Hoe lang kan ik op de elektrische step rijden?

Last updated by Kaz on

hoe lang kan een elektrische step rijden

Hoe lang kun je rijden op een elektrische step? De elektrische step is de laatste jaren niet meer weg te denken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een e-step aan te schaffen.

Het is namelijk een duurzaam apparaat dat ook nog eens eenvoudig te bedienen is en waarmee je jezelf snel kunt verplaatsen.

In dit artikel lees je hoe lang je kunt rijden op een elektrische step, welke factoren invloed hebben op de actieradius van de elektrische step en hoe lang het duurt om de e-step volledig weer op te laden.

Zoveel km kun je rijden met een volle e-step accu

Op de elektrische step rijdt je minder dan 22 kilometer op een volle accu. Uiteraard hangt het af van verschillende factoren hoe ver je precies kunt rijden.

Rijd je over asfaltweg? Dan maak je langere afstanden dan wanneer je rijdt op onverharde wegen. Daarnaast kunnen weersomstandigheden ook invloed hebben op de afstand die je aflegt.

Wil je de elektrische step opvoeren? Dan kun je ervoor zorgen dat de e-step beschikt over een grotere actieradius.

Factoren die invloed hebben op de actieradius van je elektrische step

Zoals je hebt net hierboven hebt kunnen lezen, zijn er bepaalde factoren van invloed op de hoeveelheid km die je kunt afleggen op de elektrische step. Naast de weersomstandigheden en het terrein, zijn er nog meer factoren van invloed op de actieradius van de elektrische step.

Draaggewicht

Jouw eigen gewicht heeft invloed op de actieradius van de elektrische step. Ben je licht van gewicht? Dan zul je uiteindelijk een langere afstand af kunnen leggen op een volle accu, dan iemand die zwaarder weegt.

Daarnaast kan het helpen om geen zware tassen mee te nemen op de e-step. En als je wilt reizen met 2 personen, kies dan liever voor een elektrische step voor 2 personen.

De motor

De motor heeft invloed op de actieradius van de elektrische step. De meeste elektrische steps beschikken over een motor van 250-300 watt.

De bandenspanning

Het is belangrijk dat je banden beschikken over de juiste luchtdruk. Hoe harder de banden zijn, hoe sneller de e-step zal rijden. Met een snellere e-step leg je grotere afstanden af.

Rijden op snelheid

Als je continu in de hoogste versnelling rijdt, zorg je ervoor dat de actieradius verkort. Als de elektrische step beschikt over een eco-modus, kies dan hiervoor. De eco-modus zorgt ervoor dat je minder hard rijdt, maar wel grote afstanden kunt afleggen.

Vergelijking met andere elektrische voertuigen

Hoe zit het met andere elektrische voertuigen? Welke afstand kan een elektrische fiets afleggen? De actieradius van een elektrische fiets is 25. Dit geldt voor een elektrische fiets met 200 wh en een lichte accu.

Hoe zit het met de elektrische scooter? De elektrische scooter heeft het grootste bereik van de elektrische voertuigen. Gemiddeld gezien leg je op een e-scooter 50 af. Net als bij de e-step, hangt dit uiteraard ook af van verschillende factoren.

Hoe lang duurt het om de e-step volledig op te laden?

Elektrische steps hebben meestal 3 tot 8 uur nodig om volledig op te kunnen laden. Dit is ook weer afhankelijk van het type e-step. Gemiddeld kost het opladen van een elektrische step 6 uur en 40 minuten.

Categorieën: Outdoor