Sproeicomputer kopen? Dit zijn de beste besproeiingscomputers

Last updated by Franziska on

besproeiingscomputer_koopgids

Hoge temperaturen zorgen voor uitdroging van het gazon, de planten en de aarde in jouw tuin. Voldoende reden om op zoek te gaan naar een besproeiingscomputer!

Wat je met een goede besproeiingscomputer kunt? Met zo’n computer kun je jouw tuin automatisch laten beregenen. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om jouw tuin drie keer per dag te laten beregenen.

Je kunt dit geheel aan de sproeicomputer overlaten, maar je kunt sommige producten ook via een app bedienen. Het is maar net afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste besproeiingscomputers. Wij hebben tal van computers uit mogen proberen, waarna wij een top 4 samen hebben kunnen stellen. Over deze beste vier varianten lees je hieronder meer.

De top 4 beste sproeicomputers

Naar aanleiding van onze uitgebreide test kwamen de onderstaande 4 producten als beste uit de test. Vergelijk ze dus snel en bepaal welke het beste bij jouw wensen past.

1. GARDENA Select Computer Besproeiingscomputer

besproeiingscomputer_gardena

De beste eenvoudige besproeiingscomputer. Dat is volgens ons deze variant van Gardena.

Met deze sproeicomputer kun je prima uit de voeten, terwijl je hier absoluut niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Met deze besproeiingscomputer kun je tot drie keer per dag jouw tuin besproeien. Op welke manier dit precies moet gebeuren, bepaal je volledig zelf. Je kunt namelijk drie onafhankelijke schema’s maken.

Daarbij geniet je ook van de gemakkelijke bediening; met slechts een draai- en drukknop stel je de begroeiingscomputer naar wens in.

Bij deze computer valt ook het duidelijke display op. Dit display is makkelijk afleesbaar en is vrij groot. Die combinatie zorgt ervoor dat je het schema moeiteloos naar wens instelt.

Deze Gardena irrigatiecomputer werkt op batterijen. Mochten de batterijen bijna op zijn, krijg je hier een melding van op de computer.

Je hoeft nadien alleen maar de batterijen te vervangen, waarna je weer lange tijd gebruik van de computer kunt maken.

Overigens hoef je niet bang te zijn voor hoge temperaturen of juist voor hele lage temperaturen. De computer is namelijk weerbestendig.

Wil je liever toch geen risico lopen tijdens bijvoorbeeld een vorstperiode? Dan kun je het bedieningselement makkelijk verwijderen en op een veilige plek opbergen.

👍 Voordelen:

 • Gemakkelijk leesbaar display
 • Sproeibeurt is naar eigen wens in te stellen
 • Bedieningselement is weersbestendig
 • Makkelijk te bedienen middels twee knoppen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Minder uitgebreid dan andere computers
 • Beschikt niet over wifi
2. GARDENA Besproeiingsomputer MultiControl Duo

besproeiingscomputer_multicontrol

In deze lijst met beste besproeiingscomputer blijven we nog even bij Gardena. Tijdens onze test bleek namelijk ook deze MultiControl Duo aan onze wensen voldoet. Met deze computer kun je jouw tuin ook drie keer per dag laten beregenen.

Het mooie is dat je tegelijkertijd twee gebieden in jouw tuin kunt besproeien. Dit is te danken aan het feit dat deze computer twee uitgangen heeft.

Om het helemaal mooi te maken; je kunt beide uitgangen afzonderlijk van elkaar instellen. Het maximum is hierbij overigens 3 uur en 59 minuten. Geweldig.

De bediening van deze besproeiingscomputer gaat ook erg makkelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is het bedieningselement.

Overigens betreft ook dit geen besproeiingscomputer met wifi. Dat zou nóg handiger zijn geweest, maar daar heeft Gardena dus niet voor gekozen.

Gelukkig heeft Gardena wel voor veel andere mogelijkheden gekozen. Zo kun je de besproeiingsbeurten echt volledig naar eigen wens instellen.

Je bepaalt bijvoorbeeld de duur van de besproeiingsbeurt, maar ook de frequentie. Daarbij heb je meerdere mogelijkheden: elke 8 uur, elke 12 uur, elke 24 uur, elke tweede dag van de week, elke derde dag van de week of elke zevende dag van de week.

Deze Gardena besproeiingscomputer werkt op een 9V Alkaline batterij. Voordeel van deze batterij is dat je ‘m na pas een jaar hoeft te vervangen.

Eigenlijk heb je met deze besproeiingscomputer dus nergens omkijken naar. Als je jouw tuin nóg beter wilt besproeien, kun je deze computer ook nog aansluiten op een bodemvochtigheidssensor.

👍 Voordelen:

 • De sproeibeurten zijn geheel naar wens in te stellen
 • Tegelijkertijd twee afzonderlijke gebieden in de tuin sproeien
 • Makkelijke bediening
 • Batterij gaat ongeveer een jaar mee
 • Makkelijk aan te sluiten en te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Beschikt niet over wifi
 • Prijziger dan de hierboven besproken variant
3. Netro Sprite sproeicomputer

besproeiingscomputer_netro

Gaat jouw voorkeur uit naar een slimme sproeicomputer? Wil je bijvoorbeeld dat je de besproeiingscomputer met wifi kunt bedienen?

Dan is deze computer van het merk Netro de beste optie voor je. Wij durven te beweren dat dit een revolutionaire besproeiingscomputer is!

Met deze irrigatiecomputer kun je een irrigatiesysteem in jouw tuin perfect aansturen. Het gaat hierbij om irrigatiesystemen met een maximum van 6 zones.

Met dank aan deze sproeicomputer heb je helemaal geen omkijken meer naar de irrigatie van/in jouw tuin.

Tevens kijkt deze sproeicomputer naar de weersomstandigheden. Is het niet nodig om de tuin te beregenen?

Dan stelt de sproeicomputer de beregening uit tot het volgende geschikte moment. Je kunt je vast voorstellen dat dit een flinke waterbesparing met zich mee brengt.

Ook is het ideaal dat je deze computer kunt installeren. Uit ervaring weten wij dat dit slechts 15 minuutjes duurt.

Installeer vervolgens de app op jouw smartphone en je kunt deze computer geheel via jouw smartphone bedienen. Deze app is overigens voor Android én iOS toestellen geschikt.

Al met al dus een hele slimme besproeiingscomputer. Een revolutionaire besproeiingscomputer zelfs, waarmee je veel kanten op kunt. Zaak is wel dat je in jouw tuin over een irrigatiesysteem beschikt is.

👍 Voordelen:

 • Je kunt ‘m via een smartphone app en wifi bedienen
 • Je kunt ‘m geheel automatisch laten werken
 • Geschikt voor maximaal 6 zones in de tuin
 • Past zich aan op de weersomstandigheden
 • Binnen 15 minuten te installeren

 👎 Nadelen:

 • Je moet een irrigatiesysteem in de tuin hebben
4. TOOLCRAFT 1561121 Besproeiingscomputer

besproeiingscomputer_toolcraft

Deze top 4 van beste besproeiingscomputers sluiten we met een relatief voordelige variant af. Deze besproeiingscomputer kost niet al te veel, maar levert wel prima werk.

Het is ideaal dat je deze computer geheel naar wens in kunt stellen. Je bepaalt namelijk zelf wat de besproeiingsduur, de starttijd en de frequentie moeten zijn. Dit stel je moeiteloos in via een paar drukknoppen op het bedieningselement.

Op het duidelijke display zie je overigens alle instellingen naar voren komen. Check even of alles goed staat en zet de computer vervolgens aan het werk.

Mocht er regen voorspeld zijn, kun je het schema overigens ook onderbreken. Nadien gaat het schema weer automatisch voor je aan de slag.

Met deze besproeiingscomputer is het mogelijk om twee zones in de tuin te besproeien. Dit is te danken aan de twee aparte aansluitventielen.

Als je bijvoorbeeld jouw voor- en achtertuin tegelijkertijd wilt besproeien, is dat met deze slimme besproeiingscomputer mogelijk. En dit allemaal voor een relatief gunstig prijskaartje!

👍 Voordelen:

 • Twee zones tegelijkertijd besproeien
 • Je kunt alle invloed op de besproeiingen uitoefenen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk te bedienen
 • Inclusief regenvertragingsfunctie

👎 Nadelen:

 • Beschikt niet over wifi
Hoe vind je de beste besproeiingscomputer?

Wil jij zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud van jouw tuin hebben? En wil je daarom graag een besproeiingscomputer aanschaffen? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken.

Het is namelijk een feit dat het aanbod behoorlijk divers is. In deze koopgids vind je gelukkig handige tips, waarmee je snel de beste besproeiingscomputer kunt vinden.

Zet jouw wensen op een rijtje

Allereerst is het van belang om jouw wensen op een rijtje te zetten. Welk gedeelte in jouw tuin wil je kunnen besproeien?

En wil je dat dit volledig automatisch gaat? Of wil je het sproeischema zelf in kunnen stellen? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen waar je over na moet denken.

Slimme besproeiingscomputer of niet?

In de afgelopen jaren zijn de slimme begroeiingscomputers aan een flinke opkomst bezig. Een belangrijk voordeel van dergelijke computers is dat je ze via wifi kunt bedienen.

Dit doe je moeiteloos met een app op jouw smartphone. Hoe handig is dat?

Klinkt dit voor jou wellicht een beetje overdreven? Dan kun je ook voor een ‘normale’ besproeiingscomputer kiezen. Doordat het aanbod zo divers is, heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden.

Kijk goed naar de functies van de besproeiingscomputer

Verder raden wij je aan om goed naar de functies van de computer te kijken. Enkele interessante functies hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Twee aansluitventielen: als een irrigatiecomputer twee aansluitventielen heeft, betekent dit dat je twee zones tegelijkertijd kunt laten besproeien. Erg handig.
 • Inspelen op de weersomstandigheden: sommige computers zijn in staat om naar de weersomstandigheden te kijken. Mocht het gaan regenen, stelt de computer de besproeiingsbeurt uit. Dat bespaart een hoop water.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot is het advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Kies sowieso voor een besproeiingscomputer van een A-merk, waarbij Gardena onze absolute favoriet is.

Durf daarnaast ook te investeren in de beste besproeiingscomputer. Daar heb je op termijn alleen maar meer profijt van.

Meer artikelen:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *