Beste webinar software? Dit is de TOP 10!

beste-webinar-software

Het organiseren van een webinar; menig bedrijf kiest er tegenwoordig voor. Een webinar is leuk, interactief en kan op verschillende manieren ingevuld worden.

Recentelijk hebben wij allerlei softwaresystemen aan de tand mogen voelen. Daardoor weten wij als geen ander welke webinar softwaresystemen op dit moment de beste zijn.

Aan de hand van onze bevindingen hebben wij in ieder geval onderstaande top 10 samen kunnen stellen! Bekijk en vergelijk de beste webinar software direct hieronder.

Wat is de beste webinar software? Bekijk de TOP 10!

1. GoToMeeting / GoToWebinar

Met de unieke GoToMeeting software kun je onwijs snel een webinar organiseren. Het leuke bij dit systeem is echter dat je véél meer dan alleen een webinar kunt organiseren.

Zo ben je ook in staat om online vergaderingen te organiseren, om online trainingen e te geven en om online te chatten. Eigenlijk kun je GoToMeeting zien als een allesomvattend systeem voor thuiswerkers.

Het organiseren van een webinar gaat met GoToMeeting bijzonder snel. Hierbij heb je ook nog eens twee mogelijkheden: een webinar live organiseren of een webinar opnemen en op een later tijdstip pas uitzenden.

Tijdens het maken van zo’n webinar heb je in ieder geval de keus uit ongekend veel mogelijkheden.

GoToMeeting is in ieder geval populair. Wereldwijd maken reeds 50.000 bedrijven gebruiken van dit systeem. Met deze software worden jaarlijks meer dan 2,8 miljoen webinars gehost; dat is veelzeggend, niet waar?
2. Webinargeek

De beste webinar software; dat is de woorden die je op de website van Webinargeek als eerste naar voren ziet komen. Wij kunnen ons grotendeels in deze woorden vinden!

Toen wij de software van Webinargeek uit mochten proberen, werden wij namelijk al snel enthousiast.

Deze software biedt ongekend veel mogelijkheden, werkt fijn en is ook nog betaalbaar. Tevens is het een veelzeggend feit dat grote bedrijven, zoals Vodafone/Ziggo en AFAS, gebruik van deze webinar software maken.

Bijkomend voordeel: deze software werkt volledig in het Nederlands. Tevens is het een fijn voordeel dat je gebruik van een gratis proefperiode van 14 dagen kunt maken.

Na deze 14 dagen wil je waarschijnlijk maar twee dingen: een abonnement op Webinargeek nemen en meer en meer webinars organiseren!
3. WebinarJam

Wil je graag meerdere webinars softwaresystemen met elkaar vergelijken? Kijk dan ook zeker eens naar WebinarJam. Deze software werkt echt subliem, is veelzijdig en is ook erg populair geworden.

Meer dan 50.000 bedrijven maken wereldwijd gebruik van deze veelzijdige webinar software.

Onder meer de gebruiksvriendelijkheid van deze software spreekt ons aan. Zo maak je makkelijk zelf een webinar, waarbij je de webinar echt heel aantrekkelijk voor de gasten kunt maken.

Ook is het mogelijk om met WebinarJam bijvoorbeeld te videochatten. Wat ons betreft is dit méér dan alleen goede webinar software!
4. Zoom

Heb je wel eens van het programma Zoom gehoord? Dat is goed voor te stellen. Als je het over videobellen hebt, heb je het namelijk al snel over Zoom.

Dit bedrijf is – zeker in de afgelopen jaren – uitgegroeid tot een ongekend populair systeem. Een ongekend populair systeem waarmee je zelf ook een webinar kunt organiseren!

Met de speciale webinar software van Zoom is het echt een feestje om een webinar te maken. Je doet dit op een snelle, gemakkelijke en fijne manier.

Tevens heb je de keus uit echt heel veel mogelijkheden; je kunt elke webinar zodoende op een originele manier invullen.

Overigens is ook het prijskaartje van deze webinar software van Zoom erg interessant! De meeste functies zijn namelijk gratis.
5. Clickmeeting

Wil jij gemakkelijk een webinar kunnen organiseren? Wil jij de webinar volledig naar jouw wens kunnen maken? En wil je ook nog op verschillende manieren een webinar kunnen geven?

Dan voldoet de webinar software van Clickmeeting ongetwijfeld aan jouw wensen. Deze webinar software heeft ons oprecht doen verrassen.

Zo valt onder meer het gemak bij deze software op. Je hoeft deze software niet te installeren, maar je kunt eigenlijk direct online aan de slag gaan.

Hierbij heb je ongekend veel mogelijkheden, terwijl het systeem eigenlijk direct voor zich spreekt. Echt een aanrader deze software van Clickmeeting!
6. Webinar Ninja

De beste webinar software met de leukste naam? Dat is absoluut Webinar Ninja. Niet alleen de naam van deze webinar software is leuk, maar ook de vele mogelijkheden.

Met dit softwaresysteem kun je gewoonweg heel snel en gemakkelijk een webinar organiseren/maken.

Opvallend is wel dat Webinar Ninja zich op een specifieke doelgroep richt. Deze software is namelijk ideaal voor docenten, trainers en coaches.

Als je een digitale meeting wilt organiseren, is dit zodoende niet de beste webinar software. Als je met de webinar kennis over wilt brengen, is dit absoluut wél de beste webinar software!
7. Demio

Ben je als marketeer actief? En heb je voor jouw marketingdoeleinden goede webinar software nodig? Dan raden wij je aan om eens naar Demio te kijken.

Met Demio kun je – als marketeer zijnde – namelijk snel een perfecte webinar organiseren.

Daar blijft het echter niet bij. Nee, met deze software krijg je ook toegang tot allerlei handige marketing tools. Marketing tools die je kunt gebruiken om de best mogelijke resultaten te behalen.

Met Demio kun je bijvoorbeeld een webinar organiseren waarmee je de naamsbekendheid van jouw bedrijf wilt vergroten.

Met dank aan de bijbehorende marketing tools heb je daar meerdere mogelijkheden voor!
8. MegaMeeting

Wil je makkelijk en snel een webinar kunnen organiseren? Maar, wil je ook met jouw team kunnen videobellen? In dat geval kun je ook eens naar de software van MegaMeeting kijken.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met deze software mega online meetings organiseren/creëren/houden.

De mogelijkheden bij MegaMeeting zijn echt ongekend. In onze ogen brengt dit een belangrijk voordeel met zich mee: je kunt veel kanten op met deze goede webinar software.

Aan de andere kant brengt het ook een uitdaging met zich mee: het duurt geruime tijd voordat je de potentie van deze webinar software kunt benutten.
9. Getresponse

Wil jij tientallen vliegen in één klap vangen? Dan kom je al snel bij de software van Getresponse uit. Dit is geweldige webinar software, maar met deze software kun je nog veel meer kanten op.

Zo is het ook mogelijk om hiermee met e-mailmarketing aan de slag te gaan, om jouw eigen pagina’s te bouwen en om aan de conversie van jouw website te werken.

Feit is dat je ook snel een webinar met Getresponse kunt organiseren. Bijkomend voordeel: je kunt aan het begin al gratis met deze betrouwbare webinar software aan de slag.

Voldoende reden dus om de webinar software van Getresponse eens een kans te geven!
10. Livestorm

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de webinar software van Livestorm. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit ook één van de beste webinar softwaresysteem van dit moment is.

Iets wat onder meer aan de veelzijdigheid van deze software te danken.

Met de software van Livestorm kun je namelijk veel kanten op. Je kunt online meetings organiseren, je kunt online webinars organiseren je kunt bijvoorbeeld videobellen.

Dit alles doe je gemakkelijk, snel en voordelig middels het Livestorm platform. Absoluut een aanrader!
Wat is voor jou de beste webinar software?

Wil jij per sé van de beste webinar software gebruik gaan maken? Dan hebben wij een belangrijke tip voor je: zet jouw wensen goed op een rijtje.

Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens een vergelijking maken tussen de hierboven besproken softwaresystemen.

Let daarbij in ieder geval op de volgende facetten:

  • Soort software: betreft het software die je moet installeren? Of betreft het software die je louter online kunt gebruiken?
  • Functies: kun je met de beste webinar software alleen een webinar organiseren? Of kun je van nog veel meer functies gebruik maken? Bij de meeste webinar softwaresystemen is het mogelijk om van nog veel meer functies gebruik te maken.
  • Gebruiksgemak: tevens raden wij je aan om heel goed naar het gebruiksgemak te kijken. Hoe kun je precies een webinar maken? En sluit dat op jouw persoonlijke voorkeuren aan?
  • Beoordelingen van andere gebruikers: de hierboven besproken softwaresystemen kunnen stuk voor stuk op veel positieve beoordelingen rekenen. Ga bij deze beoordelingen goed na wáárom de klanten zo tevreden over het betreffende systeem zijn.
  • Wat kost de beste webinar software: tot slot moet je goed naar het prijskaartje kijken. Ben je bereid om te investeren in de beste webinar software? Of gaat jouw voorkeur uit naar gratis webinar software? De keuze is aan jou; zorg in ieder geval dat je serieus aan de slag gaat met vergelijken. De keuze is reuze, zoals bovenstaande top 10 duidelijk laat zien!

Wat heb ik nodig om een webinar te hosten?

Mocht je voor jouw doelgroep een leuke webinar willen organiseren, heb je daar in principe drie dingen voor nodig:

  • Voldoende tijd: het organiseren van een webinar kost nu eenmaal tijd. Je moet het goed voorbereiden en moet daarbij ook met de nodige factoren rekening houden.
  • Een goed idee: je bent niet de enige die een webinar gaat organiseren. Zorg er daarom voor dat je met een goed, uniek en creatief idee op de proppen komt.
  • De beste webinar software: tot slot heb je ook nog de beste webinar software nodig. Voor welke software je het beste kunt kiezen? Dat ontdek je in dit artikel!Meer software: