Tennistrainer kopen? Dit zijn de Beste Tennisbal Machines

Last updated by Kaz on

tennistrainer

Heb je serieuze ambities op het gebied van tennis? Dan kun je veel tegen andere tennissers trainen, maar je kunt ook gebruik maken van een tennistrainer.

Met een zogeheten tennisbal machine geniet je van veel gemak. Een tennisballenkanon schiet de tennisballen namelijk met een behoorlijke snelheid op je af.

Het is aan jou om snel te anticiperen en om de bal goed te verwerken. Omdat het tennisballenkanon in een kort tijdsbestek veel ballen op je afvuurt, werk je ook nog aan je conditie.

Naast het kanon zijn er meerdere tennistrainers om uit te kiezen. Op deze pagina ontdek je de verschillende soorten én de beste om te kopen.

De beste tennistrainers en tennisbalkanonnen

Spreekt zo’n tennisbal machine je nu al aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste soort tennistrainer. Het is allereerst goed om te weten dat je uit meerdere soorten tennistrainers kunt kiezen.

Zo kun je kiezen voor een paal met daaraan een tennisbal. Het is zaak om de bal weg te slaan en de bal vervolgens weer te verwerken. Bij deze soort tennisbal machine is het ook leuk om de bal zo ver mogelijk weg proberen te slaan.

Verder kun je voor een vrij eenvoudige tennis trainer set kiezen. Dit is een basisstation dat je op de grond moet zetten, waarbij er een tennisbal aan een touw vastzit.

Je kunt de bal slaan en de bal komt snel weer bij je terug. Ook hierbij komt het aan op snel reageren en de tennisbal weer netjes verwerken.

Tot slot kun je dus ook nog voor een tennisbalkanon kiezen. Hier hebben we het al kort over gehad in de intro.

Enfin, wij zijn per soort op zoek gegaan naar de beste variant. Onze top 4 delen we graag hieronder met je.

1. Racketclub Powershot 3 NG

De Racketclub Powershot 3 NG is wat ons betreft het beste tennisballenkanon. Dit kanon heeft een grote capaciteit, waardoor het kanon veel ballen achter elkaar af kunt schieten. Hoe je dit precies laat doen, is volledig aan jezelf. Dit kanon is namelijk volledig programmeerbaar.

Verder biedt deze machine veel mogelijkheden aan. De machine is in staat om de ballen op verschillende manieren te schieten, waardoor je verschillende aspecten van je spel gericht kunt trainen.

Ook is de machine bijvoorbeeld in staat om ballen met allerlei soorten spin op je af te schieten. Met deze, wel vrij dure, tennis machine train je op een leuke én efficiënte manier.
2. Alert Tennistrainer Set

Ga je liever voor een iets goedkopere tennistrainer?

Kijk dan naar deze Tennistrainer Set van het merk Alert.

Deze tennistrainer set is simpel, maar is wel erg leuk om mee te trainen.

Wel is het goed om te weten dat dit geen volwaardige tennistrainer is.

Voor deze tennistrainer moet je bijvoorbeeld de meegeleverde plastic rackets gebruiken.
3. WiseGoods Tennis Trainer Set

Wil je vooral je slag en swing optimaliseren? Dan kun je deze WiseGoods Tennis Trainer Set gebruiken. Deze tennistrainer beschikt over een basisstation dat je op de grond neer moet leggen.

Aan dit basisstation zit vervolgens een snoer vast met daaraan de tennisbal. Als je de bal slaat, verdwijnt de bal, maar deze komt al snel weer bij je terug. Je moet dus snel anticiperen en de bal wederom wegslaan. Erg leuk!
4. Spinfire Pro 2

Als bonus raden we je ook nog graag de Spinfire Pro 2 aan. Deze tennismachine is vergelijkbaar met de Racketclub Powershot 3 NG, maar is dan iets minder uitgebreid.

Dit tennisballenkanon is bovendien een stuk goedkoper en ook compacter. Feit is dat je met dit kanon gericht kunt trainen, onder meer vanwege de maximale snelheid van 140 km/u.
Zo vind je de beste tennistrainer of tennisbalkanon

Wil je graag aan je skills werken op een leuke manier? Dan is de aanschaf van één van bovenstaande tennistrainers absoluut aan te raden. Maar, welke tennistrainer voor jou het meest geschikt is, is volledig van jezelf afhankelijk.

Ons advies is daarom om je wensen op een rijtje te zetten. Hoe wil je de tennistrainer precies gebruiken? Waar wil je de tennistrainer voor gebruiken? En in hoeverre stel je specifieke eisen aan de tennistrainer?

Wij adviseren je in ieder geval om een keuze te maken tussen de verschillende soorten tennismachines. Verderop in dit artikel bespreken we graag nog tussen welke tennistrainers je precies kunt kiezen.

Hierbij adviseren wij je ook om goed naar het prijskaartje te kijken. Voor sommige tennistrainers betaal je een paar tientjes, terwijl je voor andere machines duizenden euro’s moet betalen.

Wat op dit gebied voor jou het handigste is, hangt uiteraard van je niveau af. Als je echt serieuze ambities op het tennisvlak hebt, is het mogelijk interessant om in één van de duurdere machines te investeren.

Hoe vind je het beste tennisbalkanon?

Heb je hoe dan ook oren naar de aanschaf van een tennisbalkanon?

Dan zijn er meerdere specifieke punten waar je op moet letten:

  • Capaciteit: hoeveel ballen kun je door het tennisbalkanon af laten schieten? Dit is afhankelijk van de capaciteit van het ‘reservoir’ van het kanon.
  • Snelheid: ook moet je goed kijken naar de snelheid van het kanon. Hoe snel kan het kanon de ballen achter elkaar aan schieten? En wat is de maximale snelheid waarmee de ballen geschoten kunnen worden?
  • Soort spin: bij de beste tennisbalkanonnen kun je de ballen ook nog met meerdere soorten spin af laten schieten. Check in hoeverre dit mogelijk is én in hoeverre je hier waarde aan hecht.
  • Bediening: ga ook goed na op welke manier de machine bediend moet worden. Bij sommige machines gaat dit handmatig, terwijl je bij andere machines een afstandsbediening meegeleverd krijgt.
  • Kwaliteit: ons advies is om altijd voor een tennisbalkanon van een A-merk te gaan. Voor deze machines betaal je relatief veel geld, maar dat is de extra investering dubbel en dwars waard. Met dank aan deze kwaliteit geniet je namelijk jarenlang
  • Aantal machines: het is uiteraard ook goed mogelijk dat je graag meerdere tennisbalkanonnen aan wilt schaffen. Dit is bijvoorbeeld logisch als je met je eigen tennisschool begonnen bent. Of als je op serieuze wijze met andere tennissers aan het trainen bent. Zorg er in dat geval voor dat je met één afstandsbediening de tennisbalkanonnen aan kunt sturen. Dat maakt het gebruiken hiervan een stuk makkelijker.

Welke tennistrainers en machines zijn er?

Zoals eerder in dit artikel al gesteld is, kun je tegenwoordig uit meerdere tennistrainers kiezen. De verschillende varianten bespreken we hieronder, nogmaals, in het kort.

Allereerst kun je kiezen voor de simpele tennistrainer set. Dit is een paal of een basisstation waar een touw met een tennisbal aan vast zit.

Zodra je deze bal slaat, beweegt de bal van je af, maar de bal komt door het touw weer terug. Het is dan aan jou om hier goed op te anticiperen en de bal weer ‘terug’ te slaan.

Indien je dit principe onder de knie hebt, kun je eindeloos trainen met zo’n tennistrainer set. Wel is het belangrijk om te weten dat je niet altijd je eigen racket hierbij kunt gebruiken.

Kies je bijvoorbeeld voor de tennistrainer set van Alert uit bovenstaande top 4? Dan moet je de meegeleverde tennis rackets gebruiken.

Ten tweede kun je kiezen voor een tennisbalkanon. Dit is eigenlijk de top van het top binnen het huidige aanbod; met zo’n kanon train je namelijk op een serieuze én intensieve manier. Dit is bovendien een hulpmiddel dat ook door professionals gebruikt wordt.

Voor wie is een tennistrainer de aanschaf waard?

Je moet jezelf afvragen in hoeverre je behoefte aan zo’n machine hebt. Voor zo’n machine betaal je namelijk minimaal 2000 euro, waardoor het om een flinke investering van jezelf vraagt.

Met name als je serieus traint of als je ambities hebt, is de aanschaf zeker aan te raden. Met zo’n tennisbalkanon geef je je trainingen namelijk een extra dimensie. En werk je serieus toe naar de doelen die je voor jezelf gesteld hebt.

Categorieën: Sport & Verzorging