Elektrische heggenschaar kopen? De top 10 beste elektrische heggenscharen

Last updated by Kaz on

elektrische heggenschaar kopen

Wil je graag de heg in je tuin makkelijk kunnen snoeien? Dan kun je voor een accu heggenschaar, een heggenschaar op benzine of een elektrische heggenschaar kiezen.

In dit artikel lees je alles over de beste elektrische heggenscharen!

Met een elektrische heggenschaar geniet je van veel voordelen. Dat is althans duidelijk naar voren gekomen bij onze test.

Tijdens onze test hebben wij ook gekeken naar de beste elektrische heggenscharen van dit moment. Aan de hand van ons onderzoek hebben we uiteindelijk een top 10 kunnen samenstellen.

De beste elektrische heggenscharen uitgelicht

Wil je een elektrische heggenschaar met accu kopen? Of wil je voor een elektrische heggenschaar op netstroom kopen?

Het is wellicht verwarrend dat deze termen door elkaar heen gebruikt worden. In dit artikel richten wij ons in ieder geval op de elektrische heggenscharen die op netstroom werken.

1. BLACK+DECKER BEHTS451-QS

De BLACK+DECKER BEHTS451-QS is de beste elektrische heggenschaar van dit moment. Deze heggenschaar is van een compact en ergonomisch ontwerp voorzien, waardoor ‘ie lekker licht is.

Dat is opvallend, aangezien het zwaardblad met een lengte van 60 centimeter vrij lang is. Dit stelt je in staat om snel grote heggen te snoeien.

Het werken met deze heggenschaar is een waar feestje. Dit komt door het gewicht, maar ook door de vlijmscherpe messen.

Tevens vinden wij het ideaal dat deze heggenschaar van een tweede handgreep voorzien is. Uiteraard moet je wel met een beperkte bewegingsvrijheid rekening houden.
2. Metabo HS 8755

Heb je liever een heggenschaar met een iets korter zwaardblad? Kijk dan eens naar de Metabo HS 8755.

Deze heggenschaar heeft een zwaardblad van 55 centimeter; dat scheelt dus net een paar cm ten opzichte van bovenstaande variant. Déze variant is in ieder geval ook voor professioneel gebruik geschikt.

Dit komt onder meer door de messen. Het gaat om diamant geslepen messen die vlijm- en vlijmscherp zijn. Ook is de ergonomie geoptimaliseerd, waardoor je probleemloos de gehele dag met deze heggenschaar kunt werken.

Het vermogen ligt met 560 Watt ook opvallend hoog. Al met al een ware aanrader voor de serieuze tuinierder of professional.
3. Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048

Einhell-Telescoop-Heggenschaar-GC-HH-9048

Heb je één of meerdere hoge heggen in je tuin staan? Dan is de aanschaf van een elektrische heggenschaar op steel aan te raden.

Of beter gezegd: dan raden wij je deze Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048 aan. Met deze heggenschaar kun je probleemloos hoge heggen snoeien.

Dit is onder andere aan de steel te danken. Deze steel kun je flink uitschuiven, waardoor je met deze heggenschaar van een flink bereik geniet.

Dat is overigens ook te danken aan het zwaardblad van 48 centimeter. Wat wij ook subliem vinden, is dat je de kop kunt kantelen. Je kunt hierdoor ook de bovenkant van de heg snoeien.
4. Kibani Elektrische Heggenschaar

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope heggenschaar elektrisch? Dan kun je op een aanbieding wachten of kiezen voor de Kibani Elektrische Heggenschaar.

Deze heggenschaar kost slechts een paar tientjes, maar levert onwijs veel gemak op. Dit is onder meer te danken aan de 450 Watt krachtige motor en het zwaardblad van 51 centimeter lang.

Ook is het mogelijk om met deze heggenschaar een dunne tak door te knippen. Je bent hierdoor in staat om een heg of struik volledig naar wens bij te werken. Hierbij geniet je van een ergonomische handgreep, de nodige kracht en een relatief laag geluidsniveau.
5. Bosch UniversalHedgeCut 60

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan zit je binnen het aanbod van Bosch goed. Binnen dit aanbod is met name de Bosch UniversalHedgeCut 60 ons opgevallen.

Deze elektrische heggenschaar werkt op snoer, heeft een zwaardblad van 60 centimeter en is ideaal te bedienen. Dit is te danken aan de ergonomische handgreep én aan de tweede handgreep.

Verder is deze heggenschaar in staat om takken door te knippen. De maximale takdikte is maar liefst 30 mm; dit is oprecht geweldig.

Verder zijn de messen van de hoogste kwaliteit, waardoor de snoeisnede erg zuiver is. Dit komt de gezondheid van de struik of heg ten goede.
6. Hyundai Elektrische Heggenschaar

Als je graag van brute kracht voorzien wilt zijn, is de Hyundai Elektrische Heggenschaar geschikt. Deze elektrische heggenschaar beschikt namelijk over een 710 Watt krachtige motor.

Bovendien is het zwaardblad met 56 mm lekker lang uitgevoerd. Je geniet hierdoor van een hoog snijvermogen.

Deze heggenschaar elektrisch is erg veilig. Zo beschikt ‘ie over een snelstop en een geïntegreerde handbescherming. Over de handgrepen zijn wij ook erg te spreken; deze stellen je in staat om de totale controle te behouden.

Bij aanschaf krijg je ook nog een handige beschermkap voor het zwaardblad geleverd.
7. WOLF-Garten Elektro Heggenschaar Lycos E/500 H

De WOLF-Garten Elektro Heggenschaar Lycos E/500 H vinden wij één van de meest gebruiksvriendelijke elektrische heggenscharen.

Dit komt door de handgrepen, maar ook door het gewicht. Deze heggenschaar is minimalistisch vormgegeven, waardoor ‘ie niet al te veel weegt.

Met de snoeimogelijkheden zit het ook goed. Deze heggenschaar beschikt over een motor van 500 Watt. Ook is het zwaardblad met een lengte van 55 centimeter lekker lang te noemen.

De messen zijn bovendien van de beste kwaliteit, waardoor je elke snoeiklus snel en goed uitvoert.
8. Powerplus POWEG40100

Geef je graag weinig geld uit aan je tuingereedschap? Wellicht is de Powerplus POWEG40100 dan interessant voor je. Deze elektrische heggenschaar kost nog geen 50 euro, maar doet zijn werk meer dan prima.

Dit is onder meer aan de mesafstand van 16 mm en de zwaardlengte van 56 cm te danken. Ook is dit een krachtige heggenschaar, dankzij het vermogen van 550 Watt.

Wil je graag een tak doorknippen? Dat is ook mogelijk met deze heggenschaar. De tak mag/kan een maximale dikte van 16 mm hebben.

Doordat deze heggenschaar vrij simpel uitgevoerd is, is ‘ie lekker licht van gewicht. Dit komt het gebruiksgemak uiteraard alleen maar ten goede.
9. BLACK+DECKER PH5551-QS

Wil je een heggenschaar met flink veel mogelijkheden hebben? Dan is de BLACK+DECKER PH5551-QS de beste optie voor je. De vormgeving van deze heggenschaar is uniek, evenals de pivoterende kop.

Deze kop is 180 graden draaibaar, waardoor je ‘m in 5 verschillende posities in kunt stellen. Dit stelt je in staat om nog meer snoeiklussen in je tuin uit te voeren.

Deze heggenschaar wordt door een 550 Watt krachtige motor aangedreven. Deze motor drijft het 51 centimeter lange zwaardblad krachtig aan.

Mede hierdoor kun je veel snoeiklussen uitvoeren. Tijdens die klus geniet je optimaal van de diamantgegronde messen.
10. Makita UH5261

De Makita Uh5261 is tot slot ook nog de koop waard. Deze elektrische heggenschaar is licht van gewicht en heeft een maximale snijcapaciteit van 52 centimeter.

Dat is te danken aan het lange zwaardblad, waarbij de mesafstand van 19 mm ook opvalt. Sowieso is dit zwaardblad van een goede kwaliteit, dankzij de gebruikte materialen.

Deze Makita heggenschaar is fijn te bedienen. Zoals je op de foto’s kunt zien, heb je bijvoorbeeld de keuze uit twee handgrepen.

De bediening is ook fijn, terwijl de motor behoorlijk krachtig is. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Makita.
Wat is voor jou de beste elektrische heggenschaar?

Heb je interesse om een nieuwe elektrische heggenschaar aan te schaffen? Wij raden je graag aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Maar, deze varianten zijn wel behoorlijk verschillend. Het is daarom belangrijk om goed op onderstaande punten te letten, gedurende je zoektocht.

Gewenste gebruik

Wat wil je precies met je heggenschaar doen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen. Wil je bijvoorbeeld een kleine heg snoeien? Dan zit je met een kleine elektrische heggenschaar goed óf je kiest voor een elektrische snoeischaar.

Wil je vooral dunne takken doorzagen? Dan ben je beter uit met een elektrische takkenzaag. Of wil je alleen maar hoge en grote heggen snoeien? Dan kies je het beste voor een telescopische elektrische heggenschaar.

Met andere woorden: denk goed over je gewenste gebruik na. Nadat je dat gedaan hebt, maak je snel een flinke schifting in het aanbod.

Zwaardbladlengte

Weet je waar je de heggenschaar voor wilt gebruiken? Dan kun je naar de lengte van het zwaardblad kijken. Een lengte van 50 centimeter wordt eigenlijk als gemiddeld gezien.

Wil je echter kleinere snoeiklussen uitvoeren? Dan heb je baat bij een elektrische heggenschaar met een korter zwaardblad. Mocht je juist grote klussen uit willen voeren, kies je beter voor een groter zwaardblad.

Ons advies is om ook goed naar de kwaliteit en mesafstand te kijken. De kwaliteit lees je af aan de hand van de gebruikte materialen. Ook de afwerking van de messen van het zwaardblad is bepalend voor de kwaliteit.

Tip: je moet een elektrische heggenschaar op tijd slijpen. Door dit op tijd te doen, behoud je de kwaliteit van de messen.

Vermogen

Bij een elektrische heggenschaar moet je ook goed naar het vermogen kijken. Des te hoger het vermogen ligt, des te sneller je met de heggenschaar kunt werken.

Een hoger vermogen betekent simpelweg dat de heggenschaar meer kracht over kan brengen op het zwaardblad.

Bediening & gemak

Je moet bij een elektrische heggenschaar goed naar de bediening en het gemak kijken.

Let hierbij op onder meer onderstaande punten:

  • Gewicht. Het is wenselijk dat het gewicht van de heggenschaar op je wensen aansluit. De heggenschaar moet zeker niet te licht zijn, maar moet ook niet zo zwaar als een rots zijn.
  • Handgrepen. Ga goed na over hoeveel handgrepen de heggenschaar beschikt. En check ook in hoeverre deze handgrepen ergonomisch uitgevoerd zijn.
  • Snoer. Bij een elektrische heggenschaar heb je uiteraard met een snoer te maken. Ga goed na hoe lang dit snoer is.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als laatste punt wijzen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is sowieso van belang dat je voor een heggenschaar van een A-merk kiest. De merken die in dit artikel besproken zijn, zijn allemaal A-merken.

Ten tweede moet je goed naar de aanbieder kijken. Ons advies is om de elektrische heggenschaar alleen bij een specialist te kopen. Je kunt hierbij denken aan Bol.com, Welkoop en Coolblue.

Ook bij partijen als Praxis, Gamma en Hornbach kun je af en toe interessante heggenscharen kopen. Laat de varianten van Lidl en Action sowieso links liggen.

Ten derde moet je goed naar je budget kijken. Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe elektrische heggenschaar? Durf in ieder geval te investeren.

Daarmee voorzie je jezelf van keuze uit de beste elektrische heggenscharen. Bespaar je liever zoveel mogelijk geld? Wacht dan op een interessante aanbieding.


Meer gereedschap:


Categorieën: Outdoor