstchat of videochat. Sommige gebruikers delen 18+ beelden. Het is dus zeker aan te raden om in het begin je camera uit te laten staan en eerst vertrouwd te raken met Chatous.

Faceflow: met vreemden, vrienden en familie

Op zoek naar nieuwe en blijvende vriendschappen? Faceflow brengt je in contact met mensen uit verschillende werelddelen.

Je chat met mensen met verschillende achtergronden. Het is ook mogelijk om met bekenden, zoals vrienden en familieleden te videochatten. Handig om op grote afstand met elkaar in contact te blijven.

Ook Faceflow is gratis in gebruik. De videochat start je rechtstreeks in je webbrowser, je hebt dus geen download nodig. Toch liever via je smartphone (video)chatten? Via APKPure installeer je Faceflow gratis op je mobiel apparaat.

ChatRandom

Een van de meest spannende alternatieven voor Omegle is ChatRandom. Deze app (Android/iPhone) koppelt je automatisch aan een willekeurig persoon. Dit kan een man of vrouw overal ter wereld zijn.

Net als bij alle andere alternatieven kun je ook bij ChatRandom zowel tekstchatten als videochatten. Aan jou de keuze.

Deze dienst heeft een grote gebruikersgemeenschap met een internationaal karakter. Meestal chat je in het Engels, dus fris je talenknobbel nog even op.

Is het veilig om met vreemden chatten?

Met vreemden chatten is niet nieuw: mensen doen het al sinds ze toegang tot het internet hebben. Het is belangrijk om je privacy goed in de gaten te houden.

Geef nooit informatie die naar jou als persoon of je adres te herleiden is. Gebruik een alias (verzonnen naam) en wees voorzichtig met het delen van foto’s.

Maak je gebruik van de videochat, houd er dan rekening mee dat anderen hier een opname van kunnen maken. Voer niet zomaar handelingen uit waar je achteraf spijt van hebt. Zet eventueel een masker op of maak gebruik van een videofilter, zodat je onherkenbaar bent.

Wanneer je na enige tijd chatten meer contact met iemand wil, kun je het beste als volgt handelen:

  • Maak een e-mailadres aan dat niet naar jou als persoon te herleiden is.
  • Deel dit e-mailadres met de vreemde.
  • Geef pas je echte naam wanneer je het volledig vertrouwt.
  • Gebruik een prepaid simkaart om via WhatsApp of een andere berichtendienst in contact te blijven.
  • Afspreken? Doe dit altijd op een neutrale locatie, bijvoorbeeld in een café of (overdag) in een park.
  • Laat een goede vriend(in) of familielid weten met wie, waar en wanneer je afspreekt.

Betaal niet zomaar voor een (video)chatsessie

Soms word je via een chatwebsite benaderd, met het verzoek om voor een privé chatsessie te betalen. Meestal zijn dit ‘volwassen’ chatsessies. Bedenk vooraf of je hieraan deel wil nemen, en wat het je eventueel oplevert.

Maak nooit zomaar geld naar een vreemde over, hoe goed (of zielig) het verhaal van de ander ook klinkt. Online kan iemand zich heel anders voordoen. Vertrouw daarom altijd op je eigen gevoel en geniet van de leuke chatsessies met anderen.