Mini boormachine kopen? Bekijk de Top 5 kleine boormachines

Last updated by Kaz on

mini boormachine

Voor veel klussen heb je een goede boormachine nodig. Maar, je hebt niet voor elke klus een grote boormachine nodig.

Ben je voor jouw klussen juist op zoek naar een mini boormachine? Dan moet je heel kritisch zijn tijdens je zoektocht.

Het uitkiezen van een kleine boormachine is niet gemakkelijk. Je koopt dit gereedschap, net zoals een tafelschuurmachine, immers niet dagelijks.

Ook is het aanbod nogal divers, waardoor je echt kritisch moet zijn. Graag helpen wij je een handje met je zoektocht!

De 5 beste kleine boormachines uitgelicht

Speciaal voor dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste mini boormachines. Hierbij hebben we gekeken naar een mini accu boormachine, maar ook naar een mini handboor.

Over beide soorten boormachines vind je hieronder onze bevindingen. In de vorm van een heuse top 5!

1. DeWalt DCD710S

Gaat je voorkeur uit naar een kleine accu boormachine? Dan raden wij je van harte de DeWalt DCD710S aan. Zoals je op de foto’s kunt zien, is dit een bijzonder compacte boormachine.

Tegelijkertijd is de machine wel in staat om de nodige kracht over te brengen.

Deze kleine boormachine weegt slechts 1,1 kilogram. Ondanks dit minieme gewicht is deze boormachine wel in staat om een max. koppel van 24 Nm te leveren.

Dat is wat ons betreft meer dan prima voor de meeste boorklussen. Tijdens het boren komt onder andere de ingebouwde LED werkverlichting goed van pas.
2. WiseGoods Mini Boormachine

Heb je het liefste een kleine handboor tot je beschikking? Dan kun je niet om deze WiseGoods Mini Boormachine heen. Deze kleine handboor is bijzonder compact uitgevoerd en werkt volledig op jouw armkracht.

Bij aanschaf krijg je in ieder geval 10 boortjes meegeleverd. Dat stelt je in staat om deze handboor relatief veelzijdig in te zetten.

Met deze handboor kun je erg gedetailleerde klussen uit te voeren. Dat is te danken aan de afmetingen van de handboor, maar uiteraard ook aan de boortjes. De boortjes zijn héél compact uitgevoerd.
3. Wood, Tools & Deco Kleine elektrische schroef- en boormachine

Deze elektrische boormachine is op een unieke manier te gebruiken. Voordat je ‘m kunt gebruiken, zou je ‘m met de USB kabel op moeten laden.

Nadat je dat hebt gedaan, kun je de gewenste boorwerkzaamheden uitvoeren. Doordat dit een mini boormachine is, is deze boormachine vooral voor gedetailleerde klussen geschikt.

Wat bij deze boormachine opvalt, is de handgreep. De handgreep is van een softgrip laag voorzien, waardoor de boormachine heerlijk in de hand ligt. En dankzij de USB poort laad je de accu van deze boormachine weer simpel op.
4. Revell Handboor inclusief 3 boren

Als je een mini handboor wilt kopen, kun je ook kiezen voor deze variant van Revell. Deze handboor is met name voor gedetailleerde boorklussen geschikt.

Dat is vooral te danken aan de drie boren die je meegeleverd krijgt. Deze boren zijn erg klein; ze hebben een diameter van 0,7 mm, 1,0 mm en 1,3 mm.

De handboor ligt bovendien heerlijk in de hand. Dat is te danken aan de softgrip laag op de handgreep, maar ook aan de unieke vormgeving.

Met name de ‘bol’ aan de achterzijde van de handboor zorgt ervoor dat je probleemloos de optimale grip hebt/ervaart/behoudt.
5. AA Mini Aluminium Handboor

Ben je op zoek naar een mini handboor voor verschillende boorwerkzaamheden? Dan kun je prima kiezen voor deze set van het merk AA.

Deze set bestaat uit een compacte handboor in combinatie met maar liefst 10 boortjes. Doordat je 10 boortjes geleverd krijgt, zet je deze handboor veelzijdig in.

Doordat de handboor zelf van aluminium vervaardigd is, is de boor licht van gewicht. Dit stelt je in staat om ook langdurige klussen snel en vakkundig uit te voeren.

En dankzij het aluminium is deze handboor ook nog tegen een stootje bestand. Het scherpe prijskaartje maakt het plaatje volgens ons compleet.
Voor wie of wat is een mini boormachine geschikt?

Wil je serieuze taken uitvoeren met een boormachine? Dan heb je een volwaardige variant nodig, bijvoorbeeld van Bosch. Met zo’n volwaardige boormachine kun je moeiteloos honderden gaten boren.

Wil je echter gedetailleerde boorklussen uitvoeren? Wil je bijvoorbeeld boorklussen uitvoeren met een boortje met een diameter van 1 mm of iets dergelijks? Dan ontkom je niet aan het gebruik maken van een kleine boormachine.

Feit is dat een kleine boormachine voor veel mensen geschikt is. Je kunt hierbij onder meer denken aan professionals.

Als je als professional het beste werk af wilt leveren, zou je heel gedetailleerd te werk moeten gaan. Een kleine boormachine helpt je daar volledig bij.

Maar, ook voor hobbymatig gebruik is een mini boormachine een aanrader. Ben je bijvoorbeeld met modelbouw bezig? Dan komt een kleine boormachine maar al te goed van pas. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld sieraden wilt bewerken.

Hoe vind je de beste mini boormachine?

Heb je oren naar de aanschaf van een kleine boormachine? Dan is het zaak om goed op meerdere punten te letten. Om welke punten dit zoal gaat, zetten we graag in deze koopgids uiteen.

Soort kleine boormachine

Ten eerste is het zaak om een keuze te maken tussen de twee soorten boormachines. Je kunt ten eerste kiezen voor een kleine accu boormachine. Zo’n boormachine werkt op accu, waardoor je de nodige kracht met de boormachine kunt zetten.

Het mooie hierbij is dat je hier nagenoeg niks zelf voor hoeft te doen. De accu/motor neemt immers het meeste werk voor je uit handen.

Ten tweede kun je voor een mini handboor kiezen. Zo’n boor moet je echt volledig met de hand aansturen, zoals de naam al aangeeft. Deze boortjes zijn voor het zeer gedetailleerde werk geschikt.

Wel moet je rekening houden met een mogelijke flinke aanslag op je handen. Dat is met name het geval als je meerdere gaten met zo’n boormachine achter elkaar wilt boren.

Wat is voor jou de beste soort kleine boormachine? Om dat te bepalen, zijn er nog meer punten waar je goed over na moet denken. Eén van de belangrijkste punten bespreken we hieronder.

Gewenste gebruik

Ten tweede is het zaak om te bepalen waarvoor en hoe je de boormachine wilt gebruiken. Waar wil je de boormachine precies voor inzetten? En wil je dit vanuit huis doen? Of wil je dit mogelijk over de vloer bij klanten doen?

Denk heel goed over het gewenste gebruik na. Als je het gewenste gebruik duidelijk in beeld gebracht hebt, kun je ook een keuze maken tussen de twee soorten kleine boormachines.

Boortjes

Ten derde is het belangrijk om naar de boortjes te kijken. Dit zijn de kleine opzetstukken die je aan de boormachine vastmaakt, waarna je het gewenste gat kunt boren.

Kies je voor een mini handboor? Dan krijg je hier in veel gevallen meerdere boortjes bij meegeleverd. Ga goed na om hoeveel én om wat voor boortjes dit gaat. Als het om meerdere kleine boortjes gaat, kun je in ieder geval alle gedetailleerde boorklussen uitvoeren.

Kies je voor een accu boormachine? Ook dan moet je goed kijken naar de boortjes die je meegeleverd krijgt. Deze boortjes zijn al met al bepalend voor de mogelijkheden van de mini boormachine.

Kwaliteit

Tot slot raden wij je aan om heel kritisch naar de kwaliteit te kijken. Lang niet alle mini boormachines die je op dit moment kunt kopen, zijn namelijk van de gewenste kwaliteit.

Wij raden je daarom het volgende aan:

  • Koop de mini boormachine bij een specialist. Hierbij kun je denken aan Gamma en Bol.com. Deze partijen bieden veel soorten mini boormachines van goede merken aan. Dit geldt echter niet voor bijvoorbeeld Action. Die keten richt zich uitsluitend op het aanbieden van goedkope mini boormachines.
  • Let goed op de beoordelingen van andere kopers. Kies je voor één van bovenstaande mini boormachines? Logisch, aangezien die boormachines die andere kopers goed beoordeeld zijn. Check daarom altijd de beoordelingen van andere kopers, voordat je de knoop doorhakt.


Ook interessant:


Categorieën: Huishouden