Lamp zonder stroom kopen? 5x wandlamp op batterijen (oplaadbaar)

Last updated by Kaz on

lamp zonder stroom

Denk je aan een lamp? Dan denk je mogelijk direct aan een lamp met stroomkabel.

Dat is een logische associatie, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een lamp zonder stroom. Met een wandlamp zonder stroom geniet je van zwaarwegende voordelen.

Eén van die voordelen is dat je zo’n lamp overal op kunt hangen. Een ander voordeel is dat je de lelijke stroomkabel nooit meer ziet lopen.

Wil je hier ook van profiteren? Check dan direct dit artikel, waarin wij je met de 5 beste wandlampen op batterijen kennis laten maken.

De beste (wand)lampen zonder snoer op accu

Zie je de aanschaf van een wandlamp zonder snoer al helemaal zitten? Dan is het verstandig om onderstaande 5 reviews op je gemakje door te nemen.

In deze reviews bespreken wij de beste oplaadbare wandlampen, waarmee je dus van significant veel voordelen geniet.

1. K-NATICS Wandlamp Oplaadbaar

De K-NATICS Wandlamp Oplaadbaar vinden wij de beste wandlamp op accu van dit moment. Deze lamp werkt op basis van een batterij, ziet er stijlvol uit en is op meerdere plekken te gebruiken.

Het merk K-NATICS geeft zelf aan dat de lamp geschikt is voor in onder meer de woonkamer, slaapkamer, badkamer en kinderkamer.

Deze lamp zonder stroom heeft het nodige te bieden. Dit begint al bij de 360 graden vrije rotatie, waarmee je altijd het licht in de gewenste richting in kunt stellen. Ook de montage is simpel; dit doe je gewoon met 3M plakstickers.

Tevens heb je de keuze uit 3 temperatuurkleuropties, is de lamp dimbaar en laad je ‘m makkelijk op. Het enige dat je daar nodig voor hebt, is een USB-c kabel.
2. Elumia CATANIA LED Wandlamp oplaadbaar voor binnen

Gaat je voorkeur uit naar een fraaie muurlamp op batterij? Dan kun je eigenlijk niet om de Elumia CATANIA LED Wandlamp heen.

Deze wandlamp zonder stroom is voor binnen geschikt, ziet er prachtig uit en levert prachtig licht op. Dit is eigenlijk de beste verlichting zonder stroom voor in stijlvolle woningen.

Deze wandlamp heeft een industriële uitstraling, mede door de aluminium behuizing.

De lamp beschikt ook nog over een bewegingssensor, is eenvoudig te monteren en is van een zuinige LED lichtbron voorzien. Dit is volgens ons dan ook de beste LED lamp zonder stroom.
3. Lueas Compacte Sensorlamp draadloos

Ben je op zoek naar een lamp in kast zonder stroom? Dan raden wij je graag de Lueas Compacte Sensorlamp draadloos aan.

Wat bij deze lamp zonder stopcontact opvalt, is het compacte design. De lamp neemt amper ruimte in beslag, waardoor je ‘m perfect in bijvoorbeeld een kast op kunt hangen.

Ook op andere donkere plaatsen in huis is dit een geweldige lamp. Dit komt onder meer door de bewegingssensor, de automatische werking en de dimmende functie.

Deze lamp is met een USB-C kabel makkelijk op te laden. Ook is de lamp makkelijk te monteren, dankzij de meegeleverde 3M sticker + magneet.
4. DONLINE Wandlamp Met Bewegingssensor

De DONLINE Wandlamp Met Bewegingssensor is een lust voor het oog. Deze wandlamp voor binnen én buiten werkt volledig op batterijen, ziet er strak uit en is ook nog makkelijk op te hangen.

Deze wandlamp heeft geen stroom nodig, waardoor je ‘m in principe overal in je woning op kunt hangen. Het merk Letsleds raadt aan om de lamp bijvoorbeeld bij de trap, in je slaapkamer of in je thuiskantoor op te hangen.

Deze wandlamp laad je met de USB-C kabel makkelijk op. Indien je ‘m aanzet, geniet je vervolgens tot wel 5 uur van prachtig licht. Nadien is ‘ie binnen 1,5 uur volledig opgeladen. De kleurtemperatuur is met 3000K prachtig en sfeervol te noemen.
5. Peerlights Draadloze Nachtlamp/Kast lamp

Gaat je voorkeur naar een compacte lamp zonder stroom uit? Dan kun je ook prima kiezen voor de Peerlights – Draadloze Nachtlamp/Kast lamp.

Deze lamp werkt volledig draadloos, werkt zonder stroompunt en is op meerdere plekken in huis ideaal te gebruiken.

Zo kun je ‘m perfect in een kast ophangen. Je kunt ‘m echter ook naast je bed plaatsen, waardoor deze lamp als nachtlamp functioneert. De LED lamp geeft prachtig licht af, is opvallend energiezuinig en werkt ook nog automatisch.

Deze lamp is ook nog van een bewegingssensor voorzien, evenals van een meegeleverde oplaadkabel.
Waarom voor een hanglamp of wandlamp zonder stroom kiezen?

In elke woning speelt de verlichting een cruciale rol. Verlichting heeft uiteraard een praktisch nut, maar is ook bepalend voor de sfeer in een bepaalde ruimte.

Hecht je zelf ook veel waarde aan de verlichting in je woning? Dan is het verstandig om eens naar een lamp zonder stroom te kijken.

Met zo’n lamp geniet je namelijk van veel voordelen:

1. Prachtige vormgeving zonder de kabel

Dit is niet alleen aan de behuizing van de lamp te danken, maar ook aan het ontbreken van de stroomkabel.

Doordat een lamp zonder stroom geen snoer heeft, heb je in je woning geen last meer van de lelijke snoeren. Je woning oogt hierdoor al snel een stuk fraaier.

2. Overal te gebruiken

Bij een lamp zonder stroom ben je dus niet gebonden aan een stopcontact.

Dit betekent dat je een lamp zonder stroom in principe overal in je woning kunt gebruiken. Je kunt zo’n lamp in een kast ophangen, maar je kunt ‘m ook een prominente plek in je woonkamer geven.

Overigens kun je een dergelijke lamp ook op de camping of een andere buiten locatie gebruiken.

3. Makkelijk opladen

Om van een lamp zonder stroom gebruik te maken, moet je ‘m regelmatig opladen.

Belangrijk voordeel is dat je dit op een snelle en makkelijke manier doet. Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen, is de USB-C kabel in de oplader en de lamp te pluggen.

4. Een lamp zonder stroom is betaalbaar

Bovenstaande 5 lampen zonder stroom hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn betaalbaar.

Dit heeft overigens niet alleen betrekking op de vraagprijs, maar ook op de verbruikskosten. De beste lampen zonder stroom zijn behoorlijk energiezuinig te noemen.

5. Een lamp zonder stroom is makkelijk te bedienen

Bij veel lampen zonder stroom geniet je ook nog van een makkelijke bediening.

Zo kun je kiezen voor een lamp zonder stroom met afstandsbediening, maar ook voor een lamp zonder stroom met bewegingssensor. Door zo’n sensor werkt de lamp eigenlijk volledig automatisch.

Hoe kies je de beste lamp zonder stroom uit?

Spreken de voordelen van een lamp zonder stroom je aan? Dan is het zaak om op zoek naar de beste lamp zonder stroom te gaan. Hier helpen wij je graag een extra handje bij.

In deze koopgids bespreken wij namelijk de belangrijkste aandachtspunten. Let goed op deze punten en vind daarmee snel de perfecte lamp zonder stroom.

Soort lamp

Je hebt allereerst met het soort lamp te maken. Wil je voor een klein lampje zonder stroom gaan? Wil je voor een wandlamp zonder stroom gaan? Of wil je voor een hanglamp zonder stroom gaan? De mogelijkheden zijn op dit gebied divers.

Gewenste gebruik

Wil je de keuze tussen de verschillende soorten lampen maken? Dan moet je onder meer naar het gewenste gebruik kijken. Geef voor jezelf op in ieder geval onderstaande vragen een antwoord:

  • Waar wil je je lamp zonder stroom gebruiken? Wil je de lamp zonder stroom bijvoorbeeld in een kast, bij de trap, in je slaapkamer of in je woonkamer gebruiken? De plek waarop je de lamp wilt gebruiken, is bepalend voor het soort lamp waar je het beste voor kunt kiezen.
  • Hoe wil je de lamp zonder stroom gebruiken? Wil je de lamp zonder stroom de gehele dag door laten branden? Of wil je ‘m alleen laten branden als je in de buurt bent? Als je dat laatste als wens hebt, kies je het beste voor een lamp zonder stroom met bewegingssensor.

Licht & lichtbron

Bij een lamp zonder stroom moet je ook goed naar het licht kijken.

Wat is bijvoorbeeld de kleurtemperatuur van het licht? Is het eventueel mogelijk om de kleur van het licht aan te passen? Kun je de felheid van het licht dimmen? En wat is überhaupt de felheid die door de lamp geleverd wordt?

Je moet niet alleen naar het licht kijken, maar ook naar de lichtbron. Idealiter kies je voor een LED lamp zonder stroom. Door de LED lichtbron is de lamp bijzonder energiezuinig, terwijl het licht ook nog eens prettig voor je ogen is.

Design van de lamp

Een lamp zonder stroom is in veel gevallen prachtig om te zien. Dit komt door het ontbreken van het snoer, maar ook door het design van de lamp zelf. Wij raden je echter alsnog goed aan om goed naar het design van de lamp te kijken.

Waarom? Onder meer omdat je het design van de lamp af moet stemmen op de stijl van je woning. Heb je een woning met een landelijke stijl? Dan is het niet mooi om voor een industriële lamp zonder stroom te kiezen.

Nee, stem de uitstraling van de lamp én de uitstraling van je woning volledig op elkaar af.

Bediening

Bij een lamp zonder stroom moet je ook even goed naar de bediening kijken. Je kunt sommige lampen met een schakelaar op de lamp zelf bedienen, terwijl andere lampen volledig automatisch werken.

Met een automatisch werkende lamp zonder stroom geniet je hoe dan ook van veel gemak. Maar, een bewegingssensor is niet op alle plekken even handig om te hebben.

De bediening van de lamp en het gewenste gebruik moet je dan ook even goed op elkaar afstemmen.

Monteren & opladen

Tot slot moet je ook goed naar het monteren en het opladen kijken:

  • Monteren. Hoe kun je de (wand)lamp zonder stroom precies monteren? Als we naar de bovenstaande varianten kijken, zien we dat je de lampen met een 3M sticker of magneet moet monteren. Dit betekent dat je voor deze lampen niet eens een gat in de muur hoeft te boren. Nóg handiger dus!
  • Opladen. De meeste wandlampen zonder stroom kun je met een USB-C kabel opladen. Dit kost niet al te veel moeite, maar je moet dit wel regelmatig doen. Wij hebben namelijk opgemerkt dat niet alle lampen zonder stroom even lang mee gaan. De accu/batterij moet simpelweg regelmatig opgeladen worden.

Wat kost een goede lamp zonder stroom?

Voor een goede lamp zonder stroom hoef je niet al teveel geld te betalen. Voor een bedrag van 20 tot 40 euro heb je de keuze uit meerdere, geweldige lampen zonder stroom.

Deze lampen zijn qua aanschafprijs voordelig, maar ook qua verbruikskosten. Als je een zo’n zuinig mogelijke lamp wilt hebben, kies je overigens het beste voor een LED lamp.

Is een lamp zonder stroom aan te raden?

Ja, een lamp zonder stroom is zeker aan te raden. Je kunt zo’n lamp overal ophangen, je hebt geen last meer van zo’n lelijk snoer en je geniet van een perfecte bediening.

Bijkomend voordeel: voor de beste lampen zonder stroom betaal je relatief weinig geld!

Waar koop je een lamp zonder stroom?

Een goede lamp zonder stroom koop je onder meer bij Bol.com. Bij Ikea en Action kom je af en toe ook interessante deals tegen, maar de kwaliteit van die lampen is iets minder.

Bij Bol.com geniet je bovendien van een divers aanbod en eveneens scherpe prijzen. Bovendien kun je een lamp zonder stroom makkelijk, snel en veilig bij Bol.com bestellen.Meer verlichting:


Categorieën: Huishouden