Stille mobiele airco (voor in je slaapkamer of caravan)

Last updated by Kaz on

stille mobiele airco

Wil je voor in je slaapkamer of caravan een mobiele airco aanschaffen? Dan kun je maar één juiste keuze maken: kiezen voor een stille mobiele airco.

Een mobiele airco die stil is, laat je ’s nachts niet wakker liggen. En met een stille mobiele airco val je ook nog eens sneller in slaap.

Dat laatste is aan twee zaken te danken. Ten eerste het minimale geluidsniveau, waardoor je de mobiele airco niet eens hoort werken.

Dankzij de geruisloze werking val je snel in slaap, maar dat is ten tweede ook nog te danken aan de heerlijke verkoeling. Want ja, dat is uiteindelijk de hoofdreden waarom je een mobiele airco aanschaft.

Hoeveel geluid maakt een stille mobiele airco?

In het aanbod van mobiele airco’s wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende geluidsklassen:

  • Luid geluidsniveau: 61 tot 70 decibel
  • Normaal geluidsniveau: 50 tot 60 decibel
  • Geruisloos geluidsniveau: minder dan 50 decibel

Wil je graag een stille mobiele airco aanschaffen? Dan zou je dus moeten kiezen voor een airco met een maximaal geluidsniveau van 50 decibel.

Een iets hoger geluidsniveau is overigens ook nog wel te doen, zoals 55 decibel. Om je een indruk van een geluidsniveau van 50 decibel te geven, hebben we enkele andere geluidsniveaus erbij gepakt.

Als je een normaal gesprek met een persoon voert, ligt het geluidsniveau op ongeveer 60 decibel. En als je naar een zacht spelende radio luistert, hoor je zo’n 40 decibel aan geluid.

Heb je een stil elektrisch scheerapparaat aangeschaft? Dan maakt dit apparaat ook zo’n 50 decibel aan geluid.

Wil je een mobiele airco met een geluidsniveau van 60 decibel aanschaffen? Besef dan goed dat dit het geluid is van een stille stofzuiger.

Met andere woorden: je moet heel goed naar het geluidsniveau kijken. Tussen een geluidsniveau van 50- en 60 decibel bestaat een groot verschil.

5x beste stille mobiele airco voor slaapkamer of caravan?

Kies in een slaapkamer of caravan altijd voor een stille airco. Dankzij een airco die geruisloos werkt, geniet je van een koele ruimte én van een aangename nachtrust.

Hier geniet je sowieso van als je voor één van onderstaande varianten kiest. Dit zijn volgens ons de beste stille mobiele airco’s van dit moment.

1. Aspen 3007/++

De Aspen 3007/++ is volgens ons de beste stille mobiele airco voor in een slaapkamer. Deze mobiele airco is compact en produceert slechts 49 decibel.

Je kunt deze mobiele airco ook nog eens makkelijk bedienen en het koelvermogen is met 12000 BTU eveneens indrukwekkend te noemen.

Met de Aspen 3007/++ haal je pure kwaliteit in huis. Deze beste mobiele airco voor in de slaapkamer werkt prima, verbruikt vrij weinig energie en beschikt ook nog over een turbo stand. Wel is het goed om te weten dat dit een variant met slang betreft.
2. Klarstein New Breeze ECO mobiele airco

De Klarstein New Breeze ECO mobiele airco is de beste stille airco voor in een caravan. Deze mobiele airco is vrij compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je caravan geeft.

Bovendien beschikt deze mobiele airco over handige wieltjes, waardoor je ‘m zelfs op meerdere plekken in je caravan kunt gebruiken.

Deze mobiele airco heeft een koelvermogen van 10.000 BTU, produceert maximaal 48 decibel aan lawaai en is te bedienen met een afstandsbediening. Als je in het bed in je caravan ligt, kun je deze mobiele airco makkelijk op de gewenste stand instellen. Ideaal!
3. GREE – Purity – Mobile Air Conditioner 7000 BTU

Heb je een relatief kleine slaapkamer? Dan kies je het beste voor deze mobiele airco van GREE. Deze mobiele airco produceert 53 decibel aan geluid, is voor kleinere ruimtes geschikt en heeft energielabel A.

Data deze mobiele airco voor kleinere ruimtes geschikt is, komt puur door het koelvermogen van 7000 BTU. Belangrijk voordeel van deze airco is de compactheid.

De airco neemt weinig ruimte in beslag, maar koelt wel geheel naar wens een kamer. Hierbij geniet je ook nog van een automatische modus, een nachtstand en een 24 uur timer. Al met al een prima, betaalbare en stille mobiele airco voor in de slaapkamer.
4. Eurom – CoolSilent Mobiele Airconditioner

Gaat je voorkeur uit naar een mobiele airco met een hele makkelijke bediening? Kies dan voor de CoolSilent 100 WiFi mobiele airco van Eurom. Deze airco kun je aan je wifi netwerk koppelen, waarna je ‘m via je smartphone kunt bedienen. Gemak dient de mens!

Deze airco produceert slechts 48 decibel, heeft een koelvermogen van 10.000 BTU en ziet er erg strak uit. Dankzij de relatief compacte afmetingen geef je ‘m ook nog makkelijk een plekje in je slaapkamer of caravan. En de energieklasse (A) is ook dik in orde!
5. Fuave ACS14K01

Vind je een iets hoger geluidsniveau niet erg? Check dan zeker de Fuave ACS14K01. Dit is één van de beste mobiele airco’s van dit moment en hij maakt slechts 53 decibel aan geluid. Deze mobiele airco is geschikt voor ruimtes van maximaal 40 vierkante meter.

De Fuave ACS14K01 beschikt over veel handige extra’s. Zo is ‘ie makkelijk te bedienen met de afstandsbediening, beschikt ‘ie over een nachtmodus en beschikt ‘ie over een thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte altijd constant blijft.
Waar op letten bij een stille mobiele airco?

stilste mobiele airco

Een mobiele airco is tegenwoordig een logische aankoop. De zomers worden steeds warmer in ons land, waardoor het soms niet meer uit te houden is binnenshuis.

Met een mobiele airco koel je gelukkig snel een ruimte af. Wil je graag je slaapkamer makkelijk en snel af laten koelen? Of wil je je nachten in je caravan op een aangename manier doorbrengen?

Dan is de aanschaf van een stille mobiele airco absoluut de beste keuze. In dit artikel heb je al kennisgemaakt met de 5 beste varianten, maar we hebben nog meer voor je in petto.

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten. Door goed op deze punten te letten, kies je snel de beste stille mobiele airco uit. Deze koopgids hebben we opgesteld aan de hand van onze eigen inzichten en de kennis van de Consumentenbond.

Geluidsniveau

Uiteraard is het heel belangrijk om goed naar het geluidsniveau te kijken. Wij adviseren je om te kiezen voor een mobiele airco met een maximaal geluidsniveau van 55 decibel.

Wil je het echt stil hebben? Dan ga je voor een maximaal geluidsniveau van 50 decibel. Met een dergelijk geluidsniveau hoef je nooit meer ’s nachts wakker te liggen.

Met of zonder slang?

Heb je het liefste een mobiele airco zonder slang? Of gaat je voorkeur toch uit naar een variant met slang? Als we naar het huidige aanbod kijken, zien we dat je niet al te veel keuze hebt. Nagenoeg alle mobiele airco’s beschikken tegenwoordig over een slang.

Dit brengt een belangrijk aandachtspunt met zich mee: je moet de mobiele airco in de buurt van een raam zetten. De slang is namelijk slechts 1,5 meter lang, waardoor je de mobiele airco niet zomaar ergens neer kunt zetten. Houd daar goed rekening mee.

Afmetingen van de slaapkamer + koelvermogen

Wil je je nieuwe mobiele airco in je slaapkamer gebruiken? Meet dan eventjes op wat de afmetingen van je slaapkamer zijn.

Door de breedte en diepte bij elkaar op te tellen, bereken je de oppervlakte van de slaapkamer. Vervolgens kun je gericht op zoek naar een stille mobiele airco die je slaapkamer af kan koelen.

Hierbij is het heel belangrijk om naar het koelvermogen te kijken. Een airco met een vermogen van 9000 BTU of een airco met een vermogen van 12000 BTU is significant iets anders. Stem daarom het koelvermogen en de afmetingen van je slaapkamer goed op elkaar aan.

Energieklasse

Wij adviseren je ook om goed naar de energieklasse te kijken. Hierbij adviseren wij je om altijd voor energieklasse A of A+ te kiezen.

Kom je een mobiele airco met energieklasse B of zelfs C tegen? Laat die mobiele airco’s dan vooral links liggen. Dergelijke mobiele airco’s verbruiken simpelweg teveel energie.

Bediening

Ga heel goed na op welke manier je de mobiele airco moet bedienen. Je kunt dit doen middels drukknoppen op de airco zelf, maar er bestaan ook varianten die je op afstand kunt bedienen.

Wat dat betreft heb je de keuze uit 2 varianten: bediening met een afstandsbediening of via een app. Beide opties bieden in ieder geval heel veel gemak met zich mee!

Handige functies/extra’s

Wist je dat mobiele airco’s tegenwoordig meer kunnen dan alleen koelen? Zo bestaan er airco’s die een ruimte ook kunnen verwarmen.

Daarnaast zijn er varianten die de lucht kunnen zuiveren en/of ontvochtigen. Zijn dit wenselijke functies? Dan is het goed om te weten dat stille mobiele airco’s niet over deze functies beschikken.

Mocht je wel over deze functies willen beschikken, moet je dus inleveren op het gebied van geluidsniveau. Daarnaast raden wij je aan om goed naar handige extra’s te kijken.

Wat te denken van een nachtmodus, een verstelbare uitblaasrichting of een handige timer? Dit zijn stuk voor stuk handige extra’s waarmee je nóg meer geniet van je stille mobiele airco.

Kleur & design

Wij raden je ook aan om goed naar de kleur en het design van de airco te kijken. Indien je je slaapkamer binnenstapt, is de kans namelijk groot dat je oog op de airco valt. Je wilt in dat geval wél dat de airco qua design ook naar je wens is.

Let hiervoor goed op de kleur, maar ook op de afmetingen. De stille mobiele airco moet immers wel in je slaapkamer passen.

Zit je eigenlijk niet te wachten op een mobiele airco die de nodige aandacht vestigt? Kijk dan eens naar een onzichtbare airco. Dergelijke airco’s zijn nagenoeg niet te zien, maar maken veelal wel meer lawaai.

Kwaliteit

Ben je van plan om een stille mobiele airco aan te schaffen? En wil je deze mobiele airco in bijvoorbeeld je caravan of slaapkamer verstandig?

Dan zou je dus heel goed op alle bovenstaande punten moeten letten. Maar, wij adviseren je om minstens net zo goed naar de kwaliteit te kijken.

Op het gebied van kwaliteit moet je heel kritisch zijn. Wij hebben namelijk opgemerkt dat veel stille mobiele airco’s niet aan de kwaliteitseisen voldoen.

Vandaar ook dat wij je het volgende aanraden:

  • Ga altijd voor een stille mobiele airco van een goed aangeschreven merk. De merken die in onze top 5 de revue gepasseerd zijn, zijn allemaal goed aangeschreven airco merken.
  • Durf te investeren. Wij raden je graag aan om te investeren in de beste stille mobiele airco. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen, waardoor je méér en langer geniet van een duurdere stille mobiele airco. Wil je echter niet al onnodig veel geld uitgeven? Wacht dan op een interessante mobiele airco aanbieding!Categorieën: Huishouden