Answer The Public – Review & Ervaringen (Nederlands)

Als website eigenaar of content creator wil je dat mensen jouw teksten lezen. Daarvoor moet je gevonden worden in de zoekmachines.

Ook wil je dat jouw teksten relevant zijn voor de lezer. De tekst moet de juiste vragen beantwoorden en de juiste onderwerpen aansnijden.

Alles op gok doen lijdt meestal niet tot de gewenste resultaten. Daarom zijn tools zoals Answer The Public extreem nuttig. In deze review vertel ik je alles over deze tool.

Wat is het precies, hoe gebruik je het en hoe goed is Answer The Public eigenlijk? Je ontdekt het allemaal!

Wat is Answer The Public precies?

Answer The Public en een gratis (en betaalde) tool voor zoekwoordenonderzoek. Op een hele simpele manier kun je vrijwel iedere relevante zoekopdracht omtrent één onderwerp achterhalen.

Wil je bijvoorbeeld een blog maken over spijkerbroeken? Dan typ je het woord ”spijkerbroek” in en Answer The Public geeft jouw vervolgens álle vragen waar mensen mee zitten omtrent spijkerbroeken.

zoekwoorden answer the public

Door eerst deze tool te gebruiken en op basis daarvan je content te maken zal je content stukken beter worden. Je kunt onderwerpen bespreken waar mensen echt geïnteresseerd in zijn.

Hierdoor wordt je tekst aandachtiger gelezen en krijg je een hoger plekje in Google. Ook levert het uiteraard hogere conversies op.


Wat kun je allemaal met Answer The Public?

Door Answer The Public te gebruiken kruip je in de psyche van jouw potentiële bezoekers. Je weet met welke vragen ze zitten en herkent misschien zelfs bepaalde patronen in jouw markt.

De zoekwoorden kunnen in een zogenoemde visualisation getoond worden, maar ook als data. Bij de eerst genoemde zie je de woorden in een afbeelding staan en bij de data zie je de woorden netjes onder elkaar.

Helemaal onderaan zie je alle relevante zoekwoorden op alfabetische volgorde. Handig voor het overzicht.

Wel jammer dat de tool geen zoekvolumes weergeeft. Je hebt dus nog een andere tool nodig om de zoekvolumes te achterhalen.

Dit kun je bijvoorbeeld met de Google Keyword Planner doen. Die is ook nog eens gratis.

Je kunt alle zoekwoorden als CSV bestand opslaan en vervolgens in de Keyword Planner zetten. Je hebt dan in één overzicht alle zoekvolumes van de relevante zoekwoorden.

Op basis daarvan kan je de perfecte tekst voor jouw bezoekers maken. Een tekst die jarenlang kan gaan ranken op de eerste pagina in Google.

De kracht van longtail zoekwoorden

Ik ga in deze review geen lesje zoekwoordenonderzoek geven. Ik ga er namelijk vanuit dat je de basis hiervan snapt.

Waarschijnlijk weet je dan ook dat longtail zoekwoorden ontzettend belangrijk zijn. Dit zijn langere zoekwoorden die bestaan uit 3 of meer woorden. Bijvoorbeeld ”Blauwe spijkerbroek voor heren kopen”.

Deze zoekwoorden zijn goud, omdat je hier veel makkelijker op rankt dan op de zogenoemde shorttails. Een shorttail is bijvoorbeeld ”blauwe spijkerbroek”.

Als je je artikelen alleen maar richt op de shorttail zoekwoorden is de kans groot dat ze niet gevonden gaan worden. Vaak is de concurrentie namelijk extreem.

answer the public review

Answer The Public is naar mijn mening een onmisbare tool voor het vinden van goede longtail keywords. Dat komt omdat deze tool ook de woorden vóór jouw ingevoerde keyword toont.

Het laat je bijvoorbeeld ook ”blauwe spijkerbroek” zien. De meeste zoekwoordentools laten je enkel zien welke termen erachter komen. Daardoor mis je vaak veel goede zoekwoorden.

En dat is natuurlijk zonde. Hiermee laat je namelijk potentiële bezoekers, klanten en omzet liggen.

Bovendien wordt er steeds meer met spraak gezocht, waardoor het zoekgedrag anders is. Answer The Public weet dit soort ”voice searches” perfect te achterhalen.

In het Nederlands

Answer The Public is niet van Nederlandse makelij. Maakt op zich niet uit, want het werkt gewoon prima in het Nederlands.

Bovendien zijn andere grote namen zoals Ubersuggest en Ahrefs ook geen Nederlandse tools.

Weet wel dat je hierdoor af en toe ook wat Duitse of Engelse zoekwoorden ertussen ziet. Maar dit heb ik met Ubersuggest ook vaak. Je filtert deze er gemakkelijk tussenuit.

Wat wel een beetje irritant is, is dat je iedere keer weer de taal op Nederlands moet zetten. Moet je weer door die lange lijst met talen gaan zoeken..

Gratis of betaald?

answerthepublic prijzen

Answer The Public was ooit een compleet gratis tool. Tegenwoordig echter niet meer.

Steeds meer zoekwoordentools zijn gaan kijken naar mogelijkheden om hun inkomsten te vergroten. Meestal door een abonnement aan te bieden.

Als je het mij vraagt volledig terecht. Ik betaal dan ook graag voor goede software.

Je kunt Answer The Public overigens nog steeds gratis gebruiken, echter tot 2 zoekopdrachten per dag. En als je veel blogs schrijft is dat te weinig.

De prijzen zijn als volgt:

 • Maandelijks: 99 dollar per maand
 • Jaarlijks: 948 dollar (79 dollar per maand)
 • Expert abonnement: (per maand): 199 dollar

Het Expert abonnement is voor grotere teams. Voor de meesten is het gewone abonnement voldoende. Het maandabonnement kun je ieder moment opzeggen en kan je dus laagdrempelig uitproberen.

Het is geen mega goedkope tool zoals je ziet. Er zijn goedkopere. Vergelijk het echter met bijvoorbeeld een Ahrefs en het valt alweer reuze mee.

Één ding is zeker, als je Answer The Public correct gebruikt gaat het je (veel) meer opleveren dan dat het kost.

Voor wie is deze tool een aanrader?

In feite kunnen zowel beginners als gevorderden ermee aan de slag. Heb je pas een nieuwe blog? Dan ga je van deze tool houden vanwege het gemakkelijke gebruik.

Als gevorderde is het natuurlijk ideaal omdat je heel nauwkeurig zoekwoordenonderzoek kan doen. Geen enkel keyword zal meer aan je neus voorbij gaan.

Hierdoor laat je geen bezoekers en nieuwe klanten meer liggen.

Je kunt Answer The Public zoals gezegd gratis gebruiken tot 2 zoekopdrachten per dag. Wil je het vaker gebruiken, dan kost het je wel wat geld.

Je moet er dus wel wat voor over hebben.

Grootste voordelen & nadelen

Voordelen van Answer The Public:

 1. Toont álle relevante zoekwoorden
 2. Ook de voorvoegsels vóór het opgegeven zoekwoord
 3. Heel eenvoudig in gebruik
 4. Werkt prima in het Nederlands
 5. Je kunt alle zoekwoorden als SVG bestand opslaan
 6. Dankzij deze tool schrijf je betere en relevantere teksten voor je bezoeker én voor Google

Nadelen van Answer The Public:

 1. Je moet de tool iedere keer weer op Nederlands zetten
 2. Het is niet gratis
 3. Toont geen zoekvolumes, dit moet je weer opzoeken met een andere tool

Zijn er andere / betere alternatieven?

Als alternatief kun je een standaard zoekwoordentool zoals Ahrefs of Ubersuggest gebruiken. Weet wel dat deze minder nauwkeurige data weergeven, waardoor je waarschijnlijk zoekwoorden gaat missen.

Als je zeker wilt zijn dat je ieder zoekwoord vindt, is Answer The Public echt de beste tool.

Zoals de naam al aangeeft schrijf je echt voor het grote publiek, waardoor je artikelen relevanter en beter worden.

Naar mijn mening zijn er dan ook geen betere alternatieven, omdat Answer The Public echt uniek in zijn soort is.

Wel is het zo dat je er waarschijnlijk nog een andere tool bij wilt gebruiken om de zoekvolumes te achterhalen. Dit kan bijvoorbeeld de gratis zoekwoorden planner van Google zijn.Meer software: