Ventilator met water kopen? Beste water ventilatoren

Last updated by Kaz on

ventilator met water

Om het tijdens een hittegolf aangenaam in je huis te houden, is de aanschaf van een airco of ventilator aan te raden. Binnen het aanbod van ventilatoren vallen de ventilatoren met water op.

In dit artikel vertellen we je graag meer over zo’n water ventilator. We bespreken wat dit is én wat hier de voordelen van zijn. Ook laten we je direct kennismaken met de 5 beste ventilatoren met water.

Beste ventilatoren met water voor verkoeling

In onze ogen is een ventilator met water een ideaal. Dit is zéker het geval als je voor één van onderstaande vijf varianten kiest. Deze varianten zijn als beste uit onze test gekomen en zijn de aanschaf meer dan waard.

1. Aqua2go staande ventilator

De Aqua2go staande ventilator is de beste ventilator met watervernevelaar.

Dankzij de vernevelfunctie geniet je op twee manieren van de gewenste verkoeling; met de koele lucht van de ventilator en met de verkoeling van het water.

Deze ventilator beschikt over een diameter van 45 centimeter en is 130 centimeter hoog. Je geniet hierdoor sowieso al van een fijne verkoeling van de lucht.

Daarnaast kun je de verneveling ook nog naar wens instellen. Verder heb je de keuze uit 6 standen, is de watertank maar liefst 6 liter groot en valt het geluidsniveau reuze mee. Al met al is dit de beste ventilator met waterbak.
2. GS Lowander mistventilator 75W

Geef je liever iets minder geld uit aan de beste waterventilator?

Kijk dan eens naar deze ventilator van het merk GS.

Deze ventilator beschikt over een handig vernevelsysteem, waardoor je de ventilator voor een heerlijke verkoeling zorgt.

De ventilator zelf is met een diameter van 40 cm en een hoogte van 125 cm sowieso al ideaal te noemen. Wel moet je rekening houden met het waterreservoir; dit reservoir is slechts 3,2 liter groot.

Je moet dit reservoir dus vaker met water bijvullen dan bij bovenstaande variant het geval is. Deze waterventilator kun je zowel binnen als buiten gebruiken.
3. SILVERCREST Standventilator

De SILVERCREST Standventilator is een geweldige ventilator met vernevelingsfunctie.

Deze verneveling stel je naar wens in en zorgt in je woning vervolgens voor een heerlijke verkoeling.

Uiteraard draagt de ventilator hier zelf ook een flink handje aan bij.

Belangrijk voordeel is dat je deze ventilator in meerdere standen in kunt stellen. Dit doe je gemakkelijk met de afstandsbediening, waarmee je ook de vernevelingsfunctie instelt.

Deze ventilator is bovendien betaalbaar en beschikt over een 3 liter grote watertank. Dit betekent dat je de watertank wel regelmatig bij moet vullen.
4. Kenex Mistventilator

De Kenex Mistventilator is ook goed uit onze test gekomen.

Wat ons met name bij deze ventilator opgevallen is, is de diameter van 50 centimeter.

Deze diameter zorgt voor een flinke verplaatsing van de lucht, waardoor een kamer al snel een stuk koeler aanvoelt. De vernevelingsfunctie doet hier nog een schepje bovenop.

Deze ventilator stel je geheel naar wens in. Dit doe je onder meer door een keuze te maken tussen de drie standen.

Verder is deze ventilator 130 centimeter hoog en beschikt de ventilator over een duurzame en krachtige motor. De capaciteit van de tank is spijtig genoeg slechts 3 liter.
5. Progenion Ventilator Met Waternevel

Deze top 5 van beste water ventilatoren sluiten we in stijl af.

Dat doen we met deze ventilator met waternevel van het merk Progenion.

Deze ventilator is in hoogte te verstellen, beschikt over drie snelheden en is makkelijk te bedienen met de afstandsbediening.

Het koelen van een ruimte gaat perfect met deze ventilator. De 41 centimeter grote ventilator speelt hier een rol bij, evenals de vernevelingsfunctie.

Deze functie werkt prima, haalt het water uit een 3 liter groot reservoir en levert tot wel 220 milliliter water per uur. Deze ventilator ziet er ook nog gaaf uit en beschikt over veel handige functies.
Waarom voor een water ventilator kiezen?

Als je een nieuwe ventilator aan wilt schaffen, heb je de keuze uit heel veel varianten. Zo kun je voor een stille plafondventilator kiezen, voor een speciale buitenventilator of voor een slimme ventilator met afstandsbediening.

Een ware trend in de afgelopen jaren is om te kiezen voor een water ventilator. Deze ventilator is steeds populairder geworden. En wij begrijpen maar al te goed waarom.

Met zo’n ventilator geniet je namelijk van de volgende voordelen:

  • Een water ventilator koelt de kamer nóg beter. Dit komt door de normale werking van de ventilator in combinatie met de verneveling. De verneveling is koud en brengt als het ware de temperatuur omlaag. Dit geldt voor de temperatuur in de ruimte, maar geldt ook voor je lichaamstemperatuur. Als de koude verneveling op je lichaam terechtkomt, voelt dit immers erg fijn aan.
  • Een water ventilator kun je overal gebruiken. Bij een water ventilator is het niet zo dat er liters water een ruimte ingespoten wordt. Nee, het water wordt met een zeer fijne verneveling de ruimte ingeblazen, waardoor bijvoorbeeld objecten in de kamer niet nat worden. Dit zorgt er dan ook voor dat je een water ventilator overal kunt gebruiken. Binnen én buiten.
  • Een water ventilator is naar wens in te stellen. Kies je voor de beste ventilator met waterverstuiver? Dan kun je de ventilator makkelijk naar wens instellen. Zo heb je bij deze water ventilatoren de keuze uit meerdere standen en andere instellingen. Ook is het ideaal dat je bij veel water ventilatoren de mate van verneveling in kunt stellen.
  • Een water ventilator is makkelijk te bedienen. Bij een waterventilator ben je van een extra handige functie verzekerd. Deze functie merk je echter niet op aan de bediening; de bediening is in principe gelijk aan de bediening van een normale ventilator.

Een water ventilator kopen: waar op letten?

Heb je het idee om een water ventilator te kopen? Wij raden je aan om voor één van bovenstaande vijf varianten te kiezen. Deze vijf varianten voldoen aan onze verwachtingen en worden door veel gebruikers als positief beoordeeld.

Een terechte vraag daarbij is wel voor wélke water ventilator je nou het beste kunt kiezen. Om je met deze zoektocht een handje te helpen, hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

1. De watertank

Ten eerste is het van belang om goed naar de watertank te kijken. Dit is de tank waar het water in opgeslagen wordt en vanwaaruit de vernevelaar het water haalt. Het is wenselijk dat deze watertank zo groot mogelijk is.

Wat is groot voor een watertank van een ventilator? Dat is een tank met een inhoud van 5 á 6 liter. Een tank met een inhoud van 3 á 4 liter is gemiddeld te noemen, terwijl een tank van bijvoorbeeld 2 liter oprecht klein te noemen is.

Wij adviseren je om voor een zo’n groot mogelijke watertank te gaan. Des te groter de watertank is, des te minder vaak je de tank bij hoeft te vullen. Ideaal!

2. Het soort ventilator

Heb je goed naar bovenstaande ventilatoren gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat het om verschillende soorten ventilatoren gaat. Zo kun je kiezen voor een statiefventilator, maar ook voor een standventilator of aanverwante ventilator.

Doe daarom goed onderzoek naar het soort ventilator. Bepaal waar je behoefte aan hebt én waar je de ventilator neer wilt zetten. Vervolgens kun je gericht op zoek gaan naar de beste water ventilator.

Bijkomende tip: let goed op de hoogte en diameter van de ventilator. Des te groter de diameter van de ventilator is, des te meer lucht er in één keer verplaatst kan worden. Dat zorgt voor een grotere verkoeling van de lucht in de ruimte.

3. De standen

Je zou ook goed moeten kijken naar de standen van de ventilator.

Probeer hierbij op twee vragen antwoord te vinden:

  • Over hoeveel standen beschikt de ventilator? Het is uiteraard wenselijk dat het om zoveel mogelijk standen gaat. Des te meer standen, des te meer je de ventilator naar wens in kunt stellen.
  • Hoe kun je de standen instellen? Dit doe je in een ideale wereld met een afstandsbediening. Het is echter niet zo dat elke ventilator met waterverstuiver standaard met een afstandsbediening geleverd wordt.

4. Mate van verneveling

Graag raden wij je ook aan om goed naar de mate van de verneveling te kijken.

Ook hierbij moet je op twee vragen een antwoord zien te vinden:

  • Wat is de doorvoercapaciteit? De doorvoercapaciteit geeft de hoeveelheid milliliter per uur aan dat door de ventilator verspreidt wordt. Zeker als je een relatief grote ruimte wilt verkoelen, is het wenselijk dat deze doorvoercapaciteit zo hoog mogelijk ligt.
  • Kun je de verneveling zelf instellen? Bij meerdere water ventilatoren is het mogelijk om de verneveling zelf in te stellen. zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hele fijne verneveling. Of je kiest ervoor om de verneveling even uit te zetten; dat kan in bepaalde situaties ook handig zijn.

5. Zorg dat je kritisch bent

Tot slot is het advies om vooral heel kritisch te zijn tijdens je zoektocht. Wij hebben namelijk opgemerkt dat lang niet alle water ventilatoren aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen.

Doe daarom goed onderzoek naar de kwaliteit en durf ook te investeren. Wij raden je in ieder geval de vijf hierboven besproken ventilatoren met waterreservoir aan!

6. De prijs

Verder moet je rekening houden met de investering. Als je een goede water ventilator aan wilt schaffen, ben je al snel meer dan 100 euro kwijt.

En wil je een normale ventilator aanschaffen? Dan ben je vaak voor een paar tientjes al klaar. Voor een water ventilator moet je dus iets dieper in de buidel tasten.

Conclusie

Een normale ventilator biedt normaal gesproken een fijne verkoeling. Deze vorm van verkoeling is echter niet te vergelijken met een airco, aangezien een airco veel krachtiger is.

Wil je echter in je woning of tuin van veel verkoeling verzekerd zijn? Dan biedt een ventilator met waterkoeling uitkomst. Je kunt dit als het ware vergeleken met een sprinklerinstallatie op een terras.

Uit zo’n systeem komt vocht (water), waardoor je lichaam op een fijne manier afgekoeld wordt. Dit is ook het geval bij een ventilator met water.


Meer ventilatoren:


Categorieën: Huishouden