Unique waterontharder: Aanbod, review & ervaringen

Last updated by Kaz on

unique waterontharder

Heb je interesse om een nieuwe waterontharder aan te schaffen? Is je oog daarbij gevallen op een model van Unique? Of heb je bijvoorbeeld van vrienden of kennissen goede verhalen gehoord over een Unique waterontharder?

Voordat een ontharder van dit merk aanschaft, zou je je even goed in dit merk moeten verdiepen. Daarvoor ben je in dit artikel aan het juiste adres. Lees snel verder!

Over het merk Unique

Nooit meer last van kalkaanslag. Dat zijn de eerste woorden die je op de website van Unique tegenkomt. Uit deze woorden blijkt direct waar het merk Unique zich op richt: het aanbieden van de beste waterontharders.

Dit merk biedt unieke waterontharders aan, terwijl men dit ook nog onder ideale voorwaarden doet.

Unique biedt bijvoorbeeld standaard 15 jaar garantie op haar waterontharders aan. Dit kan het werk onder meer doen doordat alle waterontharders in eigen land worden vervaardigd.

Unique heeft hierdoor volledig controle op het ontwikkelingsproces én zorgt daarmee voor de beste kwaliteit.

Door de jaren heen heeft Unique een fraaie groei door weten te maken. Deze groei is, volgens ons, ten eerste te danken aan het aanbod. De waterontharder die dit merk aanbiedt, staat bijzonder goed aangeschreven.

Ten tweede is dit te danken aan de algehele markt. Meer en meer huishoudens willen een nieuwe waterontharder. Dáár weet het merk Unique in ieder geval perfect op in te spelen.

Ten derde staat de waterontharder van Unique goed aangeschreven. Hoor je hier bijvoorbeeld van iemand anders een verhaal over? Dan is dat verhaal waarschijnlijk positief.

De meeste gebruikers van een Unique waterontharder zijn hier in ieder geval erg over te spreken.

Het aanbod van Unique

Wil je uit veel soorten waterontharders kunnen kiezen? Dan zit je bij het merk Unique niet goed. Dit merk heeft er namelijk voor gekozen om slechts één waterontharder aan te bieden.

Althans; je kunt uit één soort waterontharder kiezen. Van deze waterontharder heeft Unique echter meerdere varianten uitgebracht.

Dat betekent het volgende:

 • Voor elk huishouden biedt Unique een geschikte waterontharder aan. Woon je alleen met je partner samen? Of heb je een huishouden van 10 tot 12 personen? Dit maakt in de basis niet uit. Unique is altijd in staat om een passende waterontharder te leveren.
 • Voor op elke plek biedt Unique een geschikte waterontharder aan. Waar wil je je nieuwe waterontharder precies plaatsen? Ook het antwoord op die vraag maakt bij dit merk niet heel erg uit. Zo biedt men speciale waterontharders voor in de kelder, garage en meterkast aan.

Nadere blik op het aanbod

Zoals hierboven al aangegeven, is het aanbod van Unique vrij uitgebreid. Wat echter jammer is, is dat je online niet heel veel informatie over de verschillende varianten kunt vinden.

Toch is het ons gelukt om online wat informatie te vinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de modellen in het kort voor je op een rijtje kunnen zetten:

 • Unique Smart Duo. Dit is volgens Unique de slimste waterontharder. Deze ontharder beschikt over een zoutbak, een gescheiden reservoir en is compact uitgevoerd. Volgens Unique is het hierdoor mogelijk om deze ontharder in de meterkast te plaatsen.
 • Unique Eco Duo. Dit betreft een dubbele waterontharder. Deze beide waterontharders zijn flexibel inzetbaar, nemen weinig ruimte in en werken in combinatie met elkaar. Dit product is volgens Unique geschikt voor in een kruipruimte en in de meterkast.
 • Unique Smart Compact. Heb je vrij weinig ruimte in je woning voor een waterontharder? Dan is de Unique Smart Compact de beste keuze. Deze waterontharder is bijzonder klein en is zeer compact. Hij is echter niet geschikt om in de meterkast geplaatst worden.
 • Unique Eco Compact. Dat wat voor bovenstaande variant geldt, geldt ook voor de Unique Eco Compact. Deze waterontharder is 91 bij 39 bij 39 cm groot, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft.

De werking

Het aanbod van Unique is behoorlijk uitgebreid te noemen. Althans; dat laat het merk blijken. Het is echter niet zo dat je online veel informatie vindt over de verschillende varianten.

Nee, je moet eerst je gegevens invullen en daarmee een offerte op maat aanvragen. De specialisten van Unique geven vervolgens aan jou aan voor welke waterontharder je het beste kunt kiezen.

Feit is wel dat de werking van elke waterontharder hetzelfde is. De waterontharders van Unique werken allemaal met een ionenwisselaar. Deze wisselaar is in staat om deeltjes uit het water te verwijderen.

Het gaat hierbij uiteraard om de kalkdeeltjes. Deze deeltjes zorgen voor hard water, waardoor het water een stuk minder lekker smaakt.

Dit betreft overigens ook een waterontharder met zout. De werking daarvan is echter wel uniek. Het is goed om te weten dat de Unique waterontharder over een zoutbak beschikt.

De waterontharder beschikt echter ook over een MONO hars. Dit hars zorgt ervoor dat het calcium uit het water gefilterd wordt.

Nadat dit gedaan is, wordt het hars schoongespoeld met pekelwater. Dit pekelwater is met zout gemaakt, waardoor dit inderdaad een waterontharder met zout is. Dit zout met de hars wordt direct afgevoerd naar het riool.

Het pekelwater, met zout, komt zodoende nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater blijft hierdoor lekker, smaakt niet naar zout en is vrij van kalkdeeltjes.

Wat kost een Unique waterontharder?

Wil je de beste waterontharder kopen? Dan moet je goed naar je wensen kijken, maar ook naar je budget.

Hoeveel geld heb je over voor een waterontharder? Indien je weinig geld uit wilt geven, zit je bij het merk Unique sowieso niet goed.

Nee, bij dit merk moet je met vrij forse prijskaartjes rekening houden:

 • Unique Smart Duo: vanaf €1449,-
 • Unique Eco Duo: vanaf €1299,-
 • Unique Smart Compact: vanaf €1475,-
 • Unique Eco Compact: vanaf €1325,-

Dit zijn dus behoorlijke prijzen. Tegelijkertijd krijg je voor dit bedrag wel heel veel geleverd. Je krijgt namelijk een geweldige waterontharder inclusief professionele installatie.

Een normale waterontharder zonder zout is makkelijk te installeren, maar dat is bij een Unique waterontharder niet het geval. Voor zo’n waterontharder heb je echt een specialist nodig.

De kosten daarvoor zitten dus al in bovenstaande bedragen inbegrepen.

Daarnaast ben je van een prima kwaliteit verzekerd. Dit komt onder meer doordat alle Unique waterontharders in Nederland gefabriceerd worden. Ook krijg je op de waterontharders van Unique maar liefst 15 jaar garantie.

Wat zeggen andere mensen over de Unique waterontharders?

Het is altijd goed om naar de waterontharder ervaringen te kijken. Voor deze Unique review hebben wij specifiek naar de reviews over deze waterontharders gekeken.

Daarbij viel op dat ruim 40 mensen een review over de Unique waterontharder achtergelaten hebben.

Van deze ruim 40 reviews is de gemiddelde score een 9,5. Dat is een uitzonderlijk hoge score, waaruit duidelijk de tevredenheid van huidige gebruikers blijkt.

De meeste mensen lopen weg met de waterontharder van Unique. Dit geldt overigens ook voor de service en informatievoorziening vanuit Unique. Veel kopers geven aan dat zij op een keurige manier geholpen zijn.

Ook geven veel mensen aan dat de waterontharder doet wat ‘ie moet doen. Uiteindelijk is dat inderdaad waar alles omdraait bij een nieuwe waterontharder.

Voor wie is een Unique waterontharder geschikt?

Wil je een goedkope waterontharder aanschaffen? Of wil je een waterontharder zonder zout aanschaffen? Dan zijn de Unique waterontharders niet voor je geschikt.

Wil je voor een duurzame én bewezen waterontharder gaan? Vind je het niet erg om hier meer geld aan uit te geven? Dan is een Unique waterontharder uitermate geschikt voor je.

De waterontharders van dit merk zijn uitermate geschikt voor mensen die een waterontharder met bewezen werking hebben. Want, de Unique waterontharders hebben inderdaad een bewezen werking.

Is een Unique waterontharder aan te raden?

Ja, een Unique waterontharder is zeker aan te raden. Dit komt onder meer door de unieke voordelen van dit merk:

 • Het merk voorziet je graag van de juiste informatie. Voordat je bij Unique een waterontharder kunt kopen, moet je een offerte op maat aanvragen. Op basis daarvan informeert de specialist van Unique je over de beste waterontharder. Dit betekent dat je altijd van de juiste informatie voorzien wordt. En dat je uiteindelijk een waterontharder koopt die volledig op jouw wensen en situatie aansluit.
 • De waterontharders werken subliem. Wij hebben ook opgemerkt dat de waterontharders subliem werken. Dit blijkt onder meer uit de Unique waterontharder ervaringen van andere mensen. Tevens is het een groot voordeel dat de ontharders van dit merk in eigen land gemaakt worden.Meer merken waterontharders:


Categorieën: Huishouden