USB ventilator kopen? De 5 beste mini USB ventilatoren

Last updated by Kaz on

usb ventilator

Een ventilator is niet meer zomaar een ventilator. Als je naar het huidige aanbod kijkt, kom je veel verschillende soorten ventilatoren tegen.

Een USB ventilator is daar een goed voorbeeld van. Met zo’n ventilator geniet je van veel gemak, mede doordat je ‘m op je computer aan kunt sluiten. Je computer dient in dat geval als stroompunt voor de ventilator.

Onze top 5 beste USB ventilatoren:

 1. Boneco Airshower F 50
 2. Allteq USB ventilator
 3. AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator
 4. SmartDevil USB Ventilator
 5. Northwall Mini USB Ventilator

Top 5 beste USB ventilatoren uitgelicht

Met een mini ventilator met USB geniet je van veel voordelen. De ventilator is overal te gebruiken en makkelijk op te laden. Ook geniet je in veel gevallen van een interessante aanschafprijs.

Uiteraard is het wel zaak om voor pure kwaliteit te gaan. Lang niet alle USB ventilatoren zijn van de gewenste kwaliteit, dus kies voor één van de 5 USB ventilatoren die wij hieronder in het kort toelichten.

1. Boneco Airshower F 50

De Boneco Airshower F 50 is de beste USB ventilator van dit moment. Deze ventilator wordt met een USB kabel opgeladen.

Deze USB kabel kun je in je computer inpluggen, waardoor je deze ventilator moeiteloos kunt gebruiken. De ventilator is overigens ook nog via de USB poort op te laden.

Deze mini ventilator heeft een diameter van 10 cm. Dat is bijzonder compact, maar hij zorgt wel opvallend goed voor de gewenste verkoeling. Hierbij geniet je ook nog van de keuze uit meerdere standen/snelheden.

Ideaal is ook dat deze ventilator fraai vormgegeven is. Een absolute aanwinst voor in je (thuis)kantoor dus!
2. Allteq USB ventilator

Allteq-bureau-ventilator

Ook over de Allteq USB ventilator zijn wij uiterst te spreken. Deze ventilator is eenvoudig te gebruiken, is opvallend compact en levert de gewenste verkoeling.

Net zoals bovenstaande variant heeft ook deze ventilator een diameter van 10 cm. Ondanks de relatief compacte diameter is deze ventilator in staat om voor de gewenste verkoeling te zorgen.

De werking van deze USB ventilator is ook ideaal. Dit komt onder meer doordat de meegeleverde USB kabel maar liefst 1 meter lang is. Je hoeft ‘m dus niet per sé heel dicht in de buurt van je computer of laptop neer te zetten.

De ventilator is ook nog 360 graden draaibaar. Je geniet hierdoor in je gehele (thuis)kantoor van een aangename verkoeling.
3. AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator

Heb je in bijvoorbeeld je kantoor behoefte aan behoorlijk veel verkoeling? Dan raden wij je de AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator aan.

Deze draagbare ventilator is middels de USB poort op te laden, waarna ‘ie volledig draadloos werkt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere USB ventilatoren.

Met deze ventilator kun je alle kanten op. Zo ‘is ie 360 graden draaibaar en heb je de keuze uit meerdere snelheden.

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit meerdere lichtstanden. Mede door deze lichtstanden levert de AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator nét dat beetje extra.
4. SmartDevil USB Ventilator

Gaat je voorkeur uit naar een compacte USB ventilator? Dan is de SmartDevil USB Ventilator zonder twijfel één van de beste opties.

Deze ventilator sluit je met een USB kabel op je computer aan, waarna je van een aangename verkoeling geniet. Deze ventilator is daarvoor ook nog in 3 snelheden in te stellen.

Met de SmartDevil USB Ventilator geniet je van veel mogelijkheden en flexibiliteit. Zo is ‘ie lekker compact, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft. Of in je kantoor. Ook is dit een USB ventilator die je makkelijk mee op reis kan nemen.
5. Northwall Mini USB Ventilator

Northwall-Mini-USB-bureau-ventilator

Tot slot willen wij je ook nog kennis laten maken met de Northwall Mini USB Ventilator. Deze USB ventilator is lekker compact, doet zijn werk prima en levert een paar unieke features.

Zo werkt ‘ie nagenoeg geruisloos en is ‘ie ook nog kantelbaar. Door de kantelbaarheid creëer je met deze USB ventilator altijd de gewenste verkoeling.

Deze USB ventilator heeft een diameter van slechts 10 cm. Toch is ‘ie in staat om voor heel wat aangename verkoeling te zorgen. Dit komt onder meer door de dual motor.

De Northwall Mini USB Ventilator is aan te sluiten op je computer, maar ook op bijvoorbeeld een powerbank. Daarmee laad je de interne batterij makkelijk op!
Twee soorten USB ventilatoren

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat er 2 soorten USB ventilatoren bestaan. Dat klopt:

 • Een USB ventilator die je op een USB poort aan moet sluiten. Dit is de meest voorkomende variant. De meeste USB ventilatoren moet je op een USB poort aansluiten, waarna je ‘m aan kunt zetten. Zo’n ventilator sluit je bijvoorbeeld op je laptop of pc aan.
 • Een USB ventilator die je met een USB kabel op kunt laden. Er bestaan ook USB ventilatoren die je met een USB kabel alleen op kunt laden. Dit stelt je in staat om de ventilator altijd en overal te gebruiken, aangezien je niet aan een stopcontact gebonden bent. 

Naar welk soort USB ventilator gaat jouw voorkeur uit? In veel gevallen kiest men voor de eerstgenoemde ventilator. De ventilator die je op een USB poort aan moet sluiten.

Waarom voor een USB ventilator kiezen?

 • Werken met elk USB apparaat. Het is goed om te weten dat een USB ventilator met elk USB apparaat werkt. Dit kan de oplader van je smartphone zijn, maar ook een computer danwel een laptop. Zolang je een USB poort tot je beschikking hebt, kun je gebruikmaken van de USB ventilator.
 • Overal te gebruiken. Een USB ventilator is eigenlijk een ventilator op batterijen. Je kunt zo’n ventilator overal gebruiken, met name als je ‘m via de USB kabel vooraf op kunt laden. Dat is in ieder geval het grote voordeel van een normale oplaadbare ventilator.
 • Lekker compact. Een ander voordeel is terug te vinden in de compactheid. De meeste USB ventilatoren die we hierboven besproken hebben, zijn lekker compact uitgevoerd. Zo’n kleine ventilator kun je zodoende overal neerzetten en gebruiken. Ook is hij erg geschikt als bureau ventilator.
 • Aangename verkoeling. Klein qua afmetingen, maar groots in prestaties. Dat is toch wel de manier waarop we een USB ventilator kunnen omschrijven. Deze ventilatoren zijn opvallend klein uitgevoerd, maar zorgen wel (snel) voor de gewenste verkoeling. Bij sommige varianten is het zelfs mogelijk om uit meerdere standen te kiezen.

Hoe vind je een geschikte mini USB ventilator?

Het is vooral van belang om over het gewenste gebruik na te denken. Hoe wil je je nieuwe USB ventilator graag gebruiken? In welke ruimte(s) wil je je nieuwe USB ventilator gebruiken? En welke andere eisen stel je aan je mini ventilator die op USB werkt?

Door over je wensen na te denken, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod. Vervolgens moet je goed naar de samenstelling, specificaties en prijs-kwaliteitsverhouding kijken.

Waar vind je een goede USB ventilator?

Een goede USB ventilator vind je bijvoorbeeld bij Bol.com. Bij deze aanbieder ben je niet alleen van een divers aanbod verzekerd, maar ook van een hoogwaardig aanbod.

Ook bij winkels zoals de Blokker en de Action vind je regelmatig USB ventilatoren in het aanbod. Al zal dit met name in het zomerseizoen zijn.

Deze aanbieders richten zich wel vooral op de laagst mogelijke prijs. Let hierbij dan goed op de kwaliteit en de samenstelling van het product, voordat je je aankoop doet.

Wat kost een goede USB ventilator?

Een goede USB ventilator is goedkoop. In veel gevallen hoef je hier slechts een paar tientjes aan uit te geven.

Er bestaan zelfs hele goede varianten die je slechts 20 euro kosten. Voor een goede USB ventilator hoef je dus niet al te diep in de buidel te tasten.

Is een USB ventilator aan te raden?

Ja, een USB ventilator is zeker aan te raden.

Sluit ‘m op je computer aan en geniet tijdens het werken van een aangename verkoeling.

Wat wil je nog meer?


Categorieën: Huishouden