Grote ventilator kopen? Dit zijn de 5 beste grote ventilatoren

Last updated by Kaz on

grote ventilator

Wil je een grotere ruimte met een ventilator verkoelen? Dan ben je gebaat bij een grote ventilator.

Een grote ventilator is een ventilator met grote ventilatorbladen. Of met forse afmetingen, bijvoorbeeld een aanzienlijke hoogte.

Met name de diameter van de ventilatorbladen is bepalend voor de verkoeling. Wij raden je in ieder geval onderstaande grote ventilatoren van harte aan.

Onze top 5 beste grote ventilatoren:

  1. CoolHome CF2205
  2. AirKing Statiefventilator
  3. Cresta Care CFP810S
  4. Evolar EVO-CF30B
  5. Bestron Statiefventilator

De 5 beste grote ventilatoren uitgelicht

Speciaal voor jou zijn we op zoek gegaan naar de beste grote ventilatoren. Hierbij hebben we duidelijke richtlijnen aangehouden:

  • De ventilator moet zelf behoorlijk groot zijn. Hierbij kun je denken aan een ventilator met een hoogte van een halve meter tot een meter.
  • De ventilator moet grote ventilatorbladen hebben. Hierbij kun je denken aan een ventilator met een minimale diameter van 40 cm. Deze diameter loopt bij sommige grote ventilatoren op tot wel 100 cm!

Aan de hand van deze richtlijnen hebben wij een top 5 samengesteld. Over deze 5 beste grote ventilatoren vertellen wij je hieronder graag meer.

1. CoolHome CF2205

De CoolHome CF2205 vinden wij een geweldige grote ventilator. Dit komt onder meer door de hoogte van 96 cm. Doordat deze ventilator zo hoog is, is ‘ie in staat om grotere ruimtes te koelen.

Je geniet hierbij ook nog van een fijne bediening. Bij aanschaf krijg je namelijk een afstandsbediening meegeleverd.

Deze grote ventilator is wat ons betreft ook een lust voor het oog. Dat is echter niet het belangrijkste. Het belangrijkste is de geweldige koeling. Deze geweldige koeling is te danken aan de forse afmetingen én aan de ionisator.

Deze ionisator zorgt voor de gewenste reiniging van de lucht in je woning. De CoolHome CF2205 is dus meer dan alleen een hele fijne grote ventilator.
2. AirKing Statiefventilator

airking_ventilator_extra_stil

De AirKing Statiefventilator is ook een fijne grote ventilator. Deze ventilator heeft namelijk een diameter van 45 cm.

Door deze diameter is de AirKing Statiefventilator in staat om aanzienlijke hoeveelheden lucht te verplaatsen. Je geniet hierdoor in een ruimte al snel van de gewenste verkoeling.

Dit is ook nog te danken aan de aanzienlijke hoogte. Zoals je op de foto kunt zien, staat deze ventilator op een behoorlijk hoog statief. Ook hierom zien wij dit als een grote ventilator.

Deze ventilator beschikt over 5 standen, waaronder een extra stille stand. Deze grote ventilator is zodoende ook geschikt voor in je slaapkamer of kantoor.
3. Cresta Care CFP810S

Hoef je geen toren- of statiefventilator te hebben? Maar, wil je wel graag een grote ventilator hebben? Dan raden wij je van harte de Cresta Care CFP810S aan.

Dit is een vloerventilator met een diameter van maar liefst 55 cm. Het is hiermee één van de grootste ventilatoren die wij tegengekomen zijn.

Deze ventilator is niet alleen groot, maar ook nog krachtig. Dit is te danken aan het hoge vermogen in combinatie met de grote ventilatorbladen.

Je hebt bovendien de keuze uit 3 snelheden. Met de Cresta Care CFP810S maak je het hierdoor volledig naar wens wat betreft temperatuur in een ruimte.
4. Evolar EVO-CF30B

Als we het over een grote ventilator hebben, hebben we het ook over een plafondventilator. In het huidige aanbod van plafondventilatoren gaat onze voorkeur uit naar de Evolar EVO-CF30B.

Dit vinden wij de beste grote plafondventilator, mede door de diameter van 76 cm. Met dank aan deze diameter is deze ventilator in staat om grotere ruimtes perfect te koelen.

Wat een bijkomend voordeel is, is dat deze ventilator over verlichting beschikt. Door deze verlichting geniet je van een twee in één werking.

Ook is het ideaal dat je deze ventilator op afstand kunt bedienen, dankzij de afstandsbediening. Met de afstandsbediening stel je één van de 6 snelheden in!
5. Bestron Statiefventilator

Tot slot willen wij je ook nog graag op de Bestron Statiefventilator wijzen. Deze grote ventilator heeft een diameter van 45 cm, waardoor ‘ie voor de grotere ruimtes uiterst geschikt is.

Deze ventilator is bovendien van een verstelbare stang voorzien. Je kunt ‘m hierdoor tot wel 127 centimeter hoog maken!

Deze grote ventilator stel je ook nog naar wens in. Je hebt hiervoor de keuze uit maar liefst 3 snelheden. Ook de hoogte is dus instelbaar, waardoor je altijd de gewenste verkoeling creëert.

Tevens is deze ventilator in staat om maximaal 90 graden te draaien. Ook dat komt de manier van koelen ten goede.
Waarom voor een grote ventilator kiezen?

  • Je geniet van een behoorlijke verkoeling. Met een grote ventilator stand of met een grote vloerventilator geniet je van een behoorlijke verkoeling. Dit is ideaal als je de temperatuur in een ruimte graag snel omlaag wilt brengen.
  • Een grote ventilator is geschikt voor grotere ruimtes. Als je een mini ventilator hebt staan, geniet je van een fijne verkoeling. Dat is echter op slechts één plek het geval. Een grote ventilator is daarentegen meer voor de grotere ruimtes geschikt.
  • Een grote ventilator is op veel plekken te gebruiken. Ben je op zoek naar een buitenventilator? Dan kun je voor een grote ventilator kiezen. Ben je op zoek naar een vloerventilator? Dan kom je al snel bij een grote ventilator uit. Of ben je op zoek naar een ventilator voor in een groot kantoor? Ook dan is een grote ventilator de juiste keuze. Zo’n ventilator is al met al op veel plekken te gebruiken!

Wat zijn de voordelen van een grote ventilator?

Met een grote ventilator geniet je van meerdere voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel in de kracht te vinden.

Als een ventilator hoog is, betekent dit dat de ventilator beter in staat is om een grotere hoeveelheid lucht te verplaatsen. Want, dat is eigenlijk wat een ventilator doet. De lucht wordt verplaatst, waardoor de lucht koeler wordt.

Dit effect is bij een grotere ventilator groter. Vandaar ook dat een grotere ventilator meer/beter geschikt is voor grotere ruimtes.

Als je bijvoorbeeld een groot kantoor hebt, heb je baat bij een grote ventilator. Aan een kleine ventilator op batterijen zou je in dat geval helemaal niks hebben.

Een grote ventilator hoeft niet per sé duur te zijn. Kijk maar naar bovenstaande ventilatoren. Deze grote ventilatoren doen hun werk prima en zijn van een goede kwaliteit, maar kosten niet de absolute hoofdprijs. Wat wil je nog meer?

Wel moet je even goed naar de aanwezige ruimte kijken. Heb je niet al te veel ruimte voor een ventilator over? Dan kun je het beste voor een slanke statiefventilator kiezen.

Heb je wel veel ruimte over? Dan kun je prima voor een grote vloerventilator kiezen. Het is dus zaak om de aanwezige ruimte goed af te stemmen op het soort ventilator.

Waar vind je een goede grote ventilator?

Als je een goede grote ventilator wilt kopen, zit je hiervoor bij Bol.com goed. Ook bij Coolblue vind je meerdere grote ventilatoren die aan de (strengste) kwaliteitseisen voldoen.

Laat in ieder geval de discountaanbieders zo veel mogelijk links liggen. Bij die aanbieders geniet je van goedkope grote ventilatoren, maar dat is duidelijk aan de kwaliteit terug te zien. Durf daarom in de beste grote ventilator te investeren.

Conclusie: is een grote ventilator een aanrader?

Ja, in veel gevallen is een grote ventilator een aanrader. Dit is het geval als je een grotere ruimte naar wens wilt koelen. Ook is dit het geval als je graag van een snellere verkoeling wilt genieten.

Over het algemeen koelt een grote ventilator sneller dan een kleine ventilator.

Richt je wel op een kwalitatief hoogwaardige grote ventilator. Spijtig genoeg bestaan er ook meerdere grote ventilatoren die van een mindere kwaliteit zijn.

Aan die ventilatoren heb je niks, dus laat ze vooral links liggen. Kies in plaats daarvan voor één van bovenstaande grote ventilatoren!Meer ventilatoren:


Categorieën: Huishouden