Wifi lamp kopen? Bekijk de 5 beste lampen met wifi

Last updated by Kaz on

wifi lamp

Ben je bezig met het aanpassen/inrichten van je woning? Gaat je voorkeur hierbij uit naar een zo’n slim mogelijke woning? Dan kun je eigenlijk niet zonder slimme lampen.

Slimme lampen zijn op afstand te bedienen, bijvoorbeeld vanaf je smartphone. Om dát mogelijk te maken, heb je wel een wifi lamp nodig.

Het aanbod van lampen op wifi is momenteel behoorlijk divers. Gelukkig hebben wij alvast de 5 beste lampen met wifi voor je geselecteerd.

Onze top 5 beste wifi lampen:

  1. Calex Slimme LED Tafellamp
  2. Nince Smart Ledstrip 10 Meter
  3. WiZ Adria Plafonniere
  4. Varin Vloerlamp met vakken
  5. Calex Slimme Lamp

De 5 beste wifi lampen uitgelicht

Wat is nou de beste wifi verlichting waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. Neem onze korte reviews door en schaf direct de beste wifi lamp aan.

1. Calex Slimme LED Tafellamp

De Calex Slimme LED Tafellamp is de beste wifi lamp. Deze lamp kun je op bijvoorbeeld je tafel, bureau of nachtkastje zetten, waarna je van prachtig licht geniet.

Via je smartphone – dankzij de wifi verbinding – heb je bovendien erg veel instelmogelijkheden. Zo bepaal je zelf wat de kleur van het licht moet zijn.

Deze lamp op wifi ziet er ook nog eens strak uit. Dit is te danken aan het zwarte frame in combinatie met het grote lichtvlak.

Doordat dit een LED lamp betreft, geniet je ook nog van de gewenste energiezuinigheid. Al met al een smart lamp waar je heel veel aan gaat hebben in je woning.
2. Nince Smart Ledstrip 10 Meter

Vind je het fraai om in je woning een led strip te hebben? Of wil je bijvoorbeeld in je tuin een led strip hebben? Ongeacht wat de situatie is, raden wij je graag de Nince Smart Ledstrip 10 Meter aan. Dit vinden wij namelijk de beste led strip op wifi.

Deze led strip bedien je moeiteloos op afstand met je smartphone. Of beter gezegd: deze led strips. Je krijgt namelijk 2 losse led strips van 5 meter per strip geleverd.

Deze beide strips kun je aan elkaar koppelen, maar je kunt ze ook los van elkaar gebruiken. Bij beide led strips heb je in ieder geval de keuze uit 16 miljoen kleuren.
3. WiZ Adria Plafonniere

Wil je in je woning een slimme wifi plafondlamp ophangen? Kies dan voor de WiZ Adria Plafonniere.

Deze plafondlamp is perfect via je smartphone te bedienen, dankzij de aanwezigheid van de wifi ontvanger. Je kunt de plafondlamp zodoende op afstand aan- en uitzetten.

Bij deze plafondlamp geniet je van warmwit licht. Dit licht is via je telefoon te dimmen. Belangrijk bijkomend voordeel is dat het om LED licht gaat.

De lichtopbrengst is hierdoor erg fraai, terwijl de lamp ook nog energiezuinig is. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat deze wifi lamp een strak design heeft.
4. Varin Vloerlamp met vakken

Ben je op zoek naar een fraaie en slimme vloerlamp? Dan kun je niet om de Varin Vloerlamp met vakken heen. Deze vloerlamp ziet er strak uit, is via de wifi te bedienen en is op meerdere plekken te gebruiken.

Je kunt ‘m in bijvoorbeeld je slaapkamer, woonkamer en keuken gebruiken.

Als je ‘m op afstand wilt bedienen, hoef je ‘m alleen maar aan je smartphone te koppelen. Dit doe je eenvoudig door zowel de lamp als de smartphone op je wifi verbinding aan te sluiten. Nadien kun je de vloerlamp op afstand aan- en uit zetten, maar ook dimmen.
5. Calex Slimme Lamp

Heb je de perfecte wifi lamp nog niet gevonden? Kijk dan eens naar de Calex Slimme Lamp. Dit is een slimme lamp die volledig op wifi werkt en die je geheel naar wens in kunt stellen.

Je kunt deze lamp namelijk in combinatie met elke mogelijke lampenkap gebruiken. Dit is dan ook één van de meest veelzijdige wifi lampen.

Kies je voor de aanschaf van deze slimme lamp? Dan krijg je in totaal 2 slimme lampen geleverd. Deze slimme lampen geven warm wit licht af, maar kun je ook in één van de ontelbare RGB kleuren instellen.

Het gaat bij beide lampen om een LED lichtbron, waardoor de lampen lekker energiezuinig zijn.
Waarom voor een wifi lamp kiezen?

  • Je geniet van een ideale bediening. Als je de wifi verlichting aan je smartphone koppelt, kun je de lamp op afstand bedienen. Dit brengt niet alleen veel gemak met zich mee, maar is ook nog eens veilig. Wil je ’s avonds laten blijken dat je thuis bent? Dan zet je gewoon op afstand de verlichting thuis aan.
  • Je geniet van energiezuinigheid. Kies je voor één van de wifi LED lampen? Dan geniet je dubbelop van energiezuinigheid. De lampen met een LED lichtbron zijn namelijk sowieso al energiezuinig. Als je dan ook nog een wifi lamp hebt, kun je deze op afstand uitschakelen. Handig als je wel eens vergeet om je lampen uit te zetten.
  • Je kunt uit ontelbaar veel wifi lampen kiezen. Een bijkomend voordeel is dat je uit ontelbaar veel wifi lampen kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een wandlamp zonder snoer of een lamp zonder stroom? Dan kun je prima voor één van de vele wifi lampen kiezen. Of wil je een fraaie tafellamp, vloerlamp of plafondlamp kiezen? Ook dan kun je uit één van de soorten wifi verlichting kiezen.
  • Je geniet van veel gemak. Mogelijk het belangrijkste voordeel is toch wel het gemak dat je ervaart. Dit gemak uit zich bijvoorbeeld op het moment dat je de lamp aan of uit wilt zetten. Als het om wifi verlichting gaat, hoef je niet langer naar de lamp toe te lopen. Een ander vorm van gemak is in de instelmogelijkheden terug te vinden. Bij veel wifi lampen is het mogelijk om de kleur of de felheid van het licht op afstand aan te passen. Ideaal!

Wat heb je nodig voor een wifi lamp?

Voor een wifi lamp heb je een stabiele internetverbinding nodig. Het is daarom van belang dat je in je woning overal goede wifi verbinding hebt. Is dat niet het geval? Dan is het goed mogelijk dat de lamp niet ‘luistert’ naar de bediening op afstand.

Ook moet je goed kijken naar het soort wifi verbinding. Zoals je mogelijk weet, bestaan er twee soorten verbindingen: 2,4 GHz en 5,0 GHz wifi. Het is daarom belangrijk dat je de router op de juiste verbinding instelt, indien je je wifi lamp in wilt stellen.

Verder moet je even goed naar de stroomvoorziening kijken. Heb je voor de wifi lamp een stroompunt nodig? Dan ben je enigszins beperkt qua plaatsing.

Kies je voor een draadloze wifi lamp? Dan kun je ‘m overal ophangen of neerzetten, maar moet je wel de batterij opladen/vervangen.

Waar koop je een goede lamp met wifi?

Heb je de wens om een goede wifi lamp te kopen? Ons beste advies is dan om vooral heel kritisch te zijn.

Gelukkig zijn wifi lampen tegenwoordig in veel (woon)winkels verkrijgbaar. Maar ook in webshops, zoals bijvoorbeeld bij Bol.com is er voldoende keuze.

Kies je voor één van bovenstaande wifi lampen? Dan ga je voor kwaliteit en een jarenlange levensduur.

Conclusie: is een wifi lamp aan te raden?

Ja, een wifi lamp is hoe dan ook aan te raden.

Je geniet van veel gemak, je kunt ‘m op afstand bedienen en je kunt ‘m ook nog naar wens instellen. Bovendien heb je keuze uit meerdere soorten wifi lampen, zoals bovenstaande lampen duidelijk laten zien.

Schaf dus direct de beste wifi lamp aan. Let daarbij uiteraard wel goed op je wensen en zorg voor een stabiele internetverbinding.


Categorieën: Huishouden