Beste accu heggenschaar? De Top 7 heggenscharen op accu

Last updated by Kaz on

beste accu heggenschaar

Wil je de heggen in je tuin op een fijne manier kunnen snoeien? Of wil je de takken in je tuin op een fijne manier door kunnen knippen?

Dan heb je een heggenschaar op accu nodig. Met zo’n heggenschaar geniet je van de gewenste bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Een heggenschaar met accu is absoluut een aanrader. Daarbij raden wij je wel aan om voor één van de beste accu heggenscharen te kiezen.

Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande 7 varianten.

De 7 beste heggenscharen op accu

Als je een draadloze heggenschaar wilt kopen, kun je je borst natmaken. Het aanbod is namelijk erg divers.

Graag raden wij je daarom aan om onderstaande 7 reviews op je gemak door te nemen. Met deze reviews maak je direct kennis met de beste heggenscharen op accu van dit moment.

1. Bosch UniversalHedgeCut 18v-50

Bosch-UniversalHedgeCut-60-beste-elektrische-heggenschaar

De Bosch UniversalHedgeCut 18v-50 is naar onze mening de beste heggenschaar op accu. Dit is aan de krachtige accu te danken, maar ook aan het zwaardblad van 50 centimeter lang.

Doordat dit zwaardblad vrij lang is, kun je deze heggenschaar met accu voor talloze klussen in je tuin inzetten.

Met deze heggenschaar geniet je van het nodige gemak. Dit komt onder meer door de accu indicator, waarop je precies ziet hoelang de accu nog mee gaat. Ook is dit een lichtgewicht heggenschaar op accu; hij weegt slechts 2,6 kilogram.

Ondertussen voer je hier ook nog veel klussen mee uit, inclusief het doorzagen van takken met een maximale dikte van 20 mm.
2. Makita DUH602Z

Wil je alle grote klussen in je tuin uit kunnen voeren? Dan ben je gebaat bij de Makita DUH602Z.

Deze heggenschaar op accu is van een 60 cm lang zwaardblad voorzien, waardoor je in één beweging een grote heg kunt snoeien. Bovendien is de maximale takdikte 21,5 mm.

Deze heggenschaar is ook nog van een draaibaar handvat voorzien. Dit stelt je in staat om voor elke klus een aangename houding aan te nemen.

Waar je wel goed rekening mee moet houden, is dat je bij aanschaf geen accu meegeleverd krijgt. De totale investering loopt hierdoor bij deze heggenschaar op accu vrij fors op.
3. Makita DUN500WZ

Makita DUN500WZ accu heggenschaar

Wil je hoge heggen op een fijne en veilige manier snoeien? Of wil je hoger hangende takken veilig doorzagen? Dan ben je gebaat bij een heggenschaar op steel met accu.

Deze heggenschaar op accu van Makita is volgens ons de beste koop. Met de Makita DUN500WZ geniet je van een lange uitschuifbare steel, waardoor ‘ie ideaal is voor de hogere heggen en hoger hangende takken.

Het mooie is dat de kop van deze heggenschaar ook nog kantelbaar is. Je bent hierdoor ook in staat om de bovenkant van een heg te zagen.

Hierbij geniet je van een snijlengte van 50 cm. Ook is deze heggenschaar op accu in staat om een tak van maximaal 23,5 mm door te zagen.
4. Bosch EasyHedgeCut 18-45 Li

Geef je liever een stuk minder geld aan je accu heggenschaar uit? Dan raden wij je van harte de Bosch EasyHedgeCut 18-45 Li aan.

Deze heggenschaar met accu is voordelig en wordt met een accu + oplader geleverd. Bovendien is dit een accu heggenschaar waar je de nodige klussen mee uit kunt voeren.

Dit komt onder meer door de krachtige accu van Bosch. Maar, ook over het zwaardblad van 45 centimeter zijn wij te spreken.

Doordat dit zwaardblad net iets korter is, kun je deze heggenschaar ook voor de kleinere klussen in je tuin inzetten. Let wel op: de maximale takdikte is slechts 15 mm.
5. Bosch Isio

Wil je graag een mini heggenschaar op accu aanschaffen? Dan kun je niet om de Bosch Isio heen. Zoals je op de foto al kunt zien, is deze heggenschaar erg compact uitgevoerd.

Dit brengt een gemakkelijke bediening met zich mee, evenals een nauwkeurige werking. Je bent in staat om de kleinere heggen zeer nauwkeurig en fraai in model te brengen.

Deze heggenschaar wordt door Bosch ook wel als ‘buxusschaar’ aangeduid. En dat is precies waar je deze schaar op accu het beste voor kunt gebruiken; het bijwerken van een buxus in je tuin.

Tijdens het snoeien geniet je in ieder geval van een fijne bediening, mede door het gewicht van 0,6 kilogram. Het zwaardblad is overigens 12 centimeter lang.
6. Einhell GE-CH 1855/1 Li Kit

Wil je een goedkope heggenschaar op accu aanschaffen? Dan kun je op een accu heggenschaar aanbieding wachten, maar je kunt ook voor de Einhell GE-CH 1855/1 Li Kit kiezen. Dit vinden wij één van de beste goedkope heggenscharen op accu.

Met alle dank aan het prijskaartje en de algehele samenstelling. Deze heggenschaar met accu is bijvoorbeeld van een 62 cm lang lemmet voorzien. Dit stelt je in staat om veel klussen uit te voeren.

Bovendien is deze heggenschaar van een draaibaar handvat voorzien. Ook weegt deze heggenschaar slechts 2,6 kilogram, waardoor je van een fijne bediening verzekerd bent.
7. BLACK+DECKER GTC18502PC-QW

Deze top 7 van beste accu heggenscharen sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze krachtige, handige en hoogwaardige BLACK+DECKER GTC18502PC-QW.

Deze heggenschaar op accu beschikt over een 50 cm lang zwaardblad, waardoor je ‘m voor veel klussen inzet.

Verder weegt deze heggenschaar slechts 2,4 kilogram. Het is hierdoor een waar feestje om deze heggenschaar te bedienen.

Dit doe je overigens met 2 handen, aangezien deze accu heggenschaar van een dubbele handgreep voorzien is. Bij aanschaf krijg je een accu en oplader meegeleverd.
Waarom voor een accu heggenschaar kiezen?

Kun je beter voor een accu heggenschaar of elektrische heggenschaar kiezen? Dat is één van de vragen die je je op voorhand moet stellen.

Het is hoe dan ook een feit dat je met een accu heggenschaar van meerdere voordelen verzekerd bent:

  • Je geniet van onbeperkte bewegingsvrijheid. Bij een accu heggenschaar heb je eigenlijk nergens rekening mee te houden. Je hebt geen stopcontact of verlengsnoer in de buurt nodig, waardoor je overal de gewenste klussen uit kunt voeren.
  • Je geniet van een behoorlijke kracht. In de afgelopen periode hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Dit blijkt onder meer op het gebied van de accu’s. De accu’s voor in de heggenscharen zijn steeds krachtiger geworden, waardoor de heggenscharen zelf ook krachtiger zijn geworden. Dit stelt je dan ook in staat om met een accu heggenschaar meer en meer klussen uit te voeren.
  • Je geniet van een relatief laag gewicht. Wat ons opgevallen is, is dat de accu heggenscharen vrij licht van gewicht zijn. Dit komt onder meer door het ontbreken van een grote motor, zoals bij een elektrische heggenschaar wel het geval is. En ten opzichte van een benzine heggenschaar is een accu variant sowieso vele malen lichter.
  • Je kunt op een veilige manier snoeien. Maak je bijvoorbeeld van een elektrische snoeischaar gebruik? Dan moet je altijd oppassen dat je niet door de stroomkabel heen snoeit. Bij een accu heggenschaar hoef je hier niet bang voor te zijn. Je hebt immers niet langer met een stroomkabel te maken. Dit maakt het des te beter mogelijk om op een veilige manier de heg te snoeien.

Al met al is de keuze voor een heggenschaar op accu een logische keuze. Dat is zeker het geval als je voor één van bovenstaande varianten kiest. Dit zijn niet voor niets de beste varianten, zoals uit onze test gebleken is.

Wat zijn nadelen van een accu heggenschaar?

Bij een accu heggenschaar zijn er ook een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je altijd een volle accu tot je beschikking hebben.

Heb je onverhoopt de accu niet opgeladen? Dan is de accu heggenschaar direct onbruikbaar geworden.

Verder moet je rekening met de kracht houden. Het klopt dat de accu heggenscharen steeds krachtiger zijn geworden, maar ze kunnen niet tippen aan een elektrische variant.

Als je echt brute kracht tot je beschikking wilt hebben, heb je overigens een benzine heggenschaar nodig. Die zijn ideaal voor bijvoorbeeld professioneel gebruik.

Nieuwe accu heggenschaar uitkiezen: Waar moet je op letten?

Spreken de bovenstaande voordelen je aan? En wil je daarom graag zo snel mogelijk een nieuwe accu heggenschaar aanschaffen?

Dan zijn er meerdere zaken waar je tijdens je zoektocht goed op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Gewenste gebruik

Je moet allereerst goed nadenken over het gewenste gebruik. Wil je bijvoorbeeld grote heggen in je tuin kunnen snoeien? Of wil je vooral takken met de heggenschaar door kunnen snoeien?

Dit zijn twee uiteenlopende toepassingsmogelijkheden, waarbij andere eigenschappen een bepalende rol spelen.

Zwaardblad & maximale takdikte

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een heggenschaar is het zwaardblad. Ga goed na hoe lang dit zwaardblad precies is, aangezien dit bepalend is voor de snoeiklussen die je uit kunt voeren.

Je moet de lengte van het zwaardblad dan ook goed afstemmen op het gewenste gebruik.

Dit geldt ook voor de kracht van de accu heggenschaar. Deze kracht wordt aangeduid met een maximale takdikte. Is de maximale takdikte bijvoorbeeld 20 mm?

Dan betekent dit dat je takken met een dikte van 2 centimeter door kunt snoeien met de accu heggenschaar.

Soort accu heggenschaar

Het gewenste gebruik moet je ook afstemmen op het soort accu heggenschaar.

Wij maken onderscheid tussen drie soorten accu heggenscharen:

  • Normale accu heggenschaar: dit zijn accu heggenscharen met een zwaardblad van 40 tot 60 centimeter. Deze heggenscharen zijn veelzijdig inzetbaar in je tuin.
  • Mini accu heggenschaar: een mini accu heggenschaar is geschikt voor het snoeien van bijvoorbeeld een buxus. Een dergelijke heggenschaar heeft een zwaardblad van pakweg 10 tot maximaal 20 centimeter lang.
  • Telescopische accu heggenschaar: een accu heggenschaar op steel stelt je in staat om hogere heggen te snoeien. Of om hoger hangende takken door te snoeien. Dit doe je op een veilige manier, aangezien je door de lange steel gewoon op de grond kunt blijven staan.

Meegeleverde accessoires

Wil je graag een nieuwe accu heggenschaar aanschaffen? Ga dan goed na welke accessoires je bij de heggenschaar meegeleverd krijgt. Hierbij hebben wij meerdere opvallende zaken geconstateerd.

Zo krijg je niet bij alle heggenscharen een accu meegeleverd. Sommige heggenscharen worden zonder accu geleverd, waardoor je nog een extra investering moet doen.

Of heb je mogelijk thuis al accu’s van het betreffende merk liggen? Dan is de kans groot dat je die accu ook voor de heggenschaar kunt gebruiken.

Wil je regelmatig van je accu heggenschaar gebruik maken? Dan heb je eigenlijk twee accu’s nodig. Wij raden je in dat geval aan om nog een extra accu mee te bestellen. Met deze extra accu hoef je nooit meer zonder acculading te zitten.

Koop je heggenschaar op accu bij een specialist

Bij een accu heggenschaar moet je heel kritisch zijn. Dit heeft onder meer betrekking op de kwaliteit. Kies nooit voor een heggenschaar van bijvoorbeeld Praxis, Gamma of Lidl. Nee, koop een accu heggenschaar altijd bij een specialist.

Kies hierbij ook altijd voor een heggenschaar van een A-merk. Kies je bijvoorbeeld voor een Stihl heggenschaar op accu? Dan ben je van een uitmuntende kwaliteit verzekerd.

Dit is ook het geval bij de merken Makita, Bosch, Einhell en Black & Decker. Deze merken leveren simpelweg kwaliteit.

Onze conclusie over accu heggenscharen

De aanschaf van een accu heggenschaar is absoluut aan te raden. Je geniet van onbeperkte bewegingsvrijheid, van een fijne bediening en van de gewenste kwaliteit.

Voor dat laatste is het wel even belangrijk om goed naar de samenstelling van de heggenschaar op accu te kijken. Kies in ieder geval voor één van bovenstaande varianten. Met die varianten geniet je van het gewenste gemak.


Ook interessant:


Categorieën: Outdoor