Wekker digitaal kopen? De Top 7 beste digitale wekkers

Last updated by Kaz on

wekker digitaal

Heb je last van slaapproblemen? Eén van de beste opties om dit op te lossen, is om je smartphone niet langer mee naar de slaapkamer te nemen.

Een smartphone leidt alleen maar af en zorgt ervoor dat je lang(er) wakker blijft liggen. Hoe je dan alsnog op tijd wakker kunt worden? Dat doe je met een digitale wekker op je nachtkastje.

Een wekker digitaal is ideaal voor in elke slaapkamer. De wekker maakt je op het afgesproken tijdstip wakker en biedt veelal handige functies aan.

Bovendien is een digitale wekker volledig van deze tijd, terwijl je hier bij een analoge wekker over kunt twijfelen.

De beste elektrische digitale wekkers

Heb je interesse om een elektrische wekker aan te schaffen? Wij raden je in dat geval aan om voor één van onderstaande 7 digitale wekkers te kiezen. Deze wekkers zijn als beste uit onze test gekomen en maken je met hun alarm op een fijne manier wakker.

1. Best geteste digitale wekker – Sony XDR-C1DBP

De Sony XDR-C1DBP is volgens ons de beste digitale wekker van dit moment. Het is zeker niet de goedkoopste wekker, maar het is wel de mooiste wekker met de meeste handige functies.

Zo beschikt deze wekker over een DAB+ radio; in de ochtend sta je met je favoriete radiozender op. Moeten jij en je partner op verschillende tijdstippen opstaan? Dan komt de dubbele wekfunctie maar al te goed van pas.

En tijdens de nacht laad je ook nog eens je smartphone op aan deze wekker, met dank aan de USB-aansluiting. Als je ’s nachts wakker wordt, zie je op het grote LCD display direct hoe laat het is.




2. Beste elektrische wekker – AIC 18 BT

De AIC 18 BT is naar onze mening de beste elektrische wekker. Deze wekker is groot, heeft een fraai design en beschikt over veel handige extra’s. Zo is het mogelijk om op deze wekker je smartphone draadloos op te laden!

Verder is het mogelijk om twee wektijden in te stellen en bepaal je volledig zelf met welk geluid je wakker wordt. Dit kan FM Radio, een normaal wekgeluid of zelfs met Spotify zijn.

Deze elektrische wekker beschikt namelijk over bluetooth; vanaf je smartphone kun je dus muziek streamen naar deze wekker!




3. Beste wekker digitaal voor in slaapkamer – Denver CRP-717

De Denver CRP-717 is naar onze mening de beste wekker digitaal voor in de slaapkamer. Dit komt onder meer doordat deze wekker over een dimbaar display beschikt.

Door op de grote knop te klikken, laat je het display steeds minder fel schijnen. Ideaal als je moeite hebt met licht in je slaapkamer.

Sowieso is dit een ideale wekker. Met dank aan de projectie op het plafond, de vele wekmogelijkheden, het prijskaartje en de back-up functie.

Door batterijen in deze wekker te stoppen, werkt de wekker ook nog als de stroom uitvalt. Het zekere voor het onzekere neem je dus met de Denver CRP-717!




4. Digitale wekker voor in de woonkamer – JBL Horizon 2

JBL-Horizon-2-digitale-wekker-woonkamer

Zou je een digitale wekker in je woonkamer willen gebruiken? Kies dan voor de JBL Horizon 2. Dit is niet alleen de beste digitale wekker voor in de woonkamer, maar ook de beste digitale wekker met radio.

Dankzij de DAB+ ontvanger kun je deze wekker in je woonkamer prima als radio gebruiken. Daarnaast vinden wij dit een onwijs fraaie wekker om te zien. Als je naar de wekker kijkt, is het niet zozeer een wekker om te zien.

Het is meer een mooi woonaccessoire dat een prominente plek in je woonkamer verdient. En lees je ’s avonds graag nog een boekje in je woonkamer? Deze digitale wekker beschikt ook nog over ingebouwde verlichting.




5. Elektrische kinderwekker digitaal – Alecto BC-100

Voor in de slaapkamer van je kind raden wij je de Alecto BC-100 aan. Met deze wekker leert je kind op een speelse manier het verschil tussen dag en nacht. De Alecto BC-100 fungeert namelijk niet alleen als digitale wekker, maar ook als slaaptrainer.

Daarnaast fungeert deze wekker als nachtlampje. Dit is te danken aan het grote gekleurde LCD scherm van deze digitale wekker. De wekker ziet er ook nog eens leuk uit en kost slechts een paar tientjes.

Voor dit bedrag is deze slaaptrainer eigenlijk onmisbaar; niet alleen je kind beleeft hier veel plezier aan, maar jij ook!




6. Digitale wekker met snoer (op stroom) – Denver CR-718

De Denver CR-718 is volgens ons de beste digitale wekker met snoer. Deze wekker werkt op netstroom, waardoor je in de buurt van de wekker een stopcontact nodig hebt.

Als de wekker eenmaal op je nachtkastje staat, begint het genieten. Zo beschikt deze wekker over een ingebouwde radio en een slaaptimer. Dat laatste is ideaal als je voor het slapen gaan nog naar muziek wilt luisteren.

Wat ook opvallend is, is dat deze wekker over een thermometer beschikt. Op het duidelijke – en vrij grote – scherm staat hierdoor zowel de tijd als de temperatuur weergegeven. Een leuk extraatje van deze beste digitale wekker op stroom.




7. Beste digitale wekker radio – Lenco CR-620GY

Wil je graag een digitale wekkerradio hebben? Kijk dan zeker eens naar de Lenco CR-620GY.

Deze wekkerradio beschikt over een DAB+ ontvanger, waardoor je van de gewenste geluidskwaliteit verzekerd bent. Dit maakt het opstaan met je favoriete muziek/radiozender nóg leuker.

Met deze wekker kun je ook nog de nodige kanten op. Zo heeft deze wekker een dimbaar display, kun je uit meer dan 40 voorkeurzenders kiezen en heb je de mogelijkheid om twee wektijden in te stellen.

Verder is het super dat deze wekker een volumeregeling kent; je stelt hiermee de hardheid van het alarm geheel naar wens in.




Waar moet je op letten bij een wekker digitaal?

Heb je interesse om een digitale wekker aan te schaffen? Dan zijn er tal van belangrijke punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Plaatsing van de wekker & aandrijving

Ten eerste moet je bepalen waar je de wekker neer wilt zetten:

  • In je slaapkamer. Het is dan wenselijk dat je een niet al te grote wekker koopt, maar dat het display wel groot genoeg is. Ook zou de wekker over handige functies moeten beschikken, zoals een snooze functie en volumeregeling van het alarm.
  • In de woonkamer. Voor in de woonkamer is het wenselijk dat de digitale wekker een fraai design heeft. Ook zou het fijn zijn als je via de wekker muziek af kunt spelen. Dat maakt het in je woonkamer een stuk gezelliger.
  • In de slaapkamer van je kind. Dan kies je het beste voor een elektrische kinderwekker. Zo’n wekker is qua functie en design volledig afgestemd op je kind. Daarbij is het ook goed om te weten dat je veel van deze wekkers als slaaptrainer in kunt zetten.

Overigens bestaat er ook nog een reiswekker digitaal. Zo’n wekker is klein en moet je erg makkelijk mee kunnen nemen. Weet je waar je je nieuwe elektrische wekker neer wilt zetten? Dan kun je ook alvast naar de aandrijving kijken.

Er bestaan op dit gebied twee varianten:

  • Digitale wekker op batterijen. Door de batterijen doet de wekker het altijd, ook als de stroom uitvalt. Wel is het uiteraard zaak om de batterijen op tijd te vervangen.
  • Digitale wekker op stroom. Alleen als er een stroomstoring is, doet zo’n wekker het niet meer. Ook is het goed om te weten dat je een stopcontact in de buurt van je bed nodig hebt.

Soort wekker

Je moet ook nog goed naar het soort digitale wekker kijken. Wil je bijvoorbeeld een wekker met of zonder radio hebben? Over de verschillende soorten digitale wekkers vertellen we je verderop in dit artikel meer!

Afmetingen & design

Je doet er ook verstandig aan om naar de afmetingen en het design te kijken. De afmetingen zou je af moeten stemmen op de plek waar je je wekker neer wilt zetten.

Wil je ‘m bijvoorbeeld op je nachtkastje zetten? Meet dan de ruimte op je nachtkastje op en bepaal vervolgens hoe groot je wekker maximaal kan/mag zijn.

Uiteraard moet je ook naar het design kijken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het materiaal. Wil je voor een wekker van kunststof gaan? Of lijkt een wekker van hout je fraai? Aan jou de keus!

Display

Een ander belangrijk aspect is het display van een digitale wekker.

In onze ogen moet je op meerdere punten letten:

  • De afmetingen. Hoe groot is het display precies? Zeker als je slechte ogen hebt, is het handig om te kiezen voor een display met grote cijfers. Bij wekkers voor ouderen kom je uiteraard ook grote cijfers tegen.
  • Het soort display. Gaat het om een kleurendisplay? Of om een zwart-wit display?
  • De dimbaarheid. Is het mogelijk om het display te dimmen? Zeker als de wekker direct naast je bed staat, is het wenselijk dat je het display kunt dimmen.

Alarm

Het is uiteraard ook verstandig om naar het alarm te kijken. Op welke manieren kun je bijvoorbeeld wakker gemaakt worden? Is dit alleen mogelijk in de vorm van een alarm? Of kun je ook wakker worden met je favoriete muziekzender op?

Let hierbij ook goed op het volume van het alarm. Het is wat ons betreft in ieder geval erg wenselijk dat je het volume zelf in kunt stellen.

Handige extra’s

Digitale wekkers zijn door de jaren heen steeds slimmer én beter geworden.

Dat blijkt onder meer uit de vele handige extra’s waar zo’n wekker tegenwoordig over kan beschikken:

  • Alarmtype licht. Het is bij sommige wekkers mogelijk dat je door oranje/warm licht wakker wordt. Mocht dit je bevallen, kies je het beste voor een zogeheten wake-up ligt.
  • Met projectie. Een wekker met projectie projecteert de tijd op het plafond. Als je op je rug in bed ligt, kun je hierdoor makkelijk de tijd aflezen.
  • Smartphone opladen. Als je je telefoon ’s nachts op wilt laden, kies je het beste voor een wekker die deze mogelijkheid biedt. Bij sommige wekkers doe je dit met een USB-aansluiting en bij andere wekkers doe je dit volledig draadloos.
  • Verlichting. Sommige wekkers zijn van ingebouwde verlichting voorzien. Hiermee kun je de wekker ook als nachtlampje gebruiken. Handig als je graag in bed nog een boekje leest.
  • Wektijden. Het is wenselijk dat een wekker twee wektijden heeft. Dit is met name handig als jij en je partner op andere tijdstippen wakker moeten worden.
  • Bluetooth. Als je voor een digitale wekker met bluetooth kiest, kun je muziek streamen vanaf je smartphone naar je wekker.
  • Meerdere wekgeluiden. Het is sowieso wenselijk dat je op je digitale wekker uit meerdere wekgeluiden kunt kiezen. Het wekgeluid dat normaal ingesteld staat, is bij lang niet alle wekkers even fijn.

Merk

Tot slot zou je goed naar het merk van de wekker moeten kijken. Wij adviseren je hierover in ieder geval het volgende: kies altijd voor een digitale wekker van een A-merk.

De reden hiervoor is simpel: deze merken leveren de gewenste kwaliteit. Daarnaast heb je bij de A-merken veelal de keuze uit meerdere wekkers.

En je betaalt hier mogelijk iets meer voor, maar deze wekkers bieden wel veel meer (handige) functies aan. Koop je wekker daarom altijd bij een specialist. En bijvoorbeeld niet bij de Action, Hema, Ikea of Blokker.

Wat voor soorten digitale wekkers zijn er?

Op dit moment kan er onderscheid gemaakt worden tussen meerdere digitale wekkers:

  • Digitale kinderwekkers. Deze wekkers zijn voor in een kinderkamer bestemd en dienen veelal als slaaptrainer. Met zo’n digitale kinderwekker leert je kind spelenderwijs het verschil tussen dag en nacht.
  • Projectiewekker. Een elektrische wekker met projectie projecteert de tijd op het plafond of op de muur. Ongeacht in welke houding je in bed ligt, ben je hierdoor in staat om de tijd af te lezen.
  • Basiswekker. Een basiswekker is een normale wekker zonder al te veel poespas. Met zo’n wekker word je wakker van een hard alarm en niet door bijvoorbeeld een muziek.
  • Wekkerradio. Met een wekkerradio word je wakker met favoriete radiozender op. Met name in de afgelopen jaren zijn de wekkerradio’s steeds beter én handiger geworden.
  • Wakeup light. Een wake-up light maakt niet alleen geluid, maar brandt ook. Door de branding, de kleur en het feit dat het licht steeds feller wordt, word je op een heerlijke manier wakker. Zo’n wake-up light doet namelijk net een zonsopkomst na.

Het blijft zeker niet alleen bij deze soorten digitale wekkers. Tussen bepaalde soorten digitale wekkers is namelijk sprake van enige overloop. Maar, als je een nieuwe elektrische wekker wilt kopen, kun je prima onderscheid maken tussen bovenstaande soorten

Digitale vs. Analoge wekker

Het verschil tussen een digitale- en analoge wekker is de weergave. Op een analoge wekker staat een klok afgebeeld, inclusief wijzers. Je kunt dit vergelijken met je horloge. Zeker als je net wakker bent, is het niet al te makkelijk om de klok af te lezen.

Bij een digitale wekker wordt de tijd weergegeven in een digitale tijdsaanduiding, bijvoorbeeld 07:00. Zodra je wakker bent, zie je direct hoe laat het is. En of je direct uit je bed moet of dat je toch nog even kunt snoozen.

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een digitale wekker. Logisch wat ons betreft, aangezien zo’n wekker volledig van deze tijd is.

Daarnaast beschikken de meeste digitale wekkers over veel handige extra’s, zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Geldt dit voor analoge wekkers niet? Nee, dat klopt. Analoge wekkers zijn erg simpel en daardoor wel eenvoudig in gebruik. Maar, het is op geen enkele manier te vergelijken met een digitale wekker.




Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer