Keyboard met 88 toetsen kopen? Dit zijn de beste!

Last updated by Joni on

beste keyboards met 88 toetsen

Heb je droom om piano te kunnen spelen? In dat geval kan het verstandig zijn om te starten met een keyboard piano met 88 toetsen.

Met zo’n keyboard krijg je het ‘piano spelen’ op een laagdrempelige manier onder de knie. Doordat zo’n keyboard 88 toetsen heeft, kun je bovendien veel (bekende) liedjes en refreinen leren spelen.

Een keyboard met 88 toetsen is dus om meerdere redenen aan te raden. Mochten bovenstaande punten je aanspreken, is het advies om dit artikel door te nemen.

In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de beste keyboards met 88 toetsen. 

Keyboard 88 toetsen – Top 3 uit de test

In de afgelopen jaren zijn meer en meer digitale piano’s met 88 toetsen op de markt gebracht.

Doordat je nu zoveel keuze hebt, zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Dáár helpen wij je graag een handje bij. 

Wij hebben namelijk veel keyboards met 88 toetsen aan een test onderworpen. Bij deze test hebben we gekeken naar de mogelijkheden, kwaliteit en het prijskaartje.

Uiteindelijk hebben wij, op basis van deze criteria, een top 3 kunnen selecteren. Over deze drie beste keyboards met 88 toetsen lees je hieronder meer.

1. MAX KB6 keyboard piano

MAX KB6 digitale piano

De MAX KB6 keyboard piano is volgens onze test een prima keyboard.

Dit keyboard beschikt over 88 aanslaggevoelige toetsen, een sustainpedaal en een keyboardstandaard. Met dank aan het sustainpedaal voeg je een extra dimensie aan het piano spelen toe.

De piano zelf beschikt ook nog over meerdere instellingen. Zo kun je uit 16 demonstratie songs en 140 timbres kiezen.

Met dank aan de MP3 speler met record functie kun je je pianospel naderhand terug luisteren.

De piano zelf is ook nog overzichtelijk, fraai en simplistisch vormgegeven. Een meer dan prima keyboard met 88 toetsen die aanslaggevoelig zijn.
2. Schubert Preludio keyboard

Preludio Schubert keyboard 88 toetsen

Geef je liever minder geld aan een nieuwe digitale piano met 88 toetsen uit? Dan kom je al snel bij dit keyboard van Preludio uit.

Dit keyboard beschikt over 88 toetsen, een sustainpedaal en een aanslagdynamiek. Met dank aan deze dynamiek voelt het spelen op dit keyboard erg realistisch aan.

Opvallend is dat dit keyboard compact vormgegeven is. Het keyboard wordt bijvoorbeeld niet met een standaard geleverd, zoals bij bovenstaand keyboard wel het geval is.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je de Schubert Preludio keyboard overal mee naar toe neemt.
3. MoreLife elektronische piano

MoreLife elektronische piano

Deze top 3 sluiten we af met deze MoreLife elektrische piano/keyboard.

Met dit keyboard met 88 toetsen geniet je van veel mogelijkheden en van veel gemak.

Daarnaast is deze piano een lust voor het oog. Dit is onder meer te danken aan de rode ‘baan’ boven de aanslaggevoelige toetsen.

Het fijne is dat dit keyboard echt voor iedereen geschikt is. Jonge kinderen kunnen prima van dit keyboard gebruik maken, terwijl dit ook voor de oude garde geldt.

Wel is dit keyboard met 88 toetsen relatief prijzig.
Keyboard 88 toetsen vs. keyboard 66 toetsen

Keyboard met 66 toetsen

Met een keyboard met 88 toetsen geniet je van een realistisch gevoel. Daarnaast is zo’n keyboard qua structuur en samenstelling exact gelijk aan een piano.

Bij een keyboard met 66 toetsen is dat niet het geval. Naarmate je beter en beter wordt, loop je me zo’n keyboard al snel tegen grenzen aan.

Er zijn immers maar een beperkt aantal tonen die je kunt spelen.

Waarom een keyboard met 88 toetsen?

88 toetsen keyboard kopen

Om meerdere redenen is het aan te raden om een keyboard met 88 toetsen te kopen:

  • Vergelijkbaar met een piano. Een piano heeft 88 toetsen, waardoor een keyboard met 88 toetsen volledig te vergelijken is met een piano. Als je het spelen op een keyboard met 88 toetsen volledig onder de knie hebt, kun je óók met een piano uit de voeten.
  • Realistisch. Indien je voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen kiest, voelt het spelen ook nog eens realistisch aan. Mocht je dit gevoel graag nog meer versterken, is het aan te raden om te kiezen voor een keyboard met sustain pedaal.
  • Compact. De meeste keyboards met 88 toetsen die je kunt kopen, zijn compact vormgegeven. Sowieso is dit een belangrijk voordeel van een keyboard ten opzichte van een piano.
  • Veel mogelijkheden. Doordat zo’n piano over 88 toetsen beschikt, kun je heel veel kanten met het keyboard op. Je kunt meerdere liedjes leren, maar ook vaste refreinen of een vast stramien.
  • Voor veel mensen geschikt. Wij zijn van mening dat een keyboard met 88 toetsen voor veel mensen geschikt is. Zo’n keyboard biedt veel plezier aan mensen die al kunnen spelen, maar ook aan kinderen of jongere mensen die graag piano willen leren spelen. Op een keyboard met 88 toetsen leer je dit als de beste.

Waar op letten bij het kopen van een keyboard met 88 toetsen?

Heb je wel oren naar de aanschaf van een keyboard met 88 toetsen? Logisch.

Om optimaal van zo’n keyboard te profiteren, is het wel zaak om een goede vergelijking te maken. Let hierbij vooral op onderstaande punten.

Soort toetsen

Wij adviseren je om altijd voor aanslaggevoelige toetsen te kiezen. Als de toetsen aanslaggevoelig zijn, krijg je veel meer gevoel tijdens het spelen.

Je hebt het gevoel alsof je op een echte piano speelt, terwijl je in werkelijkheid op ‘slechts’ een keyboard speelt.

Met of zonder standaard

Keyboard met standaard

Ook adviseren wij je om goed naar de aanwezigheid van een standaard te kijken. In de basis is een standaard erg handig, maar een standaard vraagt ook om de nodige ruimte.

Mocht je het vooral zo compact mogelijk willen hebben, kies je het beste voor een keyboard met 88 toetsen zónder standaard.

Met of zonder sustain pedaal

Keyboard pedaal 88 toetsen

Wil je tijdens het spelen op het keyboard nóg meer controle op de tonen uit kunnen oefenen?

Kies dan voor een keyboard met sustain pedaal. Met dit pedaal kun je de tonen verkorten of verlengen, waardoor je van een extra dynamiek geniet.

Prijskaartje

Een ander belangrijk aandachtspunt is het prijskaartje. Als je een keyboard met 88 toetsen wilt kopen, moet je hier sowieso een paar honderd euro aan besteden.

Maar, er bestaat een verschil tussen bijvoorbeeld 200 en 350 euro.

Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je bij voorkeur uit wilt geven. Als je dit eenmaal (exact) weet, kun je gericht op zoek gaan naar de beste koop.

De drie keyboards die wij in dit artikel besproken hebben, lopen ook qua prijskaartjes uiteen.
Veelgestelde vragen

Hoeveel toetsen heb je nodig op een keyboard?

Het advies is om altijd voor een keyboard met 88 toetsen te kiezen. Je kunt ook voor een variant met 61 of 66 toetsen kiezen, maar die varianten zijn relatief beperkt. Je loopt al snel tegen beperkingen qua toetsen en tonen aan. Zeker als je specifieke liedjes wilt spelen, is het aan te raden om voor een keyboard met 88 toetsen te kiezen.


Is een tweedehands keyboard met 88 toetsen een aanrader?

Dit hangt heel erg van je eigen wensen af. Wil je eerst ervaren of je het spelen op een keyboard wel leuk vindt? Dan kan een tweedehands variant een prima optie zijn. Wil je direct voor het beste van het beste gaan? Dan kun je beter voor een nieuwe variant kiezen. Maak daarom op dit gebied voor jezelf een goede afweging.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio