Mini kettingzaag kopen? Top 7 kleine hand kettingzagen

Last updated by Kaz on

mini kettingzaag kopen

Even een paar houten planken doorzagen. Of even een paar takken van een boom of struik doorzagen. Zijn dit taken die je graag in je eigen tuin uit wilt kunnen voeren?

En ben je daarbij graag van het nodige gemak verzekerd? Dan is de aanschaf van een mini kettingzaag aan te raden.

Een kleine kettingzaag biedt tal van voordelen. Zo is ‘ie licht van gewicht, makkelijk te bedienen en uiterst geschikt voor de kleinere zaagklussen in je tuin.

Dit komt vooral doordat het zaagblad klein uitgevoerd is. Je kunt ‘m hierdoor dus niet voor grotere zaagklussen gebruiken.

De beste kleine hand kettingzagen uitgelicht

Is een hand kettingzaag precies het soort kettingzaag waar je naar op zoek bent? Dan is het zaak om onderstaande reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij namelijk de 7 beste kleine hand kettingzagen.

Hoe wij bij deze 7 varianten uitgekomen zijn? Wij hebben een uitgebreide test achter de rug, waarbij we ook naar ervaringen van andere kopers hebben gekeken.

1. Bosch EasyCut 12 Accu microkettingzaag

De Bosch EasyCut 12 Accu microkettingzaag is de beste mini kettingzaag. Deze mini kettingzaag werkt op accu, is bijzonder compact uitgevoerd en van de gekende kwaliteit van Bosch.

Deze machine weegt slechts 0,9 kilogram, is geschikt voor takken met een diameter van 13 cm en is opvallend krachtig. Het is bovendien mogelijk om met deze kettingzaag in kunststof te zagen.

Deze kettingzaag op accu is ook nog volledig onderhoudsvrij en is uiterst fijn te bedienen. Het vervangen van het zaagblad doe je bijvoorbeeld zonder extra gereedschap nodig te hebben.
2. Mardin – Mini kettingzaag

Als je een mini accu kettingzaag wilt kopen, kun je ook voor de Mardin mini kettingzaag kiezen. Deze kettingzaag wordt met 2 accu’s geleverd, evenals met een oplader en een koffer.

Voor nog geen 7 tientjes krijg je dus het totale pakket geleverd. En kun je veel klussen met deze mini kettingzaag uitvoeren.

Deze machine ligt fijn in de hand, is compact vormgegeven en heeft een zaagblad van 10 centimeter lang. Net zoals bij bovenstaande variant geniet je hiermee van de gewenste veelzijdigheid.

Bovendien is deze kracht opvallend krachtig en ligt de zaagsnelheid hoog. Dit is al met al een geweldige goedkope optie!
3. Powerplus POWXG1045

De Powerplus POWXG1045 is eveneens een prima mini accu kettingzaag. Deze kettingzaag is eigenlijk net zo compact als de bovenstaande variant en biedt de nodige mogelijkheden. Dat is te danken aan het zwaardblad van 10 centimeter lang.

Dit zwaardblad stelt je in staat om meerdere klussen uit te voeren, waarbij ook de zaagsnelheid van 6,7 m/s goed van pas komt.

Deze kettingzaag is eveneens licht van gewicht en op een fijne manier te bedienen. Dit is onder meer te danken aan de soft grip handgreep, het handige spanningssysteem en de algehele samenstelling. Prijstechnisch is dit ook een interessante optie.
4. Bosch AdvancedCut 18 Microkettingzaag

Eerder in deze top 7 heb je al met de Bosch EasyCut 12 kennis kunnen maken. Sluit die Bosch mini kettingzaag niet helemaal op je wensen aan? Dan kun je ook naar de Bosch AdvancedCut 18 Microkettingzaag kijken.

Deze mini kettingzaag is van een duurzame motor van 18V voorzien, evenals van een krachtige accu. Je bent hierdoor in staat om meerdere klussen met deze mini kettingzaag uit te voeren.

Je kunt hiermee bijvoorbeeld prima in hout zagen. Maar, het is ook mogelijk om bijvoorbeeld kunststof te bewerken. Dit beide doe je met een maximale zaagdiepte van 65 mm.
5. Autura Mini Kettingzaag

Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan sluit deze mini kettingzaag van Autura mogelijk prima op je wensen aan. Deze kettingzaag kost nog geen 60 euro, maar biedt wel het gewenste gemak.

Doordat deze mini kettingzaag op accu werkt, ben je bijvoorbeeld van onbeperkte bewegingsvrijheid verzekerd.

Deze machine beschikt bovendien over een instelbare snelheid, een zaagblad van 10 centimeter lang en weegt slechts 0,7 kilogram. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je op een fijne en snelle manier tal van klussen uitvoert.

We hadden zelf verwacht dat de kwaliteit mogelijk iets minder zou zijn, maar daar is zeker geen sprake van.
6. Bosch EasyCut 50 Microkettingzaag

Bosch biedt meerdere interessante mini kettingzagen aan. Ook de Bosch EasyCut 50 is daar een prima voorbeeld van. Ten opzichte van bovenstaande kettingzagen onderscheidt deze kettingzaag zich absoluut.

Dat komt alleen al door het feit dat dit een mini kettingzaag op netstroom is. Dankzij de motor van 500 Watt geniet je van veel kracht en een hoge zaagsnelheid.

Deze kettingzaag is fijn te bedienen, is voor binnen- en buitengebruik geschikt en beschikt over een SDS wisselsysteem. Dankzij dit systeem is het een fluitje van een cent om het zaagblad te verwisselen.
7. VIOLEWORKS accu kettingzaag

Tot slot zijn wij ook over de VIOLEWORKS accu kettingzaag te spreken. Deze kleine kettingzaag werkt op accu, is voor meerdere klussen geschikt en is fijn te bedienen. Dit komt onder meer door het compacte formaat en het gewicht van slechts 1,3 kilogram.

Daarnaast is de zaagsnelheid opvallend hoog. Dit stelt je in staat om snel een vrij dikke tak door te zagen. De maximale takdikte is hierbij zelfs 15 centimeter. Deze accu kettingzaag is daarmee een stuk krachtiger dan veel andere bovenstaande varianten.
Wat is voor jou de beste mini kettingzaag?

Ben je op zoek naar een handige zaagmachine voor buiten gebruik? Dan kun je voor een normale accu kettingzaag kiezen, maar ook voor een mini kettingzaag.

Met zo’n hand kettingzaag geniet je van veel mogelijkheden, zoals in bovenstaande reviews beschreven.

Een terechte vraag is wel wat voor jou de beste mini kettingzaag is. Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er meerdere belangrijke punten waar je goed op moet letten.

Om welke punten dit precies gaat, zetten we graag in dit artikel voor je uiteen. Neem daarvoor onderstaande koopgids even goed door.

Gewenste gebruik

Het is allereerst zaak om over het gewenste gebruik na te denken. Waar wil je de hand kettingzaag precies voor gebruiken? Wil je ‘m alleen in je tuin gebruiken? Of wil je ‘m ook voor bepaalde klussen in je woning uitvoeren?

De veelzijdigheid van een kleine kettingzaag valt op. Je kunt deze kettingzaag gebruiken voor het doorzagen van een tak, maar ook voor het bewerken van kunststof.

Bovendien kun je ‘m op meerdere plekken gebruiken, in tegenstelling tot een tafelschuurmachine. Denk in ieder geval goed over het gewenste gebruik na.

Zwaardblad

Bij een mini kettingzaag moet je goed naar het zwaardblad kijken. Als je een kleine hand kettingzaag wilt hebben, kun je het beste voor een variant met een zwaardblad van 10 centimeter kiezen. Dat is eigenlijk de ideale lengte voor een hand kettingzaag.

Wil je een nét iets grotere zaag hebben? Pas dan op dat je niet voor een té grote kettingzaag kiest. Als de zaag een zwaardblad van 20 centimeter heeft, gebruik je ‘m simpelweg op een hele andere manier.

Accu of netstroom

Je moet bij een mini kettingzaag de keuze tussen werking op accu of netstroom maken. De varianten die op netstroom werken, zijn krachtiger.

Feit is wel dat die varianten een stuk minder veelzijdig inzetbaar zijn. Zo zit je met een hand kettingzaag op netstroom altijd aan een stopcontact gebonden.

Bediening

Bij een hand kettingzaag moet je goed naar de bediening kijken. Ga goed na op welke manier je ‘m kunt bedienen. Ga goed na in hoeverre de machine ergonomisch is.

En ga ook goed na wat het gewicht van de hand kettingzaag is. Uiteraard wil je dat zo’n apparaat zo licht mogelijk is.

Eigenschappen

Tot slot is het zaak om goed naar de eigenschappen te kijken. Kijk bijvoorbeeld wat de zaagsnelheid is, hoe je het zaagblad kunt verwisselen en hoe krachtig de accu is.

Ook kun je op tal van andere eigenschappen en opties letten. Check dit bij elke kleine kettingzaag goed, zodat je ook op dit gebied een goede vergelijking kunt maken.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor