Elektrische onkruidverwijderaar kopen: De 7 beste! (test)

Last updated by Kaz on

elektrische onkruidverwijderaar

Onkruid, onkruid en nog eens onkruid. Als je hier niks aan doet, is je tuin al snel bezaaid met onkruid. Het is daarom zaak om het onkruid op een duurzame manier uit je tuin te verwijderen.

Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is met een elektrische onkruidverwijderaar.

Met zo’n verwijderaar geniet je van talloze voordelen. Zo gaat onkruid tussen tegels verwijderen elektrisch erg snel. Je hoeft er bovendien weinig moeite voor te doen.

En het is ook geen aanslag op je lichaam. Doordat je gewoon staand van de onkruidverwijderaar machine gebruik kunt maken, geniet je van de gewenste ergonomie.

Voldoende reden dus om een elektrische onkruidverwijderaar te kopen. Maar, wat is nou de beste onkruidverwijderaar elektrisch van dit moment?

Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

De 7 beste elektrische onkruidverwijderaars vergeleken

Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een uitgebreide test achter de rug. Bij deze test hebben we onder meer gekeken naar de werking van de onkruidverwijderaars. Ook hebben we naar de ervaringen van andere kopers en de samenstelling gekeken.

Aan de hand daarvan hebben we de 7 beste elektrische onkruidverwijderaars aan kunnen wijzen. Over deze varianten vertellen we je graag meer in dit artikel. Neem onze reviews door en schaf direct de beste elektrische onkruidverwijderaar aan.

1. Powerplus POWXG6650

De Powerplus POWXG6650 is de beste elektrische onkruidverwijderaar. Dit is niet zomaar een verwijderaar van onkruid, maar een zogeheten onkruidkrabber. Dit betekent dat je met deze krabber perfect het onkruid tussen de tegels vandaan kunt halen.

Dit doe je op een zeer simpele en snelle manier. Dat is weer te danken aan de grote steel, de kracht van de motor en de ergonomie.

Deze elektrische onkruidverwijderaar beschikt bovendien over een handige vormgeving én is erg praktisch in gebruik. Al met al is dit de beste elektrische onkruidverwijderaar van het moment.
2. VONROC Elektrische Onkruidbrander

Heb je het liefste een goedkope onkruidbrander elektrisch? Dan is de VONROC Elektrische Onkruidbrander de beste optie voor je. Deze elektrische onkruidverwijderaar brandt het onkruid weg, waardoor je snel afscheid neemt van al het onkruid in je tuin.

Deze elektrische onkruidverwijderaar werkt makkelijk, snel en fijn. Je hoeft slechts een paar seconden het onkruid te verwarmen, waarna het snel uitsterft.

Dit doe je op een fijne manier, onder meer door de telescopische steel. Deze elektrische onkruidverwijderaar is ook nog eens krachtig én betaalbaar.
3. Hozelock Green Power XL

Heb je een behoorlijk grote tuin vol met onkruid? Dan is de Hozelock Green Power XL de beste optie voor je.

Deze onkruidverwijderaar heeft een vrij groot mondstuk, waardoor je snel grote hoeveelheden onkruid weg kunt branden. Deze onkruidbrander doet overigens ook nog dienst als aansteker van de BBQ.

Met deze onkruidbrander werk je gigantisch snel. Ten opzichte van andere varianten is deze variant tot wel 5 keer krachtiger.

Bovendien is het keramische warmte-element in staat om een temperatuur van 600 graden te genereren. Je brandt hiermee razendsnel al het onkruid in je (grote) tuin weg.
4. Hofftech Weed Burner Elektrische Onkruidbrander

Als je een goedkope elektrische onkruidverwijderaar wilt kopen, is dit een prima optie. Deze optie kost net iets meer dan 2 tientjes, maar werkt meer dan prima.

Dit is onder meer te danken aan de temperatuur van maar liefst 600 graden. Ook is deze onkruidbrander van een krachtige motor voorzien; 2000 Watt.

De werking is hierdoor simpel en doeltreffend. Zet deze brander aan, zet het mondstuk op het onkruid en hou dit voor ongeveer 5 seconden vol.

Het onkruid wordt hiermee snel gedood, waardoor je snel afscheid neemt van al het onkruid in je tuin. De steel van deze onkruidbrander is ook nog telescopisch. Handig en ergonomisch.
5. Kinzo Garden 3-in-1 brander

De Kinzo Garden 3-in-1 brander is eveneens een geweldige elektrische onkruidverwijderaar. Deze onkruidverwijderaar is makkelijk te bedienen én is veelzijdig.

Je kunt ‘m als onkruidverwijderaar gebruiken, maar ook als verfbrander en aansteker van de BBQ.

Wat bij deze onkruidbrander opvalt, is de veelzijdigheid. Maar, ook de kracht en de instelmogelijkheden zijn naar wens.

Zo kun je de brander op 2 warmtestanden instellen, waardoor je het onkruid op de gewenste manier wegbrandt. Al met al een interessante, veelzijdige en betaalbare elektrische onkruidverwijderaar.
6. Profeco onkruidbrander elektrisch 2000W

De Profeco onkruidbrander elektrisch 2000W is een handige en krachtige elektrische onkruidverwijderaar. Deze onkruidbrander doet zijn werk snel, doet zijn werk prima en is ook nog veelzijdig inzetbaar.

Dat is onder meer te danken aan de 4 mondstukken die je meegeleverd krijgt. Met dank aan deze mondstukken voer je gewoonweg elke klus in je tuin uit op het gebied van onkruid verwijderen.

Hierbij geniet je ook nog van veel gemak. Deze onkruidbrander is makkelijk te bedienen, is licht van gewicht en doet zijn werk snel. Ook is deze onkruidverwijderaar van een snoer van 2 meter lang voorzien.
7. Hozelock – Green Power Elektrische onkruidbrander

Tot slot zijn wij ook over de Hozelock – Green Power Elektrische onkruidbrander te spreken. Deze elektrische onkruidverwijderaar doet zijn werk subliem, werkt snel en is naar eigen wens in te stellen.

Dat deze onkruidbrander zo snel werkt, is onder meer aan de temperatuur van maar liefst 600 graden te danken.

Met deze onkruidbrander zeg je snel gedag tegen het onkruid in je tuin. Nadat je dit onkruid eenmaal weggebrand hebt, komt het ook niet meer terug. En nadien hang je deze elektrische onkruidverwijderaar makkelijk op, dankzij de ophanghaak.
Wat is voor jou de beste elektrische onkruidverwijderaar?

Naar welk van bovengenoemde varianten gaat jouw voorkeur uit? Om dit te bepalen, zou je op meerdere punten moeten letten. Dat is net zo het geval bij de aankoop van een besproeiingscomputer, elektrische snoeischaar en houtversnipperaar.

Maar, waar moet je op letten bij het vergelijken van elektrische onkruidverwijderaars? Dat lees je in dit artikel.

Soort onkruidverwijderaar

Ten eerste moet je goed kijken naar het soort elektrische onkruidverwijderaar:

  • Onkruidkrabber. Deze onkruidverwijderaar krabt het onkruid tussen de tegels weg. Dit gaat volledig elektrisch, waardoor je hier weinig zelf voor hoeft te doen.
  • Onkruidbrander. Deze onkruidverwijderaar brandt het onkruid met een hoge temperatuur weg. Dit is erg duurzaam en werkt ook prima voor op de langere termijn.

Aandrijving

Ten tweede moet je goed naar de aandrijving kijken. Werkt de onkruidverwijderaar op een accu? Werkt de onkruidverwijderaar op gas? Of moet je voor de onkruidverwijderaar gebruik maken van een stopcontact c.q. verlengsnoer?

Wat de beste aandrijving is, hangt grotendeels van je eigen wensen af. Denk daarom goed na over het gewenste gebruik. Op basis daarvan kun je de juiste keuze maken.

Specificaties

Ten derde is het aan te raden om goed naar de specificaties te kijken. Wat is bijvoorbeeld de maximale temperatuur die door de brander geleverd kan worden?

En wat is het vermogen van de elektrische onkruidverwijderaar? Dit zijn belangrijke vragen om even goed naar te kijken.

Opties & opzetstukken

Ten vierde moet je goed op eventuele opties letten. Is de steel van de elektrische onkruidverwijderaar bijvoorbeeld telescopisch? Dat is oprecht super handig te noemen! Ook andere opties hebben een meerwaarde op het gebied van gebruiksgemak.

Let hierbij ook goed op de opzetstukken die je meegeleverd krijgt. Als je meerdere opzetstukken meegeleverd krijgt, kun je de elektrische onkruidverwijderaar ook nog veelzijdig inzetten!

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot zou je goed naar de prijs én kwaliteit moeten kijken. Wij adviseren je sowieso om de onkruidverwijderaar bij een specialist te kopen, zoals Gamma, Praxis, Welkoop en Bol.com. De producten van Lidl en Aldi kun je beter links laten liggen.

Daarnaast adviseren we je om te durven investeren. Koop je de beste elektrische onkruidverwijderaar die volledig op je wensen aansluit? Dan geniet je hiermee van onwijs veel gemak. Dat doe je nu, maar ook in de komende jaren nog.Meer voor in de tuin:


Categorieën: Outdoor