Gazonbeluchter kopen: De beste gazonbeluchters op een rijtje

Last updated by Kaz on

gazonbeluchter kopen

Vind je het heerlijk om veel tijd in je tuin door te brengen? En kun je daarbij ook zo genieten van de pracht en praal van je tuin?

Dan weet je als geen ander dat je een tuin wel goed moet onderhouden. Dit is zéker het geval als je een mooi gazon in je tuin hebt liggen.

Het gazon onderhouden doe je met meerdere gereedschappen. Zo heb je een goede grasmaaier, bijvoorbeeld een kleine grasmaaier, nodig.

Ook heb je een goede verticuteermachine/hark nodig én een goede gazonbeluchter. In dit artikel vertellen we je graag alles over de beste gazonbeluchters van dit moment.

De beste gazonbeluchters uitgelicht

Zoals de naam al aangeeft, kun je met een gazonbeluchter het gazon beluchten. Dit betekent dat je gaatjes in het gazon prikt, waardoor het gazon beter voedingsstoffen en water op kan nemen. Dat zorgt ervoor dat je gazon nog mooier blijft.

Hiervoor heb je twee opties: je kunt een verticuteermachine met gazonbeluchter kopen óf je kiest voor een losse gazonbeluchter. Wij kiezen zelf het liefste voor een goede verticuteermachine. Met zo’n machine sla je simpelweg twee vliegen in één klap.

1. Powerplus POWXG7513

Wij vinden de Powerplus POWXG7513 de beste gazonbeluchter van dit moment. Door met dit apparaat over je gazon heen te rijden, geniet je van een geweldige dubbele functie.

De verticuteermachine haalt het mos en onkruid uit het gazon, terwijl de gazonbeluchter gaatjes in het gazon prikt. Op deze manier onderhoud je het gazon op de best mogelijke manier.

De gehele samenstelling van deze gazonbeluchter is naar onze wens. Hij heeft bijvoorbeeld een opvangbak van 45 liter voor al het onkruid.

Ook is de maaibreedte van 320 mm ideaal. Je bent hierdoor in staat om deze machine ook voor grotere gazons te gebruiken.
2. Einhell Verticuteerder en Beluchter RG-SA 1433

Ook over de Einhell RG-SA 1433 zijn wij erg te spreken. Dit apparaat gebruik je eveneens als verticuteermachine en gazonbeluchter tegelijkertijd in. Je hoeft hierdoor maar één keer over je gazon heen te rijden.

Wat bij deze variant opvalt, is de geweldige bediening. De messen kun je bijvoorbeeld in hoogte instellen, waardoor je je gazon altijd op de gewenste manier bewerkt.

Tevens is de opvangbak met 28 liter groot genoeg en is de maaibreedte van 33 centimeter prima te noemen. Dit apparaat is ook nog eens krachtig; de motor levert een vermogen van 1400 Watt.
3. Hecht 1420 2-in-1 Verticuteermachine & Gazonbeluchter

Wil je verticuteren en beluchten tegelijkertijd? Dan kun je ook voor de Hecht 1420 machine kiezen. Zoals de naam van deze machine al aangeeft, is dit een veelzijdig apparaat. Een apparaat dat je zowel voor het verticuteren als het beluchten kunt gebruiken.

Je geniet hierbij van een maaibreedte van 320 mm, een makkelijke bediening en maar liefst 16 messen. Deze messen zorgen voor de perfecte onderhoudsbeurt van je gazon.

Ook is het fijn dat de opvangbak met 35 liter lekker groot is. Je hoeft deze bak hierdoor niet al te vaak te legen.
4. FUXTEC gazonbeluchter

Heb je het liefst een losse gazonbeluchter? Kijk dan eens naar deze variant van FUXTEC. Dit betreft een gazonbeluchter op rol met steel, waardoor je ‘m relatief makkelijk kunt gebruiken.

De gazonbeluchter heeft een breedte van 430 mm, waardoor ‘ie ook voor grotere gazons geschikt is.

Uiteraard is de werking van deze gazonbeluchter wel minder. Je belucht hiermee immers het gazon, terwijl je met bovenstaande machines ook nog het gazon verticuteert.

Bovendien moet je bij deze gazonbeluchter alle kracht zelf leveren. En dat kan behoorlijk pittig zijn.
5. Draper Tools Gazonbeluchter

Ook de Draper Tools Gazonbeluchter is een prima losse gazonbeluchter. Deze beluchter lijkt veel op bovenstaande variant, maar is nog een slagje breder.

Doordat deze gazonbeluchter een breedte van 45 centimeter heeft, gebruik je ‘m prima voor grotere gazons.

Met deze gazonbeluchter geniet je van een fijne bediening. Dit is vooral te danken aan de lange steel, waarmee een soort van hefboomeffect gecreëerd wordt. Wel is het een feit dat je voor deze gazonbeluchter zelf alle kracht moet zetten.
Wat is voor jou de beste gazonbeluchter?

Heb je de wens om je gazon perfect te onderhouden? Dan heb je hier een goede grasmaaier, besproeiingscomputer, verticuteermachine én gazonbeluchter voor nodig.

Als je graag een nieuwe gazonbeluchter wilt kopen, moet je voor jezelf een goede vergelijking maken. Je kunt namelijk uit meerdere varianten kiezen.

En er zijn per variant bepaalde zaken waar je op moet letten. Om welke zaken dit precies gaat, bespreken we graag hieronder.

Soort gazonbeluchter

Je moet allereerst een keuze maken tussen het soort gazonbeluchter:

  • Losse gazonbeluchter. Dat zijn de apparaten die we op plek 4 en 5 in bovenstaande lijst gezet hebben. Deze apparaten moet je geheel met de hand bedienen en beluchten het gazon alleen. Je kunt met deze apparaten dus geen mos en onkruid uit het gazon halen.
  • Verticuteermachine. Dit is een machine waarmee je kunt verticuteren en kunt beluchten. Dit komt de gezondheid en groei van je gazon alleen maar ten goede. Bovendien geniet je hiermee van veel gemak en van een gemakkelijke bediening.

Naar welke soort gaat jouw voorkeur uit? Als wij je één tip mogen geven: kies voor een combinatie van een verticuteermachine en gazonbeluchter. Die apparaten zijn handig in gebruik, besparen je een hoop tijd en zorgen voor het beste gazon.

Breedte van de gazonbeluchter

Waar je even goed naar moet kijken, is naar de breedte van de gazonbeluchter. Des te breder de gazonbeluchter is, des te beter ‘ie geschikt is voor grotere gazons.

Wij raden je dan ook het volgende aan: kijk goed naar de oppervlakte van je gazon. Op basis daarvan kun je bepalen wat de juiste maaibreedte is voor de gazonbeluchter.

Eigenschappen van de gazonbeluchter

Je moet ook goed op overige eigenschappen van de gazonbeluchter letten. Kies je bijvoorbeeld voor een losse gazonbeluchter? Ga dan goed na hoe lang de steel is. Des te langer deze steel is, des te meer/beter je van het hefboomeffect geniet.

Wil je een verticuteermachine met gazonbeluchter hebben? Kijk dan goed naar de grootte van de opvangbak. Des te groter deze opvangbak is, des te minder vaak je ‘m hoeft te legen. Dat levert je dus meer gemak op.

Bij beide soorten gazonbeluchters zijn er al met al meerdere punten waar je goed op moet letten.

Kwaliteit van de gazonbeluchter

Wil je je gazon op de beste manier onderhouden? Dan moet je in het beste gereedschap investeren. Dit betekent onder meer dat je altijd voor een gazonbeluchter van een A-merk moet gaan.

Ook is het aan te raden om deze gazonbeluchter bij een specialist te kopen. Je kunt hierbij denken aan Bol.com, maar ook aan Gamma en Welkoop. Bij deze partijen heb je ook nog eens de keuze uit meerdere soorten gazonbeluchters.

Overigens hoef je een gazonbeluchter niet altijd te kopen. Een andere optie die je hebt, is om een gazonbeluchter te huren. Met name als je heel af en toe van de beluchter gebruik wilt maken, is dit een goedkopere optie.

Tot slot kun je ook nog een gazonbeluchter zelf maken. Je hebt hiervoor dan wel een steel nodig, evenals messen die in het gazon kunnen prikken. Met enige handigheid kun je zoiets zeker zelf maken.

Hoe moet je een gazonbeluchter gebruiken?

Wil je één van bovenstaande gazonbeluchters kopen? Verstandig. Met deze gazonbeluchters ben je in staat om je gazon op de perfecte manier te beluchten.

Dit doe je op een vrij simpele manier: je hoeft hiervoor alleen maar de beluchter over het gazon heen te trekken. Kies je voor een verticuteermachine en beluchter in één? Dan kost dit niet je al te veel moeite.

Kies je voor een losse gazonbeluchter? Dan moet je wel de nodige kracht leveren. Zeker als je een groter gazon hebt, is de keuze voor een verticuteermachine en beluchter in één daarom beter.Ook interessant voor jouw groene vingers:


Categorieën: Outdoor