Boormachine met snoer kopen? Top 6 & Koopgids

Last updated by Kaz on

boormachine met snoer

Veel soorten klusgereedschap werken momenteel op een accu. Dankzij de accu geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid, maar heb je tegelijkertijd ook met een gebrek aan kracht te maken.

Een boormachine met snoer is daarom, in sommige gevallen, toch de betere keuze.

In dit artikel kom je de 6 beste boormachines met snoer te weten en geven wij je tips om de beste boormachine met snoer uit te kiezen. Lees snel verder!

De 6 beste boormachines met snoer

De keuze op de gereedschapsmarkt is enorm. Daarom hebben wij alvast het uitzoekwerk voor je gedaan en hebben de 6 beste boormachines met snoer alvast verzameld:

  1. Bosch EasyImpact 600
  2. Powerplus POWX1195
  3. FERM HDM1028
  4. Bosch Professional GBH 2-28 F
  5. Makita HP1631
  6. VONROC Boorhamer 1050W

👍 Wat zijn de voordelen van een boormachine met snoer?

De keuze voor een boormachine met snoer kan een logische keuze zijn. Dit heeft puur met de volgende voordelen te maken:

Ideaal voor thuisgebruik

Als je een doe-het-zelver in eigen huis bent, heb je waarschijnlijk altijd wel een stopcontact bij je in de buurt. Dit betekent dat je eigenlijk geen boormachine op accu nodig hebt. Zeker niet rekening houdend met onderstaand voordeel.

Je geniet van brute kracht

Een boormachine op netstroom is simpelweg krachtiger dan een boormachine op accu. Dit komt puur doordat een motor meer kracht kan leveren dan een accu.

Mocht je grotere/zwaardere boorklussen uit willen voeren, kun je dus baat hebben bij de brute kracht van de machine op netstroom.

Je hebt uit meerdere boormachines met snoer de keuze

Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere boormachines met snoer kunt kiezen. Zo kun je voor onder meer een klopboormachine en boorhamer op netstroom kiezen.

Een andere optie die je hebt, is een mini boormachine. Ook die boormachines worden zowel met snoer als zonder snoer uitgevoerd.

Geen onderbrekingen tijdens het boren

Eén van de belangrijkste voordelen van een boormachine met snoer is de constante toevoer van vermogen.

Dát betekent dat je zonder onderbrekingen kunt boren, waardoor je elke boorklus op een snelle manier uitvoert.

Ideaal voor langdurende klussen

Sta je nou aan de vooravond van een langdurende klus? Dan kies je ook het beste voor een boormachine met snoer.

Dit heeft puur te maken met het feit dat een accu maar een beperkte accuduur heeft. Bij een boormachine met snoer heb je daar gelukkig niks mee van doen!

👎 Wat zijn de nadelen van een boormachine met snoer?

Een boormachine met snoer biedt dus meerdere voordelen. Tegelijkertijd zijn er ook een paar zaken waar je goed rekening mee moet houden:

Je hebt met de korte stroomkabel te maken

Als je naar de stroomkabel van de meeste boormachines met snoer kijkt, zie je dat deze stroomkabels behoorlijk kort uitgevoerd zijn.

Deze beperkte bewegingsvrijheid kan je absoluut ‘in de weg zitten’ tijdens het klussen. Maar, dit is wel iets dat je goed voor jezelf moet bepalen.

Accu’s worden steeds krachtiger

Tegelijkertijd is het ook een feit dat de accu’s steeds krachtiger worden. Dit maakt het verschil tussen een accu boormachine en een boormachine met snoer steeds kleiner.

Rekening houdend met bovengenoemd nadeel kiezen daarom veel klussers momenteel voor een accu boormachine.

Niet altijd even veilig in gebruik

Moet je in een vochtige ruimte een boorklus uitvoeren? Dan kun je je vraagtekens zetten bij de veiligheid van een boormachine met snoer.

Dit heeft puur met het snoer en de bijbehorende elektriciteit te maken. Over het algemeen wordt aangenomen dat een boormachine met snoer minder veilig in gebruik is dan een accu boormachine.

Voor wie is een boormachine met snoer geschikt?

Is een boormachine met snoer voor elke klusser geschikt? Nee, dat is zeker niet het geval.

Moet je als klusser bijvoorbeeld op veel verschillende locaties de boorklussen uitvoeren? Dan is het verstandiger om voor een accu boormachine te kiezen. Bij die boormachine heb je immers wél met onbeperkte bewegingsvrijheid te maken.

Wil je vooral grote, langdurende en zware boorklussen uitvoeren? Dan ben je wel gebaat bij een goede boormachine met snoer.

Door de aandrijving op netstroom zijn deze boormachines simpelweg een heel stuk krachtiger dan de accu boormachines. Dát is ideaal voor de grote, langdurende en zware boorklussen.

Wil je bij voorkeur zo min mogelijk geld aan je nieuwe boormachine uitgeven? Dan maakt het niet heel veel uit of je voor een variant op accu of op netstroom kiest. Wij hebben namelijk opgemerkt dat de prijzen van boormachines aanzienlijk gedaald zijn.

Zelfs met een budget van slechts €100 kun je al uit veel prima boormachines kiezen. Zowel met snoer als met accu.

Hoeveel vermogen moet de boormachine leveren?

Als je tussen de boormachines met snoer een vergelijking wilt maken, moet je goed naar het vermogen kijken.

Het vermogen is namelijk bepalend voor de kracht die de boormachine met snoer over kan brengen. Ons advies is om dit vooral goed op het gewenste gebruik af te stemmen.

Daarbij moet je ook goed naar je eigen situatie kijken. Ben je als doe-het-zelver in en rondom je eigen huis actief? Dan heb je echt geen hele krachtige boormachine met snoer nodig.

Ben je echter als professional nodig? Dan heb je wél een hele krachtige boormachine met snoer nodig.

Bekijk per boormachine met snoer in ieder geval goed het vermogen. Stem dit vervolgens op het gewenste gebruik af. Dat zou je ook met de volgende criteria moeten doen:

  • Lengte van de stroomkabel. Niet alle boormachines met snoer hebben een even lange stroomkabel. Ga daarom per variant goed na hoe lang de stroomkabel is. Ga ook goed na of dat bij het gewenste gebruik past.
  • Soort boormachine. Zoals eerder al gesteld, kun je op dit moment uit meerdere soorten boormachines met snoer kiezen. Bepaal daarom goed of je bijvoorbeeld een schroefboormachine, klopboormachine of boorhamer op netstroom wilt hebben.

Conclusie: is een boormachine met snoer een aanrader?

Ja, een boormachine met snoer is in sommige situaties zeker een aanrader. Zeker als je langdurende en zware boorklussen uit moet voeren, heb je veel aan de brute kracht van zo’n boormachine.

Wil je vooral van onbeperkte bewegingsvrijheid kunnen genieten? Dan valt een boormachine op netstroom uiteraard direct af. Maak daarom voor jezelf de juiste afweging, rekening houdend met het gewenste gebruik.


Categorieën: Huishouden