Beste heteluchtkanon / warmtekanon (Diesel, Elektrisch, Gas)

Last updated by Kaz on

beste heteluchtkanon

Wil je graag een loods verwarmen? Wil je een bouwplaats verwarmen? Of wil je een andere ruimte binnen óf buiten verwarmen? Kies in deze gevallen voor een heteluchtkanon.

Met een heteluchtkanon, ook wel warmtekanon genoemd, creëer je zonder enig probleem een aangename temperatuur. Wij besparen je de speurtocht en zijn alvast op zoek gegaan naar het beste heteluchtkanon.

Onze top 6 beste heteluchtkanonnen:

 1. Güde GD 30 TI – Beste heteluchtkanon diesel
 2. Stanley STN17G – Beste heteluchtkanon gas
 3. Metabo HL 18 BL 600792850
 4. Kemper elektrische Heteluchtkanon 65350E
 5. Eurom HKG-10
 6. Qlima GFA 1030 E

De 6 beste heteluchtkanonnen uitgelicht

Wil je een heteluchtkanon diesel, heteluchtkanon elektrisch of heteluchtkanon gas hebben? Dit is slechts één van de vele vragen waar je goed over na moet denken.

Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij aan het einde van dit artikel een koopgids opgesteld. Eerst willen we je echter meer vertellen over de beste warmtekanonnen van dit moment!

1. Güde GD 30 TI – Beste heteluchtkanon diesel

De Güde GD 30 TI is het beste heteluchtkanon diesel. Doordat dit apparaat op diesel werkt, is dit apparaat uiterst geschikt voor professioneel gebruik.

Bovendien is dit krachtige hittekanon van een thermostaat voorzien. Deze thermostaat zorgt voor een constante temperatuur; uiterst aangenaam dus.

In onder meer de bouw en landbouw is de Güde GD 30 TI een geweldig heteluchtkanon. Dankzij het handige onderstel kun je dit – relatief grote – hittekanon ook nog makkelijk verplaatsen.

Qua dieselverbruik kun je uitgaan van minder dan 3 liter diesel per uur. Dat valt reuze mee, niet waar?
2. Stanley STN17G – Beste heteluchtkanon gas

De Stanley STN17G vinden wij het beste heteluchtkanon gas. Om van dit hittekanon gebruik te maken, hoef je hier alleen maar een gasfles op aan te sluiten.

Nadat je dit hebt gedaan, geniet je spoedig van een zeer aangename warmte. Onder meer de kracht en constante temperatuur van de Stanley STN17G valt hierbij goed op.

Wil je graag een grotere ruimte opwarmen? Dat is ook mogelijk, gezien het maximaal verwarmingsbereik van maar liefst 339 vierkante meter.

Kun je dit heteluchtkanon ook binnen gebruiken? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Doordat dit kanon op gas werkt, is er weinig tot geen sprake van schadelijke gassen.
3. Metabo HL 18 BL 600792850

De Metabo HL 18 BL 600792850 is volgens ons ook een geweldig hittekanon. In plaats van dat je deze gasheater op een stopcontact aan moet sluiten, kun je gebruik maken van een krachtige Metabo accu.

Je geniet hierdoor met dit hittekanon van onbeperkte bewegingsvrijheid. Wat wil je nog meer?

Let wel goed op: je hebt niet alleen voldoende aan de accu. Dit is namelijk een kanon die zowel van gas als van accu gebruik maakt. Je moet dus ook nog een gasfles gebruiken. Nadien geniet je gelukkig wel erg snel van een zeer aangename warmte.
4. Kemper elektrische Heteluchtkanon 65350E – Beste heteluchtkanon elektrisch

Het Kemper elektrische Heteluchtkanon 65350E is volgens ons het beste heteluchtkanon elektrisch. Dit heteluchtkanon sluit je op een stopcontact aan, waarna je spoedig van een aangename warmte geniet.

Het fijne hierbij is dat je ook nog eens uit 3 standen kunt kiezen. Je bepaalt hiermee volledig zelf hoe warm je een ruimte wilt maken.

Dankzij de thermostaat geniet je ook nog van een constante temperatuur. In combinatie met de 3 standen en de kracht heeft de Kemper elektrische Heteluchtkanon 65350E ontzettend veel te bieden.

Daarbij is het ook nog een groot voordeel dat dit warmtekanon elektrisch vrij goedkoop is.
5. Eurom HKG-10

Gaat je voorkeur uit naar een heteluchtkanon op gas? Dan kun je voor de eerder besproken gas heteluchtkanon kiezen, maar je kunt ook voor de Eurom HKG-10 kiezen.

Dit vinden wij ook een prima heteluchtkanon op gas. Dit betreft een heteluchtkanon met rookgasafvoer, met thermostaat en een aanzienlijk verwarmingsbereik.

Dat laatste is onder meer aan het vermogen van 14.000 Watt te danken. Hierdoor kun je met de Eurom HKG-10 ruimtes tot wel 350 vierkante meter verwarmen.

Dit is zodoende een prima warmtekanon voor binnen. Bij aanschaf krijg je overigens een slang en regelaar meegeleverd. Je hoeft zelf dus alleen nog maar een gasfles te kopen.
6. Qlima GFA 1030 E

Qlima-GFA-1030-E-warmtekanon-kopen

Ook van de Qlima GFA 1030 E zijn wij uiterst enthousiast geworden. Dit is een warmtekanon op gas van één van de beste merken. Qlima weet als geen ander hoe men een goed warmtekanon moet ontwikkelen.

Met dít warmtekanon geniet je van brute kracht, meerdere instelmogelijkheden en de gewenste veiligheid. De veiligheid is onder meer aan het vlamdetectiesysteem en de oververhittingsbeveiliging te danken.

Wil je een écht grote ruimte opwarmen? Dan ben je al helemaal gebaat bij de Qlima GFA 1030 E. Door de brute kracht is dit warmtekanon in staat om een ruimte van 470 vierkante meter op te warmen. Ideaal!
Waar kun je een heteluchtkanon gebruiken?

Een heteluchtkanon is in principe voor binnen- en buitengebruik geschikt. Geef je bijvoorbeeld in de winter een buitenfeest? Dan heb je ook baat bij een heteluchtkanon. Met zo’n kanon maak je het buiten qua temperatuur een stuk aangenamer voor je gasten.

Je kunt een heteluchtkanon echter ook prima binnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld een bouwplaats, werkplaats of loods wilt verwarmen, heb je niks meer dan een hittekanon nodig.

Verschillende soorten hittekanonnen

Zou je graag het beste heteluchtkanon willen kopen? Voordat je dit kunt doen, moet je goed naar de verschillende soorten hittekanonnen kijken. Dit zijn de meest gangbare soorten:

 • Heteluchtkanon op gas. Ontzettend veel heteluchtkanonnen werken op gas. Dit betekent dat je alleen maar een gasfles op het kanon aan hoeft te sluiten. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de toevoer van gas perfect regelen. Daarmee regel je ook de hitte die door het heteluchtkanon afgegeven wordt.
 • Heteluchtkanon op elektriciteit. Je kunt ook voor een heteluchtkanon elektrisch kiezen. Voor zo’n apparaat heb je een stopcontact nodig. Een heteluchtkanon elektrisch 220V is niet op elke locatie te gebruiken, aangezien je dus wel altijd een stopcontact (of verlengsnoer) nodig hebt. Bovendien zijn dit niet altijd de meest krachtige varianten, waardoor ‘ie vooral geschikt is voor de kleinere ruimtes.
 • Heteluchtkanon diesel. Voor het professionelere/grotere werk is een heteluchtkanon diesel interessant. Doordat zo’n apparaat wel diesellucht uitstoot, is ‘ie minder geschikt voor binnen gebruik. Daarbij heb je ook nog met de bijbehorende schadelijke uitstootgassen te maken.
 • Heteluchtkanon petroleum. Het heteluchtkanon petroleum hebben we niet in onze top 6 opgenomen. Dit komt vooral doordat petroleum niet de beste aandrijving is. Je kunt veel beter voor bijvoorbeeld een heteluchtkanon diesel kiezen.

Met andere woorden: je moet ontzettend goed naar de aandrijving van het heteluchtkanon kijken. De aandrijving is voor van tal factoren bepalend, waarover je meer leest in onze koopgids.

Hoe kies je het beste warmtekanon uit?

Voor veel mensen is een warmtekanon een geschikte oplossing. Je creëert hier moeiteloos een fijne werkomgeving mee, maar je kunt ‘m ook prima voor recreatief gebruiken inzetten.

Daarvoor is het wel onwijs belangrijk om het juiste warmtekanon uit te kiezen. Let daarvoor vooral goed op onderstaande aandachtspunten.

Gewenste gebruik

Het is allereerst erg belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken. Geef voor jezelf antwoord op de volgende vragen:

 • Wil je het warmtekanon binnen of buiten gebruiken? Als je een warmtekanon uitsluitend binnen wilt gebruiken, moet je voor een geschikte variant kiezen. Een variant die op diesel werkt, is bijvoorbeeld niet voor binnen gebruik geschikt. Als je een warmtekanon voor buiten wilt kopen, heb je over het algemeen meer keuze.
 • In welke ruimte wil je het warmtekanon inzetten? Dit heeft niet alleen met de aandrijving (zie hierboven) te maken, maar ook met het maximale verwarmingsbereik. Niet alle (soorten) warmtekanonnen zijn in staat om grotere ruimtes te verwarmen. Kijk daarom goed naar de afmetingen van de ruimte die je wilt verwarmen.
 • Waarom wil je een heteluchtkanon hebben? Je moet ook goed kijken naar het ‘waarom’. Wil je het heteluchtkanon eenmalig gebruiken voor een tuinfeest? Dan kun je je afvragen of je niet beter zo’n hittekanon kunt huren. Mocht je ‘m vaak op de lange termijn willen gebruiken, is het verstandiger om in het beste hittekanon te investeren.

Vermogen

Ten tweede wijzen wij je graag op het vermogen van een warmtekanon. Dit vermogen is namelijk op meerdere andere factoren van invloed:

 • Maximale verwarmingsbereik. Dit is het maximale oppervlakte dat door een hittekanon verwarmd kan worden. Je kunt je vast voorstellen dat dit hand in hand gaat het met vermogen. Des te hoger het vermogen ligt, des te groter het maximale verwarmingsbereik is.
 • Verwarmingssnelheid. Met een heteluchtkanon kun je een ruimte aangenaam verwarmen. Hoe snel dit precies gaat, is afhankelijk van het vermogen. Als je voor een krachtiger heteluchtkanon kiest, geniet je sneller van de gewenste warmte.

Thermostaat

Ten derde is het verstandig om naar een eventuele thermostaat te kijken. Kies je bewust voor een heteluchtkanon met thermostaat? Dan geniet je van een constante temperatuur. Dit is wel zo prettig.

Verwarmingsstanden

Ten vierde kun je naar de aanwezigheid van verwarmingsstanden kijken. Als je voor een kanon met meerdere verwarmingsstanden kiest, hou je alle touwtjes in eigen handen.

Overigens gaat dit aandachtspunt altijd gepaard met een thermostaat.

Afmetingen & vormgeving

Ten vijfde moet je goed naar de afmetingen van het heteluchtkanon kijken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat je voor een klein, middelgroot of groot kanon kunt kiezen.

Dit moet je goed afstemmen op de ruimte die je wilt verwarmen, maar ook op de aanwezige ruimte zelf. Heb je bijvoorbeeld in een bouwplaats weinig ruimte? Dan vallen mogelijk enkele heteluchtkanonnen al direct af.

Daarbij kun je ook nog met een schuin oog naar de vormgeving kijken. Waarom? Nou, kijk maar eens naar de bovenstaande heteluchtkanonnen. Al die heteluchtkanonnen hebben een unieke vormgeving én kleurstelling.

Merk

Wil je het beste heteluchtkanon aanschaffen? Kies dan altijd voor een kanon van één van de A-merken. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn, behoren volgens ons tot de top van het aanbod.

Deze merken leveren simpelweg kwaliteit. Dit merk je niet alleen aan de werking van het kanon, maar ook aan de levensduur.

Met bijvoorbeeld een warmtekanon van Metabo, Eurom of Qlima geniet je jarenlang van een aangename warmte. Dit geldt ook voor de varianten van Güde, Stanley en Kemper.

Overigens geniet je bij deze merken van nóg een voordeel: de veiligheid. Deze merken doen er namelijk alles aan om hun warmtekanonnen 100% veilig uit te voeren. Daar heb jij, als eindgebruiker, uiteraard alleen maar baat bij!

Wat kost een goed warmtekanon?

Tijdens ons onderzoek hebben wij meerdere dingen opgemerkt. Eén van de voornaamste aspecten is het grote prijsverschil.

Tussen de verschillende soorten warmtekanonnen bestaan simpelweg aanzienlijke prijsverschillen.

Dit heeft in onze ogen meerdere redenen:

 • Verschil in aandrijving. Het soort aandrijving is bepalend voor het prijskaartje van het warmtekanon. Dit blijkt onder meer uit de vraagprijzen voor de warmtekanonnen die op gas en op diesel werken. Tussen deze beide soorten aandrijvingen vallen de forse prijsverschillen direct op. Dit is op zich logisch; de technologie is per aandrijving volledig verschillend.
 • Vermogen. Het vermogen is ook bepalend voor het uiteindelijke prijskaartje. Dit werkt in veel gevallen uiterst simpel: een krachtiger heteluchtkanon is duurder dan een minder krachtige variant. Vergelijk dit met een auto met een krachtigere motor.
 • Merk. Ook het merk is grotendeels bepalend voor het prijskaartje van het kanon. Dit blijkt alleen al uit de heteluchtkanonnen die we in dit artikel besproken hebben. Al deze heteluchtkanonnen zijn van gerenommeerde merken, maar toch bestaan er grote prijsverschillen. Dit komt doordat elk merk het fabriceren/ontwerpen van een warmtekanon op zijn eigen manier aanpakt.

Waar koop je een goed warmtekanon?

Een goed warmtekanon koop je bij bijvoorbeeld Bol.com, Praxis, Gereedschapcentrum en Toolmax. Deze aanbieders bieden meerdere prima warmtekanonnen van de betere merken aan.

Kun je een warmtekanon ook bij ketens als Gamma of Karwei kopen? Het is mogelijk, maar het is niet aan te raden.

Bij deze ketens kun je vooral de kleinere warmtekanonnen van minder bekende merken vinden. Daar heb je in veel situaties minder aan dan aan bovenstaande varianten.

Hoe gebruik je een warmtekanon binnen?

Zou je graag een heteluchtkanon binnen willen gebruiken? Neem dan onderstaande tips goed in acht:

 • Check eerst of het warmtekanon voor binnen gebruik geschikt is. Lang niet alle warmtekanonnen zijn voor binnen gebruik geschikt. Mocht je per sé een kanon voor binnen gebruik aan willen schaffen, moet dit het belangrijkste aandachtspunt tijdens je zoektocht zijn. Mocht je thuis al een warmtekanon hebben staan, moet je héél goed de handleiding doornemen.
 • Let goed op de afvoer. Kies je voor een heteluchtkanon op gas voor binnen gebruik? Dan moet je goed naar de gas afvoer kijken. Eventueel gas dat vrijkomt, moet immers op een goede en veilige manier afgevoerd worden.
 • Overweeg een elektrisch heteluchtkanon. Voor binnen gebruik lijkt een elektrisch heteluchtkanon het meest geschikt te zijn. Deze varianten zijn over het algemeen een stuk kleiner uitgevoerd en stoten geen schadelijke gassen of stoffen uit. Het is bovendien eenvoudig om zo’n kanon op het stroomnetwerk aan te sluiten.

Is een heteluchtkanon onmisbaar?

Ja, in bepaalde situaties is een heteluchtkanon zeker onmisbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval als je in de koudere wintermaanden je klussen af wilt maken.

Indien je dit buiten, in een werkplaats of op de bouwplaats moet doen, ben je zeer gebaat bij een goed warmtekanon.

Overweeg vooral de aanschaf van één van de 6 bovenstaande warmtekanonnen. Het is niet voor niets dat dit de beste warmtekanonnen van dit moment zijn!


Categorieën: Outdoor