AEG LR73CW86 ProSteam: Eerlijke wasmachine review

Last updated by Kaz on

aeg lr73cw86 prosteam review

De AEG LR73CW86 ProSteam staat te boek als een energiezuinige wasmachine. Ook lijkt dit qua kwaliteit een prima wasmachine te zijn, aangezien AEG altijd kwaliteit levert.

Maar, betekent dit ook direct dat deze wasmachine een verstandige koop is? Je leest het allemaal in deze AEG LR73CW86 ProSteam review.

We zetten graag voor jou alle specificaties, voordelen en nadelen op een rijtje. Lees snel verder!

De AEG LR73CW86 ProSteam in het kort

De AEG LR73CW86 ProSteam is één van de betere wasmachines met een vulgewicht van 8 kilogram. Door dit vulgewicht is dit sowieso een geschikte wasmachine voor veel huishoudens.

De ongekende energiezuinigheid en handige functies maken dit een complete wasmachine. Ook het relatief voordelige prijskaartje is één van de grootste voordelen.

👍 AEG LR73CW86 ProSteam voordelen:

 • Vulgewicht van 8 kilogram
 • Energiezuinig (A-10%)
 • Handige beladingssensor
 • Inclusief stoomfunctie
 • Relatief betaalbaar
 • Gebruiksvriendelijke wasmachine

👎 AEG LR73CW86 ProSteam nadelen:

 • Geen PowerCare systeem
 • Geen snelwasprogramma
 • Maakt veel lawaai


De belangrijkste specificaties van de AEG LR73CW86 ProSteam

Heb je oren naar de aanschaf van een wasmachine 8 kilogram? Dan heb je meer dan voldoende keuze.

Om binnen het aanbod de juiste keuze te maken, zou je goed naar de specificaties van de verschillende wasmachines moeten kijken.

Graag helpen wij je hier een handje bij. In onderstaande tabel vind je daarvoor de belangrijkste specificaties van de AEG LR73CW86 ProSteam:

Vulgewicht8 kilogram
Toerental1600 RPM
Geluidsniveau centrifugeren76 dB
Aantal programma’s10 programma’s
EnergieklasseA-10%
Energiebesparing over levensduur€320
Energieverbruik per jaar93,2 kWh
Afmetingen (d x b x h)60 x 60 x 85
Gewicht77,5 kilogram
Kabellengte1,8 meter
Aansluitwaarde2000 Watt
Lengte afvoerslang1,45 meter
Lengte aanvoerslang1,5 meter

Deze specificaties laten zien dat dit een interessante wasmachine is. Met name de energieklasse, jaarlijkse energiebesparing en het energieverbruik zijn uitermate interessant.

Energieverbruik

Het energieverbruik is één van de grotere voordelen van de AEG LR73CW86 ProSteam. Doordat deze wasmachine energieklasse A-10% heeft, verbruikt ‘ie slechts 93,2 kWh per jaar.

Uiteindelijk komt dit neer op een besparing van €320, genomen over de totale levensduur van dit apparaat.

Hecht je waarde aan duurzaamheid? Dan is dit uiteraard een uitermate geschikte wasmachine!

Voldoende wasprogramma’s

De AEG LR73CW86 ProSteam beschikt over 10 verschillende wasprogramma’s. Dit is volgens ons niet veel, maar wel voldoende.

Daarbij moeten wij wel opmerken dat het ook aan bepaalde wasprogramma’s ontbreekt. Verderop in deze review vertellen we daar graag iets meer over.

Vulgewicht van 8 kilogram

Voor een fabrikant is het logisch om voor een vulgewicht van 8 kilogram te gaan. Dit is namelijk de gemiddelde inhoud.

Waarom? Omdat deze inhoud simpelweg voor de meeste huishoudens (erg) geschikt is. De AEG LR73CW86 ProSteam is geschikt voor huishoudens van 2 tot 4 personen.

Maar, hij is ook nog geschikt voor de net iets grotere huishoudens. Dat is bijvoorbeeld het geval als je niet al te vaak een wasje draait. Of als je het geen probleem vindt om je wasgoed over meerdere wasjes te verdelen.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen

Veel kopers lopen weg met deze wasmachine van AEG. Nadat wij dit apparaat geanalyseerd hebben, begrijpen wij maar al te goed waar deze positiviteit vandaan komt. Deze wasmachine heeft simpelweg veel te bieden.

Handige beladingssensor

AEG heeft de LR73CW86 van een handige beladingssensor voorzien. Deze sensor weegt nauwkeurig het vulgewicht, waarna de wasmachine de duur van het programma hierop aanpast.

Met andere woorden: de duur van het programma wordt altijd afgestemd op het exacte vulgewicht. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine altijd onder optimale omstandigheden zijn werk doet.

Dit komt onder andere het energieverbruik en de beperkte slijtage van je wasgoed ten goede.

Inclusief stoomfunctie

Heb je wel eens van de AEG Pro Steam functie gehoord? Nou, dit is niks meer dan een stoomfunctie die door het merk AEG óók op deze wasmachine aangebracht is.

Dankzij deze functie kun je snel je kleding opfrissen. Nadat je dit hebt gedaan, heb je ook minder omkijken naar het strijkwerk. De stoomfunctie neemt namelijk al veel kreukels uit het wasgoed weg.

De toevoeging van de ProSteam functie vinden wij een groot voordeel. Wij durven zelfs te stellen dat dit één van de beste functies van de AEG LR73CW86 ProSteam is.

Voor jou levert deze stoomfunctie in ieder geval veel tijd op. En je geniet ook nog van extra veel gebruiksgemak.

Relatief betaalbaar

Voor de AEG LR73CW86 ProSteam ligt de adviesprijs op €969. Dat is relatief veel geld, maar je kunt van een interessante aanbieding profiteren. Meerdere aanbieders stunten namelijk regelmatig een fikse korting op deze wasmachine van AEG.

Dat is op het moment van het schrijven van deze review ook het geval. Coolblue bood op dat moment de AEG LR73CW86 ProSteam met een korting van €270 aan.

De verkoopprijs was hierdoor slechts €699. Kun je zelf ook van zo’n aanbieding profiteren? Dan geniet je van een oprecht goede prijs-kwaliteitverhouding.

Veel gebruiksgemak

Als je voor de AEG LR73CW86 ProSteam kiest, kies je voor kwaliteit. Ook kies je voor veel gebruiksgemak, mede door deze extra’s:

 • Tussentijds was toevoegen. Ben je onverhoopt vergeten om toch dat ene shirtje nog in de trommel te doen? Door de tussentijds was toevoegen functie kun je gewoon het deurtje opendoen en het shirtje alsnog in de trommel doen.
 • Startuitstel. Wil je dat de wasmachine over een uurtje met zijn wasprogramma begint? Dan maak je gebruik van de startuitstel functie; je bepaalt hiermee volledig zelf wanneer de wasmachine moet starten.
 • Display. Ook het display vinden wij bijdragen aan het gebruiksgemak. Op dit display stel je makkelijk het gewenste programma in. Of de gewenste tijd waarop de wasmachine moet beginnen met draaien.
 • Trommelreiniging. Uiteraard moet je af en toe je wasmachine goed schoonmaken. Bij de AEG LR73CW86 ProSteam heb je hier iets minder omkijken naar, dankzij de automatische trommelreiniging.

👎 Nadere blik op de belangrijkste voordelen

De AEG LR73CW86 ProSteam is een meer dan goede wasmachine. Tegelijkertijd vinden wij het ook belangrijk om je zo uitgebreid én eerlijk mogelijk te informeren. Vandaar dat je hieronder ook over de nadelen meer leest.

Geen PowerCare systeem

De AEG LR73CW86 ProSteam is jammer genoeg niet van het PowerCare systeem voorzien. Dit systeem is wel op veel andere AEG wasmachines aanwezig en zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het wasmiddel.

Concreet betekent dit dat zich, dankzij deze functie, altijd voldoende wasmiddel zich in de trommel bevindt. Die garantie heb je jammer genoeg niet bij de AEG LR73CW86.

Geen snelwasprogramma

Wil je snel je wasgoed opfrissen? Dan kun je hier bij de AEG LR73CW86 ProSteam alleen de stoomfunctie voor gebruiken. Verder is deze wasmachine jammer genoeg niet van een volwaardig snelwasprogramma voorzien.

Dit hadden wij liever anders gezien. De hoofdreden daarvoor is in onze maatschappij te vinden: alles gaat tegenwoordig vlug. We hadden daarom liever gezien dat je ook snel een wasje zou kunnen draaien met deze AEG wasmachine.

Maakt lawaai

Bij de AEG LR73CW86 ProSteam moet je met een vrij fors geluidsniveau rekening houden. Tijdens het draaien van het wasje maakt de wasmachine maximaal 76 decibel aan geluid. Dit is net iets te veel van het goede.

Zet deze wasmachine maar eens naast andere wasmachines. Let daarbij specifiek op het geluidsniveau en je ziet direct dat de AEG LR73CW86 ProSteam op dit gebied (veel) minder scoort. Aan jou om te bepalen in hoeverre je waarde hecht aan dit nadeel.

Voor wie is de AEG LR73CW86 ProSteam geschikt?

De AEG LR73CW86 ProSteam is voor veel huishoudens geschikt. Door het vulgewicht van 8 kilogram leent ‘ie zich uitstekend voor huishoudens van 2 á 3 personen.

Heb je een net iets groter huishouden? Ook dan kun je prima voor deze wasmachine kiezen. Bedenk wel dat je in dat geval vaker een wasje moet draaien.

Wat zeggen andere mensen over de AEG LR73CW86 ProSteam?

Toen AEG met de LR73CW86 ProSteam op de markt kwam, was het een revolutionaire wasmachine. Dat was onder meer aan de stoomfunctie te danken. Door de tijd heen is in ieder geval gebleken dat dit een populaire wasmachine is.

Dit blijkt onder meer uit de reviews bij onze partner Coolblue. Meer dan 100 kopers hebben hier hun mening achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 9,1 is. Dat is een uitzonderlijk hoge score, mede met het oog op het aantal reviews.

De meeste reviews zijn dan ook super enthousiast. Zo geven veel kopers aan dat de wasmachine fijn te bedienen is, een grote opening heeft en veel wasprogramma’s heeft.

Ook geven meerdere kopers aan dat het een opvallend stille wasmachine is. Dit doet ons afvragen of het opgegeven geluidsniveau wel klopt.

Onder aan de streep lopen de meeste kopers weg met de AEG LR73CW86 ProSteam. Dit blijkt ook uit de ervaringen die bij andere webshops door kopers achtergelaten zijn. AEG heeft met de LR73CW86 ProSteam veel fans gescoord!

Onze conclusie over de AEG LR73CW86 ProSteam

De AEG LR73CW86 ProSteam is één van de beste wasmachines met een vulgewicht van 8 kilogram. Een belangrijke reden hiervoor is in de zuinigheid te vinden.

Deze wasmachine verbruikt significant minder energie dan veel vergelijkbare modellen. Je bespaart hiermee jaarlijks – en over de gehele looptijd gezien – het nodige geld.

Ook de samenstelling van de AEG LR73CW86 ProSteam is grotendeels naar onze wens. Hij is voor veel huishoudens geschikt, beschikt over veel extra’s en is ook nog fijn te bedienen.

Kun je ‘m in de aanbieding kopen? Dan raden wij je al helemaal aan om dit direct te doen. In de aanbieding is de prijs-kwaliteitsverhouding nóg beter AEG LR73CW86 ProSteam. Al met al raden wij je deze wasmachine dus zeker aan.Meer wasmachine reviews:


Categorieën: Huishouden