Verrijdbare airco kopen? De Top 5 beste verrijdbare airco’s

Last updated by Kaz on

beste verrijdbare airco

Wil je het in je woning graag een stuk koeler maken? En heb je de wens om meer dan één ruimte te koelen?

Dan kom je al snel bij een verrijdbare airco uit. Met een mobiele airco geniet je in je woning simpelweg van veel gemak.

Maar, wat is dan de beste airco die verrijdbaar is? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een verrijdbare airco? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

Beste verrijdbare airco’s vergeleken

Voor dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste verrijdbare airco’s. We hebben veel airco’s beoordeeld en bekeken, waarna we een top 5 samen hebben kunnen stellen. Over die airco’s vertellen we je graag in dit artikel meer.

1. De’Longhi PAC EM93 Silent

De De’Longhi PAC EM93 Silent is volgens ons de beste verrijdbare airco van dit moment. Met de wieltjes aan de onderzijde verrijd je deze airco makkelijk, terwijl de airco zelf ook aan de verwachtingen voldoet.

Zo beschikt deze airco over een thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat er altijd een constante temperatuur in je woning is.

Bovendien kun je deze airco naar wens instellen. Dit doe je doordat deze airco over 3 verschillende standen beschikt. Verder is deze airco geschikt voor ruimtes tot 38 vierkante meter. Deze airco beschikt verder over een nachtmodus en energieklasse A.
2. Fuave ACG12K02

De Fuave ACG12K02 is grotendeels vergelijkbaar met bovenstaande variant. Deze airco beschikt namelijk ook over handige wieltjes, waarmee je deze airco kunt verplaatsen.

Ook deze airco is voor een maximum oppervlakte van 38 vierkante meter geschikt, mede door het koelvermogen van 12000 BTU.

Deze airco is op een ideale manier te bedienen. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Bovendien is het ideaal dat deze airco energieklasse A+ heeft.

Het is hiermee één van de zuinigere verrijdbare airco’s van dit moment. De airco beschikt verder nog over een ingebouwde thermostaat en nachtmodus. Tevens is het mogelijk om de uitblaasrichting naar wens te verstellen.
3. Fuave ACB07W22

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope verrijdbare airco? Dan kun je niet om deze airco heen. De Fuave ACB07W22 kost nog niet de helft van bovenstaande airco’s. En net als bovenstaande airco’s kun je deze airco op een makkelijke manier verrijden.

Wel is deze airco minder krachtig. Zo is het maximale oppervlakte slechts 20 vierkante meter. Maar, deze airco is hierdoor wel zuinig qua energieverbruik en maakt ook niet al te veel lawaai.

Mede daarom is dit een prima verrijdbare airco voor in je slaapkamer. Dat is overigens ook nog te danken aan het dimbare display van de Fuave ACB07W22.
4. Duux North Smart 18K BTU/h

Gaat je voorkeur uit naar een mooie verrijdbare airco? Kijk dan eens naar de Duux North Smart 18K BTU/h. Deze airco is prachtig vormgegeven en lijkt eigenlijk niet eens een verrijdbare airco te zijn.

Bovendien is deze airco in een unieke kleur uitgevoerd. Hoe vaak zie je nou een airco in een donkergrijze kleur? Prachtig wat ons betreft.

Deze airco is geschikt voor oppervlaktes tot 65 vierkante meter. Het is hiermee één van de krachtigste airco’s van dit moment.

Bovendien beschikt deze airco over een ventilatie- en ontvochtigingsfunctie; dit is hierdoor méér dan alleen een normale verrijdbare airco. Jammer genoeg is daar het prijskaartje wel naar.
5. Rowenta Turbo Eco Sense+ AU5620

Deze top 5 sluiten we graag af met de Rowenta Turbo Eco Sense+ AU5620. Ook dit is volgens ons een prima verrijdbare airco. Deze airco is fraai, op een handige manier in je woning te gebruiken en handig te verrijden. Dat is vooral te danken aan de vier stevige wieltjes.

Verder beschikt deze airco over een ontvochtigingsfunctie, ingebouwde thermostaat en 3 standen. Met dank aan deze standen stel je deze airco geheel naar wens in.

Deze airco kun je niet overal neerzetten, aangezien de afvoerslang 150 centimeter lang is. Je moet ‘m dus altijd in de buurt van een raam of deur neerzetten.
Wat is voor jou de beste verrijdbare airco?

Welke van bovenstaande verrijdbare airco’s spreekt jou het meeste aan? Om dat te bepalen, zou je goed naar onderstaande punten moeten kijken.

Gewenste gebruik

Je zou eerst naar het gewenste gebruik moeten kijken.

Geef voor jezelf antwoord op onderstaande vragen:

  • In welke ruimte wil je de verrijdbare airco neerzetten? Als je dat weet, kun je naar het koelvermogen en maximaal te koelen oppervlakte kijken.

Afmetingen & design

Wil je graag een verrijdbare airco hebben? Dan moet je uiteraard goed naar de afmetingen van de airco kijken. De afmetingen zijn namelijk bepalend voor de plek waar je de airco neer kunt zetten. En daarbij moet je dus ook rekening houden met de mobiele slang van de airco.

Kijk hierbij ook goed naar het design. Let goed op de vormgeving en de kleur. De meeste airco’s zijn in het wit uitgevoerd, maar je kunt ook voor een donkergekleurde airco kiezen.

Geluidsniveau

Wil je de airco in je slaapkamer of thuiskantoor neerzetten? Ga dan voor een stille mobiele airco. Des te minder lawaai de airco maakt, des te beter wat ons betreft.

Kijk daarom kritisch naar het geluidsniveau. En verlies hierbij niet het maximale koelvermogen en andere belangrijke punten uit het oog.

Bediening

Ga goed na op welke manier je de verrijdbare airco kunt bedienen. Kun je deze airco alleen met knoppen op het apparaat bedienen? Of ben je ook in staat om de airco middels een afstandsbediening te bedienen?

Dat zijn twee belangrijke vragen waar je voor jezelf goed naar moet kijken. En het is ook aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Let op: er bestaan nu ook verrijdbare airco’s die je met een app kunt bedienen. Daarmee richt je je woning al helemaal slim in!

Extra functies

Bij een verrijdbare airco moet je ook op extra functies letten. Beschikt de airco bijvoorbeeld over een display? Ga dan goed na of je dit display kunt dimmen.

En wil je de totale controle over de airco houden? Dan is de aanwezigheid van een timer en ingebouwde thermostaat toch wel erg handig.

Verder kan een nachtmodus interessant zijn, met name als je de verrijdbare airco in je slaapkamer wilt gebruiken.

Tot slot kun je ook kijken naar de aanwezigheid van een verstelbare uitblaasrichting. Daarmee richt je de verrijdbare airco echt volledig naar eigen wens in.

Energieklasse

Als één na laatste punt moet je goed naar de energieklasse kijken. Des te zuiniger de mobiele airco is, des te beter voor je energierekening. Ga daarom bij voorkeur voor een airco met energieklasse A+.

Kwaliteit

Als laatste punt wijzen wij je graag op de kwaliteit. Tijdens onze test hebben wij namelijk opgemerkt dat lang niet alle verrijdbare airco’s aan de wensen voldoen.

Ga daarom altijd voor een verrijdbare airco van een A-merk. En durf ook te investeren in de beste verrijdbare airco. Dat je meer geld aan zo’n airco uit moet geven, is de moeite absoluut waard.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste verrijdbare airco’s geselecteerd?

We hebben hiervoor naar de verrijdbaarheid gekeken, maar ook naar andere aspecten. Hierbij kun je denken aan de kwaliteit, het koelvermogen, handige opties, het design en de ervaringen van andere kopers. De vijf verrijdbare airco’s die we geselecteerd hebben, voldoen in ieder geval aan al onze eisen.

Hoeveel verrijdbare airco’s hebben we beoordeeld?

We hebben pakweg 20 verrijdbare airco’s beoordeeld. Van deze 20 airco’s hebben wij uiteindelijk de 5 beste varianten aan kunnen wijzen. Met één van deze 5 beste verrijdbare airco’s doe je hoe dan ook een goede aankoop.


Meer verkoeling:

Categorieën: Huishouden