Soundbar zonder subwoofer kopen? Top 4 & handige koopgids!

Last updated by Simon on

beste soundbar zonder subwoofer voor televisie

Denk jij na over een soundbar zonder subwoofer? Omdat je graag jouw woonkamer wilt upgraden?

Wil je bijvoorbeeld de televisie een prominentere plek geven? Of wil je de indeling net iets anders hebben?

In dat geval kun je heel veel kanten op. Iets waar veel huishoudens tegenwoordig voor kiezen, is voor het plaatsen van een soundbar.

Wil jij ook graag een soundbar in jouw woonkamer hebben? Dan is het interessant om eens naar een soundbar zonder subwoofer te kijken.

De top 4 soundbars zonder subwoofer

Is het aan te raden om voor een soundbar zonder subwoofer te kijken? Ja, dat is zeker het geval. In sommige situaties is dit gewoonweg de beste keuze:

 • Als je een liefhebber bent van hoge- en middentonen: een soundbar doet met name dienst voor de lagere tonen. Als er in jouw lievelingsmuziek niet al te veel lage tonen te vinden zijn, is een soundbar zonder subwoofer beste keuze.

  Ben je juist wel liefhebber van een muziekgenre met veel lage tonen? Kies dan wél voor een soundbar met subwoofer.
 • Als je in een appartement of flat woont: heb je enig idee wat zo vervelend aan een soundbar is? Juist! Dat de soundbar behoorlijk dreunt. Indien je in een flat of appartement woont, is dit uiterst vervelend voor jouw onderburen.

  In een appartement of flat kies je daarom bij voorkeur ook voor de beste soundbar zonder subwoofer.

Herken je jezelf in één van deze situaties? Dan is het advies om op zoek te gaan naar een soundbar zonder subwoofer.

Dit hoef je niet meer zelf te doen; wij zijn namelijk alvast voor je op zoek gegaan naar de beste soundbar zonder subwoofer. Onze bevindingen delen wij graag met je in onderstaande Top 4.

1. JBL Bar 2.0 – Soundbar – Zwart


Gaat jouw voorkeur uit naar een soundbar zonder al te veel poespas? En geef je bij voorkeur ook niet al te veel geld uit aan de nieuwe soundbar?

Dan is het advies om te kiezen voor deze JBL Bar 2.0 soundbar. Dit is volgens ons de beste soundbar zonder subwoofer.

Waar deze soundbar deze eretitel aan te danken heeft? Onder meer aan de prima geluidskwaliteit.

Toen wij deze soundbar uit mochten proberen, werden we eigenlijk direct enthousiast. De klanken zijn prachtig, terwijl het geluid ook erg helder klinkt. Met name als je van muziek of van een film geniet, komt deze soundbar perfect tot zijn recht.

Daarbij is het dus ook een groot voordeel dat deze soundbar géén subwoofer heeft. Door het ontbreken van de subwoofer dreunt deze soundbar niet al te hard.

Ook is het prettig dat de soundbar hierdoor niet al te veel ruimte in beslag neemt. Met dank aan het fraaie ontwerp kun je deze soundbar overigens ook probleemloos een prominente plek in jouw woonkamer geven.

Al met al een prima soundbar mét een prima prijskaartje.

👍 Voordelen:

 • compact, fraai en slank ontwerp;
 • draadloos muziek streamen is via bluetooth mogelijk;
 • soundbar zonder al te veel poespas;
 • prima geluidskwaliteit;
 • gunstig geprijsd.

👎 Nadelen:

 • bluetoothverbinding met TV is niet mogelijk.
2. Sonos Beam – Soundbar – Wit

Vind je niet erg om veel geld aan de beste soundbar zonder subwoofer uit te geven? En gaat jouw voorkeur uit naar een soundbar met een waanzinnige geluidskwaliteit?

Dan kun je niet om deze variant van Sonos heen. Deze variant is vrij opvallend door de witte kleur, maar brengt wel veel voordelen met zich mee.

Zo is bijvoorbeeld de vormgeving ideaal. De soundbar is compact vormgegeven, heeft een slank ontwerp en neemt niet overdreven veel ruimte in beslag.

Dat is ook te danken aan het feit dat de subwoofer gewoonweg ontbreekt. Dit merk je overigens níet aan de geluidskwaliteit terug. Nee, Sonos heeft echt waanzinnig werk afgeleverd.

Ook de bediening is ideaal. Het is namelijk mogelijk om deze Sonos soundbar op meerdere manieren te bedienen. Onder meer via spraakbesturing, via Google Assistent en via een speciale app voor op de smartphone.

Helaas moeten we wel concluderen dat deze soundbar helemaal géén afstandsbediening heeft.

Verder gaat het aansluiten van deze soundbar zonder subwoofer probleemloos. Je kunt ‘m op de gewenste plek op/bij jouw tv meubel neerzetten, waarna je ‘m middels een HDMI-ARC kabel aansluit op jouw televisie.

Let wel op: het is niet mogelijk om de Sonos Beam via bluetooth met jouw televisie te verbinden.

👍 Voordelen:

 • prachtig design;
 • echt een waanzinnige geluidskwaliteit;
 • makkelijk te bedienen (o.a. via een app);
 • ook middels spraakbesturing te bedienen;
 • makkelijk te installeren.

👎 Nadelen:

 • niet de goedkoopste soundbar zonder subwoofer;
 • geen afstandsbediening meegeleverd.
3. Bose Solo 5 – Soundbar – Zwart

Wil jij in jouw woonkamer muziek draadloos kunnen streamen? Wil je dit draadloos vanaf jouw tablet kunnen doen? Maar, bijvoorbeeld ook draadloos vanaf jouw smartphone?

Dan is deze Bose Solo 5 soundbar mogelijk de beste optie voor je. Toen wij deze soundbar zonder subwoofer uit mochten proberen, waren wij direct positief verrast.

Dat is onder meer aan de geluidskwaliteit te danken. Bose is op het gebied van speakers een prima merk, maar met deze soundbar heeft men zich overtroffen.

De klanken zijn onwijs helder, waarbij zowel hoge- als lage tonen perfect tot uiting komen. Eigenlijk merk je helemaal niet dat dit een soundbar zonder subwoofer betreft.

Ook is het dus ideaal dat je muziek moeiteloos kunt streamen. Dit doe je volledig draadloos vanaf jouw tablet of vanaf jouw smartphone. Wil je de muziek of een film via jouw TV streamen?

Dat is ook bijna volledig draadloos mogelijk; je hebt hier slechts 1 kabel voor nodig. Deze kabel kun je echter prima wegwerken.

Verder zijn de prijs-kwaliteitsverhouding, het ontwerp en de vele mogelijkheden opvallende punten. Het is al met al een soundbar zonder subwoofer waar je veel plezier aan gaat beleven!

👍 Voordelen:

 • zeer heldere klanken;
 • draadloos streamen vanaf tablet en smartphone;
 • met slechts 1 kabel te verbinden aan de TV;
 • fraai en compact design;
 • makkelijk te bedienen middels meegeleverde afstandsbediening.

👎 Nadelen:

 • het is niet mogelijk om muziek af te spelen via USB ingang;
 • de afstandsbediening is vrij groot uitgevoerd.
4. Harman Kardon Citation Multibeam 700 – Soundbar

Vind jij het niet erg om veel geld uit te geven aan de beste soundbar met subwoofer? En wil je bij deze beste soundbar met subwoofer van veel handige opties profiteren? Dan is de Harman Kardon Citation Multibeam 700 soundbar voor jou de beste keuze.

Volgens onze partner Bol.com is dit de slimste compacte soundbar. Dit is onder meer aan de makkelijke bediening te danken, maar ook aan enkele slimme functies.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het geluid door jouw hele kamer te streamen. Eigenlijk fungeert deze soundbar als een volledig Surround Sound systeem. Echt indrukwekkend om eens te horen.

Verder beschikt deze soundbar zonder subwoofer over een prima bluetoothverbinding. Met dank aan deze verbinding stream je moeiteloos jouw favoriete muziek.

Dankzij de aanwezigheid van Google Assistent kun je jouw favoriete muziek ook moeiteloos opzetten.

Vanaf dat moment is het een en al genieten. De geluidskwaliteit is subliem, de soundbar zelf heeft een tof design en de subwoofer staat nergens in de weg.

Er is namelijk bij deze soundbar géén sprake van een subwoofer. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengt dat in specifieke situaties veel voordelen met zich mee.

👍 Voordelen:

 • echt een hele fraaie soundbar zonder subwoofer;
 • draadloos muziek streamen;
 • waanzinnige geluidskwaliteit;
 • makkelijk te bedienen.

👎 Nadelen:

 • het is geen goedkope soundbar zonder subwoofer.

Soundbar zonder Subwoofer kopen: Waarop letten?

Wil jij graag de beste soundbar zonder subwoofer aanschaffen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, variëren de verschillende soundbars nogal.

Om tot de juiste keuze te komen, is het advies daarom om jouw wensen op een rijtje te zetten:

 • Waar wil je de soundbar bijvoorbeeld voor gebruiken? Wil je deze vooral in combinatie met jouw TV gebruiken? Of wil je jouw favoriete muziek vanaf jouw smartphone of tablet streamen? Bepaal goed waar jouw voorkeur precies naar uit gaat.
 • Let daarbij ook goed op de bediening van de soundbar. Kun je de soundbar bijvoorbeeld via jouw smartphone bedienen? Kun je de soundbar middels spraakbediening besturen? Of krijg je bij aanschaf nog een afstandsbediening geleverd?
 • Verder willen wij je ook graag wijzen op de afmetingen van een soundbar zonder subwoofer. Het is sowieso een feit dat dergelijke soundbars vrij compact uitgevoerd kunnen worden.
 • Wat vind jij qua design en afmetingen dan fraai voor in jouw woonkamer? En in welke kleur moet de beste soundbar zonder subwoofer bijvoorbeeld uitgevoerd zijn? Stuk voor stuk belangrijke zaken om goed over na te denken.
 • Tot slot moet je ook goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. Op dit gebied kunnen wij je van twee waardevolle tips voorzien:
 1. Kies altijd voor een soundbar zonder subwoofer van een A-merk. De betere merken zijn simpelweg in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Dit merk je aan de geluidskwaliteit, maar ook aan bijvoorbeeld de levensduur.
 2. Ga niet onnodig geld besparen. Je kunt kiezen voor een soundbar van bijvoorbeeld 40 euro, maar voor dat bedrag kun je niet al te veel verwachten. Durf daarom te investeren in een echt goede soundbar zonder subwoofer!

  Wellicht ook interessant voor jou is ons artikel Top 3 goedkope soundbars voor kraakhelder geluid


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *