Douchetimer kopen? Dit zijn de beste douchewekkers (Getest)

Last updated by Kaz on

douchetimer kopen

Ben je van mening dat je te lang onder de douche staat? Of vind je dat je partner en/of kinderen te lang onder de douche staan?

Gezien de hoge gasprijzen is het onverstandig om lang onder de douche te staan. Maar, hoe voorkom je nou dat je té lang staat te douchen? Daarvoor heb je een goede douchetimer nodig.

De werking van een douchetimer is heel eenvoudig: Je stelt de timer op een gewenst aantal minuten in. Dit kan bijvoorbeeld 5 minuten zijn.

Na 5 minuten gaat er een wekker af. Dit is voor jou het moment om de douche uit te zetten en jezelf af te drogen. Door het wekkersignaal op te volgen, voorkom je dat je te lang onder de douche staat.

De 6 beste douchewekkers uitgelicht

Spreekt deze werking van een douchetimer je wel aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar de beste douche wekker te gaan. Dit hebben wij gelukkig al voor je uit handen genomen.

De douchewekkers die als beste uit onze test zijn gekomen, bespreken we graag hieronder in het kort.

1. Vultec Douchetimer

De Vultec Douchetimer is naar onze mening de beste douche wekker van dit moment. Deze timer is onwijs simpel in gebruik, mede door de grote toetsen.

Ook kun je de tijd zeer nauwkeurig instellen; je kunt de tijd die je onder de douche mag staan tot op de seconde nauwkeurig instellen.

Met deze wekker kun je op termijn veel geld besparen. Dit komt door de forse gasbesparing, aangezien deze wekker ervoor zorgt dat je minder lang staat te douchen. Deze wekker is makkelijk op te hangen in je badkamer, dankzij het koord en de magneet.

Tevens is deze wekker volledig waterdicht. De benodigde batterij is bij aankoop inbegrepen.
2. Podec Douchetimer

De Podec Douchetimer is één van de meest veelzijdige douchewekkers die wij tegengekomen zijn. Deze timer voor douchen biedt een heuse 4-in-1 functie. Hoe de timer aftelt, is afhankelijk van de functie waar je voor kiest.

Je kunt voor een aftelklok kiezen, maar ook voor een zandloper. Tevens is het op deze douche wekker mogelijk om de tijdsweergave, temperatuur en luchtvochtigheid af te lezen.

Eigenlijk is dit meer dan alleen een douchetimer. Wij raden je in ieder geval aan om deze douche klok vooral als douche zandloper te gebruiken. Met de douchetimer als zandloper zie je precies wanneer het tijd is om te stoppen met douchen.

Het zandlopereffect maakt het bovendien net iets leuker om de verstreken tijd in de gaten te houden.
3. Envigante Douchetimer

Gaat je voorkeur uit naar een digitale douchetimer? Dan raden wij je graag de Envigante Douchetimer aan. Deze douchetimer beschikt over een duidelijk scherm, waarop je de klok af ziet tikken.

Je bent dankzij de makkelijke bediening bovendien in staat om snel de gewenste tijd in te stellen.

Wil je ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg nog douchen? Dan is dit ook een geschikte douchetimer voor je. Bij deze timer kun je namelijk zelf het volume van het alarmsignaal instellen. Verder is deze douchetimer makkelijk te monteren.

Je kunt ‘m staand gebruiken, maar je kunt ‘m dankzij de magneet ook aan de wand monteren.
4. FritzTimer douchetimer

Wil je altijd maximaal 5 minuten douchen? Dan is de FritzTimer douchetimer de beste optie voor je. Dit is namelijk een douchetimer 5 minuten.

Plak deze douchetimer op de wand van je douche, zet de timer aan en wacht het alarmsignaal af. Als dit signaal afgaat, heb je 5 minuten onder de douche gestaan.

Waarom dan specifiek 5 minuten? Omdat uit onderzoek is gebleken dat 5 minuten de ideale duur is om te douchen. Je bent hiermee in staat om je perfect te wassen, terwijl je gedurende deze 5 minuten niet overdreven veel water verbruikt.

Deze automatische douchetimer is dan ook een geweldige aanwinst voor je badkamer én gasrekening.
5. Jork Douche timer

De Jork Douche timer is volgens ons één van de meest uitgebreide douchetimers. Dit is ook direct één van de duurste timers uit deze top 6, maar dat is goed te verklaren.

Dit betreft niet alleen een digitale douchetimer, maar is ook nog een waterdichte douchetimer. Je kunt ‘m hierdoor perfect in de douche zelf gebruiken.

Deze badkamer timer is eenvoudig te bedienen, is universeel inzetbaar en is makkelijk op te hangen. Daarnaast is het mogelijk om de tijd zeer nauwkeurig in te stellen.

Overigens kun je ‘m ook met één druk op de knop op 5 minuten instellen. Dat is dus de ideale tijd om te douchen.
6. AdroitGoods Douche Timer Wit Deluxe

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe douchetimer uitgeven? En gaat je voorkeur uit naar een zo’n eenvoudig mogelijke timer? Dan is de AdroitGoods Douche Timer Wit Deluxe een aanrader.

Zoals je op de foto al kunt zien, is deze douchetimer bijzonder eenvoudig om te zien.

De bediening is ook nog eens eenvoudig, terwijl dit ook één van de goedkopere douchetimers is. Deze timer is ook nog makkelijk op te hangen, dankzij de meegeleverde magneet en zuignap. De AdroitGoods Douche Timer Wit Deluxe is ook nog waterdicht.
Waarom voor een douchetimer kiezen?

Grote kans dat jij in je slaapkamer een digitale wekker hebt staan. Dankzij die wekker sta je elke ochtend op tijd op, waardoor je netjes op tijd op je werk bent.

Niet alleen een digitale wekker is aan te raden, maar ook een douche wekker. Met een goede douchewekker geniet je namelijk van meerdere voordelen:

  • Je bespaart het nodige geld. Met een goede douchetimer bespaar je het nodige geld. Door een douchetimer verbruik je niet alleen minder water, maar ook minder gas. Door een goede douchetimer te gebruiken, bespaar je op jaarbasis simpelweg veel geld.
  • Je geniet van een makkelijke bediening. Een goede douchetimer is ook nog eens makkelijk te bedienen. Dit doe je bij veel douchewekkers door de handige drukknoppen, maar ook door de simpele samenstelling van een douchetimer.
  • De douchetimer is makkelijk op te hangen. De meeste douchetimers kun je simpel ophangen, bijvoorbeeld door de meegeleverde magneet of zuignap. Doordat je dit standaard meegeleverd krijgt, kun je direct gebruik van de douchetimer maken.
  • Een douchetimer is goedkoop. Wil je het nodige geld op jaarbasis besparen? Dan is de aanschaf van een douchetimer zeker aan te raden. Dit heeft met de flinke besparing te maken, maar ook met de lage aanschafprijs. Voor slechts een paar euro kun je al een prima douchewekker kopen. Kun je een douchetimer gratis krijgen? Dan ben je al helemaal spekkoper.

Hoe kies je de beste douchetimer voor in jouw badkamer uit?

Zie je het al helemaal zitten om korter te douchen? Heb je alleen het idee dat het aan discipline ontbreekt om gewoon na een paar minuten te stoppen met douchen? Dan is een douchetimer zeker een aanrader.

Zo’n timer zorgt er simpelweg voor dat je op tijd stopt met douchen.

Voordat het zover is, moet je wel de beste douchetimer uitkiezen. Let daarvoor goed op onderstaande punten.

Soort douchetimer

Wat voor soort douchetimer wil je hebben? Wil je een douchetimer hebben met een digitaal scherm? Wil je een douchetimer hebben die standaard op 5 minuten ingesteld is? Of wil je een douche timer op de ketel hebben?

Dit zijn slechts enkele varianten waar je op dit moment tussen kunt kiezen.

Het belangrijkste is om naar het gewenste gebruik te kijken. Hoe wil je precies van je douchewekker gebruik maken? En wat verwacht je precies van je douchewekker? Door hier over na te denken, ben je in staat om snel de juiste soort douchetimer uit te kiezen.

Bediening

Bij een douchetimer moet je ook goed naar de bediening kijken. Op welke manier kun je de douchetimer precies bedienen? En wat kun je zoal op de douchetimer instellen? Idealiter gaat het om meerdere zaken die je in kunt stellen:

  • De exacte tijd. Bij de beste douchetimer kun je de douchetimer tot op de seconde nauwkeurig instellen. Let ook goed hoe je dit precies moet doen.
  • Het geluidssignaal. Het is bij meerdere douchetimers mogelijk om het geluidssignaal in te stellen. Dat wilt zeggen: je kunt het volume van het geluidssignaal instellen. Als je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat wilt douchen, is dit zeer wenselijk.

Eigenschappen

Bij een douchetimer moet je ook goed naar enkele eigenschappen kijken. Is de douchetimer bijvoorbeeld waterdicht? Hoe kun je de douchetimer ophangen? Kun je de douchetimer eventueel ook staand gebruiken? En op wat voor batterijen werkt de douchetimer?

Let goed op deze eigenschappen en bepaal waar je voorkeur naar uitgaat.

Wat kost een goede douchetimer?

Een belangrijk voordeel van een goede douchetimer is de aanzienlijke besparing. Je bespaart veel geld, terwijl je voor een goede douchetimer niet al te veel geld hoeft te betalen. Je kunt uitgaan van een investering van €5 tot €20.

Doordat je vrij weinig geld aan een douchetimer uit hoeft te geven, is het verstandig om zo’n timer gewoon eens uit te proberen.

Waar koop je een goede douchetimer?

Een goede douchetimer koop je bij Bol.com. Bij deze aanbieder geniet je van een divers aanbod, waardoor je uit alle soorten douchewekkers kunt kiezen. Ook geniet je bij deze aanbieder van scherpe prijzen.

Kun je een douchetimer ook bij bijvoorbeeld Hema, Action, Blokker, Xenos, Gamma of Praxis kopen? Ja, ook dat is mogelijk.

Vergelijk de specificaties in vergelijking met de prijs en kwaliteit en kies daarna jouw perfecte douchetimer uit.

Hoe moet je een douchetimer gebruiken?

Hoe je de douchetimer precies moet gebruiken, is per variant afhankelijk. Check daarom goed de product omschrijving; daar wordt duidelijk omschreven hoe je de douchetimer moet gebruiken.

Denk in ieder geval na over de tijd hoe lang je wilt douchen. Wil je 5 minuten douchen? Of mogelijk korter of langer? Aan jou de keus.

Is een douchewekker aan te raden?

Ja, een douchewekker is voor in elke badkamer een aanwinst.

Je doucht door zo’n wekker een stuk korter, waardoor je het nodige geld weet te besparen. Een douchewekker is bovendien eenvoudig in gebruik en opvallend goedkoop.


Categorieën: Huishouden