Dit zijn de 10 beste airco merken van 2024

Last updated by Kaz on

beste airco merken

Een airco is in het huidige leven niet meer weg te denken. De reden daarvoor is terug te vinden in de klimaatverandering.

Maar, wat is nou een goede airco? Het is sowieso aan te raden om voor een variant van één van de beste airco merken te kiezen.

Maar wat zijn nou betrouwbare airco merken? En wat is het allerbeste airco merk? Wij zijn voor jou op zoek gegaan en hebben alle grote merken getest.

Aan de hand daarvan hebben we een top 10 van airco merken samen kunnen stellen.

De beste airco merken vergeleken

Er bestaan slechte airco merken, goede airco merken en de beste airco merken. Voor dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar merken die tot de laatstgenoemde categorie behoren.

Uiteindelijk hebben we een top 10 van A-merken airco samengesteld, waarover je hieronder alles kunt lezen.

1. Mitsubishi

Op nummer 1 in deze top 10 staat Mitsubishi. Dit merk levert niet alleen prima auto’s, maar ook prima airco’s.

Dit is volgens ons het beste airco merk, maar het staat ook plek 1 in de lijst van beste split airco merken. Bij dit merk kun je namelijk terecht voor allerlei split airco’s.

Ga je voor één van de airco’s van Mitsubishi? Dan ga je simpelweg voor kwaliteit. Deze airco’s zijn van de beste materialen vervaardigd en beschikken over de juiste technologieën.

Door deze technologieën geniet je van een hoog koelvermogen en de gewenste duurzaamheid.

Bijkomend voordeel: de airco’s van Mitsubishi hoor je bijna niet. Dit van origine Japanse merk zorgt voor fluisterstille airco’s, waardoor je de airco ook prima ’s nachts aan kunt laten staan.

Al met al staat Mitsubishi aan de top in het huidige aanbod van airco’s. Dit merk staan dan ook bovenaan de lijst van Japanse airco merken.

Of klik hier voor gratis offertes
2. Daikin

Een merk dat in de afgelopen jaren snel opgekomen is, is Daikin. Dit merk levert tal van airconditionings en biedt ook andere systemen aan.

Zo kun je bij Daikin een compleet systeem van een airco en warmtepomp bestellen. Daarmee ben je al helemaal in staat om je woning volledig te verduurzamen.

Bij een Daikin airco moet je rekening houden met een vrij forse investering. Dit komt onder meer doordat deze airco’s voornamelijk in Europa geproduceerd worden.

Dit brengt hogere arbeidskosten met zich mee, maar deze airco’s zijn wel van een uitmuntende kwaliteit. Dit blijkt onder meer uit het hoge koelvermogen, maar ook het beperkte geluidsniveau. Met een Daikin airco doe je hoe dan ook een verstandige aankoop.

Of klik hier voor gratis offertes
3. Carrier

Het merk Carrier is al jarenlang één van de beste merken in de wereld van airco’s. Wist je dat dit merk zelfs de uitvinder is van de airco’s zoals we deze nu kennen?

Al in 1902 maakt Willis Carrier het eerste systeem om de temperatuur in een ruimte onder controle te houden. Sinds dat moment heeft dit Amerikaanse merk zich serieus uitgebreid.

Bij het Amerikaanse merk Carrier kun je voor veel soorten airco’s terecht. Het gaat hierbij om airco’s voor thuisgebruik, maar ook voor professioneel gebruik.

Zo zijn onder meer openbare ruimtes voorzien van airco’s van dit merk, maar ook bijvoorbeeld bioscopen. Ook bij dit merk ga je weer voor kwaliteit, waardoor dit niet per sé het goedkoopste merk is.

Of klik hier voor gratis offertes
4. Panasonic

Grote kans dat je al huishoudelijke apparaten van Panasonic in je huis hebt staan. Dit merk biedt namelijk heel veel elektronische apparaten aan, waaronder ook airco’s. In de wereld van airco is dit merk door de jaren heen flink gegroeid.

Dit is wat ons betreft één van de beste Japanse airco merken. Dit merk levert kwaliteit, vraagt niet de absolute hoofdprijs en voorziet de airco’s regelmatig van handige extra’s.

Dankzij deze handige extra’s geniet je bijvoorbeeld van veel gebruiksgemak. Al met al is een Panasonic airco voor in veel huizen de juiste keuze.

Of klik hier voor gratis offertes
5. Toshiba

We blijven nog even bij de Japanse airco merken, aangezien we ook over Toshiba te spreken zijn. Dit Japanse merk behoort tot de grootste merken wereldwijd op het gebied van elektrische apparaten.

Mede daardoor geniet je bij dit merk van een divers aanbod van airco’s.

Met haar airco’s richt Toshiba zich op twee soorten doelgroepen. Ten eerste op zakelijke gebruikers, waarvoor men krachtige airco’s aanbiedt.

Ten tweede op de particulieren, waarvoor men stille en handige airco’s aanbiedt. Alle airco’s van dit merk zijn in ieder geval de nieuwste technologieën voorzien.

Of klik hier voor gratis offertes
6. LG

Wil je voor in je woning in Nederland een nieuwe airco kopen? Dan is het goed mogelijk dat je deze airco niet al te vaak in het jaar gebruikt.

Is dat voor jou reden om voor één van de goedkopere airco merken te kiezen? Dan wijzen wij je op onder andere LG. Dit is volgens ons het beste airco merk dat goedkopere airco’s levert.

Met een airco van LG ga je voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding. De airco’s kosten niet de hoofdprijs, maar doen hun werk wel prima.

Ten opzichte van andere airco merken valt wel op dat dit merk minder hoge eisen aan haar airco’s stelt. Maar goed, dat is wel iets dat je duidelijk terugziet aan de prijskaartjes.

Of klik hier voor gratis offertes
7. De’Longhi

Wil je een mobiele airco voor in huis kopen? Dan zit je goed bij het Italiaanse merk De’Longhi. Dit merk biedt tal van soorten mobiele airco’s voor in huis aan, waarbij onder andere het koelvermogen opvalt.

Ondanks dat de airco’s compact uitgevoerd zijn, leveren ze voldoende koelvermogen voor de kleinere ruimtes.

Bij een De’Longhi mobiele airco geniet je ook nog van veel gemak. Dit komt onder meer door de wieltjes onder de airco, maar ook door de makkelijke bediening.

Je stelt de mobiele airco moeiteloos naar wens in, waarna je snel van de gewenste verkoeling in je woning. Al met al een prima airco merk.

Of klik hier voor gratis offertes
8. Fuave

Ben je graag zo goedkoop mogelijk uit? Dan kun je eens naar het aanbod van Fuave kijken. Dit merk biedt allerlei soorten mobiele airco’s aan, waarbij onder meer het scherpe prijskaartje opvalt.

Voor slechts een paar honderd euro kun je al een mobiele airco van Fuave aanschaffen.

Bij dit merk valt vooral de eenvoud op. Dat de mobiele airco’s zo goedkoop zijn, is onder meer aan de eenvoudige samenstelling te danken. Het belangrijkste doet een Fuave airco in ieder geval: een ruimte koelen.

Of klik hier voor gratis offertes
9. AEG

Het merk AEG is wereldwijd één van de grootste elektronica merken. Dit merk biedt talloze soorten elektronische apparaten aan, waaronder mobiele airco’s.

De mobiele airco’s van dit merk worden in veel varianten aangeboden, waardoor je voldoende hebt om uit te kiezen.

Met een AEG mobiele airco ga je voor een prima functionerende mobiele airco. De airco doet zijn werk prima, is fijn te bedienen en kost niet de hoofdprijs. Wel zijn de airco’s overwegend duurder dan bijvoorbeeld de varianten van Fuave.

Of klik hier voor gratis offertes
10. Duux

Deze lijst met beste airco merken sluiten we met het merk Duux af. Dit merk biedt allerlei mobiele airco’s aan, waarbij de focus lijkt te liggen op het design.

De mobiele airco’s van dit merk zijn een lust voor het oog. Wat ons betreft zijn ze een stuk fraaier dan de mobiele airco’s van andere merken.

Qua technologieën en dergelijke heeft Duux haar zaakjes ook op orde. De mobiele airco’s van dit merk zijn al met al prima, maar kosten wel net iets meer dan gemiddeld.

Of klik hier voor gratis offertes
Wat zijn de beste airco merken volgens andere instanties?

Wat zijn de beste airco merken volgens de Consumentenbond? En wat zijn de beste airco merken volgens de test aankoop (Belgische Consumentenbond)?

Wij zijn op onderzoek gegaan, maar hebben geen antwoord op deze vragen gevonden. Het heeft er alle schijn van dat deze instanties (nog) geen onderzoek naar de beste airco merken hebben gedaan.

Wat is het beste airco merk voor jou?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe airco? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van airco’s is namelijk bijzonder divers, mede door bovengenoemde merken.

Om tot de beste airco te komen, moet je sowieso goed naar het airco merk kijken. Ga bijvoorbeeld voor jezelf na waar je waarde aan hecht. Wil je voor één van de Chinese airco merken gaan?

Wil je voor één van de Duitse airco merken kiezen? Of gaat je voorkeur uit naar één van de Amerikaanse- of Japanse airco merken? Aan jou de keus.

Verder heb je ook nog met de verschillende soorten airco’s te maken. De beste airco merken leveren voornamelijk split airco’s.

Dit zijn airco’s die uit meerdere onderdelen bestaan, waaronder een binnen- en buitenunit. Door deze samenstelling zijn deze airco’s bijzonder krachtig.

Je kunt uiteraard ook voor een verrijdbare airco kiezen. Als je zo’n mobiele airco wilt hebben, kom je al snel bij de laatstgenoemde airco merken uit bovenstaande top 10 uit.

Wel is het hierbij zaak om heel goed naar je eigen wensen te kijken. Wil je bijvoorbeeld een mobiele airco met slang hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een stille mobiele airco?

Het blijft niet alleen bij deze soorten airco’s. Je kunt ook nog voor bijvoorbeeld een mini airco, onzichtbare airco of plafond airco kiezen.

Wij raden je vooral aan om goed over je wensen na te denken. Op basis van je wensen kun je een keuze tussen bovenstaande beste airco merken maken.

Conclusie over de beste airco merken van dit moment

Heb je interesse om een nieuwe airco aan te schaffen? Richt je pijlen dan op de varianten van bovenstaande airco merken.

Deze airco merken leveren kwaliteit, verwerken de juiste technologieën en bieden veelal meerdere airco’s aan.

Je bent hierdoor in staat om de beste airco uit te zoeken. Alvast veel plezier met je nieuwe airco gewenst!

Klik op de knop hieronder en ontvang direct gratis airco offertes:


Categorieën: Huishouden