4k blu ray speler kopen? Bekijk de Top 5 beste

Last updated by Franziska on

Beste 4k Blu Ray Spelers

Kijk jij nog steeds graag naar bijvoorbeeld films op een blu ray speler? Dan is het aan te raden om jouw pijlen op een 4k blu ray speler te richten. Met de beste 4k blu ray speler geniet je namelijk van haarscherp beeld, maar óók van haarscherpe audio.

Bovendien is het bij veel goede blu ray spelers met 4k beeld mogelijk om een USB stick aan te sluiten. Daardoor kun je ook andere digitale bestanden op de beste blu ray speler afspelen.

Maar, wat is nou de beste blu ray speler 4k? Dit vraag hebben wij onszelf ook gesteld; om het antwoord hierop te vinden, hebben wij veel spelers aan een keuring onderworpen.

Op basis daarvan hebben we uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen. Over de vijf beste blu ray spelers 4k vertellen wij je hieronder graag meer!

1. Sony UBP-X800M2 – Blu-ray-speler – 4K Ultra HD

sony_ubp-x800m2_blu_ray_speler_4k_ultra_hd

In elke branche kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. In de wereld van blu ray spelers 4k gaat deze vlieger op voor de Sony UBP-X800M2. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit – om meerdere redenen – de beste blu ray speler 4k is.

Waarom? Nou, dat is onder meer aan de veelzijdigheid te danken. Zo beschikt deze blu ray speler over bluetooth en over wifi. Tevens biedt deze blu ray speler ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos.

Verder heeft Sony ook nog voor een geweldig geluidssysteem gezorgd. Dankzij de Hi-Res Audio geniet je bij alle digitale bestanden van het best mogelijke geluid. Mocht je digitale bestanden af willen spelen, is dat uiteraard mogelijk dankzij de USB aansluiting.

Dankzij de 4k kwaliteit geniet je van haarscherp beeld. Ongeacht naar welke film of serie je kijkt. Sony heeft bovendien voor een HDR beeld gekozen, waardoor je ook van maximale helderheid en fraaie (zwarte) kleurtinten geniet.

Weet je wat ook nog super is? Dat je deze 4k blu ray speler aan kunt sluiten op jouw TV. Met bijvoorbeeld een Sony HDMI-kabel kun je moeiteloos deze speler aan jouw TV koppelen. Houd er alleen rekening mee dat je de toebehoren hiervoor niet standaard meegeleverd krijgt.

Tevens moet je er goed rekening mee houden dat dit niet de goedkoopste blu ray speler 4k is. Maar, het is volgens ons dus wel de beste blu ray speler 4k.

👍 Voordelen:

 • Haarscherp beeld
 • Geweldige audiokwaliteit
 • Inclusief USB aansluiting
 • Met Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteuning
 • Gekende Sony kwaliteit
 • Inclusief bluetooth en wifi

👎 Nadelen:

 • Niet de goedkoopste blu ray speler 4k
 • Wordt zonder kabel voor de TV geleverd
2. Sony UBP-X700 – Blu-ray-speler – 4K Ultra HD

sony_ubp-x700_ultra_hd_blu_ray

Vind jij de hierboven besproken blu ray speler 4k iets te prijzig? Uit onze test is gebleken dat je in dat geval prima voor de Sony UBP-X7000 kunt kiezen. Dit is volgens ons ook een 4k blu ray speler die het nodige te bieden heeft. En dat tegen een voordeliger prijskaartje dan de hierboven genoemde variant.

Ook deze Sony blu ray speler zorgt voor haarscherp beeld. Je geniet van fraaie kleuren, van een ongekende scherpte en van een fraai contrast. Deze blu ray speler 4k is zelfs in staat om alle donkere tinten perfect weer te geven.

Verder geniet je van een prima audiokwaliteit. Dit is te danken aan de Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning. Volgens een koper van deze blu ray speler 4k heb je het idee alsof je jouw eigen thuisbioscoop creëert. Dat is een behoorlijk groot compliment!

Tevens is het ideaal dat deze speler over wifi beschikt. Met dank aan de wifi verbinding kun je ook bestanden vanaf jouw computer afspelen. Verder is deze blu ray speler geschikt voor uiteraard dvd’s en blu ray discs. Al met al een prima Sony blu ray speler 4k!

👍 Voordelen:

 • Met Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning
 • Inclusief ingebouwde wifi voor digitale bestanden
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding
 • Waanzinnig scherp beeld

👎 Nadelen:

 • Minder luxe/uitgebreid dan de hierboven genoemde variant
3. Sony UBP-X500 – Blu-Ray-speler – 4K Ultra HD

sony_ubp-x500_blu_ray_speler

Welke eisen stel jij aan de beste blu ray speler? Wil je graag van haarscherp beeld genieten? Maar, wil je hier echt zo min mogelijk geld aan uitgeven?

Wij raden je in dat geval aan om altijd voor kwaliteit te gaan. Wat ons betreft kun je het beste voor de Sony UBP-X500 kiezen. Dit is niet de meest uitgebreide blu ray speler 4k, maar hij is wel behoorlijk voordelig geprijsd.

Is deze variant nóg voordeliger dan de Sony UBP-X700? Ja, dat klopt. Als je graag nog meer geld wilt besparen, is dit dus een prima aankoop.

Ondanks dat deze 4k blu ray speler niet de hoofdprijs kost, geniet je wel van de nodige voordelen. Zo geniet je – uiteraard – van haarscherp beeld. Ook is de audio meer dan prima en kun je deze blu ray speler op jouw TV aansluiten.

Ten opzichte van de Sony UBP-X700 is deze variant wel minder uitgebreid. Zo beschikt deze blu ray speler 4k uitsluitend over een HDMI-poort, een LAN poort en een USB-aansluiting.

De UBP-X700 beschikt bijvoorbeeld ook nog over wifi, maar dat geldt niet voor déze variant. Als je graag kosten wilt besparen, is dit echter een prima optie.

Dat is uiteraard ook te danken aan de kwaliteit van deze blu ray speler. Zoals eigenlijk altijd bij Sony het geval is, voldoet ook dit apparaat aan alle kwaliteitseisen. Echt een prima 4k blu ray speler!

👍 Voordelen:

 • Behoorlijk gunstig geprijsd
 • Aan te sluiten op een TV
 • Haarscherp beeld en prima audio
 • De gekende Sony kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Beschikt niet over een wifi verbinding
 • Minder uitgebreid dan de UBP-X7000 variant
4. Panasonic DP-UB424EGK

panasonic_dp-ub424egk

Is Sony het enige merk dat prima 4k blu ray spelers levert? Nee, zeker niet. Tijdens onze test zijn wij ook op meerdere interessante varianten van Panasonic getest. Uiteindelijk vinden wij de Panasonic DP-UB424EGK Zwart de beste variant van dit merk.

Deze blu ray speler is van een prima kwaliteit en levert haarscherp beeld af. De beelden die je via deze speler af kunt spelen, zijn tot 4 keer scherper dan bij een Full HD blu ray speler.

Daarbij geniet je ook van prachtige kleuren, van heldere kleuren en van een fraai contrast.

Ook is het ideaal dat deze blu ray speler 4k ingebouwde wifi heeft. Met dank aan deze verbinding kun je ook vanaf apps als YouTube en Netflix streamen.

Bij deze 4k blu ray speler ben je dus niet volledig afhankelijk van bijvoorbeeld de blu ray discs. Voor deze blu ray speler betaal je echter wel relatief veel.

👍 Voordelen:

 • Prima kwaliteit
 • Haarscherp 4K beeld
 • Inclusief wifi
 • Ook de audio is volledig naar wens

👎 Nadelen:

 • Niet de goedkoopste 4k blu ray speler
5. Panasonic DP-UB150 – Blu-Ray speler – Zwart

panasonic_dp-ub150

Tijdens ons onderzoek zijn wij op een relatief voordelige Panasonic blu ray speler 4k gestuit. Al snel bleek dat dit een prima blu ray speler is, zéker als we naar het voordelige prijskaartje kijken.

Vandaar ook dat we deze top 5 graag in stijl afsluiten met de Panasonic DP-UB150.

Dankzij deze blu ray speler geniet je van haarscherp 4K beeld. Bovendien heb je verschillende mogelijkheden om dit beeld via de speler af te spelen. Je kunt dit bijvoorbeeld via jouw tv doen, maar je kunt uiteraard ook een blu ray disc of dvd gebruiken.

Ook is het ideaal dat je echt van een prima audio geniet. Als je bijvoorbeeld van jouw lievelingsfilm wilt genieten, lukt dat absoluut met deze 4k blu ray speler.

Het beeld is haarscherp, de kleuren zijn subliem en het geluid is ook nog eens goed. Wat wenst een mens nog meer? Veel kijkplezier!

👍 Voordelen:

 • Relatief gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Haarscherp beeld en fraaie kleuren
 • Audio is ook dik in orde

👎 Nadelen:

 • Minder mogelijkheden dan bij de hierboven besproken varianten
Wat is voor jou de beste blu ray speler 4k?

Heb jij jouw pijlen op een blu ray speler 4k gericht? Dan adviseren wij je op voorhand twee dingen:

 • Kies altijd voor een blu ray speler 4k van Sony of van Panasonic
 • Maak echt een goede vergelijking voor jezelf

Waarom het zo belangrijk is om een goede vergelijking te maken? Dat komt vooral doordat het aanbod vrij divers is.

Een blu ray speler lijkt op het eerste gezicht ‘gewoon’ een blu ray speler, maar er bestaan toch forse verschillen tussen de verschillende varianten. Dit blijkt onder meer uit de afspeelmogelijkheden, maar ook uit de prijskaartjes.

Ga in ieder geval heel goed na wat de functies van de blu ray speler zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk om via wifi beelden te streamen? En kun je ook nog een USB stick in de blu ray speler steken? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen.

Ook adviseren wij je om goed op de audiokwaliteit te letten. Als je naar jouw favoriete film gaat kijken, wil je uiteraard van het best mogelijke geluid genieten. Dát is mogelijk door voor de beste 4k blu ray speler met het beste geluid te kiezen.

Tot slot moet je ook nog goed naar het prijskaartje kijken. Durf in ieder geval te investeren in een goede blu ray speler 4k. Volgens ons heb je daar op termijn alleen maar profijt van!

Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *