Shopify vs Magento: welke kiezen?

Shopify vs Magento

Wil jij binnenkort een bedrijfje starten maar zit je met je handen in het haar omdat er zoveel bij komt kijken? Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Geen nood: maak gebruik van inventieve softwareprogramma’s die jou de hand boven het hoofd houden. Deze programma’s zorgen ervoor dat jij al je financiën op een plek bij elkaar hebt zodat je niet urenlang met je neus in de boeken hoeft te zitten om alle cijfertjes bij elkaar op te tellen.

Ook wordt het bouwen van een webshop een stuk gemakkelijker en overzichtelijk. Kennis van programmeren is niet nodig met Magento en Shopify.

Helaas weten weinig ondernemers nog van de voordelen die zo’n softwareprogramma jou als kersverse ondernemer kunnen aanbieden.

Twee softwareprogramma’s die momenteel erg populair zijn, zijn Shopify en Magento. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee exclusieve programma’s?

Lees hieronder snel verder wat je allemaal van deze programma’s kan verwachten!

De battle begint: Shopify tegenover Magento

Hieronder zullen twee softwareprogramma’s tegenover elkaar worden gezet. Zo kan jij als potentiële klant de twee programma’s goed met elkaar vergelijken en zelf zien welk programma het voordeligst voor jou uitpakt.

Jij kan eigenlijk geen foute keuze maken, beide programma’s kennen zo ontzettend veel voordelen!

Shopify: til jouw webshop naar een hoger niveau

Heb jij moeite met het oprichten van je webshop? Weet jij even niet meer hoe jij je e-commerce platform moet verfrissen? Shopify helpt je een handje bij deze problemen!

Dit softwareprogramma is erop gebrand een online bedrijf op te zetten waar je u tegen zegt. Het is niet specifiek gericht op een bepaalde branche: waar je ook vandaan komt, bij Shopify ben je aan het juiste adres voor het oprichten van een unieke webshop.

Doelgroep van Shopify

Shopify is vooral gericht op nieuwe ondernemers die een frisse start willen maken in de online wereld. Het maakt niet uit als je weinig kennis hebt over het onderwerp franchising en verkoop, dat maakt het alleen maar leuk.

Een echte uitdaging, maar zeker niet onmogelijk! Als je een nieuwe inkomstenbron zoekt en graag wil uitwijken naar het internet, ben je van harte welkom bij de community van Shopify.

Voordelen van Shopify

Het gebruik van Shopify gaat gepaard met ontzettend veel voordelen. Hieronder worden er een aantal aangestipt. Laat alles even rustig bezinken en bekijk rustig op je gemak of dit programma iets voor jou is.

Je kan je nu kosteloos aanmelden een proefperiode van twee weken draaien om kennis te maken met alle geweldige aanbiedingen van Shopify. Ontdek ze zelf!

Al jouw shops in een platform

Je hoeft niet per se een online webshop op te willen richten met Shopify. Je kan ook een fysieke winkel of pop-up store willen opzetten. Ook hier kan je bij Shopify voor terecht.

Breed gezegd is Shopify een platform waar je al je gegevens goed en inzichtelijk kan visualiseren. Het maakt daarbij niet uit of jouw bedrijf online is of juist op locatie.

Deze diversiteit maakt het eigenlijk alleen maar leuker! Met behulp van deze geweldige tool heb jij al je producten, klanten en financiën goed in het vizier.

Jij komt nooit meer voor negatieve verrassingen te staan dankzij het overzichtelijke Shopify!

Zet je bedrijf in de spotlights

Jouw bedrijf komt helemaal centraal te staan als je je aanmeldt bij Shopify. De klant is koning en het bedrijf van de klant is de troon.

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om jouw bedrijf te promoten zodat er van alle kanten nieuwe klanten worden geworven. Klantenbinding staat hoog in het vaandel bij Shopify!

Veiligheid boven alles

Veiligheid staat bij Shopify hoog in het vaandel. Alle persoonlijke gegevens worden zorgvuldig bewaard en beschermd in het programma van Shopify.

Er is ook een speciaal betaalsysteem waar men gebruik van maakt in Shopify, zodat je verzekerd bent van een veilige afhandeling. Dat is iets waar je niet naar moet streven, dit moet gewoon in orde zijn.

Het is een voorwaarde voor een goed softwareprogramma. Shopify zorgt er daarnaast ook weer voor dat het systeem visueel aantrekkelijk is vormgegeven en dat het voor de gebruikers zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Magento: eerste hulp in nood voor (kersverse) bedrijven

Magento is een geweldig softwareprogramma, opgericht in 1967. Het programma biedt diverse oplossingen en mogelijkheden voor (nieuwe) bedrijven.

Het softwareprogramma is bij uitstek geschikt voor bedrijven die graag willen profiteren van nieuwe innovatieve mogelijkheden en graag up-to-date blijven.

Deze opties die Magento aanbiedt zijn van hoge klasse en kennen ontzettend veel flexibiliteit. Er kan onwijs veel geregeld worden, je kan bijvoorbeeld een eigen, persoonlijk platform creëren waar alle medewerkers van het bedrijf op kunnen inloggen.

En dit allemaal voor een klein prijsje. Wat wil je nog meer?!

Doelgroep van Magento

Zoals eerder vermeld, is Magento een e-commerce programma dat speciaal gemaakt is voor bedrijven. Bedrijven kunnen zo hun positie op de markt versterken en op een andere manier concurreren met bedrijven.

Het programma is specifiek ontworpen voor bedrijven (van klein tot groot; iedereen is welkom) met onder andere mogelijkheden tot inhoudsontwikkeling, merchandising en klantsegmentatie.

Voordelen van Magento

Magento heeft veel klanten gewonnen doordat het zo’n ontzettend functioneel programma is.

Alles wat relevant voor bedrijven is, is in één softwareprogramma ondergebracht en dat maakt het aantrekkelijk voor bedrijven om in dit softwareprogramma te investeren.

Een webshop opstellen is een eitje

Allereerst is een webshop oprichten een van de hoofdtaken van een bedrijf. Als je je markt wil vergroten, is het verstandig om uit te wijken naar het internet.

Zo kan je een veel groter publiek bereiken en de kans is groot dat je zo veel meer winst zal genereren. Als jij met je handen in het haar zit, dan is het slim om een online webshop op te richten met behulp van Magento.

Een zeer flexibel en stabiel programma

Magento staat bekend om zijn flexibiliteit en stabiliteit. Je kan altijd op het programma bouwen, er gaat bijna nooit iets mis.

Daarnaast is de communicatie met een van de medewerkers van Magento altijd heel prettig. Ze zijn goed geïnformeerd en zetten alles op alles om je te helpen.

Magento zorgt ervoor dat je het overzicht kan bewaren, ook al heb je meerdere webshops. Je kan ze namelijk aan elkaar koppelen in het programma, zodat je niet de statistieken van elke webshop apart moet bekijken. Handig!

Een wensenlijst en favorieten

Een webshop die is opgericht met behulp van Magento is onwijs ingespeeld op de wensen van de klanten.

Als klant kan je zo zelf een wensenlijstje opstellen en favorieten opslaan, zodat je snel kan terugvinden over welke producten je twijfelde en welke producten je graag zou willen hebben.

Dat is onwijs handig, omdat de klant zo niet gelijk een beslissing hoeft te nemen om een bepaald product te kopen. De klant wordt zo volledig in zijn of haar waarde gelaten, iets wat veel klanten appreciëren.

En, ben jij nu voldoende geïnformeerd over de twee softwareprogramma’s Shopify en Magento? Weet jij nu alle ins en outs van deze twee toppers?

Als je bovenstaande tekst gelezen hebt, zou je nu een duidelijk beeld van beide programma’s moeten hebben. Jij kan in het vervolg een weloverwogen beslissing nemen en op een objectieve manier bekijken welk programma het beste bij jouw eisen en wensen aansluit.

Duik in de programma’s en ontdek wat Shopify of Magento allemaal te bieden hebben. Goede reis, jij vermaakt je de komende dagen wel even!Meer vergelijkingen: