Stille ventilator slaapkamer kopen? Top 10 geluidloze ventilators

Last updated by Kaz on

stille ventilator slaapkamer

Heb je het zomers behoorlijk warm in je slaapkamer? Dan is er maar één goede oplossing voor je: een stille ventilator.

Een stille ventilator in de slaapkamer stelt je in staat om lekker te slapen. Je geniet van verkoelende lucht. En je hoort de geluidsarme ventilator nagenoeg niet.

Wil je je nachtrust in de zomer aanzienlijk verbeteren? Dat doe je met een geluidloze ventilator. Zo’n ventilator koelt de slaapkamer zonder geluid te maken.

Je geniet hiermee van een koudere slaapkamer en daarmee van een betere nachtrust. En doordat je de ventilator niet hoort, lig je hier ook niet wakker door. Ideaal!

Maar, welke ventilator is nou stil? En wat is de stilste ventilator van dit moment? Deze twee vragen hebben wij onszelf ook gesteld.

En vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar de 10 beste stille ventilatoren. Onze bevindingen delen wij graag met je in dit artikel.

Beste stille ventilator voor in de slaapkamer

Ben je op zoek naar een stille ventilator voor in de slaapkamer? Ons advies is om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Deze ventilators doen hun werk prima, maken amper geluid en zijn uiterst geschikt voor in een slaapkamer.

1. Rowenta Turbo Silence Extreme Plus VU5870

De Rowenta Turbo Silence Extreme Plus VU5870 is de beste stilste ventilator. Deze ventilator produceert slechts 35 dB aan geluid. Opvallend weinig, aangezien deze staande ventilator wel behoorlijk krachtig is. Deze ventilator is hierdoor ook geschikt voor in grotere slaapkamers.

Deze ventilator biedt bovendien handige extra’s. Zo is ‘ie in hoogte verstelbaar, kun je ‘m kantelen en beschikt ‘ie over een timer.

Ook wordt deze ventilator met afstandsbediening geleverd, waardoor je ‘m op afstand kunt bedienen. Vanuit je bed stel je deze stille ventilator geheel naar wens in. Ideaal!
2. Duux Whisper Flex Wit DXCF11

De Duux Whisper Flex Wit DXCF11 is ook een stille kamer ventilator. Deze ventilator maakt slechts 13 dB aan geluid, waarmee ‘ie nog een heel stuk stiller is dan bovenstaande variant.

Ook deze ventilator kun je naar wens instellen, waarbij je ‘m zelfs via je mobiele telefoon in kunt stellen. Ideaal.

Wat ook handig is, is dat deze ventilator over 26 snelheden beschikt. Je creëert hiermee perfect de gewenste luchtstroom in je slaapkamer. En daarmee de gewenste temperatuur in je slaapkamer. Deze beste stille ventilator is wel duurder dan bovenstaande variant.
3. QAZQA kauv – Design LED Plafondventilator met lamp

Ben je op zoek naar een stille plafondventilator? Dan kun je niet om deze QAZQA plafondventilator kiezen. Deze stille plafondventilator is ideaal voor in de slaapkamer, mede door het ingebouwde licht. Met deze lamp genet je van nog meer gemak.

Deze plafondventilator ziet er ook nog geweldig uit. Dit is te danken aan het fraaie design en aan de diameter van 68 cm.

Dankzij deze diameter is deze ventilator ook voor in de meeste slaapkamers geschikt. En de bediening is ideaal, mede vanwege de afstandsbediening.
4. AEG T-VL 5531 Torenventilator

De AEG T-VL 5531 is de beste stille torenventilator voor in de slaapkamer. Deze ventilator geef je makkelijk een plekje in de slaapkamer, waarna de ventilator voor de gewenste verkoeling doet. Dit doet de ventilator met een maximaal geluidsniveau van 39 dB.

Deze ventilator is op 3 snelheden in te stellen en heeft een 90° zwenkfunctie. Hierdoor kun je echt je hele slaapkamer koel houden. Ook is het ideaal dat deze ventilator over een timerfunctie beschikt.

Dit maakt deze torenventilator des te geschikter voor gebruik in de slaapkamer. Al met al een prima én mooie torenventilator die stil is.
5. Duux Globe Tafelventilator DXCF08

De beste stille tafelventilator is de Duux Globe Tafelventilator DXCF08. Deze ventilator produceert slechts 13 dB aan geluid. Het is hiermee één van de stilste ventilators van dit moment. En het is ook nog eens één van de beste tafelventilators.

Deze ventilator heeft bijvoorbeeld een diameter van 26 cm en wordt met afstandsbediening geleverd. Je stelt hiermee de ventilator op één van de 3 snelheden in.

Vervolgens geniet je van een heerlijke verkoeling in je slaapkamer. Met deze tafelventilator geniet je van een bereik tot wel 7 meter!
6. Perel Vloer- en Wandventilator ABS

Gaat je voorkeur uit naar een energiezuinige ventilator die stil is? Dan kies je voor deze Perel Vloer- en Wandventilator ABS. Deze ventilator is relatief klein en is niet overdreven krachtig. Die combinatie zorgt ervoor dat deze ventilator vrij weinig energie verbruikt.

En deze ventilator is ook nog eens stil. Het maximale geluidsniveau is 32 dB, waardoor deze ventilator ideaal voor in je slaapkamer is.

Deze tafelventilator is bijzonder compact vormgegeven, waardoor je ’m makkelijk een plekje in je slaapkamer geeft. En deze ventilator is ook nog eens (erg) voordelig!
7. Clean Air Optima CA-406B

Ben je op zoek naar een ventilator die staand en stil zijn werk doet? Dan sluit de Clean Air Optima® CA-406B waarschijnlijk perfect op je wensen aan.

Dit is wat ons betreft één van de mooiste en stilste torenventilators. Met een maximaal geluidsniveau van 25 dB is dit één van de stillere varianten.

Bovendien kun je deze torenventilator geheel naar wens instellen. Zo kun je ‘m instellen met een draaicirkel van 90º of 360º.

Heb je een grote slaapkamer? Dan is dit de beste ventilator voor je. Deze ventilator koelt namelijk over de gehele lengte van het apparaat. De luchtverplaatsing is hiermee onwijs groot.
8. Nordic Wood plafondventilator

Gaat je voorkeur uit naar een grote plafondventilator voor in je slaapkamer? En wil je dat deze ventilator zo stil mogelijk is? Dan is de Nordic Wood plafondventilator de beste optie.

Deze ventilator heeft een diameter van 152 centimeter, waardoor de luchtverplaatsing indrukwekkend is.

Dit geldt ook voor het geluidsniveau; deze ventilator werkt geluidsstil. Met dank aan de afstandsbediening, timer en 5 snelheden geniet je bovendien van veel gemak.

En het design van de ventilator? Ook het design is volledig naar onze wens. Dit is al met al een sublieme aanwinst voor je slaapkamer.
9. FlinQ Draadloze Bureauventilator

Wil je op een tafeltje of bureau in je slaapkamer een ventilator neerzetten? Kies dan voor deze FlinQ Draadloze Bureauventilator.

Deze ventilator is lekker compact, biedt vier snelheden en is erg betaalbaar. En uiteraard maakt deze ventilator amper lawaai; het maximale geluidsniveau is zo’n 22 dB.

Met deze ventilator geniet je van veel gemak. Ook omdat je de draaihoek zelf in kunt stellen, evenals de snelheid dus. En deze bureauventilator werkt ook nog eens volledig draadloos.

Zodra de accu op begint te raken, geeft de ventilator middels lampjes hier een melding van. Laad de accu op en geniet wederom van deze stille tafelventilator.
10. Honeywell HTF210BE

Gaat je voorkeur uit naar een kleine, krachtige en stille ventilator? Wil je deze ventilator bijvoorbeeld op je nachtkastje neerzetten?

Dan is deze Honeywell HTF210BE ventilator de beste optie. Dit is van origine een vloerventilator, maar je kunt ‘m ook prima op je nachtkastje zetten.

De Honeywell HTF210BE biedt in je slaapkamer de gewenste verkoeling. Stel hiervoor één van de drie snelheden in, stel de draaihoek in en geniet van het minieme geluidsniveau. Met deze ventilator geniet je van veel gemak en een heerlijke verkoeling in je slaapkamer!
Wat is voor jou de beste stille ventilator voor op je slaapkamer?

Heb je de wens om een stille ventilator op je slaapkamer neer te zetten? Dan kun je niet over één nacht ijs gaan. Het aanbod is namelijk erg divers, waardoor je voor jezelf een goede vergelijking moet maken.

Met deze vergelijking helpen wij je graag een handje. Dat doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te benoemen. Let goed op deze aandachtspunten en schaf direct de beste stille slaapkamerventilator aan.

Exacte geluidsniveau

Je hebt stil. En je hebt heel stil. Ga daarom per ventilator goed na wat het precieze geluidsniveau is.

Wij hanteren hierbij in ieder geval de volgende ‘grenzen’:

 • Heel stil: dit is een ventilator die maximaal 25 dB aan geluid produceert. Met name als je de ventilator dicht bij je bed zit, is dit geluidsniveau ideaal.
 • Stil: dit is een ventilator die 26 tot 40 dB aan geluid produceert. Deze ventilatoren zijn stil, maar kun je beter iets verder weg van je bed zetten. Dan weet je zeker dat het geluidsniveau je nachtrust niet aantast.

Soort ventilator

Wat voor ventilator wil je in je slaapkamer hebben? Ook dat is een belangrijke vraag waar je goed over na moet denken.

De verschillende soorten zetten we even voor je op een rijtje:

 • Staande ventilator. Een staande ventilator kun je op de grond neerzetten, maar mogelijk ook op een bureau of nachtkastje in je slaapkamer. Dit hangt af van het gewicht en de afmetingen van de staande ventilator.
 • Torenventilator. Een torenventilator heeft een langwerpige vorm, waardoor deze in de breedte niet al te veel ruimte in beslag neemt. Een stille torenventilator is hierdoor met name voor al drukbezette slaapkamers geschikt.
 • Vloerventilator. Zoals de naam al zegt, moet je zo’n ventilator op de vloer neerzetten. In de basis is dit hetzelfde als een staande ventilator.
 • Tafelventilator. Een tafelventilator moet je op een tafeltje, nachtkastje of bureau in je slaapkamer zetten. Deze ventilatoren zijn vaak vrij compact, waardoor ze weinig ruimte in je slaapkamer innemen. Bovendien zijn deze ventilatoren niet al te krachtig, waardoor ze van zichzelf al minder geluid maken.
 • Plafondventilator. Je kunt ook voor een fraaie plafondventilator kiezen. Als je echter een stille plafondventilator wenst te hebben, moet je een goede zoektocht verrichten. Lang niet alle ventilatoren voor aan het plafond zijn namelijk geluidsstil.

Kun je ook voor een buitenventilator of ventilator met water kiezen? Nee, dat is voor in een slaapkamer alles behalve praktisch. Maak je keuze tussen één van vijf bovenstaande soorten ventilatoren.

Afmetingen & design

Kijk bij een stille ventilator voor in de slaapkamer goed naar de afmetingen. Waarom? Omdat deze afmetingen bepalen of je de ventilator wel in je slaapkamer kwijt kunt. En omdat deze afmetingen ook gepaard gaan met een bepaalde verplaatsing van de lucht.

Verder zou je goed naar het design moeten kijken. Je kunt tegenwoordig voor bijzonder fraaie ventilatoren voor in je slaapkamer kiezen.

Deze ventilators vormen echt een aanwinst voor je slaapkamer. Bepaal daarom goed wat je mooi vindt. En ook in welke kleur de ventilator uitgevoerd moet zijn.

Instelmogelijkheden

Bij een stille ventilator voor in de slaapkamer moet je goed naar de instelmogelijkheden kijken:

 • Snelheden. Kun je bij de ventilator uit meerdere snelheden kiezen? Dit is wat ons betreft erg wenselijk. Des te meer snelheden, des te beter als je het aan ons vraagt.
 • Draaihoek. Kun je bij de ventilator ook de draaihoek instellen? Ook dat is erg wenselijk. Daarmee kun je de gewenste gebieden in je slaapkamer van koele lucht voorzien.

Bediening

Je zou ook goed naar de bediening van de stille ventilator moeten kijken. Op welke manier kun je de ventilator bedienen? En welke bedieningsmogelijkheden zou je graag tot je beschikking willen hebben?

Je kunt bijvoorbeeld een ventilator bedienen met de knoppen op de ventilator zelf. Dit werkt op zich prima, maar biedt niet al te veel gemak. Als je iets aan de ventilator aan wilt passen, moet je hiervoor altijd naar ventilator toe lopen.

Wil je liever gewoon in je bed kunnen blijven liggen? Kies dan voor een stille ventilator met afstandsbediening. Dankzij de afstandsbediening kun je de ventilator op afstand bedienen. Dit betekent dat je ‘m prima vanuit je bed geheel naar wens in kunt stellen. Ideaal!

Er is nóg een andere optie: bediening via je smartphone. Als je voor één van de slimme ventilators kiest, kun je deze met een app bedienen. Installeer de app op je smartphone/tablet en stel daarmee de ventilator probleemloos op afstand in.

Ook dit brengt ongekend veel gemak met zich mee. Mede omdat je eigenlijk altijd wel je smartphone in de buurt hebt liggen.

Handige eigenschappen/opties

Wij raden je ook aan om goed naar handige eigenschappen c.q. opties te kijken.

Enkele voorbeelden hiervan zetten we voor je op een rijtje:

 • Met luchtbevochtiging. Er bestaan ventilatoren die in staat zijn om de lucht te bevochtigen. Je ademt hierdoor vochtigere lucht in, waarmee je van meerdere gezondheidsvoordelen profiteert. Uiteraard kun je ook voor een losse luchtbevochtiger voor in je slaapkamer kiezen.
 • Met verlichting. Kies je voor een stille plafondventilator voor in je slaapkamer? Dan is een variant met verlichting toch wel de beste keuze. Je vangt hiermee twee vliegen in één klap; je hoeft slechts één object aan het plafond te hangen. En daarmee geniet je van de gewenste verkoeling en verlichting.
 • Met timer. Een ventilator met timer is ideaal. je kunt bijvoorbeeld instellen dat de ventilator over 20 minuten uit moet gaan. Zet de ventilator nu aan, val lekker in slaap en geniet van de automatische uitschakeling. Dit komt het energieverbruik uiteraard ook ten goede.
 • In hoogte verstelbaar. Als je voor een staande ventilator kiest, kun je deze mogelijk in hoogte verstellen. Hiermee creëer je nog beter de gewenste luchtverplaatsing in je slaapkamer.

Kwaliteit/merk

Tot slot wijzen wij je graag op de kwaliteit van de ventilator. Hiervoor raden wij je graag aan om altijd voor een stille ventilator van een A-merk te kiezen. Deze merken leveren simpelweg de gewenste kwaliteit. En zijn in staat om goede én stille ventilators op de markt te brengen.

Wil je zo min mogelijk geld aan je stille ventilator voor in de slaapkamer uitgeven? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent. En dat je tot een aanbieding wacht. Dankzij een aanbieding kun je voordelig een geschikte ventilator van een A-merk voor in je slaapkamer aanschaffen.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste stille slaapkamer ventilators geselecteerd?

Hiervoor hebben we naar het geluidsniveau, de samenstelling, de eigenschappen en de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Het is dus niet zo dat we ons alleen door het geluidsniveau hebben laten leiden. Nee, de beste stille ventilators voor in een slaapkamer moeten aan het totale plaatje voldoen. Vandaar dat we erg kritisch zijn geweest.

Hoeveel stille ventilators voor in de slaapkamer hebben wij beoordeeld?

Gedurende de test zijn we de tel kwijtgeraakt. We vermoeden dat we meer dan 50 ventilators voor in de slaapkamer hebben beoordeeld. En uiteindelijk zijn we in staat geweest om de 10 beste varianten aan te wijzen.


Meer verkoeling:


Categorieën: Huishouden