Elektrische haard met verwarming kopen? Bekijk de top 5 beste

Last updated by Kaz on

elektrische haard met verwarming

Op welke manier wil je graag je woning verwarmen? Als je voor een combinatie van aangename warmte en sfeer wilt gaan, kom je al snel uit bij een elektrische haard met verwarming.

Met een elektrische haard met warmte kom je helemaal niks meer tekort in je woning.

Niet elke elektrische haard geeft daadwerkelijk warmte af. Je kunt namelijk ook voor een sfeerhard kiezen, waarbij je alleen van het sfeervolle aspect geniet.

In dit artikel focussen wij ons echter op de elektrische haarden mét verwarming.

5 beste elektrische haarden met verwarming uitgelicht

Wil je een elektrische inzethaard met verwarming hebben? Wil je een elektrische openhaard met warmte hebben? Of wil je een vrijstaande elektrische haard met verwarming hebben? Dit zijn slechts enkele van de vele varianten waar je op dit moment uit kunt kiezen.

Dit maakt het uitkiezen van de beste elektrische haard met verwarming niet gemakkelijker. Graag helpen wij je daarom een flink handje. Dit doen we door je kennis te laten maken met de 5 beste varianten.

Met onderstaande elektrische sfeerhaarden met verwarming geniet je van alle mogelijke voordelen.

1. MOA Elektrische Haard EFS82B

MOA-EFS82B-elektrische-vlammen-haard

De MOA Elektrische Haard EFS82B is volgens ons de beste elektrische sfeerhaard met verwarming. Dit betreft een inbouw haard, waarmee je een ruimte tot 25 vierkante meter kunt verwarmen. Hierbij heb je ook nog eens de keuze uit 2 warmtestanden.

Doordat dit een vrij krachtige elektrische haard is, is een ruimte van 25 vierkante meter snel verwarmd. Je geniet hierdoor binnen mum van tijd van een aangenaam verwarmd huis.

Hierbij kun je ook nog gebruik maken van de timer functie. Met dank aan de afstandsbediening is deze haard met warmteafgifte perfect op afstand te bedienen.
2. MOA ES18D

MOA-ES18D-elektrische-kachel-met-vlammen

Heb je toch liever een vrijstaande elektrische haard met verwarming in je woning? Kies dan voor de MOA ES18D. Dit vinden wij de beste vrijstaande elektrische haard met warmteafgifte.

Deze haard ziet er stijlvol uit, is voor ruimtes tot 20 vierkante meter geschikt en beschikt over meerdere warmtestanden.

Met deze haard heb je een ruimte snel opgewarmd; dit is te danken aan het vermogen van 1800 Watt. Hierbij heb je dus de keuze uit meerdere warmtestanden.

Belangrijk bijkomend voordeel is dat dit een kleine sfeerhaard is. Als je niet al teveel ruimte in je woning hebt, is dit een geweldige optie.
3. Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Vancouver

Heb je graag een LED sfeerhaard met verwarming in je woning? Dan raden wij je graag de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Vancouver aan. Deze prachtige elektrische sfeerhaard is in een muur in te bouwen, waarna je van talloze voordelen geniet.

Zo is de warmteafgifte heerlijk, terwijl het energieverbruik reuze meevalt. Dat is te danken aan het feit dat dit een LED sfeerhaard is.

Bij deze haard geniet je van een simpele bediening. Je kunt de haard namelijk op afstand met de afstandsbediening naar wens instellen.

Hierbij heb je onder meer uit meerdere warmtestanden de keuze. Deze haard is overigens geschikt voor ruimtes tot 22 vierkante meter.
4. Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona

Geef je graag zo weinig mogelijk geld aan je nieuwe elektrische haard met verwarming uit? Kies dan voor de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Verona. Voor deze haard betaal je weinig geld, terwijl ‘ie zijn meer dan goed doet.

Dit is onder meer te danken aan het vermogen van 2000 Watt. Door dit vermogen is deze sfeerhaard geschikt voor ruimtes tot 22 vierkante meter.

Deze sfeerhaard heeft een handig bedieningspaneel aan de zijkant. Via dit paneel stel je snel de gewenste temperatuur in. Ook is het mogelijk om alleen de vlammen te laten branden, zonder dat de kachel warmte afgeeft.

Met deze fraaie én goedkope elektrische haard met verwarming kun je dus alle kanten op.
5. Zenzee Elektrische kachel

Gaat je voorkeur uit naar een elektrische kachel met authentieke uitstraling? Dan raden wij je graag de Zenzee Elektrische kachel aan. Deze kachel is een lust voor het oog, geeft een aangename warmte af en is ook voor de grotere ruimtes geschikt.

In ruimtes tot 25 vierkante meter doet deze haard perfect zijn werk.

Dit is onder meer te danken aan het vermogen van 2000 Watt. De haard is hierdoor niet alleen in staat om grotere ruimtes te verwarmen, maar doet dit ook nog eens snel. Ondertussen neemt deze haard niet al teveel ruimte in beslag.

Geef je ‘m een prominente plek in je woning? Je hebt groot gelijk; dankzij het vlammenspel is het heerlijk om urenlang naar deze kachel te kijken.
Waarom voor een elektrische haard met verwarming kiezen?

Het is om meerdere redenen verstandig om voor een elektrische haard met verwarming te kiezen:

1. Je geniet (snel) van een aangename warmte

Doordat een dergelijke haard daadwerkelijk warmte afgeeft, geniet je in je woning van de gewenste warmte.

Dit genieten begint al snel; de beste elektrische haarden zijn namelijk vrij krachtig. Door het forse vermogen zijn ze in staat om snel de gewenste temperatuur te leveren.

2. Een fraai vlammenspel

De verschillende elektrische haarden geven dus warmte af, maar laten je ook nog een fraai vlammenspel zien.

Dit komt de sfeer in je woning alleen maar ten goede. Het wordt in ieder geval des te fijner om voor de haard plaats te nemen. Je geniet immers van het fraaie vlammenspel én van de fijne warmte afgifte.

3. Je verbruikt minder gas

Gebruik je het normale verwarmingssysteem in je woning vaak? Dan betaal je je waarschijnlijk scheel aan je gasrekening.

Gebruik je echter vaak je elektrische haard met verwarming? Dan breng je je gasverbruik aanzienlijk omlaag.

Dit is niet alleen duurzaam, maar is ook nog goed voor de inhoud van je portemonnee. Wat wil je nog meer?

4. Een elektrische haard met verwarming is mooi om te zien

Je kunt een elektrische haard met verwarming probleemloos een prominente plek in je woning geven. Deze haarden zijn namelijk fraai om te zien.

Dit geldt voor het design van de haarden zelf, maar dus ook voor het fraaie vlammenspel.

5. Je kunt uit meerdere elektrische haarden met verwarming kiezen

Een bijkomend voordeel is dat je uit meerdere elektrische haarden met verwarming kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een vrijstaande variant kiezen, maar ook voor een inbouw variant.

Belangrijk voordeel van een inbouw variant is dat deze verder geen ruimte in je woning in beslag neemt. Maar, je kunt gelukkig ook voor kleine vrijstaande modellen kiezen.

Zijn er alternatieven voor een elektrische haard met verwarming?

Ben je op zoek naar een nieuwe verwarmingsbron voor in je woning? Een elektrische haard met verwarming is absoluut een aanrader, maar je kunt uit meerdere interessante opties kiezen.

Drie interessante alternatieven sommen we graag in het kort voor je op:

  • Elektrische kachel met vlammen. Eigenlijk is dit te vergelijken met een elektrische haard met verwarming. Het is alleen wel goed om te weten dat niet alle elektrische kachels met vlammen daadwerkelijk warmte afgeven.
  • Keramische kachel. Je kunt ook voor een keramische kachel kiezen. Dit is een elektrische verwarming met een keramisch element. Dit element wordt minder warm, waardoor een keramische kachel veiliger is.
  • Andere soorten elektrische kachels. Tegenwoordig worden elektrische kachels in allerlei soorten en maten aangeboden. Bekijk vooral het aanbod van de soorten elektrische kachels, zoals een stille elektrische kachel. Zo’n kachel is perfect voor in een slaapkamer of thuiskantoor.

Hoe vind je de beste elektrische haard met verwarming voor in jouw woning?

Ben je overtuigd van de voordelen van een elektrische haard met verwarming? Dan is het zaak om op zoek naar de beste variant te gaan. Hier helpen wij je graag bij! Hoe? Door hieronder de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Soort haard

Je hebt allereerst met het soort haard te maken. In de basis kun je uit twee soorten elektrische haarden met verwarming kiezen:

  • Vrijstaand. De vrijstaande modellen kun je in principe overal in je huis neerzetten. Het enige wat je in de buurt nodig hebt, is een stopcontact. Als je in je woonkamer nog een hoek vrij hebt, kun je daar prima de vrijstaande haard met verwarming neerzetten.
  • Inbouw. De inbouw modellen kun je door een specialist in laten bouwen. Nadat je dat hebt gedaan, geniet je van een prachtig schouwspel. Een prachtig schouwspel van de vlammen, maar ook van een prachtige combinatie van de wand en de ingebouwde sfeerhaard met verwarming. Een elektrische inzethaard met verwarming staat in ieder geval erg fraai. En neemt ook geen ruimte in beslag.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Om dit te bepalen, moet je goed over de plaatsing van de kachel nadenken. Onder meer het interieur van je woning is hiervoor bepalend.

Warmte afgifte & vermogen

Waar wil je precies je nieuwe elektrische haard met verwarming gebruiken? Als je dat weet, kun je de afmetingen van die ruimte opmeten. De afmetingen van de ruimte moet je namelijk afstemmen op de warmteafgifte.

Elke kachel is in staat om een bepaald oppervlakte te verwarmen. Verdiep je daar even goed in.

Verder is het verstandig om naar het vermogen te kijken. Des te hoger het vermogen is, des te sneller je van de aangename warmte in je woning geniet.

Design

Je hebt uiteraard ook nog met het design van de kachel te maken. Hoe de kachel er precies uitziet, hangt uiteraard af van het soort kachel. Stem in ieder geval het design van de elektrische haard met verwarming af op de stijl van je woning.

Bediening

Bij een elektrische haard met verwarming moet je ook goed naar de bediening kijken. Kun je de haard bijvoorbeeld met een afstandsbediening bedienen? En wat kun je allemaal precies naar wens instellen?

Bij meerdere elektrische haarden met verwarming kun je uit meerdere warmtestanden kiezen. Dat geniet in ieder geval onze voorkeur.

Wat kost een elektrische haard met verwarming?

Voor een goede elektrische haard met verwarming hoef je niet al teveel geld te betalen. Kies je voor een vrijstaand model? Dan kun je al voor een bedrag van 100 euro klaar zijn.

Kies je voor een inbouw model? Dan moet je met een forsere kostenpost rekening houden. Dit heeft niet alleen met de aanschafprijs te maken, maar ook met de installatiekosten.

Een inbouw elektrische haard met verwarming moet door een specialist geïnstalleerd worden.

Waar koop je een goede elektrische haard met verwarming?

Een goede elektrische haard met verwarming koop je idealiter bij een specialist.

Je kunt hierbij onder meer aan Bol.com denken. Bij deze webshop geniet je van een divers aanbod, scherpe prijzen en een prima informatievoorziening.

De bovenstaande varianten zijn ook allemaal bij Bol.com verkrijgbaar.

Is een elektrische haard met verwarming het kopen waard?

Ja, een elektrische haard met verwarming is zeker aan te raden.

Je geniet niet alleen van de fijne warmteafgifte, maar ook nog van een super leuke sfeer. Je weet bovendien je gasrekening flink omlaag te brengen.Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden