EMS buikspiertrainer – Bekijk de Ervaringen & Resultaten

Last updated by Kaz on

ems buikspiertrainer

Zorgt een EMS buikspiertrainer echt voor een sixpack? De EMS trainer (Electrical Muscle Stimulators) zorgt ervoor dat je buikspieren zullen versterken door middel van elektroden.

Dit schijnt een effectieve manier te zijn om een sixpack te kweken.

Hoe weet je of een EMS buikspiertrainer echt werkt? En hoe werkt een EMS trainer dan precies? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de EMS buikspiertrainer.

Hoe werkt een EMS trainer?

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen wordt de EMS buikspiertrainer toegepast op de huid. Op deze manier kunnen de elektroden goed worden gestuurd naar de spieren.

Het zenuwstelsel zorgt er namelijk voor dat er een prikkel wordt verstuurd naar de spiergroepen. Hierdoor worden de spieren meer geactiveerd.

Dit zorgt ervoor dat de spieren samengetrokken worden. Eigenlijk lijkt een EMS trainer een beetje op de trilplaat. De trilplaat is echter een plaat waar je op gaat staan.

Hoe werkt de EMS trainer dan precies? Via het brein wordt er via het centrale zenuwstelsel een signaal doorgegeven.

Het centrale zenuwstelsel stuurt namelijk actiepotentialen via het motorneuron naar de spieren. Als het motorneuron aankomt bij de spier, trekt de spier zich samen.

Een EMS apparaat heeft hetzelfde effect als de elektrische impulsen van een actiepotentiaal. Door een EMS apparaat te gebruiken voor je buik, spannen je buikspieren zich samen.


Hoe gebruik je een EMS buiktrainer?

Wil je weten hoe de EMS trainer werkt? Allereerst is het de bedoeling dat je de spierstimulator riem om je middel heen plaatst. Zorg ervoor dat dit over je navel heen valt.

De gelpads horen tussen je heupen en ribben te zitten. Vervolgens trek je de riem strak. Het is belangrijk dat je de riem goed strak trekt, zodat je zeker weet dat de spierstimulator riem goed zit. Zorg er echter voor dat dit wel comfortabel blijft voor jezelf.

Het is nu tijd om de EMS buikspiertrainer in te schakelen. Door de juiste toonhoogte in te stellen, voel je je buikspieren samentrekken. Zorg er wel voor dat je het apparaat zo instelt, dat het comfortabel voor jezelf aanvoelt. Wil je de intensiteit graag aanpassen?

Vaak doe je dit via pijltjestoetsen. Je kunt er namelijk zelf voor kiezen hoe intens je de elektrische schokjes wilt ervaren. Een tip is om het eerst eens rustig te proberen. Heb je behoefte aan meer intensiteit? Dan kun je dit later instellen.

Zorg ervoor dat je deze handeling vijf keer per week zo ongeveer 25 minuten herhaalt. Dit zorgt voor het meest gewenste effect. Ben je al ervaren met het apparaat? Dan kun je dit ophogen naar 40 minuten per dag.

Werkt een EMS trainer echt?

Het klinkt allemaal heel ideaal. Dit zou een perfecte manier zijn om eindelijk eens een sixpack te krijgen, maar werkt het nou echt?

Naar EMS trainers is een hoop onderzoek verricht. Over het algemeen wordt er gesteld dat EMS trainers echt werken. Een EMS buikspiertrainer zorgt ervoor dat je buikspieren versterken.

Het is echter wel goed om te weten dat alleen het gebruiken van een EMS buikspiertrainer niet altijd werkt. Het is goed om naast het gebruik van dit apparaat ook echt je buikspieren te trainen.

De EMS buikspiertrainer kan eerder worden gebruikt als aanvulling op de dagelijkse trainingen. Als je een keer geen buikspieroefeningen wilt doen, dan kun je eenvoudig alleen een keer de EMS trainer inschakelen.

Let er ook op dat EMS buikspiertrainers alleen werken om je buikspieren te versterken. Het apparaat is geen manier om gewicht te verliezen.

Daarom is het goed dat je in combinatie met het apparaat gezond eet. Op deze manier bereik je eerder de gewenste resultaten.

EMS buikspiertrainer Ervaringen & Resultaten

Wat zijn ervaringen van anderen met de EMS buikspiertrainer? En welke resultaten leverde dit bij hen op? Het is goed om te weten hoe andere gebruikers de EMS buikspiertrainer hebben ervaren.

Op deze manier weet je wat je te wachten staat. Om deze reden hebben een aantal ervaringen van andere gebruikers voor je onderzocht.

Over het algemeen gezien zijn de ervaringen van anderen vrij positief als het gaat over de EMS buikspiertrainer. Er wordt door een gebruiker gezegd eerst sceptisch te zijn over het product, maar na gebruik is hij er ontzettend blij mee.

Zo komt het bij veel gebruikers voor dat er een verschil zit in mening van voor en na het gebruik van de buikspiertrainer elektrisch.

Door een andere gebruiker wordt gezegd dat je niet dunner wordt van het apparaat, maar dat de spieren wel echt sterker aanvoelen.

Een opmerking die vaak naar voren komt, is dat je na een tijd zeker je buikspieren kunt voelen. De spieren voelen gespannen aan.

Een blogger stelt dat de EMS buikspiertrainer geen wondermiddel is. Het zorgt er niet voor dat je afvalt. Wel kan dit een mooie aanvulling zijn op je bestaande trainingen.

Ervaringen van gebruikers met aandoeningen

Een opvallende ervaring van een EMS buikspiertrainer gebruiker is dat ze minder last heeft van Reuma sinds het gebruik van de trainer. Het was voor deze gebruiker geen optie om aan gewone krachttraining te doen.

Door het gebruik van de EMS buikspiertrainer, versterkten haar spieren toch iets meer. Hierdoor voelde zij zich beter in haar eigen lijf en had ze dagelijks meer energie.

Ook heeft een Astma patiënt zeer positieve ervaringen met de EMS buikspiertraining thuis. De bronchiën van deze gebruiker waren chronisch ontstoken en hierdoor had zij weinig zuurstof over om goed te kunnen bewegen.

Zo voelde normale dagelijkse activiteiten al veel te zwaar aan. Waar deze Astma patiënt eerst heel voorzichtig op het apparaat ging staan, werd ze later steeds meer zelfverzekerd. Wat ze nu ervaart in het dagelijkse leven?

Meer energie en meer blijdschap. De energie die het sporten haar geeft, zorgt ervoor dat ze beter in haar vel is komen te zitten.

Heeft EMS training nadelen?

De ervaringen van andere gebruikers zijn over het algemeen vrij positief. De EMS buikspiertrainer zorgt er echt voor dat je buikspieren versterken en dit kun je goed voelen.

Het is echter zo dat de EMS trainer niet helpt bij het verliezen van gewicht. Zijn er nog meer nadelen aan de EMS training? En is de EMS training gevaarlijk?

Overtollig lichaamsvet

Als je te maken hebt met overtollig lichaamsvet, kan het zo zijn dat het apparaat niet goed werkt. De elektrische impuls wordt minder goed naar de spier gestuurd en hierdoor bereik je niet het gewenste effect.

Brandwonden en blauwe plekken

In sommige gevallen kan een EMS buikspiertrainer elektrisch voor brandwonden of blauwe plekken zorgen. Dit is meester zo wanneer het gaat om een EMS trainingsapparaat dat van minder goede kwaliteit is.

Daarnaast is het ook af te raden om de EMS trainer te gebruiken als je last hebt van een gevoelige huid. De EMS trainer kan namelijk zorgen voor huiduitslag.

Zorgt niet voor een betere conditie

Met een EMS buikspiertrainer zorg je er alleen voor dat je spieren krachtiger worden. Je conditie en uithoudingsvermogen train je hier eigenlijk helemaal niet mee.

Het is daarom aan te raden om naast het gebruik van de EMS trainer ook aan cardio te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hardloopsessies. Het gevaar is namelijk dat je denkt bezig te zijn met sporten, maar je traint alleen je spieren.

Is het helemaal veilig in gebruik?

Doordat je met een EMS trainer elektrische schokjes stuurt naar de spieren, vragen veel mensen zich af of het apparaat wel helemaal veilig is. Dit is een goede vraag en daarom gaan we hier in dit artikel dieper op in.

Het gebruik van een EMS trainer brengt zeker risico’s met zich mee. Heb je bijvoorbeeld een pacemaker of een ander intern elektronisch apparaat? Een EMS buikspiertrainer kan deze interne apparaten verstoren.

De EMS buikspiertrainer is daarom niet aan te raden voor hartpatiënten. Ook voor mensen met een verhoogd risico op trombose wordt dit apparaat ten strengste af te raden.

En zo zijn er nog meer doelgroepen die beter geen gebruik van de EMS trainer kunnen maken. Denk hierbij aan: epilepsiepatiënten, kankerpatiënten, spasticiteit, vrouwen die zwanger zijn of mensen met multiple sclerose.

Ook bij mensen zonder gezondheidsklachten kan een EMS trainer voor bijwerkingen zorgen. Bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld zijn: hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, kwetsbare gewrichten of problemen in de bloedsomloop.

Is de EMS buikspiertrainer dus veilig? Het antwoord ligt in het midden. De EMS trainer is veilig als je zelf niet kampt met gezondheidsproblemen. Daarnaast is het goed om in de gaten te houden hoe je op het apparaat reageert.

Een tip is om voor de eerste EMS training eerst langs de huisarts te gaan. Op deze manier weet je zeker of het een verstandig idee is om de EMS trainer te gebruiken of juist niet.

Conclusie: EMS buikspiertrainer kopen of niet?

Nu je alles hebt kunnen lezen over de EMS buikspiertrainer, is natuurlijk de grote vraag of je de EMS trainer voor thuis nu wel of niet zou moeten aanschaffen. Het antwoord ligt in het midden.

Zodra je last hebt van bepaalde ziektes of je hebt bijvoorbeeld een pacemaker, dan is het beter om geen EMS buikspiertrainer te gebruiken. Als je hierover twijfelt, raadpleeg dan altijd een arts.

Heb je Astma of Reuma? Dan kan de EMS buikspiertrainer juist een uitstekende optie voor je zijn. Ook hiervoor is het verstandig om dit eerst te overleggen met je desbetreffende arts.

Ben je volkomen gezond en vrij van klachten? Dan is een EMS buikspiertrainer zeker een goede optie voor je. Houd er hierbij rekening mee dat de EMS buikspiertrainer er voornamelijk voor zorgt dat je buikspieren zullen versterken.

Als je het apparaat wil gebruiken om af te vallen, dan is dit geen goed idee. Gezond eten en blijven bewegen wordt naast het gebruik van de EMS buikspiertrainer aangeraden.

Op deze manier gebruik je de EMS training als aanvulling op je gezonde leefstijl en niet als vervanging van.

Waar koop ik de beste EMS trainer?

Als je een EMS buikspiertrainer wilt aanschaffen, is het goed om te weten waar je de beste EMS trainer kunt kopen. Om je hierbij te helpen, hebben we de beste aanbieders voor je op een rij gezet.

We willen er namelijk zeker van zijn dat je een goede EMS trainer koopt en dat je blij zult zijn met je aankoop. Weten waar je de beste EMS trainers kunt kopen? Dat zie je hieronder.


Categorieën: Fitness