Elektrische snoeischaar kopen? Top 10 accu snoeischaren

Last updated by Kaz on

elektrische snoeischaar kopen

Ben je ook zo gek op tuinieren? En wil je het tuinieren graag zo makkelijk mogelijk voor je maken?

Dan is het tijd om je normale snoeischaar in te wisselen voor een elektrische snoeischaar. Met een elektrische snoeischaar geniet je simpelweg van veel gemak.

Zo werk je een stuk sneller. En je kunt de elektrische snoeischaar ook voor dikkere takken inzetten. Dat is zeker het geval als je voor één van onderstaande snoeischaren kiest.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste accu snoeischaren van dit moment zijn.

De 10 beste accu snoeischaren

Heb je oren naar de aanschaf van een accu snoeischaar? Gezien de kracht, het gemak en de veelzijdigheid is dit een ware aanrader.

Maar, daarbij willen wij je wel graag wijzen op het huidige aanbod. Lang niet alle varianten in het huidige aanbod voldoen aan de wensen.

Wij adviseren je daarom om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Tijdens onze test hebben wij opgemerkt dat deze accu snoeischaren wél aan de eisen voldoen.

1. Talen Tools – snoeischaar elektrisch professioneel

Deze snoeischaar van Talen Tools is volgens ons de beste snoeischaar op accu. Deze snoeischaar is geschikt voor takken van maximaal 25 millimeter en wordt met 2 accu’s geleverd. Dankzij deze accu’s ben je in staat om langdurig te werken.

Bijkomend voordeel is de korte oplaadtijd van slechts 1 tot 1,5 uur. Binnen mum van tijd heb je de accu(‘s) opgeladen, waardoor je je werkzaamheden weer kunt hervatten.

Met deze accu snoeischaar geniet je in ieder geval van het gewenste gemak. Ook is deze snoeischaar krachtig en fijn te bedienen. Hij ligt in ieder geval heerlijk in de hand!
2. NovarGarden Elektrische Snoeischaar

De NovarGarden Elektrische Snoeischaar vinden wij ook een prima snoeischaar. Deze snoeischaar wordt met twee krachtige accu’s geleverd én een koffer. Dankzij dit koffertje kun je deze elektrische snoeischaar makkelijk opbergen en transporteren.

Dit is één van de krachtigste accu snoeischaren. De maximale takdikte is namelijk 32 mm, waardoor je tal van klussen met deze snoeischaar uit kunt voeren.

Door de fijne handgreep – en handige vormgeving – doe je dit ook nog eens heel handig. Al met al een ware aanrader.
3. Mardin Accu Snoeischaar

Geef je liever wat minder geld uit aan een accu snoeischaar? Dan kun je ook eens naar de Mardin Accu Snoeischaar kijken. Deze snoeischaar lijkt veel op bovenstaande variant, maar is net iets anders samengesteld.

Door de net iets andere samenstelling is dit vooral een veelzijdige snoeischaar. Je zet ‘m voor tal van klussen in je tuin in.

Het mooie is dat je ook bij deze snoeischaar alle toebehoren meegeleverd krijgt. Hierbij kun je denken aan twee krachtige accu’s, maar ook aan een handige koffer. Overigens kun je deze snoeischaar ook nog als een soort van mini kettingzaag inzetten!
4. QUALY Accu Snoeischaar

Wil je takken met een maximale dikte van 30 mm door kunnen snoeien/zagen? Dan zit je met de QUALY Accu Snoeischaar goed.

Deze krachtige accu snoeischaar levert voldoende kracht voor de hierboven genoemde takdikte. En daarmee ben je dus in staat om veel klussen in je tuin uit te voeren.

Met deze elektrische snoeischaar geniet je van opvallend veel gemak. Dit is onder meer te danken aan de fijne handgreep, de compacte vormgeving en de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf krijg je een koffer, oplader en twee accu’s geleverd.
5. DeWalt DCMPP568P1-QW 18V XR

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? En vind je het niet erg om vrij veel geld uit te geven? Dan is de DeWalt DCMPP568P1-QW 18V XR een ware aanrader. Deze elektrische snoeischaar kost zo’n 300 euro, maar je geniet hiermee wel van ongekend veel gemak.

Dit blijkt onder meer uit de maximale takdikte; 38 mm. Door deze maximale takdikte zet je deze snoeischaar echt voor alle mogelijke klussen in.

Bovendien beschikt deze variant over handige extra’s, waaronder ingebouwde verlichting. Bij aanschaf krijg je slechts 1 accu meegeleverd.
6. Volpi PV220

Ben je als fanatieke tuinierder op zoek naar een fijne accu snoeischaar? Kijk dan eens naar de Volpi PV220. Dit is niet de goedkoopste elektrische snoeischaar, maar het is wel één van de handigere.

Zo is ‘ie erg compact uitgevoerd en geniet je van een fijn hefboomeffect. Dat betekent dat je niet alle kracht zelf hoeft te zetten.

Met deze elektrische snoeischaar geniet je van veel gemak. Dit is ook te danken aan de snelle aan- en uitschakelfunctie, aan de LED verlichting en aan de krachtige accu. De accu gaat tot wel 4 uur mee, maar dit is uiteraard wel afhankelijk van het gebruik.
7. KIWarm Snoeischaar

Stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe accu snoeischaar? Wil je vooral dat de snoeischaar krachtig en voordelig is? Dan sluit de KIWarm Snoeischaar prima op je wensen aan.

Deze elektrische snoeischaar is veelzijdig inzetbaar, wordt met 1 accu geleverd en is behoorlijk krachtig. Dat blijkt uit de maximale takdikte van 30 mm.

Dat dit een goedkope accu snoeischaar is, blijkt jammer genoeg uit het ontwerp. De handgreep is bijvoorbeeld vrij simpel vormgegeven, waardoor je na verloop van tijd last van je hand(palm) kunt krijgen. Desalniettemin is deze accu snoeischaar een ware aanrader.
8. Bellota elektrische snoeischaar

Kijk je eigenlijk niet naar de prijskaartjes van elektrisch tuingereedschap? Dan is de Bellota elektrische snoeischaar interessant voor je.

Deze elektrische snoeischaar kost 600 euro, waardoor het verreweg de duurste uit deze top 10 is. Maar, het is wel een variant waarmee je van onwijs veel gemak geniet.

Dit is onder meer te danken aan de immense kracht. Deze elektrische snoeischaar is geschikt voor het doorsnoeien van takken van maximaal 37 mm dikte.

Je bent in principe in staat om deze elektrische snoeischaar overal voor te gebruiken. En bijkomend voordeel: je krijgt bij aanschaf 3 accu’s meegeleverd.
9. Currero Elektrische Snoeischaar

De Currero Elektrische Snoeischaar is naar onze mening een meer dan prima elektrische snoeischaar.

Deze snoeischaar is geschikt voor takken van 31 mm dik is, is handig vormgegeven en wordt met 2 accu’s geleverd. Ook krijg je de snoeischaar én alle toebehoren in een handig koffertje geleverd.

Met deze snoeischaar voer je veel taken in je tuin uit. Dit doe je ook nog eens heel makkelijk.

Je hoeft maar één keer op de knop te drukken, waarna de accu snoeischaar min of meer automatisch aan het werk gaat. Binnen mum van tijd heb je hierdoor een boom of struik volledig netjes bijgewerkt.
10. Thuys Elektrische Snoeischaar

Heb je de gewenste elektrische snoeischaar nog niet gevonden? Kijk dan ook nog naar de Thuys Elektrische Snoeischaar.

Dit is wat ons betreft een prima elektrische snoeischaar, met name als je op zoek naar een hele krachtige variant bent. Deze elektrische snoeischaar is bijvoorbeeld geschikt voor takken met een maximale dikte van 40 mm!

Bij deze snoeischaar valt ook nog het handvat, de krachtige accu en het minieme gewicht op. Dankzij de krachtige accu kun je tot wel 3 uur werken op één acculading. Overigens moet je voor deze accu snoeischaar wel vrij diep in de buidel tasten.
Hoe kies je de beste elektrische snoeischaar?

Ben je op zoek naar een houtversnipperaar, elektrische heggenschaar of elektrische onkruidverwijderaar? Dan moet je een goede vergelijking maken. Dat is ook het geval als je een nieuwe elektrische knipschaar aan wilt schaffen.

Het aanbod van snoeischaren op accu is vrij divers. Mede daarom raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten. Door juist op deze aandachtspunten te letten, ben je in staat om de perfecte elektrische snoeischaar uit te kiezen.

Gewenste gebruik

Het is allereerst zaak om over het gewenste gebruik na te denken. Wil je de accu snoeischaar voor af en toe gebruik in je eigen tuin inzetten? Of ben je als professional actief, bijvoorbeeld als hovenier?

Je kunt je vast voorstellen dat dit een behoorlijk verschil maakt. Zorg er daarom voor dat je op voorhand goed nadenkt over het gewenste gebruik.

Wil je een accu snoeischaar als professional inzetten? Dan kun je niet om een professionele variant heen. De professionele snoeischaren sluiten volledig aan op de wensen van een professional.

Maximale takdikte

Ten tweede moet je goed naar de maximale takdikte kijken. Bij elke accu snoeischaar staat wel vermeld wat de maximale takdikte is. En die dikte moet je vervolgens ook afstemmen op het gewenste gebruik.

Wij hebben opgemerkt dat de verschillen vrij fors zijn. Met sommige elektrische snoeischaren kun je takken van maximaal 20 mm doorsnoeien.

Andere elektrische snoeischaren zijn geschikt voor takken tot maximaal 37 of 40 mm. Dat is een aanzienlijk verschil, niet waar? Dit is dan ook één van de belangrijkste punten waar je even goed op moet letten.

Handgreep & ergonomie

Ten derde is het belangrijk om naar de ergonomie van het apparaat te kijken.

De ergonomie wordt door twee facetten bepaald:

  • Handgreep. Het is zeer wenselijk dat een accu snoeischaar van een ergonomische handgreep voorzien is. Des te fijner de accu snoeischaar in de hand ligt, des te fijner je ‘m kunt gebruiken. Kijk daarom heel kritisch naar de handgreep.
  • Gewicht. Het is ook aan te raden om goed naar het gewicht te kijken. Des te lichter een accu snoeischaar is, des te fijner je ‘m kunt gebruiken. Maar, als je voor een hele lichte snoeischaar kiest, gaat dit waarschijnlijk wel ten koste van de kracht.

Meegeleverde accessoires

Ten vierde is het belangrijk om goed naar de accessoires te kijken. Zo is het erg wenselijk dat je minimaal 1 accu meegeleverd krijgt.

Wil je een snoeischaar elektrisch zonder zorgen kunnen gebruiken? Dan heb je op z’n minst twee accu’s nodig. Ga daarom goed na hoeveel accu’s je precies meegeleverd krijgt.

En let ook goed op andere accessoires. Hierbij kun je denken aan de oplader, maar ook aan een koffer. Wij vinden een koffer zelf erg handig, aangezien je hierin de elektrische snoeischaar fijn en veilig op kunt bergen.

Wil je de snoeischaar graag naar een andere plek meenemen? Ook dan komt de koffer maar al te goed van pas.

Snoeitechniek

Ten vijfde kan het geen kwaad om eens naar de snoeitechniek te kijken. In het huidige aanbod wordt onderscheid gemaakt tussen een aambeeld en papegaaienbek.

Wij adviseren je om je even goed in deze twee technieken te verdiepen. Ook adviseren wij je om goed naar de exacte werking van de snoeischaar te kijken.

Er zijn namelijk elektrische snoeischaren die min of meer automatisch werken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een knop in te drukken.

Kwaliteit

Als laatste punt wijzen wij je graag op de kwaliteit van de accu snoeischaar. Kies je voor een ‘normale’ snoeischaar? Dan kom je al snel bij merken als Stihl, GARDENA en Vonroc uit. Logisch, maar het aanbod van accu snoeischaren zit net iets anders in elkaar.

Kies bij voorkeur voor één van bovengenoemde accu snoeischaren. Deze snoeischaren zijn van de gewenste kwaliteit én gaan langere tijd mee. Daarnaast kun je ook prima voor andere accu snoeischaren van goede merken kiezen, zoals Makita.

Wil je de beste accu snoeischaar kopen? Doe dit dan bij een specialist, zoals Bol.com, Gamma en vergelijkbare aanbieders. De aanbiedingen van bijvoorbeeld Lidl kun je beter links laten liggen.


Meer gereedschap:


Categorieën: Outdoor