Samsung WW90T534AAW Autodose: Review

Last updated by Kaz on

samsung ww90t534aaw autodose review

Ben je op zoek naar een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram? En ga je het liefste voor een model van een A-merk, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen?

Dan is het logisch dat de Samsung WW90T534AAW Autodose op je radar verschenen is.

Deze Samsung wasmachine lijkt erg interessant te zijn, maar is dat ook het geval? Je leest het allemaal in deze Samsung WW90T534AAW Autodose review!

Samsung WW90T534AAW Autodose in het kort

De Samsung WW90T534AAW Autodose is een ideale wasmachine voor grotere gezinnen. Als je veel wasgoed in één keer wilt wassen, komt het vulgewicht van 9 kilogram maar al te goed van pas.

Ook de vele handige extra’s zijn naar onze wens, waaronder de dosering van het wasmiddel. Voor de prijs hoef je de Samsung WW90T534AAW ook niet te laten staan. Dit is wat ons betreft één van de beste wasmachines voor veel huishoudens!

👍 Voordelen van de Samsung WW90T534AAW Autodose:

 • Vulgewicht van 9 kilogram
 • Automatische dosering van het wasmiddel
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voor veel huishoudens geschikt
 • Inclusief Steam Wash Programma
 • Veel extra functies

👎 Nadelen van de Samsung WW90T534AAW Autodose:

 • Geen snelwasprogramma
 • Geen AddWash deur


De belangrijkste specificaties van de Samsung WW90T534AAW Autodose

Overweg je de aanschaf van een nieuwe wasmachine? Of ben je simpelweg hard toe aan een nieuwe wasmachine? In beide gevallen moet je goed naar het gewenste gebruik kijken.

Mocht je veel wasgoed in één keer willen wassen, sluit een 9 kilogram wasmachine prima op je wensen aan.

Maar, sluit de Samsung WW90T534AAW Autodose in dat geval prima op je wensen aan? Dat is afhankelijk van je andere eisen en wensen.

Om de keuze zo makkelijk mogelijk voor je te maken, zetten wij de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje:

Vulgewicht9 kilogram
Toerental1400 RPM
Geluidsniveau centrifugeren72 dB
Aantal programma’s14 programma’s
EnergieklasseA
Energiebesparing over levensduur€290
Energieverbruik per jaar108 kWh
Afmetingen (d x b x h)63,5 x 60 x 80
Gewicht68 kilogram
Kabellengte1,5 meter
Aansluitwaarde2000 Watt
Lengte afvoerslang1,5 meter
Lengte aanvoerslang1,5 meter

Wat laten deze specificaties precies zien? Meerdere zaken wat ons betreft. De belangrijkste conclusies op basis van deze specificaties delen we graag hieronder met je.

Zuinige wasmachine

De Samsung WW90T534AAW Autodose is een uiterst zuinige wasmachine. De energieklasse A spreekt boekdelen, terwijl dat ook geldt voor de jaarlijkse besparing. Bij normaal gebruik verbruikt de wasmachine slechts 108 kWh per jaar.

De verwachte levensduur van de WW90T534AAW is aanzienlijk. Ga uit van zeker 8 tot 10 jaar. Gedurende deze periode bespaar je maar liefst €290 op de energiekosten!

Veel was mogelijkheden

Met de Samsung WW90T534AAW Autodose haal je een veelzijdige wasmachine in huis. Dit is onder meer aan het aantal programma’s te danken: 14 stuks om precies te zijn.

Wat hier dan concreet het voordeel van is? Simpel: dat je altijd op de gewenste manier je kleding en ander wasgoed kunt wassen.

Je hebt daarbij ook nog de mogelijkheid om zelf de temperatuur in te stellen. Alle touwtjes dus in eigen handen bij deze Samsung wasmachine.

Voor veel huishoudens geschikt

Bovenstaande specificaties laten nóg iets zien: dat de Samsung WW90T534AAW Autodose voor veel huishoudens geschikt is. Met alle dank aan het forse vulgewicht van 9 kilogram.

Dit forse vulgewicht is ideaal voor de grotere huishoudens. Heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen? Dan is tijd je waarschijnlijk dierbaar.

Door gebruik van de Samsung WW90T534AAW Autodose te maken, weet je het nodige tijd te besparen. Je kunt immers veel wasgoed in één keer laten wassen.

Bijkomend voordeel: je kunt de Samsung WW90T534AAW Autodose ongetwijfeld op de gewenste plek in je woning zetten. Zowel de stroomkabel als de afvoer- en aanvoerslang zijn namelijk 1,5 meter lang.

De aansluitwaarde van 2000 Watt is voor een wasmachine niks meer dan normaal te noemen.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen

Is de Samsung WW90T534AAW Autodose een aanrader? Ja, dat is wat ons betreft zeker het geval.

Onze positiviteit is onder meer aan bovenstaande voordelen te danken. Deze voordelen lichten we hieronder graag nader toe.

Automatische dosering van het wasmiddel

Zoals de naam al aangeeft, beschikt deze wasmachine over de functie ‘AutoDose’. Dit houdt in dat zowel het wasmiddel als de wasverzachter perfect gedoseerd wordt door de wasmachine. Hiermee geniet je eigenlijk van 2 voordelen:

 • Je flacon wasmiddel gaat langer mee. Dit komt simpelweg doordat er nooit te veel wasmiddel door de Samsung WW90T534AAW Autodose gebruikt wordt voor een wasbeurt.
 • Je wasgoed blijft langer mooi. Door de automatische dosering blijft je kleding – en ander wasgoed – ook een stuk langer mooi. Dit komt puur doordat de wasmachine altijd de juiste hoeveelheid wasmachine gebruikt.

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

De Samsung WW90T534AAW Autodose is subliem wat ons betreft. Deze wasmachine is opvallend betaalbaar, met name als je ‘m in de aanbieding kunt kopen.

Normaal gesproken ligt de adviesprijs voor deze wasmachine op €699. Toen wij deze review schreven, betaalde je echter slechts €599 bij Expert voor deze wasmachine.

Een dergelijke aanbieding maakt de prijs-kwaliteitverhouding nóg beter!

Over de kwaliteit hoef je ook niet in te zitten. De Samsung WW90T534AAW Autodose is precies zoals je van het merk Samsung mag verwachten: meer dan prima. Dit is simpelweg een wasmachine waar je jarenlang – met veel plezier – gebruik van maakt.

SteamWash programma

De WW90T534AAW is ook nog van het zogeheten SteamWash programma voorzien. Dit programma wast extra hygiënisch, waarbij gebruik wordt gemaakt van stoom.

Het voordeel hiervan is dat alle allergenen en bacteriën uit de kleding verwijderd worden. Met name als je last van een allergie hebt, is dit een welkome functie.

Veel extra functies

Kies je voor de Samsung WW90T534AAW Autodose? Dan kies je ook nog voor een wasmachine met veel extra functies. Samsung heeft de WW90T534AAW Autodose onder meer van deze extra’s voorzien:

 • SmartThings. Het is hiermee mogelijk om deze wasmachine aan je smartphone of tablet te koppelen. Nadien is het mogelijk om vanaf je telefoon of tablet het gewenste wasprogramma te selecteren.
 • Startuitstel. Wil je dat de wasmachine pas over bijvoorbeeld 2 uur zijn werk gaat doen? Dan komt de startuitstel functie maar al te goed van pas. Je kunt dit eigenlijk zien als een timer.
 • Resttijdindicatie. Op het duidelijke display van de Samsung WW90T534AAW Autodose zie je precies staan hoe lang het wassen nog duurt.
 • Kinderbeveiliging. De kinderbeveiliging is ideaal voor huishoudens met één of meerdere kleinere kinderen.

👎 Nadere blik op de belangrijkste nadelen

In onze ogen is de Samsung WW90T534AAW Autodose een geweldige wasmachine. Dit is aan alle bovenstaande voordelen én het prijskaartje te danken.

Tegelijkertijd zijn er ook een paar kleine aandachtspunten waar je even goed rekening mee moet houden.

Geen snelwasprogramma

Wil je even snel een wasje draaien? Dan is het jammer dat het aan een snelwasprogramma ontbreekt. Sommige andere Samsung wasmachines beschikken hier wél over, maar die zijn in veel gevallen een stuk duurder te noemen.

Goed om te weten: deze Samsung wasmachine beschikt wel over een soort van snelwasprogramma. Je kunt namelijk in 30 minuten het wasgoed licht op laten frissen.

Geen AddWash deur

De Samsung WW90T534AAW Autodose beschikt jammer genoeg niet over een AddWash deur. Dit betekent dat je niet nog extra wasgoed bij kunt vullen, terwijl de wasmachine al met een wasprogramma bezig bent.

Dit hadden wij liever anders gezien. Maar, je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

Voor wie is de Samsung WW90T534AAW Autodose geschikt?

De Samsung WW90T534AAW Autodose is, zoals eerder al gesteld, voor veel huishoudens geschikt. Met name voor de grotere huishoudens is dit een ideale wasmachine.

Daarbij raden wij je wel aan om goed naar de afmetingen te kijken. Dit is namelijk niet de kleinste wasmachine, mede door de forse trommel. Het gewicht is overigens wel gemiddeld te noemen voor zo’n grote wasmachine: 9 kilogram.

Wat zeggen andere mensen over de Samsung WW90T534AAW Autodose?

Deze Samsung WW90T534AAW Autodose review is erg positief. Maar, geldt dat ook voor de beoordelingen van andere mensen die deze wasmachine reeds gekocht hebben? Ja, dat is inderdaad het geval.

Bij Coolblue zijn meer dan 620 reviews achtergelaten. Van dit grote aantal reviews is de gemiddelde score een 9,0! Dit geeft overduidelijk aan dat de meeste kopers (erg) tevreden met deze wasmachine zijn.

Vallen bij deze reviews nog bepaalde zaken op? Ja, meerdere kopers geven aan dat dit een erg stille wasmachine is. Ook geven veel mensen aan dat de koppeling met de smartphone erg handig is.

Her en der vallen ook wat negatieve woorden te vinden. Zo vindt een gebruiker het onhandig dat er geen persoonlijke programma’s zijn.

Een andere gebruiker geeft aan dat het wasgoed soms een muffe geur heeft, nadat het uit de Samsung WW90T534AAW Autodose gekomen is.

Onze conclusie over de Samsung WW90T534AAW Autodose

Onder aan de streep zijn wij zeer enthousiast over de Samsung WW90T534AAW Autodose.

Deze wasmachine is ideaal voor grotere huishoudens, is opvallend zuinig en biedt veel handige functies aan. Ook het feit dat je uit 14 wasprogramma’s kunt kiezen, is een groot voordeel.

Graag raden wij je het volgende aan: schaf de Samsung WW90T534AAW Autodose zo snel mogelijk aan. Daarbij raden wij je ook aan om goed een eventuele aanbieding in de gaten te houden.

Meerdere webshops – en winkels – stunten regelmatig met een forse korting op de Samsung WW90T534AAW Autodose.

Indien je daarvan kunt profiteren, geniet je van een nog betere prijs-kwaliteitsverhouding. Veel was plezier gewenst in ieder geval!Meer wasmachine reviews:


Categorieën: Huishouden