Kinderslot kast kopen? De 5 beste kindersloten voor een kast

Last updated by Kaz on

kinderslot kast

Wil je dat je kind een bepaalde kast niet kan openen? Dan is de aanschaf van een kinderslot voor de kast aan te raden.

Je kunt hierbij voor een speciaal slot voor een kastdeur kiezen, maar ook voor een kinderslot voor een lade. In dit artikel lees je in ieder geval alles over de vele mogelijkheden.

De aanschaf van een kinderslot voor op kastjes is voor veel ouders een aanrader. Je voorkomt hiermee bijvoorbeeld dat je kinderen spullen uit de kast kunnen halen.

Dit brengt een geruststellend gevoel met zich mee, terwijl dit ook veilig te noemen is. Bovendien is dit één van de goedkopere vormen van kinderbeveiliging.

De beste kindersloten voor een kast uitgelicht

Het plaatsen van kinderbeveiliging voor op kasten is absoluut aan te raden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar keukenkast beveiliging? Of wil je een kinderslot voor een kastdeur aanschaffen?

Ongeacht wat je wensen zijn, raden wij je aan om onderstaande reviews even goed door te nemen. In deze reviews maak je kennis met de 5 beste kindersloten voor op een kast.

1. Bablue Kinderslot Kastjes Magnetisch

Het Bablue Kinderslot Kastjes Magnetisch vinden wij het beste kinderslot voor op een kast van dit moment. Dit kinderslot beschikt over een magneet, waardoor de werking subliem is.

Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je wel zelf nog de deur kunt openen. Ook is het ideaal dat je maar liefst 12 van deze magneetsloten geleverd krijgt.

Deze sloten zijn ook nog eens veelzijdig inzetbaar. Je kunt deze kinderbeveiliging op tal van kasten gebruiken, waardoor je je woning in zijn totaliteit een stuk veiliger maakt.

Voor deze 12 magneetsloten betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Dankzij de sterke 3M tape en krachtige veren biedt dit slot in ieder geval de gewenste veiligheid.
2. Roegaarden Kinderslot Kast

Heb je liever geen magneetslot, maar heb je liever een robuuster slot? Dan kun je eens kijken naar dit Roegaarden Kinderslot Kastjes.

Dit is een handig slot dat je aan de binnenkant van de deur vast kunt maken. Het kinderslot is hierdoor onzichtbaar, maar voorkomt dat je kind de deur open kan doen.

De installatie van dit kinderslot is ook ideaal. Je hoeft hiervoor alleen maar gebruik te maken van plakstrips. Zie je dat niet helemaal zitten?

Dan kun je dit kinderslot ook nog met schroefjes stevig vastmaken. Dit kinderslot krijg je overigens ook in een set van 12 stuks geleverd.
3. Goodsville Kindersloten 15 stuks

Wil je zoveel mogelijk kastjes in je huis beveiligen? Wil je bijvoorbeeld een kinderslot voor een keukenkastje, ladekast en kledingkast gebruiken?

Voor al deze soorten kasten komt het kinderslot van Goodsville goed van pas. Dit is een zogeheten veiligheidshaak die je in principe voor/in alle deuren kunt gebruiken.

Indien je voor deze set kiest, krijg je maar liefst 15 kindersloten geleverd. Dit betekent dat je direct je gehele woning op een veilige manier in kunt richten.

De installatie is bijzonder simpel, net zoals de algehele werking. Overigens ben je uiteraard wel zelf nog in staat om de kastjes open te doen.
4. Bilova Kinderslot Kastjes

Ben je op zoek naar het meest eenvoudige kinderslot voor op kastjes? Dan kun je niet om dit kinderslot van Bilova heen. Dit kinderslot is zelfklevend, waardoor je ‘m razendsnel installeert.

De werking zelf is ook simpel, maar voor je kind niet te begrijpen. Dit betekent wel dat jezelf gebruik van de kastjes kunt blijven maken.

Als je voor deze set van Bilova kiest, krijg je maar liefst 6 kindersloten geleverd. Hier betaal je net iets meer dan 10 euro voor, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is.

Met deze goedkope kindersloten maak je je woning in ieder geval een heel stuk veiliger.
5. Gohh 8 Kinderslot Magneetsloten

Gaat je voorkeur uit naar een magneetslot op een kast? Dan raden wij je deze set van Gohh aan. Met deze set kun je maar liefst 8 kastjes beveiligen.

Deze sloten zijn op een makkelijke manier te bevestigen, waarna ze bestand zijn tegen 5 kilo trekkracht. De kastdeurtjes zijn hierdoor door je kind niet meer te openen.

Om deze kindersloten te bevestigen, hoef je de sloten alleen maar stevig aan te duwen. Dankzij de sterke 3M tape en magnetische werking zitten de sloten vervolgens direct vast.

Deze sloten zijn overigens ook nog veelzijdig te gebruiken. Ongeacht wat voor kast je wilt beveiligen, is dat met deze sloten mogelijk.
Hoe vind je de beste kindersloten voor een kast?

Ben je op zoek naar kinderbeveiliging voor kasten? Door voor één van de beste kindersloten te kiezen, ben je in ieder geval van een makkelijke installatie verzekerd.

Ook is de werking van de kinderslot kastjes ideaal te noemen. Je kind is simpelweg niet meer in staat om de kastjes open te doen. Wil je ook van dit voordeel genieten? Dan is het verstandig om goed op onderstaande criteria te letten.

Soort kast

Ten eerste moet je goed naar het soort kast kijken. Wil je de deur van een kast beveiligen? Of wil je de lade van een kast beveiligen? Met sommige soorten kindersloten is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een lade te beveiligen.

Kijk daarom heel goed naar je wensen en ga vervolgens op zoek naar het juiste kinderslot voor op de kast.

Soort slot

Ten tweede moet je goed naar het soort slot kijken. Wil je voor een kinderslot magneet gaan? Wil je voor een veiligheidshaakje gaan? Of wil je voor één van de andere soorten kindersloten gaan?

De keuze is reuze én is volledig aan jou. Ons advies is daarom om bovenstaande vijf kindersloten goed door te nemen.

Wil je een geheime kluis kopen? Dan kijk je goed naar de vormgeving en dergelijke. Ook dat zijn belangrijke punten bij een kinderslot voor een kast.

Het slot moet op de kast passen, maar moet qua werking ook volledig naar je wensen zijn. Je moet deze zaken dan ook goed op elkaar afstemmen.

Aantal kindersloten

Kijk ten derde goed naar het aantal kindersloten. Denk je aan één of twee kindersloten voldoende te hebben? Of kun je direct beter voor een set van 15 stuks gaan? Ook op dit gebied heb je meer dan voldoende mogelijkheden.

Montage

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is de montage. Hoe kun je de kindersloten precies monteren? Wat heb je nodig voor deze montage?

En krijg je alle toebehoren voor de montage meegeleverd? Let goed op deze vragen en stem dit ook goed op je eigen wensen af.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot is het erg belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Koop een kinderslot voor een kast idealiter niet bij bijvoorbeeld HEMA, Action of Blokker. Wel kun je zo’n kinderslot kopen bij een webshop als Bol.com of een grote keten zoals Gamma en Ikea.

Daarbij moet je ook goed naar de prijs kijken. Let hierbij niet zozeer op de totaalprijs, maar vooral op de prijs per stuk. Indien je dat doet, blijkt mogelijk al snel dat een set van 15 stuks voor jou de voordeligere optie is.


Categorieën: Huishouden