Elektrische takkenzaag kopen? De top 5 beste takkenzagen

Last updated by Kaz on

beste elektrische takkenzaag

Wil je een boom of struik in je tuin snoeien? En gaat het hierbij om vrij dikke takken? Dan heb je aan een elektrische heggenschaar niet voldoende.

Nee, in dat geval kun je beter voor een elektrische takkenzaag kiezen. Zoals de naam al aangeeft, is dit stuk gereedschap uitermate geschikt voor het door midden zagen van takken.

Het aanbod van takkenzagen is vrij divers. Zo kun je voor een handmatige variant kiezen, maar ook voor een elektrische variant.

In dit artikel richten wij onze pijlen op uitsluitend de elektrische takkenzagen.

De beste takkenzagen uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een elektrische takkenzaag? Voordat je de knoop door kunt hakken, is het zaak om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste elektrische takkenzaag. Het is hierbij goed om het volgende te weten: hiermee bedoelen we een takkenzaag op accu.

Deze twee bewoordingen lopen ietwat onhandig door elkaar heen. Feit is in ieder geval dat je bij onderstaande takkenzagen niet alle kracht zelf hoeft te zetten.

1. Güde Universele Accu Takkenzaag

De Güde Universele Accu Takkenzaag is de beste elektrische takkenzaag van dit moment. Deze takkenzaag werkt op een krachtige accu die je bij aanschaf meegeleverd krijgt.

Tijdens het zagen van takken hoef je hierdoor niet alle kracht zelf te zetten. De krachtige accu neemt veel werk voor je uit handen.

Met deze takkenzaag kun je takken met een dikte van 80 mm doorzagen. Dit doe je snel en makkelijk. Bovendien doe je dit op een fijne manier.

De Güde Universele Accu Takkenzaag weegt slechts 1,39 kilogram. Ook is deze takkenzaag van een softgrip handgreep voorzien, evenals een variabele snelheidsregeling.
2. GARDENA TCS 20/18 P4A set

Heb je takken in je tuin die nogal hoog hangen? Dan heb je niks aan bovenstaande variant. Nee, voor takken die hoger hangen, kun je beter voor de GARDENA TCS 20/18 P4A set kiezen. Dit is de beste elektrische takkenzaag op steel.

Dankzij de steel zijn de mogelijkheden compleet anders. Deze takkenzaag is niet zozeer geschikt voor lager hangende takken, maar wel voor hoger hangende takken.

De hoger hangende takken zaag je moeiteloos door. Dit doe je met dank aan de steel, maar ook met dank aan de krachtige accu. Je bent hierdoor in staat om takken tot een dikte van 16 mm door te zagen. Ook is deze takkenzaag geschikt voor het snoeien van een haag.
3. Bosch KEO Accu takkenzaag

Ga je graag voor pure kwaliteit? Dan zit je in het aanbod van Bosch goed. Zo kun je bij Bosch voor deze KEO accu takkenzaag kiezen. Dit is naar onze mening één van de beste elektrische kettingzagen van dit moment.

Bij deze takkenzaag valt de compacte vormgeving in combinatie met de brute kracht op. Die combinatie zorgt ervoor dat je deze takkenzaag veelzijdig en fijn kunt gebruiken.

Bosch heeft deze takkenzaag van een krachtige accu voorzien. Dit betekent dat je lang kunt zagen op één acculading. Ook betekent dit dat je takken met een maximale dikte van 80 mm door kunt zagen.
4. BLACK+DECKER PS7525-QS

Heb je het liefste een takkenzaag op netstroom? Ook dat is mogelijk. Je hoeft niet altijd voor een takkenzaag op accu te kiezen, getuige de BLACK+DECKER PS7525-QS.

Dit is de beste gesnoerde elektrische takkenzaag. Dit houdt in dat je over brute kracht beschikt, maar dat je wel met de stroomkabel te maken hebt.

Deze takkenzaag is in ieder geval voorzien van een 800 Watt krachtige motor. Deze motor drijft het 25 cm lange zwaardblad aan, waardoor je elke tak moeiteloos door kunt zagen.

Daarbovenop is het ook nog ideaal dat deze takkenzaag een telescopische steel heeft.
5. BLACK+DECKER GPC1820L20-QW

We blijven nog even bij het merk Black & Decker. Ook over de BLACK+DECKER GPC1820L20-QW zijn wij namelijk uitermate te spreken.

Deze kettingzaag is van een accu voorzien, heeft een zwaardblad van 20 centimeter lang en beschikt over een telescopische steel. Met dank aan deze steel kun je ook takken op grote hoogte probleemloos door midden zagen.

Bij deze takkenzaag valt onder meer het gemak op. Zo werk je draadloos, heb je de nodige extra lengte tot je beschikking en is deze takkenzaag veelzijdig inzetbaar. Je kunt ‘m namelijk gebruiken voor het doorzagen van relatief dikke takken.
Hoe vind je de beste elektrische kettingzaag?

Welke van bovengenoemde takkenzagen spreekt je het meeste aan? Om dit te kunnen bepalen, zijn er tal van punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zoal gaat, bespreken we graag hieronder.

Gewenste gebruik

Wat ons betreft moet je heel goed naar het gewenste gebruik kijken. Wil je de takkenzaag gebruiken om alleen takken door te kunnen zagen?

Of wil je de takkenzaag ook voor andere klussen in je tuin gebruiken? In het tweede geval kun je ook eens naar een elektrische snoeischaar of elektrische heggenschaar kijken.

Daarnaast moet je nadenken over het soort takken dat je door wilt zagen. Zijn dit takken die op een normale hoogte hangen?

Of zijn dit takken die hoog hangen? Als het om hoog hangende takken gaat, kies je het beste voor een takkenzaag met telescopische steel.

Ook zou je even goed moeten kijken naar hetgeen je met de takken doet. Mogelijk is het verstandig om ook een houtversnipperaar te kopen. Daarmee kun je het hout op een fijne en handige manier laten versnipperen.

Soort elektrische takkenzaag

Het is ook belangrijk om een keuze te maken tussen de twee soorten elektrische takkenzagen:

  • Gesnoerde variant. Een gesnoerde variant is een takkenzaag op netstroom. Je moet deze takkenzaag in een stopcontact of verlengsnoer pluggen, voordat je takken door kunt zagen.
  • Kettingzaag op accu. Met een kettingzaag op accu geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Deze varianten zijn vaak wel iets minder krachtig.

Welke van deze twee soorten takkenzagen spreekt jou het meeste aan? Het is zaak om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Als je de keuze eenmaal gemaakt hebt, raden wij je in ieder geval één van bovenstaande vijf varianten aan.

Zwaardbladlengte

Het is verder aan te raden om goed naar het zwaardblad te kijken. Je moet voornamelijk op de lengte van dit zwaardblad letten. Deze lengte is namelijk bepalend voor de klussen die je met de takkenzaag uit kunt voeren.

Wil je met je nieuwe takkenzaag ook een haag kunnen snoeien? Dan heb je baat bij een takkenzaag met een langer zwaardblad.

Maximale takdikte

Bij een takkenzaag moet je goed naar de maximale takdikte kijken. Dit is de maximale dikte die een tak mag hebben, zodat je ‘m met de betreffende takkenzaag door kunt zagen.

Wij hebben opgemerkt dat de maximale takdikte per variant nogal verschillend is. Doe hier daarom goed onderzoek naar.

Ergonomie

Bij een takkenzaag moet je ook goed naar de ergonomie kijken.

Let daarvoor goed op de onderstaande punten:

  • Gewicht. Ga goed na hoe zwaar de takkenzaag precies is. Het is niet wenselijk dat een takkenzaag erg zwaar is, maar het is ook niet wenselijk dat ‘ie te licht is.
  • Handgreep. Kijk goed over wat voor handgreep (of handgrepen) de takkenzaag beschikt. Idealiter is deze handgreep van een softgrip laag voorzien.
  • Steel. Ga ook goed na of de takkenzaag over een steel beschikt. Als dat het geval is, is je bereik een stuk groter. Dit maakt het zagen van hoog hangende takken een stuk simpeler.

Merk & prijs

Tot slot raden wij je aan om goed naar het merk te kijken. Indien je voor een takkenzaag van één van de A-merken kiest, ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd.

Wij hebben echter opgemerkt dat ook veel B- en C-merken takkenzagen aanbieden. Het advies is om die varianten vooral niet te kopen. Die varianten zijn niet altijd even betrouwbaar en ook niet van de gewenste kwaliteit.

Koop daarom een takkenzaag ook nooit bij bijvoorbeeld Lidl. Nee, kies ervoor om je takkenzaag bij een specialist of bouwmarkt te kopen. Onder meer Hornbach, Praxis en Gamma bieden regelmatig interessante takkenzagen aan.

Het is ook aan te raden om goed naar de prijs te kijken. Hoeveel geld wil je idealiter uitgeven? En welke takkenzagen vallen binnen dit budget? Als je dat weet, kun je voor jezelf een gerichte vergelijking maken.

Mogelijk is het interessant om nog even te wachten op een aanbieding. Meerdere van onze partners stunten wel eens met een interessante aanbieding.


Meer voor in de tuin:


Categorieën: Outdoor