Beste Debit Card Nederland (Test 2024) – Top 5!

Last updated by Kaz on

debit card nederland

Eigenlijk iedereen weet wel wat een credit card is. Maar, heb je ook al eens van een debit card gehoord? Dit is een betaalkaart waarmee je wereldwijd betalingen kunt doen.

Dit doe je op een simpele manier; stort geld op de debit card en voer vervolgens de gewenste betalingen uit.

Maar, niet in alle situaties is het eerst nodig om geld op de debit card te storten. Er zijn ook debit cards waarbij het geld direct van de bankrekening wordt afgeschreven.

Dat is precies waar de term ‘gedebiteerd’ op slaat.

Met een debit card geniet je van veel mogelijkheden. Dat is het geval in eigen land, maar is ook het geval in het buitenland.

Als je voor één van de beste debit cards kiest, ben je in staat om wereldwijd de gewenste betalingen te verrichten.

De top 5 Debit Cards in Nederland

Heb je interesse om van een debit card gebruik te maken? Voordat het zover is, moet je goed je wensen op een rijtje zetten. Waar wil je je nieuwe debit card precies voor gebruiken? Welke eisen stel je aan je nieuwe debit card? En met welke kosten wil je te maken krijgen?

Dit zijn slechts enkele vragen die je aan jezelf moet stellen. Dit hebben wij ook gedaan, terwijl wij op zoek waren naar de beste debit cards in Nederland.

Aan de hand van ons onderzoek hebben wij uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen. Over de vijf beste debit cards in Nederland vertellen we je hieronder graag véél meer.

1. Wise Mastercard

De Wise Mastercard is volgens ons de beste debit card in Nederland. Deze kaart is aan een gratis digitale betaalrekening gekoppeld, waarna je elke gewenste aankoop kunt doen.

Dit kun je met euro’s doen, maar kun je ook met andere valuta’s doen. Deze debit card is namelijk aan elke vreemde valuta gekoppeld.

Wat bij de Wise Mastercard zo’n groot voordeel is, is het kostenplaatje. Voor deze kaart betaal je bijvoorbeeld geen vaste kosten. Ook het opnemen van geld is tot op bepaalde hoogte volledig gratis.

Alleen als je vaker geld opneemt, betaal je 1,75 procent over het opgenomen bedrag. Deze debit card is veilig, handig en qua kosten uitermate interessant. Vandaar ook dat dit volgens ons de beste debit card van Nederland is.
2. N26 Mastercard

N26_debit-mastercard-nederland

Met de N26 Mastercard kun je overal betalen. Dit doe je in eigen land, maar doe je ook in het buitenland. Eén van de belangrijkste voordelen hierbij is dat je gebruik maakt van het betaalnetwerk van Mastercard.

Dit netwerk staat te boek als één van de veiligste betaalnetwerken wereldwijd.

Het mooie is dat je bij de N26 Mastercard niet in het rood kunt staan. Op het moment dat je geld op is, heb je dus niks meer aan deze debit card.

Dit vinden wij een groot voordeel, aangezien je hiermee voorkomt dat je in de schulden terechtkomt. Het is niet voor niets dat deze volledig gratis debit card zó populair is!
3. Bunq Easy Green

Ben je vaak op reis? Of shop je graag in buitenlandse webshops? In beide gevallen biedt de Bunq Easy Green debit card uitkomst.

Met deze debit card ben je in staat om bijna elke gewenste betaling in elke buitenlandse valuta te doen. Dit is ideaal tijdens het reizen, maar dus ook tijdens het online shoppen.

Met deze debit card geniet je bovendien van veel gemak. Dit komt onder meer door de voordelige kosten, maar ook door de duurzaamheid.

Bunq plant bijvoorbeeld een boom voor iedere 100 euro die je middels de debit card uitgeeft. En bij het aanvragen van deze debit card wordt niet alleen een betaalrekening geopend, maar je kan ook subrekeningen openen om zo jouw financiële plaatje goed bij te houden!
4. Revolut Card

De debit card van Revolut is aan een ware opkomst bezig. Dit is onder meer te danken aan het kostenplaatje.

Ongeacht in welke valuta je betaalt, hoef je niet bang te zijn voor verborgen kosten. Revolut is 100% transparant en doet er alles aan om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden.

Met de debit card van Revolut kun je bovendien héél veel betalingen doen. Dit komt onder meer doordat je in maar liefst 150 valuta’s kunt betalen.

Ongeacht in welk land je bent óf wilt shoppen, maak je gebruik van de Revolut debit card. Door de jaren heen is ook gebleken dat deze debit card uiterst veilig te gebruiken is.
5. Viabuy Prepaid Card

Uit onze test bleek ook dat de Viabuy Prepaid Card een geweldige debit card is. Met deze debit card kun je wereldwijd op een veilige en relatief betaalbare manier betalen.

Na het aanvragen heb je al binnen 3 dagen de beschikking over deze debit card, waarna je direct met geld uitgeven kunt starten.

Voor deze debit card betaal je jaarlijks 19,90 euro. De kosten vallen dus ook reuze mee, maar bij de opname van geld moet je wel relatief veel betalen. Het advies is daarom om eerst voor één van bovenstaande debit cards te kiezen.

Voldoen die debit cards niet aan je verwachting(en)? Dan kun je met een gerust hart voor de Viabuy Prepaid Card kiezen.
Wat is voor jou de beste debit card?

Heb je interesse om een debit card aan te vragen? Wij raden je hoe dan ook aan om voor één van bovengenoemde debit cards te gaan.

Maar, wat is nou voor jóu de beste keuze? Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er enkele belangrijke factoren waar je goed op moet letten.

Kosten

Ten eerste is het heel belangrijk om de kosten goed in beeld te brengen. Ga goed na wat het aanvragen van een debit card kost.

En ga vervolgens ook goed na wat het kost om van de debit card gebruik te maken. Wij hebben opgemerkt dat deze kosten per debit card flink uiteenlopen.

Wat je uiteindelijk voor de kaart moet betalen, hangt vooral van jezelf af. Als je vaak van de debit card gebruik gaat maken, lopen de kosten vanzelf op.

Maak je echter incidenteel gebruik van de debit card? Dan hoef je eigenlijk niet over de kosten in te zitten.

Manier van opwaarderen

Ten tweede moet je goed naar de manier van opwaarderen kijken. Voordat je van de debit card gebruik kunt maken, moet je deze in de meeste gevallen opwaarderen. Dit kun je bijvoorbeeld middels iDeal, Pin of bankoverschrijving doen.

Onze voorkeur gaat uit naar een debit card met iDeal. Dat is toch de makkelijkste en snelste manier om geld over te maken.

Veiligheid

Ten derde is het belangrijk om goed de veiligheid in de gaten te houden. Als je van een debit card gebruik maakt, wil je immers elke betaling veilig uit kunnen voeren.

Kies daarom altijd voor één van bovenstaande debit cards. En ga niet voor een debit card waar je nog nooit van gehoord hebt.

Extra’s

Tot slot is het belangrijk om goed op eventuele extra’s te letten. Zo bestaan er debit cards waarmee je extra verzekerd bent. Ga daarom goed na welke extra’s de debit card biedt. En probeer deze extra’s goed af te stemmen op het gewenste gebruik.

Kies je voor één van bovengenoemde vijf debit cards? Dan ben je van de nodige extra’s verzekerd. Maar, je bent bovenal van veel gemak verzekerd. En dat is toch dé reden waarom een debit card zo handig is!


Categorieën: Computer