Jortt Review & Ervaringen – Is het je geld waard?

Last updated by Joni on

Onze ervaring met Jortt boekhoudprogramma

Boekhouding is voor veel mensen het grote nadeel van werken als zelfstandige.

Jortt is daarom al snel in populariteit gestegen. Het automatiseert je boekhouding, waardoor je veel tijd en moeite kunt besparen. 

Is Jortt echt je geld waard? Lees hier mijn ervaringen om dit voor jezelf te bepalen.

Mijn Jortt beoordeling in het kort

Jortt boekhouding logo

De grootste voordelen

Jortt maakt de boekhouding ontzettend makkelijk. Een groot deel van je administratie wordt geheel geautomatiseerd.

Hierdoor hoef je er niet uren aan kostbare tijd aan te besteden. Ook weet je zeker dat je boekhouding klopt.

De bot van Jortt controleert alle gegevens die worden ingevoerd. Een foutje wordt dus binnen enkele seconden herkend en gecorrigeerd. 

Ook je aangiftes worden altijd foutloos ingeleverd bij de Belastingdienst.

Sterker nog, je kunt je Jortt account direct koppelen aan de Belastingdienst. Zo lever je makkelijk je aangiftes in. Dit voorkomt veel stress.

Het fijnste vond ik nog dat Jortt zo makkelijk te gebruiken is. Je hoeft niet goed met computers te zijn om het programma te begrijpen.

Alles wordt glashelder aan je uitgelegd. Moet je een actie ondernemen? Dan laat het programma je dit weten. Voor de rest kun je gewoon achteroverleunen en ontspannen. Jortt doet het zware werk.

De grootste nadelen

Op het programma van Jortt valt niets aan te merken. Ik heb geen technische problemen ervaren bij de administratie.

De boekhoudbot is handig, dat staat vast. Toch kan het een echte boekhouder niet vervangen. 

Door het geautomatiseerde systeem loop je namelijk een paar dingen mis. Deze zou je bij een traditionele boekhouder wel kunnen ontvangen.

Misschien heb je geen behoefte aan deze boekhoudkundige diensten. Toch is het belangrijk om de beperkingen van een boekhoudprogramma als Jortt te kennen.

Zo kun je beter inschatten of het voldoet aan je eisen.

Werk je bijvoorbeeld in de zorg? Dan gelden er weer andere regels voor je dan in de bouw. Jortt kan je geen specifiek advies geven over jouw sector.

Ben je van plan je ondernemen uit te bouwen? Dan kan Jortt de cijfers niet voor je interpreteren. Je zult dus zelf moeten bepalen of je genoeg inkomsten hebt om een investering te maken.

Ook je papieren administratie blijft jouw persoonlijke verantwoordelijkheid. Als zzp’er ben je volgens de Belastingdienst bijvoorbeeld verplicht je documenten 7 jaar te bewaren.

Dit zijn een hoop bonnetjes en facturen. Jortt kan je hier uiteraard niet bij helpen.

Mijn ervaring met Jortt boekhouding

Gebruiksgemak

Ik vond Jortt ontzettend makkelijk te gebruiken. Het programma is niet ingewikkeld, en zelfs voor een digibeet als ik te begrijpen.

Het legt je uit welke stappen je moet nemen. Vervolgens gebeurt veel van de administratie automatisch. Dit scheelt ontzettend veel tijd en frustratie.

Als ondernemer wil je niet constant met cijfertjes bezig zijn. Dit werd voor mij allemaal uit handen genomen. 

Als ik er niet uitkwam, kon ik naar de website gaan. Hier staat stap voor stap alles duidelijk uitgelegd. Onder het kopje ‘uitleg’ vind je alles wat je moet weten.

Ook heb ik gemerkt dat de klantenservice van Jortt erg behulpzaam is. Met snelle reacties kun je binnen de kortste keren een probleem oplossen.

Overzicht

Jortt boekhouding statistieken

Ik ben niet de meest boekhoudkundige persoon. Ik raak al snel in de stress door te veel cijfertjes.

Soms heb ik hierdoor geen goed overzicht van mijn financiën. Dit kan ontzettend storend zijn. Ik word namelijk beperkt door het feit dat ik niet weet hoe mijn onderneming er voor staat.

Daarom haal ik ontzettend veel profijt uit de overzichten die Jortt me geeft.

Jortt maakt makkelijk te lezen rapporten en statistieken voor je. Door dit overzicht op elk moment te kunnen inzien, ben je altijd op de hoogte.

Op deze manier kan ik beter beslissingen maken voor mijn onderneming. 

Fiscaal advies

Het kan lastig zijn om alle regels van de Belastingdienst bij te houden. Deze veranderen ook nog eens regelmatig.

In plaats van per uitgave op te zoeken welke BTW voor mij toepasbaar is, regelt Jortt dit voor me. Het wordt automatisch bijgewerkt met de actuele vereisten van de Belastingdienst.

Zo weet ik dus zeker dat ik niet te veel of te weinig belasting betaal. Hierdoor valt een enorme last van mijn schouders.

Ook weet ik zeker dat mijn aangiften correct zijn. Bij fouten in de administratie kan de Belastingdienst je een boete opleggen. Dit wilde ik natuurlijk koste wat het kost voorkomen.

Met Jortt hoef je je hier geen zorgen om te maken. Het controleert je aangiften, en zorgt dat alles in orde is. Vervolgens kon ik het met een klik op de knop versturen naar de Belastingdienst.

Ook als je aangifte te laat wordt ingeleverd, riskeer je een boete. Die race tegen de klok is met Jortt niet meer nodig!

Wat zijn de functies van Jortt?

Boekhouding

Jortt automatische boekhoudbot

Boekhouding kan zelfstandige ondernemers veel tijd kosten. Met het programma van Jortt wordt de administratie een stuk makkelijker.

Door je bankrekening te koppelen, leest de bot automatisch je inkomsten en uitgaven. Het voert alles automatisch in het systeem in.

Je kunt zelf beschrijvingen plaatsen bij elk bedrag. Hierdoor is je boekhouding binnen een half uur geautomatiseerd.

Jortt kent het belastingsysteem door en door. Het geeft je fiscaal advies voor je onderneming. Zo betaal je gegarandeerd nooit meer te veel belasting.

Ook geeft het je een overzicht van je boekhouding. Zo weet je altijd hoe je ervoor staat.

Btw-aangifte

Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor je boekhouding. Dit kan nogal beangstigend zijn. De Belastingdienst houdt je persoonlijk aansprakelijk voor fouten in je administratie.

Vooral de Btw-aangifte kan lastig zijn. Jortt gebruikt een bot die je aangifte controleert op onjuistheden.

Door dit automatische proces kunnen geen menselijke foutjes plaatsvinden. Zelfs de beste boekhouder kan iets over het hoofd zien. 

Door dit proces te automatiseren, wordt de Btw-aangifte een stuk makkelijker. Met een klik op de knop kun je een periode afsluiten en verzenden. 

Facturen maken

Factuur maken Jortt boekhouding

Jortt laat je facturen maken die er verzorgd en professioneel uitzien. Deze facturen worden vervolgens automatisch in je boekhouding opgenomen.

Dit houdt in dat je debiteurenrekening en je BTW direct worden bijgewerkt. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van je financiën. Ook als je zelf je facturen maakt, zijn deze makkelijk in te voeren. 

Je hebt ook de mogelijkheid om een link of QR-code toe te voegen aan je digitale factuur. Je klant kan het bedrag dus met enkele klikken betalen.

Jortt stuurt automatisch een herinnering als klanten niet op tijd hebben betaald. De factuur voldoet uiteraard aan alle wettelijke vereisten. 

Automatische incasso’s

Als je veel vaste klanten hebt, kunnen automatische incasseringen veel tijd en inspanning opleveren.

Jortt regelt alles. Je hebt dus geen overeenkomst nodig met je bank. Ook als de incassering niet lukt, zal Jortt er achteraangaan.

Na 3 mislukte pogingen krijg je een melding. De factuur wordt automatisch bijgewerkt. Je hoeft dus nergens naar om te kijken. 

Jortt stuurt een SEPA-machtiging naar de klant. Hiermee gaat je klant akkoord met de automatische incasso.

Deze kan zelf de betaalmethode beslissen. Ook voor je klanten kan automatische incassering dus veel tijd schelen. 

Boekhoudbot

De boekhoudbot is wat Jortt uniek maakt. De bot zorgt ervoor dat je administratie simpel en snel gedaan kan worden.

Maandelijkse kosten kunnen bijvoorbeeld automatisch worden verwerkt. Ook kan het kosten en inkomsten categoriseren.

Ook kun je de bot personaliseren. Door zelf regels in te voeren, stuur je de boekhoudbot om taken uit te voeren.

Het belangrijkste wat de boekhoudbot doet, is controleren. Onregelmatigheden worden direct opgemerkt en gecorrigeerd. Ook maakt het met 1 klik je jaarrapporten en aangiften aan. 

Wat vinden klanten ervan?

Jortt boekhouding reviews

Ik heb online vrijwel alleen maar positieve beoordelingen gezien van klanten. Op Google krijgt het bedrijf 4,8 van de 5 sterren.

De 1200 reacties zijn vrijwel allemaal lovend. Klanten zijn vooral tevreden over het gebruiksgemak en de klantenservice. Dit is een indicatie dat Jortt zeer behulpzaam is als je er zelf even niet uitkomt. 

Een gebruiker zegt: “Jortt kan ik je warm aanbevelen, heel prettig en duidelijk om mee te werken zelfs voor iemand op leeftijd. Ik ben er heel blij mee.”

Een andere klant geeft aan: “Boekhouding saai? Met Jortt wordt het leuk en heb je je boekhouder alleen nog maar voor de zeer complexe zaken nodig. Boekhouding in een handomdraai en btw-aangifte met 2 minuten geregeld. Ik zou niet meer zonder Jortt kunnen!”

Over het algemeen zeggen bijna alle gebruikers dat ze Jortt kunnen aanbevelen. 

Jortt prijzen: hoeveel kost het?

Jortt Gratis

Jortt heeft een software die gratis te gebruiken is. Er komen geen kleine lettertjes bij kijken!

Je kunt zo lang je wilt gebruikmaken van deze optie. In dit programma kun je je administratie invoeren. Hierdoor houd je zelf een makkelijk overzicht van je boekhouding.

Hiermee kun je bijvoorbeeld:

  • Facturen maken en invoeren
  • Uren registreren
  • To-dolijst maken

De beperking van Jortt Gratis is dat je geen gebruik kunt maken van de boekhoudbot. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het invoeren en controleren van je gegevens.

Jortt ZZP

Voor Jortt ZZP betaal je € 17,50 per maand. Je boekhouding wordt bij deze optie tot wel 70% geautomatiseerd.

Ook kun je fiscaal advies ontvangen en elektronisch je btw-aangifte regelen. Ook kun je je bankrekening koppelen.

Hierdoor worden inkomsten en uitgaven herkend door de bot en automatisch ingevoerd. Je kunt bovendien enkele rapportages inzien.

Jortt MKB

Voor meer functies kun je kiezen voor Jortt MKB. Hiervoor betaal je € 22,50 per maand. De grootste voordelen van dit pakket zijn de meerdere bankrekeningen die je kunt koppelen.

Meerdere werknemers kunnen zo zakelijke uitgaven doen. Deze worden vervolgens automatisch verwerkt in het programma. Je boekhouding wordt hiermee tot wel 80% geautomatiseerd.

Ook kun je je webshop koppelen aan je account. Alle verkopen worden zo direct doorgestuurd naar Jortt. 

Jortt Plus

Jortt Plus biedt je de meeste functies. Dit kost € 34,50 per maand. Bij dit pakket kun je facturen voor je klanten automatisch incasseren.

De geavanceerde rapporten die Jortt voor je opstelt, geven een precies overzicht van je hele onderneming.

De Boekhoudbot Plus kan tot wel 99% van je administratie overnemen. 

Conclusie: is Jortt je geld echt waard?

Handmatige boekhouding

Jortt is een geweldige software. Als je jezelf tijd en frustratie wilt besparen, is Jortt zeker je geld waard.

Het automatiseren van de boekhouding zorgt voor een makkelijke en snelle administratie. Binnen 10 minuten kun je het werk doen dat zonder Jortt uren zou duren.

Jortt is echter geen boekhouder in de traditionele zin van het woord. Voor persoonlijk fiscaal advies is het dus niet de beste optie.

Wil je advies over het uitbreiden van je bedrijf? Dan kun je beter naar een administratiekantoor gaan. 

Toch kan Jortt een belangrijke functie overnemen binnen je onderneming. Door de boekhouding te automatiseren, kun jij je richten op belangrijkere zaken.

Wat mij betreft, is Jortt daarom alleen al dubbel en dwars het geld waard. Categorieën: Computer