Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 – Uitgebreide & eerlijke review

Last updated by Kaz on

miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 review

Wasmachines van het merk Miele worden – over het algemeen – erg goed beoordeeld. Gaat deze vlieger ook op voor de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0?

In deze review geven wij onze eerlijke mening over deze wasmachine. We bespreken daarvoor niet alleen de voordelen, maar óók de nadelen. Hierdoor krijg je een duidelijke indruk van de Miele WSF 363 WCS.

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 in het kort

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een geweldige wasmachine voor veel huishoudens. Deze wasmachine is opvallend zuinig, heeft een gemiddeld vulgewicht (8 kilogram) en is opvallend stil.

Met name dat laatste is een groot voordeel ten opzichte van vergelijkbare wasmachines. Voor veel huishoudens is dit zodoende de beste koop wasmachine van dit moment.

👍 Voordelen van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0:

 • Vulgewicht van 8 kilogram
 • Energiezuinig
 • Slechts 69 decibel aan geluid
 • Ontzettend veel wasprogramma’s
 • Meegeleverde capsules
 • Geweldig snelwasprogramma

👎 Nadelen van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0:

 • Geen dosering van het wasmiddel
 • Vrij dure wasmachine
 • Vrij zware wasmachine


De belangrijkste specificaties van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Wil je een wasmachine met vulgewicht van 8 kilogram aanschaffen? Kijk maar eens naar het huidige aanbod; je hebt ontzettend veel keuze.

Om binnen dit uitgebreide aanbod tot de juiste keuze te komen, moet je onder meer naar de specificaties kijken.

Van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 zetten wij daarom de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje:

Vulgewicht8 kilogram
Toerental1600 RPM
Geluidsniveau centrifugeren69 dB
Aantal programma’s14 programma’s
EnergieklasseA
Energiebesparing over levensduur€290
Energieverbruik per jaar103 kWh
Afmetingen (d x b x h)64,3 x 59,6 x 85
Gewicht93 kilogram
Kabellengte2 meter
Aansluitwaarde2100 Watt
Lengte afvoerslang1,5 meter
Lengte aanvoerslang1,5 meter

Uit deze specificaties blijkt dat dit een prima wasmachine is. Tegelijkertijd zijn er ook enkele zaken minder rooskleurig, zoals het forse gewicht bijvoorbeeld.

De meest opvallende specificaties lichten we hieronder graag nader toe.

Zuinige wasmachine

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 beschikt over energielabel A. Dit betekent dat het één van de zuinigere wasmachines van dit moment is. Dit blijkt al helemaal als je naar het jaarlijkse verbruik kijkt: slechts 103 kWh per jaar.

Over de gehele levensduur gezien kun je veel geld besparen met de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0. De totale besparing komt immers uit op €290. Klinkt interessant, niet waar?

Veel wasprogramma’s

Eén van de grootste voordelen vinden wij het aantal wasprogramma’s: 14 stuks. Door deze hoeveelheid programma’s kun je al je wasgoed op de gewenste manier wassen.

Ongeacht om wat voor soort het wasgoed het gaat en wat je wensen zijn.

Bij deze wasprogramma’s valt ook de snelheid op: geen enkel programma duurt langer dan 3 uur. Dit valt reuze mee, waardoor je zo min mogelijk tijd aan het wassen hoeft te besteden.

Bijkomend voordeel: de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 beschikt ook over het QuickPowerWash programma. Dit programma zorgt ervoor dat binnen 49 minuten een halve lading wasgoed volledig schoon is. Ideaal!

Voor veel huishoudens geschikt

Wat laten bovenstaande specificaties nog meer zien? Onder andere dat de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 voor ontzettend veel huishoudens geschikt is. Met alle dank aan het vulgewicht van 8 kilogram.

Deze wasmachine is voor huishoudens van 2 tot 4 personen geschikt. Heb je een groter huishouden, maar draai je eigenlijk vrij weinig wasjes? Ook dan kun je prima voor de Miele WSF 363 WCS kiezen.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Zoals uit deze Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 review blijkt, zijn wij enthousiast. We roemen onder meer het aantal programma’s en de veelzijdigheid.

Eerder in deze review hebben we nog meer voordelen benoemd, waarover we je hieronder graag iets meer vertellen.

Geluidsstil

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is één van de stilste wasmachines. De wasmachine produceert slechts 69 decibel. Dit is een fors verschil met veel andere wasmachines; de meeste wasmachines zitten (ruim) boven de grens van 70 decibel.

Door het lage geluidsniveau zet je deze wasmachine ook probleemloos ’s avonds aan. Of liggen je kinderen ’s ochtends nog te slapen in het weekend? Ook dan zet je zonder problemen deze wasmachine aan. De wasmachine doet prima én stil zijn werk.

Meegeleverde capsules

Heb je kleding van wol? Dan is het belangrijk om deze wollen kleding op de juiste manier te wassen. Daar heeft de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 iets extra’s voor: de zogeheten CapDosing was capsules.

Dit zijn speciale capsules die geschikt zijn voor wollen kleding. Ook als je zijden kleding wilt wassen, zijn dit de aangewezen capsules voor je.

Deze capsules bevatten een bepaalde stof, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor de ietwat kwetsbare materialen. Groot voordeel dus dat je deze capsules standaard meegeleverd krijgt.

Geweldig snelwasprogramma

Wil je graag snel je kleding opfrissen? Dan komt het snelwasprogramma van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 maar al te goed van pas.

Binnen 49 minuten is deze wasmachine in staat om een halve trommel te wassen. Je hoeft dus niet nooit meer lang te wachten totdat je favoriete shirt of trui netjes gewassen is.

Overigens blijft het niet alleen bij dit wasprogramma. Ook de andere wasprogramma’s zijn naar onze wens, waardoor je echt alle kanten op kunt met de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0!

Zuinig

Tot slot willen we – nogmaals – benoemen dat dit een zuinige wasmachine is. Zoals eerder al aangegeven, valt het jaarlijkse energieverbruik heel erg mee. Dit geldt echter ook nog voor het waterverbruik.

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is namelijk van de unieke Spin&Spray techniek voorzien. Door deze functie verbruikt deze wasmachine een stuk minder water.

Het gevolg hiervan is dat ‘ie ook nog eens minder energie verbruikt. Deze functie brengt zodoende een win-win situatie met zich mee.

👎 Nadere blik op de belangrijkste nadelen van de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 de perfecte wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram? Nee, dat is niet zozeer het geval. Zo is het goed om met onderstaande nadelen c.q. aandachtspunten rekening te houden.

Geen dosering van het wasmiddel

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 beschikt jammer genoeg niet over de TwinDos functie. Deze functie zorgt normaal gesproken voor een automatische dosering van het wasmiddel.

Het wasgoed wordt hierdoor altijd met de juiste hoeveelheid wasmiddel gewassen. Spijtig genoeg beschikt deze wasmachine niet over deze functie.

Vrij duur

Wil je de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 aanschaffen? Dan moet je toch wel vrij diep in de buidel tasten. Voor deze machine ligt de adviesprijs op €1369. Dat is behoorlijk veel geld wat ons betreft.

Maar, niet getreurd. Meerdere aanbieders bieden de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 namelijk in de aanbieding aan.

Zo krijg je bij Coolblue af en toe maar liefst €100 korting op deze wasmachine. Dit maakt de prijs-kwaliteitsverhouding direct een stuk interessanter.

Vrij zwaar

Wil je de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 naar boven toe tillen? Dan moet je toch over behoorlijke krachten beschikken. Deze wasmachine weegt namelijk maar liefst 93 kilogram. Dit vinden wij eigenlijk iets te veel van het goede.

Het advies is om de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 bij bijvoorbeeld Coolblue te bestellen. Bij Coolblue kun je namelijk kiezen voor ‘Aansluiten en plaatsen op de gewenste plek’.

Door deze extra dienst van Coolblue is dit nadeel uiteraard een stuk kleiner.

Voor wie is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 geschikt?

Zoals eerder al aangegeven, is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 voor veel huishoudens geschikt. Dit heeft eigenlijk twee hoofdredenen:

 • Vulgewicht van 8 kilogram. In de wereld van wasmachines is dit eigenlijk de gemiddelde maat. Dankzij dit vulgewicht is deze wasmachine automatisch voor veel huishoudens geschikt. Variërend van 2 tot 4 personen eigenlijk.
 • Veel wasprogramma’s. Het is ook ideaal dat de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 van veel wasprogramma’s voorzien is. Ongeacht wat voor kleding of wasgoed je hebt, kun je prima voor deze wasmachine kiezen.

Wat zeggen andere mensen over de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0?

Nadat Miele met de WSF 363 WCS PowerWash 2.0 op de markt kwam, werd ‘ie al snel populair. Dit blijkt onder meer uit de online reviews die je tegenkomt.

Bij Coolblue zijn bijna 200 reviews achtergelaten door kopers. Van deze reviews is de gemiddelde score een 9,3. Dat is uitzonderlijk hoog, waaruit duidelijk blijkt dat deze wasmachine bij de kopers in de smaak valt.

Veel van de reviews hebben betrekking op de wasprogramma’s. Zo roemen veel kopers de diversiteit aan de wasprogramma’s, maar ook het snelwasprogramma.

Verder geven veel kopers aan dat dit een opvallend stille wasmachine is. Tot slot geven sommige kopers aan dat het een uiterst eenvoudige wasmachine is qua bediening.

Onze conclusie over de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

In onze ogen is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 één van de beste wasmachines van dit moment. Deze wasmachine is zuinig, is voor veel huishoudens geschikt en maakt opvallend weinig lawaai.

In combinatie met de vele wasprogramma’s zorgt dit voor een interessant geheel.

Wel adviseren wij je om op zoek te gaan naar een aanbieding. Meerdere aanbieders bieden de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 met €100 korting aan.

Dat is aanzienlijk, dus probeer van deze korting te profiteren. Van de aanschaf van deze wasmachine ga je zeker geen spijt krijgen!Meer wasmachine reviews:


Categorieën: Huishouden