Ventilator met afstandsbediening kopen? TOP 4 beste

Last updated by Franziska on

beste ventilator met afstandsbediening

Maak jij het leven graag zo aangenaam mogelijk voor jezelf? En ben je daarom ook bezig om jouw huis op een slimme manier in te richten? Je hebt groot gelijk.

Dankzij allerlei ‘smart home’ producten kun je van nóg meer wooncomfort genieten. Iets wat ook het geval is als je voor een ventilator met een afstandsbediening kiest.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je op afstand de ventilator kunt bedienen. Ongeacht wat voor ventilator je wenst te hebben, brengt dit veel voordelen met zich mee.

In dit artikel laten wij je daarom kennismaken met de beste ventilatoren met een afstandsbediening.

De beste ventilatoren met afstandsbediening

In ons land is het steeds warmer aan het worden. Op de dagen dat het behoorlijk warm is, is het wel zo wenselijk om binnenshuis van de nodige verkoeling te kunnen genieten. Dat doe je door een goede ventilator te gebruiken.

Wil je met deze ventilator ook nog van het nodige gemak genieten? Dan kies je voor een goede ventilator met afstandsbediening. Hieronder laten wij je graag kennismaken met de vier beste ventilatoren inclusief afstandsbediening.

1. AirKing – Statiefventilator – Zwart – Extra stille stand

airking_ventilator_extra_stil

Heb jij het liefste een vloerventilator met afstandsbediening? Dan kies je volgens ons het beste voor deze statiefventilator van AirKing.

Deze ventilator werkt prima, biedt veel handige extra’s en is op afstand te bedienen. Het gaat hierbij om een afstandsbediening die op 2 AAA batterij werkt. Zolang deze batterijen in de afstandsbediening zitten, geniet je van veel gemak.

Wat je met deze afstandsbediening in kunt stellen? Je kunt hier onder meer de ventilator mee aan en uit zetten. Daarnaast kun je met de afstandsbediening ook uit 5 blaasstanden kiezen.

Overigens biedt deze ventilator sowieso veel mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om de blaasrichting naar eigen wens aan te passen.

Ook is het ideaal dat deze ventilator nagenoeg geen lawaai maakt. Door het lage geluidsniveau is dit ook een prima ventilator voor in de slaapkamer.

Zou jij een ventilator graag op vaste tijdstippen zijn werk laten doen? Dan komt de timer van de AirKing – Statiefventilator – Zwart – Extra stille stand maar al te goed van pas. Met dank aan deze timer kun je automatisch een einde instellen van de op dat moment huidige stand van jouw ventilator. Dit kan binnen een periode van 1 tot 7 uur zijn.

Deze ventilator heeft van het merk AirKing een verzwaarde voet gekregen. Met dank aan deze voet staat de ventilator erg stevig. Als de 40 centimeter lange ventilatorbladen gaan draaien, voel je direct de koele lucht jouw kant opkomen. Heerlijk!

👍 Voordelen:

 • Beschikt over een extra stille stand
 • Keuze uit vijf verschillende blaasstanden
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • In verschillende richtingen kantelbaar
 • Diameter van 45 centimeter
 • Met een handige timerfunctie

👎 Nadelen:

 • Is niet via een telefoon te bedienen
2. Duux Whisper Fan Wit

duux_ventilator_met_afstandsbediening

Gaat jouw voorkeur uit naar een vrij luxe ventilator? En ben je ook bereid om daar meer geld aan uit te geven? Dan is deze Duux Whisper Fan Wit een prima optie voor je. Deze statiefventilator is niet goedkoop, maar biedt wel ongekend veel mogelijkheden.

Deze mogelijkheden zijn onder meer aan de afstandsbediening te danken. Met deze afstandsbediening kun je een keuze maken tussen de 26 snelheden.

Ook kun je uit meerdere blaasrichtingen kiezen. Doordat de ventilator ook nog in hoogte verstelbaar is, creëer je altijd de gewenste luchtstroom in jouw ruimte.

Overigens kan de lucht tot wel 15 meter ver geblazen worden. Dát betekent dat deze ventilator ook uiterst geschikt is voor grotere ruimtes.

Ongeacht in welke ruimte je de kamer zet, geniet je bij deze ventilator met afstandsbediening van serene stilte. Deze ventilator maakt nagenoeg geen lawaai. Iets wat overigens ook nog te danken is aan de speciale nachtmodus.

Opvallend is dat deze ventilator vrij klein uitgevoerd is. Dit heeft dan betrekking op het blaasgedeelte; dit is slechts 34 centimeter groot. Doordat de voet wel vrij groot is, kan deze ventilator wel eens onstabiel staan. Tevens moet je rekening houden met het prijskaartje van ruim 104 euro. Daartegenover staat wel de sublieme werking én bediening.

👍 Voordelen:

 • Keuze uit 26 snelheden
 • Keuze uit meerdere blaasrichtingen
 • Is ook geschikt voor grotere ruimtes
 • Geheel naar wens in te stellen en te bedienen
 • Erg stil dankzij de nachtmodus

👎 Nadelen:

 • Staat soms ietwat onstabiel
 • Kost vrij veel geld
3. Clean Air Optima CA-404B

clean_air_optima_ventilator

Zou je graag een kleine ventilatie met afstandsbediening willen? En wil je daarbij ook voor een stille ventilator gaan? Dan is deze Clean Air Optima® CA-404B de beste optie voor je.

Deze tafelventilator is vrij klein en maakt daardoor niet al te veel lawaai. Ondanks zijn kleine afmetingen levert deze ventilator wel grootse prestaties.

Zo is het ideaal dat deze ventilator een flinke draaicirkel kent. Met dank aan de zogeheten oscillatie techniek zorgt dit ervoor dat ook grotere ruimtes gekoeld kunnen worden. Ondanks de diameter van slechts 24 centimeter.

Ook bij deze ventilator komt de afstandsbediening bijzonder goed van pas. Met deze afstandsbediening bepaal je bijvoorbeeld wat de snelheid moet zijn. In totaal kun je uit maar liefst 24 snelheden kiezen.

Wil je deze ventilator tijdens het slapen aan laten staan? Dan is het aan te raden om de nachtmodus te selecteren. Met dank aan deze nachtmodus maakt deze ventilator nog geen 10 decibel aan geluid.

Tevens is het ideaal dat Clean Air voor een ingebouwde ionisator gekozen heeft. Met dank aan deze toevoeging wordt de lucht gezuiverd. Door deze luchtzuivering adem je veel gezondere lucht in. Dát komt jouw gezondheid alleen maar ten goede.

Verder zorgt deze ventilator voor een dynamische luchtstroom én kun je gebruik maken van een timer. Met dank aan deze timer kun je de ventilator geheel naar wens instellen. Uiteraard in combinatie met de fijne en handige afstandsbediening.

👍 Voordelen:

 • Met een fijne afstandsbediening en timer
 • Makkelijk ergens neer te zetten dankzij compacte afmetingen
 • Keuze uit 24 snelheden
 • Inclusief luchtzuivering
 • Ook geschikt voor grotere ruimtes
 • Inclusief fijne nachtmodus

👎 Nadelen:

 • Kost relatief veel geld
4. Stralsund Ventilator titaan/wit LED 3000-6000k 3000lm

trio_ventilator_afstandsbediening

Heb jij het liefste een plafondventilator met afstandsbediening? Dan is deze ventilator van Stralsund een ware aanrader. Dit lijkt geen plafondventilator te zijn, maar niks is minder waar. Aan de binnenzijde is een propeller te vinden; deze propeller zorgt voor de gewenste luchtstroom.

Om welke luchtstroom dit gaat, is volledig aan jou om te bepalen. Met de afstandsbediening kies je moeiteloos tussen drie verschillende standen. Ongeacht voor welke stand je kiest, maakt de plafondventilator wel relatief veel lawaai. Dit varieert van 45 decibel tot aan 54 decibel. 

Daarentegen is de uitstraling van deze plafondventilator wel erg fraai. Dát is te danken aan de LED module. Deze LED module geeft een sfeervol effect aan de ventilator, waarbij je zelf kunt bepalen hoe fel dit licht moet schijnen. Ook dit is moeiteloos via de afstandsbediening in te regelen.

Qua design is dit – wat ons betreft – echt een aanwinst voor in elke kamer. Dat de ventilator ook nog voor een heerlijke verkoeling zorgt, stemt ons erg tevreden. Je hoeft nu alleen nog maar een keuze te maken tussen de drie verschillende kleuren.

👍 Voordelen:

 • Lijkt niet op een plafondventilator
 • Licht is middels de afstandsbediening in te stellen
 • Keuze uit 3 snelheden
 • Koele lucht wordt door de hele ruimte verspreid
 • In drie kleuren verkrijgbaar

👎 Nadelen:

 • Maakt relatief veel lawaai
Koopgids: Wat is voor jou de beste ventilator met afstandsbediening?

Heb jij jouw pijlen gericht op een ventilator met afstandsbediening? Dat kunnen we goed begrijpen. Zo’n ventilator zorgt niet alleen voor de gewenste verkoeling, maar ook voor veel gemak. Middels de afstandsbediening kun je de ventilator immers geheel naar wens instellen.

Maar, hoe kies je nou de beste variant uit? Met deze koopgids helpen wij je een handje.

Het soort ventilator

Wil je een torenventilator met afstandsbediening? Wil je een plafondventilator met afstandsbediening? Wil je een ventilator inclusief lamp met afstandsbediening? Of wil je een dakventilator inclusief afstandsbediening?

De keuze is reuze en de keuze is volledig aan jou. Wij adviseren je dan ook om éérst een keuze te maken tussen de vele soorten ventilatoren.

Wat kun je bedienen met de afstandsbediening?

Kijk ook goed naar hetgeen je met de afstandsbediening kunt bedienen. Kun je hier alleen de snelheid mee bedienen? Of kun je ook voor bijvoorbeeld een nachtmodus kiezen?

Uiteraard is het wenselijk dat je zoveel mogelijk met de afstandsbediening kunt bedienen.

De eigenschappen van de ventilator

Sowieso is het verstandig om goed naar de eigenschappen van de ventilator te kijken. Hoe groot is de ventilator? Voor welke ruimte is de ventilator geschikt? Hoeveel geluid maakt de ventilator? En in welke kleur is de ventilator uitgevoerd? Stuk voor stuk belangrijke vragen.

Let op de prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je adviseren om ook goed op de prijs-kwaliteitsverhouding te letten. Durf te investeren in een ventilator met afstandsbediening.

En ga altijd voor een ventilator met afstandsbediening van een A-merk. Dan geniet je van een prima werking, kwaliteit én levensduur.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *