Beste online vastgoed cursus? Dit is de Top 5 van 2024

Last updated by Kaz on

online vastgoed cursus

Heb je de wens om in vastgoed te beleggen? Gezien de huidige marktontwikkelingen lijkt dat geen verkeerde keuze te zijn.

Maar, hoe moet je in vastgoed investeren en waar moet je zoal rekening mee houden? Door een goede online vastgoed cursus te volgen, doe je alle benodigde kennis op.

Maar, wat is nou de beste cursus voor vastgoed? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Wij zijn namelijk speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste vastgoed cursus van dit moment.

Uiteindelijk zijn we in staat geweest om een complete top 5 voor je samen te stellen.

Onze top 5 beste vastgoed cursussen

Het volgen van een vastgoed training online is absoluut aan te raden. Je kunt de training/cursus op je eigen tempo volgen. Ook ben je niet gebonden aan tijd en locatie.

Tevens is het een feit dat de online vastgoed cursussen door de jaren heen steeds beter zijn geworden.

Wil je alles leren over het beleggen in vastgoed? Dan raden wij je graag de onderstaande 5 vastgoed cursussen aan.

Neem onze korte reviews door en meld je direct aan voor de vastgoed cursus die jou het meeste aanspreekt.

1. De Vastgoed Academy

De Vastgoed Academy is wat ons betreft de beste vastgoed cursus van dit moment. Deze cursus is bijzonder uitgebreid, wordt met veel bonussen geleverd en is door een expert opgesteld.

De ontwikkelaar, Martijn van den Berg, is namelijk zelf een ervaren en succesvol vastgoedbelegger.

Daarnaast zijn wij uiterst te spreken over de inhoud van de cursus. De cursus bestaat uit maar liefst 9 modules, waarmee je alles leert over het beleggen in vastgoed. Het mooie hierbij is dat je ook alles over de belangrijkste randzaken leert.

Verder zijn wij van mening dat de instelling van de ontwikkelaar goed is. Martijn van den Berg geeft bewust aan dat dit geen ‘get rich quick’ methode is. Precies dát is wat je goed moet beseffen als je in vastgoed gaat beleggen.
2. BNB Verhuur Cursus

In een vakantiewoning investeren en deze woning vervolgens verhuren? Dat is wat je leert met de BNB Verhuur Cursus.

In deze cursus ligt de focus volledig op het verhuren van je woning/appartement via AirBnb. Dat is ook een belangrijk verschil ten opzichten van andere vastgoed cursussen.

De ontwikkelaars van de BNB Verhuur Cursus zijn ware experts. Zij geven aan dat je tot wel 25.000 euro per jaar dankzij deze cursus kunt gaan verdienen. Hiervoor is het wel zaak om de vrij uitgebreide cursus aandachtig te volgen.

Wat wij een bijkomend groot voordeel vinden, zijn de meegeleverde bonussen. Zo krijg je een handige rendement tool aangereikt, waarmee je snel de juiste financiële beslissingen kunt nemen.
3. De Cashflow Box

In de wereld van vastgoed kun je op meerdere manieren geld verdienen. Zo is het ook mogelijk om garageboxen te kopen en deze vervolgens te verhuren.

In de online training De Cashflow Box draait het allemaal om deze garageboxen. Je krijgt van A tot Z uitgelegd hoe je met garageboxen een mooie cashflow op kunt bouwen.

Deze cursus is door Sandra Aagenborg ontwikkeld. Zij heeft veel ervaring met het verhuren van garageboxen, waardoor zij de aangewezen partij voor deze online videotraining is.

De training is ook nog eens super uitgebreid, getuige de 10 video’s die je moet volgen. Ook krijg je nog een complete checklist en stappenplan van Sandra Aagenborg aangereikt.
4. De Vastgoed Community

Wil je echt van alles leren over het beleggen in vastgoed? Dan is het aan te raden om je aan te melden voor De Vastgoed Community.

Als je lid van deze community bent, krijg je onder meer toegang tot live vastgoed cafés. Ook kun je meerdere masterclasses volgen en kun je een handige training volgen.

Bij De Vastgoed Community gaat het verder dan alleen een online cursus. Je kunt namelijk ook deelnemen aan evenementen, waarbij je ook nog eens de juiste contacten op kunt doen.

Voor De Vastgoed Community betaal je maandelijks een bedrag van 45 euro. Deze investering valt reuze mee, aangezien je met De Vastgoed Community de juiste stappen als vastgoedbelegger kunt zetten.
5. CASHFLOWBOOST

Wil je bij voorkeur zo kort mogelijk bezig zijn met het volgen van een vastgoed cursus? Dan is de CASHFLOWBOOST interessant voor je.

Dit is volgens de ontwikkelaar een laagdrempelige online training, waarmee je kunt kijken of investeren in vastgoed iets voor jou is.

Deze online training is ontwikkeld door Thierry van Thuiz Hypotheken. Hij is niet alleen hypotheekadviseur, maar ook vastgoedbelegger.

Hij is dan ook de aangewezen persoon om je van alles te leren over het beleggen in vastgoed. Het volgen van deze training kost bovendien niet al te veel tijd, waardoor je dus snel kunt bepalen of dit wel of niet iets voor jou is.

Het beleggen in vastgoed is zeker niet voor iedereen weggelegd.
Wat zijn de voordelen van een online vastgoed cursus?

Is het nou aan te raden om je voor een online vastgoed cursus aan te melden? Ja, dat is zeker het geval.

Met een online vastgoed cursus geniet je van een paar belangrijke voordelen:

 • Je kunt de cursus geheel op je eigen tempo volgen. Je bent niet afhankelijk van andere cursisten of van andere externe factoren. Als je het bijvoorbeeld een weekje erg druk hebt, hoef je in dat geval niet verplicht de vastgoed cursus te volgen. Je bepaalt simpelweg volledig zelf wanneer je de lessen van de cursus volgt. Net zoals dit bij een online crypto cursus het geval is.
 • Je bent niet aan een locatie gebonden. Wil je een vastgoed cursus in real life volgen? Dan ben je niet alleen aan een tijd gebonden, maar ook aan een locatie. Dit betekent onder andere dat je met reistijd te maken krijgt. Bij een online vastgoed cursus is daar geen sprake van. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent, kun je de online vastgoed cursus naar wens volgen.
 • Je hebt weinig nodig om de cursus te kunnen volgen. Voor het volgen van een online vastgoed cursus heb je eigenlijk alleen een computer/laptop en een internetverbinding nodig. Ook kan het handig zijn om een notitieboekje bij de hand te hebben, zodat je tijdens het volgen van de cursus aantekeningen kunt maken. Meer heb je echter niet voor het volgen van de cursus nodig.
 • Je bespaart het nodige geld. Indien je meer over het beleggen in vastgoed wilt weten, heb je de nodige mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een fysieke vastgoed cursus volgen of je kunt een vastgoedmentor inschakelen. Die mogelijkheden zijn echter een stuk prijziger dan het volgen van een online vastgoed cursus. Kostentechnisch is zo’n cursus absoluut de meest interessante optie.
 • Het is een laagdrempelige manier om nieuwe dingen te leren. Door je voor een vastgoed cursus aan te melden, leer je op een laagdrempelige manier nieuwe dingen. Dit komt door alle bovengenoemde voordelen, maar ook doordat je met weinig druk te maken hebt. Kom je er al snel achter dat het beleggen in vastgoed niks voor jou is? Dan heb je alleen in de vastgoed cursus geïnvesteerd, maar verder heb je geen kosten gemaakt.
 • Je hebt uit meerdere cursussen de keuze. Het is ook een groot voordeel dat je uit meerdere cursussen de keuze hebt. Zo is het ideaal dat je een vastgoedcursus specifiek voor vakantiewoningen kunt volgen, maar ook specifiek voor garageboxen. Ongeacht wat je budget/vermogen is, kun je altijd starten met het beleggen in vastgoed. Het diverse aanbod van vastgoed cursussen maakt dit des te beter mogelijk.

Wat zijn de nadelen van een online vastgoed cursus?

Het mag duidelijk zijn: het volgen van een online vastgoed cursus is aan te raden. Je geniet van alle hierboven benoemde voordelen, maar daar blijft het niet bij.

Bij een online vastgoed cursus zijn er ook een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

 • Niet alle cursussen zijn even goed en uitgebreid. In de afgelopen jaren zijn veel online vastgoed cursussen op de markt gebracht. Lange niet alle cursussen zijn van het gewenste niveau of zijn uitgebreid. Het is daarom zaak om voor één van bovenstaande 5 vastgoed cursussen te kiezen. Kies je voor een andere online vastgoed cursus? In veel gevallen is dat dan behoorlijk zonde van je geld.
 • Je hebt geen stok achter de deur. Ben je van plan om een online vastgoed cursus te volgen? Dan moet je over de nodige intrinsieke motivatie beschikken. Bij een dergelijke online cursus is er namelijk geen stok achter de deur. Alles komt op jezelf en je eigen motivatie aan.
 • Het kan lastig zijn om een keuze te maken. Over de 5 bovenstaande online vastgoed cursussen zijn wij te spreken. Maar, deze 5 cursussen zijn wel allemaal behoorlijk verschillend. Daar is op zich niks mis mee, maar het kan hierdoor wel vrij lastig zijn om een keuze te maken. Ga daarom voor jezelf goed na waar je precies naar op zoek bent.
 • Sommige cursussen kosten oprecht veel tijd. Kies je voor één van de beste online vastgoed cursussen van dit moment? Dan is het een fijne gedachte dat de cursus erg uitgebreid is. Dat betekent dat je veel gaat leren, maar dit betekent ook dat je veel tijd aan de cursus moet besteden. Alleen als je deze tijd hebt (of vrij kunt maken), is het mogelijk om zo’n cursus te volgen. Onthoud in ieder geval dat je op termijn veel hebt aan het volgen van een online vastgoed cursus.

De 3 redenen om in vastgoed te beleggen

Is het überhaupt interessant om in vastgoed te beleggen? Ja, dat is zeer zeker het geval. Het is om 3 redenen aan te raden om deze beleggingsvorm op z’n minst te overwegen.

Ten eerste kun je veel kanten op qua beleggingen in vastgoed. Je kunt in principe met elk budget starten, mede doordat je in meerdere ‘soorten’ stenen kunt beleggen.

Je kunt een appartement kopen en verhuren, maar je kunt dus ook een vakantiewoning of garagebox kopen en verhuren. De wereld ligt als vastgoedbelegger absoluut aan je voeten.

Ten tweede is het een slimme investering, gezien de marktontwikkelingen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat vastgoed in de komende jaren alsmaar duurder wordt. Door nu nog vastgoed te kopen, verdien je je investering waarschijnlijk nog sneller terug.

Bovendien is het verstandig om je geld voor jou te laten werken. Als je je geld alleen maar op de bank laat staan, wordt het alsmaar minder waard. Voldoende reden om in ieder geval iets nuttigs met je geld te doen.

Ten derde ligt het rendement bij vastgoed behoorlijk hoog. Als je bijvoorbeeld een appartement tegen een mooie maandelijkse prijs kunt verhuren, los je hiermee de hypotheek op dit appartement af.

Je laat dus als het ware je huurder jouw hypotheek aflossen. Nadat je hypotheek volledig afgelost is, heb je een volledig afbetaald appartement. Met alle dank aan je eerdere investering en je huurder(s).

Hoe kies je de beste vastgoed cursus uit?

Kun jij je vinden in de bovengenoemde redenen? Dan is het zaak om zo snel mogelijk te starten met het beleggen in vastgoed. Voordat je dit doet, moet je wel goed je wensen op een rijtje zetten.

Ook moet je de verschillende vastgoed cursussen met elkaar vergelijken. Waar je dan precies op moet letten? Dat vertellen wij je hieronder.

Doel van de cursus & jouw wensen

Ten eerste moet je goed naar het doel van de cursus kijken. Het doel is per vastgoed cursus behoorlijk verschillend.

Zoals hierboven al aangegeven, richten sommige stenen zich op bepaalde vormen van vastgoed. Dit kan een vakantiewoning zijn, maar kan ook een garagebox zijn.

Andere cursussen richten zich meer op vastgoed in zijn algemeenheid. In zo’n cursus leer je alle basisprincipes, waarna je zelf een keuze tussen de verschillende vormen van vastgoed kunt maken.

Het is daarom erg belangrijk om op voorhand over je wensen na te denken. Op welke manier wil je idealiter in vastgoed beleggen? En welke cursus sluit hier het beste op aan?

Ontwikkelaar

Ten tweede moet je goed naar de ontwikkelaar kijken. Ga goed na wie de ontwikkelaar precies is én wat hij/zij in het verleden heeft gedaan.

Blijkt uit zijn/haar verleden dat er veel ervaring aanwezig is over het beleggen in vastgoed? Dan is dat uiteraard een goed teken.

Zorg ervoor dat je op dit gebied kritisch bent. Er zijn teveel mensen die zich online als een held gedragen, terwijl ze weinig in het leven hebben bereikt.

Van een dergelijk persoon wil je uiteraard geen online vastgoed cursus volgen. Volg alleen cursussen die door ware experts opgesteld zijn.

Inhoud & leeromgeving

Ten derde moet je goed naar de inhoud van de cursus kijken. Probeer per vastgoed cursus antwoord op deze twee vragen te vinden:

 • Uit welke onderdelen bestaat de cursus precies? Bij de meeste vastgoed cursussen vind je online een opsomming van de verschillende modules. Aan de hand van die modules krijg je een duidelijke indruk van de cursus.
 • Hoe is de cursus precies opgebouwd? Je moet ook goed kijken naar de exacte opbouw van de cursus. Sluiten de modules bijvoorbeeld goed op elkaar aan of is het allemaal een beetje los zand?

Je moet hierbij ook nog even goed naar de leeromgeving kijken. De online leeromgeving is de omgeving waarin je de modules en lessen volgt.

Deze omgeving moet overzichtelijk zijn en moet ook nog snel werken. Door een online review over een vastgoed cursus door te nemen, krijg je vanzelf meer duidelijkheid over deze leeromgeving.

Bonussen

Ten vierde moet je goed naar bonussen kijken. Dit komt vooral doordat wij opgemerkt hebben dat je bij de meeste vastgoed cursussen meerdere bonussen meegeleverd krijgt. Dankzij deze bonussen doe je met de cursus nóg meer kennis op.

Ga overigens ook goed na of je nog de beschikking over andere extra’s krijgt. Zo is het bij meerdere vastgoed cursussen mogelijk om je voor een live event aan te melden.

Tijdens zo’n evenement leer je niet alleen veel, maar kun je ook nog de juiste contacten opdoen.

Prijs

Tot slot wijzen wij je graag op de prijs van de vastgoed cursus. Wat moet je precies voor de vastgoed cursus betalen? En hoe is deze prijs opgebouwd?

Gaat het bijvoorbeeld om een eenmalig bedrag dat je moet betalen?

Of moet je voor de betreffende vastgoed cursus een abonnement afsluiten? Op dit gebied lopen de verschillende cursussen uiteen. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking en de juiste afweging.

Vastgoed cursus volgen; onze conclusie

Het volgen van een online vastgoed cursus is absoluut aan te raden. Maar, kies niet voor de eerste de beste cursus die je tegenkomt.

Het is van belang dat de cursus op je wensen aansluit, door een expert ontwikkeld is en van een hoog niveau is.

Twijfel je nog tussen meerdere van bovenstaande online cursussen? Check dan de reviews van andere cursisten even goed.

Aan de hand van die cursisten krijg je een nog betere indruk van de online vastgoed cursus.


Meer cursussen:


Categorieën: Computer