Mini airco kopen? De Top 7 beste kleine mobiele airco’s

Last updated by Kaz on

mini airco kopen

Wil je een kleine ruimte snel af kunnen koelen? Of wil je dat je airco niet al te veel opvalt? In beide gevallen is de aanschaf van een mini airco aan te raden.

Een mini airco is vooral in een kleine ruimte geschikt en biedt tal van mogelijkheden. Waarom? Omdat je een mini airco ook in een caravan of camper kunt gebruiken.

En ook omdat je een kleine airco overal mee naar toe kunt nemen. Spreken deze voordelen je aan? Lees dan dit artikel op je gemakje door.

Hieronder vind je alle informatie voor het uitkiezen van de beste kleine mobiele airco.

De beste 7 kleine mobiele airco’s vergeleken

Wil je graag een mini airco voor in je slaapkamer aanschaffen? Of wil je een kleine airco met kleine buitenunit aanschaffen? In beide gevallen zit je in dit artikel goed. Hieronder vind je namelijk reviews over de 7 beste kleine airco’s van dit moment.

Om tot deze 7 mini airco’s te komen, hebben wij een uitgebreide test achter de rug. We hebben veel mini airconditioners aan een strenge keuring onderworpen, waardoor we een duidelijk beeld van het aanbod hebben gekregen.

Uiteindelijk zijn we daardoor in staat geweest om de 7 beste compacte airco’s aan te wijzen.

1. Eurom AC2401

De Eurom AC2401 is de beste kleine airco van dit moment. Dit is niet alleen de kleinste airco, maar het is ook een airco die je veelzijdig in kunt zetten. Hij komt prima tot zijn recht in bijvoorbeeld een caravan, camper, slaapkamer of andere kleine ruimte.

Of ben je voor op je boot op zoek naar een kleine airco? Ook dan kies je met een gerust hart voor de Eurom AC2401. Deze kleine airco is speciaal voor een mobiele omgeving ontwikkeld, maar doet ook prima dienst in huis.

Dit is onder meer te danken aan de compactheid, het vermogen en het geluidsniveau. Bij aanschaf krijg je een kleine airco unit voor binnen én buiten geleverd.
2. Arctic Air Ultra Portable Luchtkoeler

Ben je op zoek naar een kleine mobiele airco voor in je auto? Of wil je op een andere plek een mini mobiele airco gebruiken? Dan sluit deze Arctic Air Ultra Portable Luchtkoeler mogelijk perfect op je wensen aan. Dit is namelijk een écht kleine mobiele airco.

De werking van deze mini airco is ideaal te noemen. Deze airco vul je namelijk met water, waarna de luchtkoeler tot wel 10 uur lang dienst doet.

Met name in je auto, in de slaapkamer, in de keuken of in het thuiskantoor geniet je hierdoor van veel gemak. Bovendien is deze mini airco erg interessant geprijsd.
3. Dynter. SM211 Pro Mini Airco Aircooler

Gaat je voorkeur uit naar een mini airco die je heel makkelijk kunt verplaatsen? En wil je ook nog de totale controle over de mini airco behouden?

Dan raden wij je van harte de Dynter. SM211 Pro Mini Airco Aircooler aan. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het een fluitje van een cent om deze airco te verplaatsen.

Bovendien is het ideaal dat je deze airco naar wens in kunt stellen. Dit doe je bijvoorbeeld door de 3 snelheden. En voor de werking van deze airco hoef je alleen maar de airco met water te vullen.

Deze airco werkt ook nog volledig draadloos; de accu laad je makkelijk op, waarna je van een accuduur van zo’n 5 á 6 uur geniet.
4. Exclusive by TW Airco

Ook over de Exclusive by TW Airco zijn wij erg enthousiast. Deze mini airco haalt warme lucht uit de kamer, laat deze lucht door het waterverdampingsfilter heengaan en blaast vervolgens koele lucht uit.

Daardoor geniet je in je woning – of auto – snel van de gewenste frisse lucht. Deze mini airco is veelzijdig te gebruiken. Dat komt door bovengenoemde werking, maar ook door de compacte afmetingen.

Verder is het ideaal dat deze mini airco erg licht van gewicht is. De airco ziet er wat ons betreft ook nog eens gaaf uit.
5. TIKKENS Mini Luchtkoeler

Op nummer 5 in deze top 7 is plek ingericht voor de TIKKENS Mini Luchtkoeler. Dit is geen volwaardige airco, maar is een heuse luchtkoeler. Net zoals dat bij bovenstaande variant het geval is.

Dit houdt in dat dit apparaat warme lucht inzuigt, deze lucht afkoelt en vervolgens weer koele lucht uitblaast. Met name kleinere ruimtes kun je perfect afkoelen met deze mini airco.

Deze mini airco is ook nog overal te gebruiken. Je kunt ‘m namelijk makkelijk meenemen, mede dankzij de handige handgreep. Verder is deze mini airco erg compact en hoef je hier slechts een paar tientjes voor te betalen.
6. Arctic Power

De Arctic Power vinden wij één van de handigste mini airco’s. Deze mini airco is klein qua afmetingen, maar is groots qua prestaties. Bij deze mini airco valt onder meer de kracht op, terwijl deze luchtkoeler ook op veel plekken te gebruiken is.

Bij deze mini airco valt het reservoir ook direct op. Het reservoir is 1,2 liter groot, waardoor je geruime tijd gebruik van deze luchtkoeler kunt maken.

Ook bij deze mini airco geldt weer dat je vrij weinig geld hoeft te betalen. En je kunt deze mini airco ook nog op 3 snelheden instellen.
7. Deluxo Breeze

Deze top 7 van beste mini airco’s sluiten we af met de Deluxo Breeze. Deze mini airco is bijzonder compact, fraai vormgegeven en handig te gebruiken. Dit komt vooral doordat je ‘m op veel plekken neer kunt zetten. En doordat deze mini airco opvallend krachtig is.

Het is goed om te weten dat deze airco van een unieke technologie gebruik maakt. In de airco zit namelijk een ventilator ingebouwd, waarmee de koele lucht verspreid wordt. De kleinere ruimtes koel je razendsnel met deze mini airco!
Verschil tussen een mini airco en normale mobiele airco

  • Afmetingen. Een mini airco is echt klein, terwijl een normale mobiele airco relatief groot is. Zo’n mobiele airco neem je ook niet mee in bijvoorbeeld de auto. Voor een normale mobiele airco is namelijk een afvoerslang benodigd.
  • Verplaatsbaarheid. Een kleine mobiele airco kun je probleemloos verplaatsen. Dit doe je dankzij het minieme gewicht, de compacte afmetingen en veelal de handige handgreep. Een mobiele airco moet je daarentegen in veel situaties verrijden, dankzij de wieltjes aan de onderzijde.
  • Koelvermogen. Kies je voor een normale mobiele airco? Dan ben je van een behoorlijk koelvermogen verzekerd. Kies je voor één van bovenstaande mini airco’s? Dan kun je alleen de kleinere ruimtes koelen met de mini airco.
  • Prijskaartje. Voor een goede mini airco betaal je slechts een paar tientjes. Wil je een goede mobiele airco kopen? Dan betaal je hier al snel 200 euro voor.

Wat is voor jou de beste mini airco?

Gaat je voorkeur uit naar een mobiele airco met slang? Of heb je toch liever een mini airco? Als je voorkeur naar laatstgenoemde uitgaat, kies je het beste voor één van bovenstaande varianten.

Maar, wat is van deze varianten nou de beste koop voor jou? Dit hangt van meerdere punten af, waarover we je in dit artikel meer vertellen.

Gewenste plek van gebruik

Waar wil je je nieuwe mini airco graag gebruiken? Zou je deze airco in je auto willen gebruiken? Dan kun je voor één van bovenstaande varianten kiezen, maar ook voor een kleine externe airco voor in de auto.

Of wil je de mini airco voornamelijk in je woning gebruiken?

In alle gevallen moet je goed het gewenste gebruik afstemmen op onderstaande punten:

  • Afmetingen. Als je weet waar je de mini airco wilt gebruiken, kun je even kritisch naar de gewenste afmetingen kijken.
  • Koelvermogen. Weet je waar je de mini airco wilt gebruiken? Dan weet je ook wat het soort koelvermogen ongeveer moet zijn. Stem ook dit goed op elkaar af.
  • Gewicht. Des te kleiner de mini airco is, des te minder het apparaat weegt. En des te makkelijker het is om de mini airco te verplaatsen. Kijk dus ook goed naar het totaalgewicht.

Koeltechnologie

Bij elke mini airco moet je goed naar de koeltechnologie kijken. Betreft het bijvoorbeeld een echte airco? Of gaat het om een zogeheten aircooler? Een aircooler zuigt warme lucht op, koelt deze lucht af en blaast de koude lucht uit.

Dit werkt op zich prima, maar is niet voor in grotere ruimtes geschikt. Ook hierom moet je goed over de gewenste plek van gebruik nadenken.

Reservoir

Je zou ook goed naar het reservoir van een luchtkoeler moeten kijken. Des te groter het reservoir is, des te langer je van de werking van de mini airco kunt genieten. En dat houdt in dat je het reservoir ook minder vaak bij hoeft te vullen.

Ga daarom goed na hoe groot het reservoir is. Het water in dit reservoir is simpelweg nodig om de warme lucht af te kunnen koelen.

Design

Weet je al waar je je nieuwe mini airco wilt gebruiken? Dan kun je goed naar het design van de verschillende mini airco’s kijken. Let hierbij bijvoorbeeld op de afmetingen, vormgeving en kleurstelling.

Belangrijk om te weten: een mini airco is een soort van decoratiestuk. Ga daarom alleen voor mini airco’s die je echt mooi vindt. Zo’n airco moet qua samenstelling, werking en design volledig op je wensen aansluiten.

Geluidsniveau

Wil je de mobiele airco in je slaapkamer of thuiskantoor gebruiken? Kies dan voor een stille mini airco of stille mobiele airco. Met zo’n stille variant heb je het minste last van de herrie. En dat is in met name een slaapkamer of thuiskantoor ideaal.

Kwaliteit

Tijdens onze test hebben wij de nodige mini airco’s uitgeprobeerd. Hierbij hebben wij opgemerkt dat bovenstaande airco’s aan onze eisen voldoen.

Maar, hierbij hebben wij ook opgemerkt dat dit voor veel andere mobiele airco’s niet geldt. Kijk daarom zelf ook heel kritisch naar de kwaliteit van de mini airco.

Bijkomende tip: koop de mini airco alleen bij een goede aanbieder. Bij bijvoorbeeld Action kun je niet al te veel van de kwaliteit verwachten. Koop je echter één van bovenstaande mini airco’s bij Bol.com? Dan ben je wel van een prima kwaliteit verzekerd.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste mini airco’s geselecteerd?

Ten eerste hebben we onderscheid gemaakt tussen kleine mobiele airco’s en mini airco’s. Hier zit namelijk een significant verschil tussen. Ten tweede hebben we gekeken naar de koeltechnologie, de werking en de algehele samenstelling. Ook hebben we naar het prijskaartje gekeken en naar de ervaringen van andere kopers. Aan de hand van het totaalplaatje zijn we bij bovenstaande 7 mini airco’s uitgekomen.

Hoeveel mini airco’s hebben we beoordeeld tijdens onze test?

Tijdens onze test hebben tientallen mini airco’s de revue gepasseerd. Veel mini airco’s hebben we direct afgekeurd, omdat die niet aan de gewenste kwaliteit voldeden. Kies je voor één van bovenstaande mini airco’s? Dan ben je wel van de gewenste kwaliteit verzekerd.Meer airco’s:

Categorieën: Huishouden