Flow Fitness Kingston Pro i – Onze Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

flow fitness kingston pro i

Ben jij benieuwd naar de capaciteiten van een Flow Fitness Kingston Pro i? Wij hebben de loopband van Flow Fitness in huis gehaald voor een grondige test.

Onze ervaringen lees je allemaal in deze uitgebreide review. 

De Flow Fitness Kingston Pro i grondig getest

In korte tijd hebben wij de Flow Fitness Kingston Pro i uitvoerig kunnen testen. Dat is het voordeel van een hardloopband voor thuis in de slaapkamer. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed.

De Kingston Pro i heeft een hele goede eerste indruk gemaakt. Het apparaat is stevig en stabiel. Je voelt aan alles dat dit een loopband is van goede kwaliteit, met een intuïtieve bediening.  

Als getraind hardloper is het belangrijk jezelf steeds te blijven uitdagen. Dat is precies waar de Kingston Pro i in uitblinkt. Met 28 programma´s en een variabele hellingshoek zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. 

Maar dat is zeker nog niet alles. De Kingston Pro i van Flow Fitness heeft een aantal opmerkelijke voordelen. En, wie lang en kritisch genoeg test vindt ook nog wel een nadeel.

Je leest al onze bevindingen in deze review.


Opvallende voordelen van de Flow Fitness Kingston Pro i

We hebben niet lang gezocht naar voordelen van deze loopband. De Kingston Pro i heeft er genoeg. De belangrijkste zie je hieronder.

Topsnelheid van 18 km/u

Stel je eens voor, 10 kilometer hardlopen in 33 minuten. Dan moet je van hele goede huizen komen. Met de Flow Fitness Kingston Pro i heb je in ieder geval een apparaat in huis waarmee je op dit tempo kunt trainen. 18 km/u is de topsnelheid van deze loopband.

Hellingshoek tot 12%

Met een hellingshoek loop je als het ware schuin omhoog een berg op. Dit vraagt natuurlijk meer inspanning. Je verbrandt daardoor meer calorieën, maar bouwt ook meer spiermassa op. De hellingshoek van maar liefst 12% zien we als een absoluut voordeel.

28 programma’s

Soms wil je ook gewoon niet teveel nadenken over je hardloop workout. Hoe lekker is het dan om te kunnen kiezen uit verschillende voorgeprogrammeerde uitdagingen? Met de Flow Fitness Kingston Pro i loopband heb je 28 programma’s tot je beschikking. 

Fitness Apps

Creëer nog veel meer trainingsmogelijkheden. Dankzij verschillende apps die beschikbaar zijn voor de Kingston Pro i. Verbind de loopband met de Kinomap, Zwift en Fitshow app voor meer inzicht in je resultaten en extra uitdagingen. 

Zijn er ook nadelen?

Er zijn een aantal belangrijke nadelen om aan te halen in deze review. Het zijn vooral nadelen voor mensen met specifieke wensen, zoals het opbergen.

Het opbergen van de Kingston Pro i is namelijk wat “beperkt”. Het loopvlak klap je omhoog. Hierdoor wordt het apparaat wel korter, maar je zal het zeker niet onder je bed kwijt kunnen.    

Daarnaast is de relatief smalle loopband van 45 cm breed is minder fijn voor duurloop. Hardlopers die graag lange afstanden rennen, hebben vaak een groter loopvlak nodig. Voor sommige, is de beperkte breedte van de Flow Fitness Kingston Pro i dan een nadeel. 

De Flow Fitness Kingston Pro i vs Vergelijkbare loopbanden

Eerst vergelijken we de Flow Fitness Kingston Pro i met het kleinere broertje, de Flow Fitness Kingston i. Inderdaad, dezelfde loopband maar zonder Pro. 

De voornaamste verschillen in een tabel:

Kingston PRO iKingston i
Programma’s2824
Max. snelheid18 km/u16 km/u
Formaat l x b x h cm156,5 x 73 x 137,5168 x 75,5 x 128
dikte loopvlak1,6 mm1,9 mm

De Pro uitvoering van de Kingston is de kleinere van de twee. Maar de prestaties zijn wel wat beter. Dankzij een hogere topsnelheid, dunner loopvlak en meer programma’s.

Kijken we naar andere merken dan is de Kingston Pro i loopband van Flow Fitness een stuk minder zwaar. Ondanks dat doet de loopband niet onder wat betreft topsnelheid. En met slechts 55 kg, maakt dat opbergen een stuk eenvoudiger.

Opvallend is ook de combinatie van opties waardoor de Kingston Pro beter scoort dan andere. Waar vergelijkbare loopbanden vaak kiezen voor ´of´, kiest Flow Fitness met de Pro voor ´en´. En een bovengemiddelde topsnelheid, en veel programma´s, en verschillende interval trainingen. 

De afmetingen zijn kleiner dan vergelijkbare loopbanden. Maar de Flow Fitness Kingston Pro i loopband is het complete pakket. Over het algemeen een zeer goed apparaat.   

Ons oordeel over de Flow Fitness Kingston Pro i 

Nu we een poos gebruikt hebben gemaakt van Kingston Pro i loopband, is het tijd voor een kritisch oordeel. Het is best lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Met deze Pro editie van de Kingston i, heeft Flow Fitness gewoon een heel goed product op de markt gebracht. 

Toch is het apparaat geen echte uitblinker. Er zijn geen onderdelen waarop de Kingston Pro i veel beter is dan andere apparaten in dezelfde prijsklasse. Het is meer het totaalplaatje dat indruk maakt.

Vooropgesteld, deze loopband is erg fijn in gebruik. Tijdens de uitvoerige test hebben we gevarieerd tussen lange ochtendwandelingen en pittige interval sessies. En iedere keer deed de Kingston Pro i precies wat we ervan verwachten.

Je kunt de prestaties vergelijken met die van grotere loopbanden. Toch kan je dit apparaat opklappen en in de hoek van de kamer schuiven. Maar, zolang je geen hoogslaper hebt, zal de Kingston Pro i nooit volledig onder je bed verdwijnen. 

Wanneer je de prestaties wilt van een grote loopband maar in een compact formaat, dan is de Flow Fitness Kingston Pro i loopband de perfecte optie.  

Eindoordeel & Aanbieding

Op zoek naar een loopband die je kan inklappen en in de hoek van de kamer schuift? Wil je gevarieerd kunnen trainen tot wel 18 km/u en op een helling tot 12%? Al deze mogelijkheden heb je met de Kingston Pro i van Flow Fitness.

Dit apparaat is uitermate geschikt voor de fanatieke loper. Wil je uitdagende programma´s?  Zoek je veel variatiemogelijkheden? En wil switchen tussen lichte en zware trainingen? Dan zit je goed met deze loopband voor thuis.

Nog niet 100% overtuigd? Geen probleem, bestel hier jouw Flow Fitness Kingston Pro i en probeer het gewoon 30 dagen uit
Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Kingston Pro i en Kingston Pro?

Ondanks dat de Flow Fitness Kingston Pro i iets kleiner is in formaat, heeft deze net wat betere specificaties. Zoals een hogere topsnelheid en meer programma’s. In onze review vergelijken we de specificaties van beide apparaten.   

Is de Flow Fitness Kingston Pro i opklapbaar?

Je kunt de Kingston Pro i loopband opklappen. De achterkant van de loopband komt daardoor omhoog. Hierdoor neemt het apparaat minder ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen.  Categorieën: Fitness