Ventilator op batterijen kopen? Bekijk de Top 5 beste

Last updated by Kaz on

ventilator op batterijen

Kun je in een bepaalde ruimte in je woning wel wat verkoeling gebruiken? Heb je in die ruimte alleen geen stopcontact over? Geen nood aan de man. Je kunt gelukkig altijd nog voor een ventilator op batterijen kiezen.

Met een dergelijke ventilator geniet je op elke gewenste plek van verkoeling. Wij hebben alvast de 5 beste varianten voor je verzameld.

Onze top 5 beste ventilatoren op batterij:

 1. FlinQ Draagbare Ventilator
 2. Qwality Ventilator met Clip
 3. JUST23 Elektrisch Draagbare Hand Ventilator
 4. Ninzer Stille USB Ventilator
 5. AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator

De 5 beste ventilatoren op batterijen uitgelicht

Met een ventilator op batterij geniet je van veel voordelen. Je weet het energieverbruik omlaag te brengen, terwijl je ook nog van een bepaalde mate van bewegingsvrijheid geniet. Je kunt de mini ventilator op batterijen immers overal gebruiken.

Maar, wat is nou de beste ventilator op batterijen?

Daarvoor kun je het beste even onderstaande reviews doornemen. Neem deze reviews door en bepaal direct voor jezelf wat de beste ventilator op batterijen is.

1. FlinQ Draagbare Ventilator

De FlinQ Draagbare Ventilator is absoluut de beste ventilator op batterijen. Deze draagbare ventilator is van een krachtige oplaadbare batterij voorzien.

Heb je deze batterij opgeladen? Dan gaat de batterij tot wel 8 uur lang mee. Nadien kun je de batterij weer makkelijk en snel opladen.

Deze ventilator is opvallend klein uitgevoerd. Dankzij dit formaat kun je ‘m overal met je mee naar toe nemen.

Doordat je daarbij ook nog uit 5 windsnelheden kunt kiezen, maak je het altijd zo aangenaam mogelijk voor jezelf. De FlinQ Draagbare Ventilator is ook nog opvallend betaalbaar!
2. Qwality Ventilator met Clip

Ben je op zoek naar de beste handventilator op batterij? Dan raden wij je graag de Qwality Ventilator met Clip aan. Dit is in onze ogen de beste kleine ventilator op batterij die je echt overal mee naar toe kunt nemen.

Hij heeft een diameter van 16 cm en is 360 graden draaibaar. Doordat ‘ie volledig om zijn eigen as draait, is het koelbereik aanzienlijk. Ondanks de compacte afmetingen dus.

Met deze tafelventilator geniet je van veel gemak. Zo weegt ‘ie slechts 390 gram, is de batterij makkelijk op te laden en valt het geluidsniveau reuze mee.

Wat ook handig is, is de meegeleverde clip. Met deze clip kun je om op iedere gewenste plek bevestigen. Ook aan je broekriem bijvoorbeeld.
3. JUST23 Elektrisch Draagbare Hand Ventilator

Heb je regelmatig last van de (vervelende) hitte? Dan is de aanschaf van de JUST23 Elektrisch Draagbare Hand Ventilator een aanrader.

Met deze compacte ventilator op batterijen creëer je moeiteloos de gewenste verkoeling voor jezelf. Om de gewenste verkoeling te creëren, kun je uit maar liefst 3 standen kiezen. Handig!

Wat ook handig is, is de sterke batterij. De meegeleverde batterij is makkelijk en snel op te laden. Nadat je dat hebt gedaan, geniet je urenlang van een aangename verkoeling.

Deze ventilator is als tafelventilator te gebruiken, maar ook als handventilator. Door het compacte design neem je ‘m overal mee naar toe.
4. Ninzer Stille USB Ventilator

De Ninzer Stille USB Ventilator is eveneens een prima ventilator op batterijen. Deze ventilator heeft een ingebouwde batterij die je makkelijk op kunt laden. Nadat je dat gedaan hebt, geniet je urenlang van de prima werking van deze compacte ventilator.

Deze compacte ventilator is 360 graden draaibaar. Ook heb je de keuze uit 3 windsnelheden en kun je ‘m op elke gewenste plek gebruiken.

Dat is aan de werking op batterij te danken, maar ook aan de clip. Met deze clip kun je ‘m aan elk mogelijk object vastmaken. Handig! Wat wij ook handig vinden, is de USB aansluiting. Daarmee is het opladen van de batterij een fluitje van een cent.
5. AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator

AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini usb Ventilator

Tot slot laten wij je ook nog graag kennismaken met de AXTIES 2-in-1 Draagbare Mini Ventilator. Deze ventilator op batterijen is lekker compact, overal te gebruiken en makkelijk op te laden.

Nadat je ‘m opgeladen hebt, geniet je bovendien van een aangename verkoeling.

Bij deze ventilator op batterijen heb je uit 3 windsnelheden de keuze. Ook is het ideaal dat je van meerdere lichtstanden gebruik kunt maken.

Door deze lichtstanden is dit, wat ons betreft, méér dan alleen een ventilator op batterijen. Deze kleine tafelventilator is veelzijdig te gebruiken, maar wel relatief prijzig.
Waarom voor een ventilator op batterijen kiezen?

 • Overal te gebruiken. Eén van de grootste voordelen is toch wel dat je een ventilator op batterijen overal kunt gebruiken. Je kunt ‘m prima thuis gebruiken, maar ook als bureau ventilator of onderweg. Doordat ‘ie volledig op een batterij/accu werkt, ben je niet afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact.
 • Makkelijk te verplaatsen. Kies je voor een ventilator op batterijen? Dan kies je voor een mini ventilator. De meeste ventilatoren op batterij zijn erg compact uitgevoerd, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen. Ook dit komt de veelzijdigheid van deze ventilatoren alleen maar ten goede.
 • Makkelijk op te laden. Indien je voor een ventilator op batterijen kiest, kies je ook voor een USB ventilator. Dankzij de USB aansluiting laad je de batterij van de ventilator moeiteloos en snel op.
 • Een ventilator op batterijen is betaalbaar. Dit heeft eigenlijk twee redenen. Ten eerste valt de aanschafprijs van een dergelijke draadloze ventilator reuze mee. Ten tweede bespaar je hier de nodige energie mee. Je hoeft immers de ventilator niet op het stopcontact aan te sluiten. Het enige waar je energie voor nodig hebt, is voor het opladen van de batterij. Dat hoef je gelukkig niet al te vaak te doen.

Is elke ventilator op batterijen geschikt?

Nee, niet elke ventilator op batterijen is geschikt. Zo hebben wij tijdens onze zoektocht opgemerkt dat lang niet alle ventilatoren van de gewenste kwaliteit zijn.

Zo zijn wij veel ventilatoren tegengekomen die je als cadeau op de kermis krijgt. Dit is niet neerbuigend genoemd. Maar, lang niet alle ventilatoren op batterijen zijn van de gewenste kwaliteit.

Deze ventilatoren voelen goedkoop aan en zijn bijvoorbeeld volledig van plastic. Wij zien daarom liever één van bovenstaande ventilatoren op batterijen. Deze varianten zijn in ieder geval van de gewenste kwaliteit.

Daarnaast moet je kritisch naar de werking kijken:

 • Oplaadduur. Sommige ventilatoren op batterijen zijn niet al te snel op te laden. Dat wil je eigenlijk niet, aangezien dit zonde van de tijd is. Kijk daarom kritisch naar de oplaadduur van een ventilator op batterij.
 • Aantal standen. Het is wenselijk dat een ventilator op batterijen over meerdere standen beschikt. Als dat het geval is, kun je de ventilator naar wens instellen en gebruiken.
 • Draaibaarheid. Als je voor de beste ventilator op batterijen kiest, is deze ventilator 360 graden draaibaar. Of beter gezegd; dat doet ‘ie automatisch. Doordat ‘ie dat volledig automatisch doet, wordt een ruimte volledig gekoeld. Het is uiteraard niet noodzakelijk om ‘m 360 graden te laten draaien. Je kunt ‘m ook op één vaste stand instellen.

Wat kost een goede ventilator op batterijen?

Een groot voordeel van een ventilator op batterijen is de betaalbaarheid. Voor deze ventilatoren op batterijen betaal je in veel gevallen maximaal €30.

Een andere besparing volgt nog op het gebied van energieverbruik. Zo’n ventilator verbruikt immers minder energie dan een ventilator op netstroom.

Waar vind je goede ventilator op batterijen?

Wij raden je aan om bij Bol.com op zoek te gaan naar een ventilator op batterijen. Deze webshop biedt meerdere varianten aan, waaronder bovenstaande varianten. Deze zijn van de gewenste kwaliteit en het hele jaar verkrijgbaar.

Natuurlijk zijn er nog meer winkels die ventilatoren op batterijen aanbieden, maar dit is dan met name in de zomer.

Is een ventilator op batterijen aan te raden?

Ja, een ventilator op batterijen is zonder twijfel aan te raden.

Deze ventilatoren zijn handig in gebruik, zijn veelal lekker compact en zijn hierdoor overal te gebruiken. Dat komt uiteraard ook doordat je met deze ventilatoren niet aan een stopcontact gebonden bent.

Zeer zeker een aanrader dus!


Categorieën: Huishouden