Lichtgewicht elektrische step kopen

Last updated by Kaz on

lichtgewicht elektrische step

Als je op zoek naar een nieuwe e-step bent, is het gewicht één van de aandachtspunten. Des te lichter de step is, des te beter je ‘m overal mee naar toe kunt nemen.

Zo kun je je step prima voor woon-werkverkeer gebruiken, prima in de trein en auto meenemen. Zijn dat ook je wensen? Ga dan op zoek naar een lichtgewicht elektrische step.

Wat zijn de voor- en nadelen van een lichte step?

Met een lichte step geniet je vooral van praktisch gemak. Je kunt de step makkelijk overal mee naar toe nemen, je tilt ‘m makkelijk op en je verplaatst ‘m daardoor makkelijk.

Het gevolg hiervan is dat je je lichte step veelzijdig kunt gebruiken. Dat is zéker het geval als je voor een lichte opvouwbare elektrische step kiest. Doordat je zo’n step ook nog eens op kunt vouwen, neem je ‘m nog makkelijker mee.

Een nadeel is wel dat een lichte step minder goed op de weg ligt. Doordat de step relatief licht is, is deze gevoeliger voor externe factoren. Hierbij kun je denken aan extreme wind of oneffenheden in het wegdek.

Een ander nadeel is dat de meeste lichtgewichte e-steps relatief prijzig zijn. Om een step zo licht mogelijk uit te voeren, moet een fabrikant gebruik maken van de beste materialen. Die materialen zijn over het algemeen prijziger, waardoor de lichte e-steps zelf ook duurder zijn.

Hoe zwaar is een lichte e-step?

Een gemiddelde elektrische step weegt zo’n 18 kilogram. Als we naar het gemiddelde gewicht van een step voor woon-werkverkeer kijken, zien we een gewicht van 13 kilogram.

Een lichte e-step is dan ook een step die minder dan 13 kilogram weegt. Er bestaan bijvoorbeeld meerdere elektrische steps die tussen de 7 en 10 kilogram wegen. Dát zijn perfecte voorbeelden van een lichtgewicht e-step wat ons betreft.

Is een lichte e-step aan te raden?

Dit hangt vooral af van het gewenste gebruik. Als je je e-step overal mee naar toe wilt nemen, is een lichte e-step zeker aan te raden.

Wil je lange afstanden afleggen? Dan is een lichte e-step minder praktisch. Het minieme gewicht gaat namelijk vaak gepaard met een kleinere accu. En daarmee een kleinere actieradius.

Bepaal daarom goed waar je je nieuwe e-step voor wilt gebruiken. En bepaal vervolgens of een lichte e-step op je wensen aansluit of niet.

Categorieën: Outdoor