Kleine grasmaaier kopen? Top 8 mini grasmaaiers

Last updated by Kaz on

kleine grasmaaier kopen

Heb je een fraaie grasmat in je tuin liggen? Dan wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten.

Dat doe je door een goede gazonbeluchter, verticuteermachine en grasmaaier te gebruiken.

Heb je op dit moment nog geen goede grasmaaier? En heb je een relatief klein gazon? Dan is het aan te raden om voor een kleine grasmaaier te kiezen.

Een mini grasmaaier past simpelweg perfect bij een klein gazon. En brengt tal van voordelen met zich mee.

Maar, wat is nou de beste grasmaaier voor een klein gazon? En wat is de kleinste grasmaaier van dit moment? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

Graag laten we je kennismaken met de 8 beste mini grasmaaiers van dit moment.

De beste mini grasmaaiers uitgelicht

Heb je een groot gazon? Dan is een zitmaaier of een kooimaaier op benzine aan te raden. Heb je daarentegen een klein gazon? Dan is een compacte grasmaaier aan te raden.

Een mini grasmaaier kenmerkt zich door een beperkte maaibreedte. Mede daardoor is zo’n kleine grasmaaier ideaal voor de kleinere gazons.

Ook is het overigens makkelijk op zo’n kleine maaier op te bergen. Ideaal als je niet al te veel ruimte in bijvoorbeeld je tuinhuis of schuur hebt.

Wij raden je in ieder geval onderstaande grasmaaiers aan.

1. GARDENA 330 Grasmaaier

De GARDENA 330 Grasmaaier vinden wij de beste kleine handgrasmaaier van dit moment. Dit betreft een zogeheten kooimesmaaier, maar het is gelukkig wel een variant die volledig gemotoriseerd is. Dit betekent dat je niet alles zelf hoeft te doen.

Deze kleine grasmaaier heeft een maaibreedte van 330 mm. Mede dankzij deze maaibreedte is deze grasmaaier geschikt voor gazons tot ongeveer 150 vierkante meter.

Als je een kleiner gazon hebt, is dit dus een ideale grasmaaier. Dat is overigens ook nog te danken aan de hele scherpe prijs.
2. Einhell GC-HM 300

Gaat je voorkeur uit naar een kleine grasmaaier met opvangbak? Dan kun je het beste voor de Einhell GC HM 300 kiezen. Dit is naar onze mening de beste kleine elektrische grasmaaier. Deze maaier is handig te bedienen en beschikt over een handige opvangbak.

Wat ook erg handig is, is de beperkte maaibreedte van 300 mm. Dit stelt je in staat om ook de kleinere gazons op een nauwkeurige en handige manier te maaien.

Bovendien is de opvangbak met 16 liter groot genoeg. Je hoeft deze bak hierdoor niet al te vaak te legen.
3. WOLF-Garten S 3200 E

Wil je de kleinste elektrische grasmaaier aanschaffen? Dan kom je mogelijk al snel bij de WOLF-Garten S 3200 E uit.

Deze grasmaaier is als een normale grasmaaier uitgevoerd, maar is wel opvallend compact. Dit uit zich onder meer in de maaibreedte van slechts 320 mm.

Met deze kleine elektrische grasmaaier maai je je gras nauwkeurig en snel. Dit is te danken aan de hoogte instelling en de opvangbak van 30 liter.

Ook is het prijskaartje van deze grasmaaier ideaal. De komende jaren maai je met veel plezier én voordelig de grasmat in je tuin.
4. Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li

Heb je interesse om een kleine grasmaaier op accu aan te schaffen? Dan kun je niet om de Einhell Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li heen.

Deze grasmaaier werkt op accu, biedt hierdoor een onbeperkte bewegingsvrijheid aan en is ideaal voor de kleinere gazons.

Dat is onder meer te danken aan de maaibreedte van 300 mm. Verder is het ideaal dat je de maaihoogte in 3 standen in kunt stellen.

Dat stelt je in staat om je gazon helemaal naar wens te maaien. Deze grasmaaier op accu is geschikt voor gazons tot 150 vierkante meter.
5. Gardena HandyMower 22/18V P4A Set

Een andere geweldige kleine grasmaaier op accu is de Gardena HandyMower 22/18V P4A Set. Deze grasmaaier is onwijs compact uitgevoerd en van een lange steel voorzien. Met dank aan deze lange steel maai je op een ergonomische manier het gazon in je tuin.

Deze grasmaaier heeft een maaibreedte van slechts 220 mm. Het is hiermee één van de smalste grasmaaier uit deze top 10.

Dankzij de smalle maaibreedte is dit hoe dan ook een geweldige grasmaaier voor de kleinere gazons. En je kunt de maaihoogte ook nog eens in drie hoogtes instellen.
6. Robomow RK1000

Wist je dat je je kleine gazon niet helemaal zelfstandig netjes hoeft te houden? Je kunt ook de hulp inschakelen van een robotmaaier.

Als je een klein gazon hebt, kies je daarbij het beste voor de Robomow RK1000. Dit is de beste kleine robotmaaier voor kleine gazons.

Deze robotmaaier heeft een maaibreedte van 210 mm. Hij is hierdoor ideaal voor de kleinere gazons, maar uiteraard niet handig voor de grotere gazons.

Waar je wel even rekening mee moet houden, is met de investering. Deze grasmaaier is 10 keer duurder dan veel andere varianten uit deze top 8.
7. BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW

Heb je toch het liefste een ‘normale’ grasmaaier? Dan kun je prima voor de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW kiezen.

Deze grasmaaier heeft een maaibreedte van 330 mm, werkt volledig op accu en is makkelijk te bedienen. Wat een groot voordeel is, is dat je 2 accu’s en een oplader meegeleverd krijgt.

Met deze grasmaaier kun je bovendien alle kanten op. Dit is te danken aan de compacte afmetingen, de snoerloze vrijheid en de hoogte instellingen.

Je kunt de maaihoogte op maar liefst 5 standen instellen. Pas de maaihoogte op de tijd van het jaar aan en creëer daarmee een 100% perfecte grasmat.
8. Bosch AHM 30

Heb je het liefste een kleine handgrasmaaier? Kijk dan eens naar de Bosch AHM 30. Deze kleine handgrasmaaier is makkelijk te bedienen, is erg voordelig en is geheel naar wens in te stellen.

Zo kun je deze handgrasmaaier op maar liefst 10 maaihoogtes instellen.

Het is bovendien ideaal dat je de klapboom in kunt duwen. Nadat je dit hebt gedaan, ben je in staat om deze handgrasmaaier nog compacter op te bergen.

Tijdens het maaien geniet je ook van veel gemak, met name als het om een kleiner gazon gaat. De maaibreedte is met 300 mm meer dan prima te noemen.
Wat is voor jou de beste kleine grasmaaier?

Wil je een grasmaaier voor je kleine tuin aanschaffen? Dan raden wij je van harte één van bovenstaande varianten aan.

Maar, wat is nou voor in jouw tuin de beste keuze? Dat hangt af van je tuin, maar ook van je wensen. In deze koopgids vertellen we je hier der graag iets meer over.

Soort grasmaaier

Het is allereerst belangrijk om goed naar het soort grasmaaier te kijken:

  • Grasmaaier op accu. Met zo’n grasmaaier geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Je kunt je echter afvragen in hoeverre dit belangrijk is bij een klein gazon.
  • Elektrische grasmaaier. Met een kleine elektrische grasmaaier heb je voldoende kracht tot je beschikking. Dergelijke grasmaaiers zijn vaak ook handig te gebruiken en van een opvangbak voorzien.
  • Kleine robotmaaier. Heb je een klein gazon? En wil je geen omkijken naar het maaien van dit kleine gazon hebben? Dan kun je ook kiezen voor een kleine robotmaaier. Houd hierbij wel rekening met een flinke investering.
  • Kleine handgrasmaaier. Een andere optie is een handgrasmaaier. Bij zo’n grasmaaier moet je al het werk zelf doen, maar je kunt deze grasmaaier wel erg makkelijk opbergen.
  • Kleine zitmaaier. Tot slot is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een kleine zitmaaier met opvangbak. Als je een klein gazon hebt, is dit in veel gevallen wel iets teveel van het goede. Je kunt – wat ons betreft – beter voor één van de andere soorten kleine grasmaaiers kiezen.

Maaibreedte

Heb je een klein gazon in je tuin? Dan moet je goed kijken naar de maaibreedte van de kleine grasmaaier. Het is wenselijk dat deze maaibreedte beperkt is.

Wij hebben opgemerkt dat dit behoorlijk verschillend is. Sommige grasmaaiers hebben een maaibreedte van 22 tot 25 centimeter, terwijl andere grasmaaiers een maaibreedte van 30 centimeter hebben.

Beide voorbeelden zijn smal te noemen, maar verschillen uiteraard wel van elkaar.

Kijk daarom goed naar je gazon. En bepaal vervolgens wat de juiste maaibreedte is. Houd hierbij ook rekening met het hierboven benoemde punt; het soort grasmaaier.

Maaihoogte

Wil je de beste kleine grasmaaier aanschaffen? Dan zou je ook goed naar de maaihoogte moeten kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de maaihoogte van de grasmaaier in te stellen? En zo ja, uit hoeveel standen kun je dan precies kiezen?

Merk

Wij adviseren je om altijd voor een grasmaaier van een A-merk te kiezen. Heb je niet al te veel geld? Ook dan kun je het beste kiezen voor een grasmaaier van een A-merk.

Deze merken leveren nu eenmaal kwaliteit. En sommige van deze merken vragen niet eens de hoofdprijs. Dat blijkt overduidelijk uit enkele van bovenstaande grasmaaiers.

Wil je een kleine grasmaaier tweedehands kopen? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent. Veel grasmaaiers die tweedehands aangeboden worden, functioneren niet meer naar wens.

Je moet daarom kritisch zijn. En veel vragen durven te stellen aan de verkoper.

Bediening

Tot slot is het aan te raden om goed naar de bediening van de grasmaaier te kijken. Op welke manier moet je de grasmaaier bedienen?

Beschikt de grasmaaier over handige extra’s? En is de grasmaaier veilig te bedienen? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je voor jezelf even goed naar moet kijken!
Meer voor de tuin:


Categorieën: Outdoor