Plafondventilatoren met modern design: Top 5!

Last updated by Joni on

Plafondventilator kopen modern design

Ben je op zoek naar een fraaie plafondventilator voor aan het plafond?

Als je naar het design van een plafondventilator kijkt, word je niet altijd even blij. Veel van deze ventilatoren hebben een nogal saaie en kille uitstraling.

Gelukkig kun je ook voor een design plafondventilator kiezen. Dit is een fraaie plafondventilator die ook wel te boek staat als een moderne plafondventilator.

Zo’n ventilator past ook prima bij de moderne inrichting van je woning.

Vergelijk de modernste design plafondventilatoren

Met een plafondventilator geniet je van veel voordelen. Je creëert een aangename verkoeling in je woning, waardoor je bijvoorbeeld aangenamer kunt slapen.

Dit is zeker het geval als je voor een stille plafondventilator kiest. Met zo’n ventilator geniet je ’s nachts van de gewenste verkoeling zonder dat je hier wakker van ligt.

Maar, lang niet alle plafondventilatoren zien er even fraai uit. Wil jij per sé een plafondventilator met fraai design hebben?

Dan sluiten onderstaande vijf varianten perfect op je wensen aan. Deze plafondventilator zijn fraai én doen wat ze moeten doen.

1. Moderne plafondventilator met lamp – QAZQA rotar

Plafondventilator met lamp QAZQA Rotar

Wil je een design ventilator voor aan je plafond inclusief een lamp? Kies dan voor deze design plafondventilator met verlichting.

Deze ventilator is een lust voor het oog en brengt het beste van twee werelden bijeen. Met deze ventilator geniet je van de gewenste verkoeling én van het gewenste licht in je slaapkamer.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je slechts één object aan je plafond op hoeft te hangen. De uitstraling van je slaapkamer – of andere ruimte – blijft hierdoor lekker strak.

Deze plafondventilator is modern, is voor in meerdere ruimtes geschikt en heeft een diameter van 96 centimeter.

Ook in middelgrote ruimtes kun je hierdoor prima voor deze design plafondventilator kiezen.
2. Plafondventilator met lamp – QAZQA mistral

QAZQA Mistral plafondventilator lamp

Heb je het liefste een design plafondventilator in een donkere kleur? Dan is de Mistral variant van QAZQA de beste optie voor je.

Deze ventilator beschikt over vijf grote bladen die een diameter van 110 centimeter hebben. De ventilator is hierdoor vrij groot, maar dat is gezien het design absoluut géén probleem.

Opvallend is ook dat deze ventilator over maar liefst 3 lampen geschikt. Met dank aan deze lampen verlicht je bijvoorbeeld je slaapkamer geheel naar wens.

QAZQA geeft aan dat je deze ventilator ook prima in de keuken of woonkamer kunt gebruiken.
3. ProfiCare DVL 3071

ProfiCare DVL 3071 Plafondventilator

Gaat je voorkeur uit naar een plafondventilator met een minimalistisch design?

Dan is deze moderne ventilator van ProfiCare de beste koop voor je. Deze ventilator beschikt over drie bladen, over een strakke vormgeving en over een fraaie kleur.

Deze kleur is volledig te danken aan het gebruikte materiaal; RVS. Dankzij dit materiaal heeft deze ventilator de kenmerkende zilveren kleur.

Zeker als je voor een modern interieur hebt gekozen, is dit de beste optie voor je.

Met dank aan de spanwijdte van 122 centimeter zorgt deze ventilator voor de gewenste verkoeling in ruimtes tot 25 vierkante meter.
4. Eglo Antibes Wit Bamboe

EGLO Antibes Plafondventilator Wit

Ben je voor een landelijk interieur gegaan? Dan sluit de Eglo Antibes Wit Bamboe perfect op je wensen aan.

Deze plafondventilator is frivool vormgegeven en heeft een prachtige bruine kleur. Opvallend is dat de bovenzijde in het wit uitgevoerd is; dit brengt een fraai contrast met zich mee.

Bij deze ventilator ben je van veel extra’s verzekerd. Denk hierbij aan de timer en de meegeleverde afstandsbediening.

Ook in de winter komt deze design plafondventilator goed van pas; de grote bladen verplaatsen in de winter de warme lucht. Gebruik hiervoor de speciale winterstand!
5. Reality moderne plafondventilator

Reality Plafondventilator Isabella

Heb je het liefste een plafondventilator zonder bladen? En wil je dat deze plafondventilator zonder bladen een fraai design heeft?

Dan kom je al snel bij deze moderne plafondventilator van Reality uit. Deze unieke ventilator heeft géén bladen, maar zorgt wel in elke ruimte voor de gewenste koele lucht.

Deze slimme plafondventilator beschikt over drie standen. Dankzij deze 3 standen kun je variëren met de snelheid waarmee het geïntegreerde element zijn werk doet.

Deze ventilator is ook nog van een lamp voorzien; het is mogelijk om deze lamp geheel naar wens traploos te dimmen!
Wat is een design plafondventilator precies?

Het is lastig om een vaste definitie aan de term ‘design plafondventilator’ te geven.

Dat wat jij design vindt, vindt een ander wellicht helemaal niet design.

Wij hebben ons daarom voor deze top 5 door drie andere termen laten leiden:

 • Modern: een design plafondventilator moet wat ons betreft modern zijn. Ook dit is een term die lastig te duiden is, maar de ventilator zou in een moderne woning moeten passen. Die vlieger gaat voor bovenstaande varianten absoluut op.
 • Hoogwaardig: een design plafondventilator moet wat ons betreft hoogwaardig zijn. Dit betekent onder meer dat de ventilator van de juiste materialen vervaardigd moet zijn. Deze materialen zijn van het hoogste niveau, waardoor de ventilator op een fraaie manier vormgegeven én afgewerkt is.
 • Slim: wij zijn ook nog van mening dat een design plafondventilator slim moet zijn. Je moet de ventilator op een slimme manier kunnen bedienen/aansturen. Ook is het wenselijk dat je de ventilator op een vrij simpele manier op kunt hangen.

Waar kun je een design plafondventilator gebruiken?

Design plafondventilator slaapkamer

Een voordeel van een plafondventilator is dat je deze in elke ruimte kunt gebruiken.

Wil je in je keuken van de gewenste verkoeling verzekerd zijn? Dan is een plafondventilator een prima optie.

Dit is ook het geval als je je woonkamer, thuiskantoor of slaapkamer wilt verkoelen.

Je kunt overigens ook voor een plafondventilator voor buiten kiezen.

Mocht je onder je houten overkapping een ventilator op willen hangen, passen de bovenstaande varianten hier wellicht niet al te goed bij.

Onder een overkapping kun je beter voor een landelijke plafondventilator gaan.

Waarom voor een plafondventilator kiezen?

Plafondventilator design kopen

Met een plafondventilator geniet je van meerdere voordelen:

 • Fijne verkoeling. De (grote) bladen van een plafondventilator zorgen voor de gewenste verkoeling in je woning. Zeker op de dagen het in ons land erg warm is, is het fijn om van een plafondventilator te kunnen genieten.
 • Staat niet in de weg. Een nadeel van een normale ventilator is dat deze wel eens in de weg kan staan. Bij een plafondventilator heb je hier geen last van; deze hang je immers op aan het plafond waar je verder niks mee kunt.
 • Insecten werend. De bladen van een plafondventilator werken ook nog insecten werend. Dit is in bijvoorbeeld je woonkamer en keuken fijn, maar is minstens net zo prettig in je tuin. Geen enkel insect is dol op de harde luchtstroom.

Kies je voor een design plafondventilator? Dan ben je ook nog van een fraai design verzekerd.

En wil je twee vliegen in één klap vangen? Kies dan voor een fraaie plafondventilator met lamp. Dankzij de ingebouwde lamp hoef je geen losse lamp meer aan het plafond op te hangen.

Bovendien hoef je geen geld meer uit te geven aan een moderne plafondlamp.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een design plafondventilator?

Plafondventilator met afstandsbediening

Heb je je pijlen op een nieuwe design plafondventilator gericht? Leuk!

Zo’n ventilator brengt veel uitdagingen met zich mee, maar ook een belangrijk aandachtspunt: het aanbod is nogal divers.

Het is hierdoor wellicht lastig om binnen het aanbod de beste koop uit te kiezen. 

Om de zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, zou je goed op de volgende punten moeten letten:

 • Plaatsing van de plafondventilator. Waar wil je de plafondventilator precies gebruiken? Je moet de afmetingen van deze ruimte afstemmen op de afmetingen van de bladen van de plafondventilator. Des te groter de ruimte is, des te groter de ventilator zou moeten zijn.
 • Inrichting. De kamer waar je de plafondventilator in op wilt hangen, heeft ongetwijfeld een bepaalde inrichtingsstijl. Het is aan jou om bij deze stijl een bijpassende plafondventilator te vinden. In het huidige aanbod heb je gelukkig voldoende keuze!
 • Vormgeving. Sowieso is het belangrijk om goed naar de vormgeving te kijken. Hoe groot is de ventilator precies? Hoe zien de bladen eruit? In welke kleur is de ventilator uitgevoerd?
 • Geluidsniveau. Bij elke plafondventilator zou je goed naar het geluidsniveau moeten kijken. In een ideale wereld is dit geluidsniveau zo laag mogelijk, zodat je zo min mogelijk last van de ventilator hebt. De meeste grote ventilatoren produceren echter vrij veel geluid. Houd daar goed rekening mee.
 • Bediening. Ga ook goed na op welke manier je de plafondventilator kunt bedienen. Krijg je bijvoorbeeld een afstandsbediening meegeleverd? Of is het wellicht mogelijk om de ventilator middels je smartphone te bedienen? Op dit gebied staan de ontwikkelingen absoluut niet stil.
 • Merk. Let tot slot goed op de fabrikant/het merk van de ventilator. Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een ventilator van een A-merk.

Waar kun je een design plafondventilator kopen?

Een design plafondventilator koop je niet zomaar op elke straathoek. Ons advies is daarom om een dergelijke ventilator alléén bij een specialist aan te schaffen.

Er bestaan in ons land ook meerdere grote webshops waar je met een gerust hart een plafondventilator kunt kopen.

De beste aanbieders zetten we voor je op een rijtje:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden